|
|
Hız Sabitleme Sistemi Ve 307 |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1 7891011 31> |
| Yazar | ||
metin
4. Vites
24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2011 Saat 19:34 |
|
|
abi benimki biraz karmaşık oldu. ilk gittiğim yerde taktık bide bujiler değişti usta taktı ama çalıştıramadığı için 20 tl aldı. Sebebi olarak da cc i aktif yaptı ama motor beynine giremediği için yapamamıştı. Başka bir ustaya gittim oda çalıştıramadı para almadı. daha sonra izmite gittim oda baktı etti çalıştıramadı ama fren müşürüne baktır dedi. bende motor beyninden açtıtıp müşteri seçeneklerinden aktif yaptırıp 20 tl verdim istanbula geri döndüm geldikden sonra fren müşürü alıp taktım. izmitteki usta önceden ayarladığı için fren müşürünü değiştirince çalıştı. toplamda 40 tl vermiş oldum.
kol için de 120 tl verdim. toplamda 160 tl ye geldi.
|
||
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
only_younus
2. Vites
13 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2010 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 17:00 |
|
|
İyi günler arkadaşlar
Sağolsun Şahin Peugeot nun göndermesi sonucu benimde hız sabitleme kolum oldu:)Kol elime geçer geçmez direksiyonun altındaki plastiği söküp takma işlemine giriştim.orjinalinde kol olmadığından bu plastiğin kola denk gelen yerlerini kestim.kolun takılacağı yerde elektronik devreyi korumak için küçük bir kabak takılıydı onu da çıkarıp kolu yerine oturttumve direksiyon altındaki plastiği tekrar yerine taktım.işçiliğimi beğendim sayılır.bilmeyen biri benim taktığımı anlamaz usta takmış sanar :) şimdi sıra kolu tanıtmaya geldi.ilçemde peugeot servisi yok.şimdi sorularıma geleyim.aşağıdaki resimde sol altta araca bağlanan kablo yardımıyla tanıtım yapılacak sanırım.bu kablo ve buna bağlı bilgisayardaki programın adı planet di sanırım(yanlışsa düzeltin).bu kablo ve program olan herhangi bir kişi bu aktivasyon işini yapabilir mi?bu tür bir kablo ile lpg ustam arabaya bağlanıp göstergedeki arıza lambasını söndürüyordu,aktivasyon işini de yapabilir mi?Acep? :)
|
||
![]() |
||
metin
4. Vites
24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 17:25 |
|
|
aracının motoru yakıtı modeli nedir imzanda belirtirmisin.
eğer 1.6 benzinliyse işin kolay dizelse mümkün ama biraz zor.
|
||
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
only_younus
2. Vites
13 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2010 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 17:31 |
|
kusura bakmayın imza kısmı önceden yazılıydı ne ara silmişim hatırlamıyorum |
||
|
peugeot 307, 2004, technoplus,5 kapı, 1.6, manuel, benzin-lpg(atiker)
|
||
![]() |
||
metin
4. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 17:38 |
|
|
anlaşıldı. lpgcinin kullandığı cihazı bilmiyorum ama diz üstü bilgisayara planet 2000 yükleyip bağlanan herhangi bir özel servisin bilgisayarı ile yapman mümkün.yapmanız gerekenler sırası ile,
1- motor beynine girip cc aktif yapılacak.
2- daha sonra müşteri opsiyonlarından cc aktif yapılıp tip b yazan seçebek seçilecek. (ekrana CC aktif yazısı gelmeyecektir bu sizi şaşırtmasın)
eğer yine olmazsa fren müşürünü değiştirin genelde tam verimli çalışmıyor beyine frene basıldığı sinyalini yolladığı için CC devreye girmiyor.
|
||
|
||
![]() |
||
only_younus
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 17:55 |
|
|
çok teşekkürler.sadece yapmam gerekenler yukarıdakiler.daha önce hareket halinde kalibrasyondan filan bahsedilidi diye hatırlıyorum, benim araç için gerekmeyecek demekki
|
||
|
|
||
![]() |
||
only_younus
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2011 Saat 22:32 |
|
|
kabloyu alacağım yerde peugeot planet2000 olmaması ihtimaline karşı programı indirip bilgisayarıma kurmaya çalıştım ancak windows 7 desteklemiyor, xp veya 2000 istiyor.windows 7 ile çalışan versiyonu varmıdır acaba
|
||
|
|
||
![]() |
||
metin
4. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2011 Saat 00:17 |
|
hareket halinde kalibrasyon diye bişey yok,
takıyorsun aktif yapıyorsun kullanıyorsun.
|
||
|
||
![]() |
||
koliva
YÖNETİCİ
P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2011 Saat 08:17 |
|
PP2000(Peugeot Planet) yazilimini bilgisayara kursan ve kabloyu taksan bile calistiramazsin cunku arada asagidaki resimde de gorebilecegin aparat lazim. Win7 ile calisan versiyonu yok. Sorun yasanmasin diye hep XP uzerine kurulur. ![]() Düzenleyen koliva - 16 Temmuz 2011 Saat 08:18 |
||
![]() |
||
only_younus
2. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2011 Saat 17:11 |
|
teşekkürler |
||
|
|
||
![]() |
||
koliva
YÖNETİCİ
P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2011 Saat 19:53 |
|
|
Evet arkadaslar, biraz zorlamadan sonra artik ben de aracima hiz sabitleyicisi takmis bulunmaktayim. Az once testleri yaptim hersey yolunda
![]() Ilk olarak hiz sabitleyicisi kolunu yuvasina taktim, daha sonra Peugeot Planet 2000 sistemi ile biri ECU digeri BSI olmak uzere iki farkli yerden cruise control'u aktif ettim. Ancak bu islemlerden sonra normalde calismasi gereken sistem ne yaptiysam yapayim bir turlu calismadi. Sonunda bugun aklima debriyaj musurunu olcu aleti ile test etmek geldi. Test ettim sorun yoktu. Sonra acikta bulunan ekstra musur icin olan kablo uclarini kopru yapmayi dusundum, denedim ve cruise control calisti. Bahsettigim acikta bulunan soket uclari resimde yesil kutuya alinmis yerdeki uclar. Muhtemelen bu kablo uclari altta fren musurunun saginda gorulen bos kisma yerlestirilecek bir musure girmesi gerekiyor. Simdi o musuru bulup yerine takmak kaldi. Bu arada arac 2003 model Peugeot 307 SW. ECU: Bosch ME 7.4.4. ![]() Düzenleyen koliva - 29 Ağustos 2011 Saat 20:12 |
||
![]() |
||
metin
4. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2011 Saat 20:04 |
|
|
koliva seninde CC olayını yapmana çok sevindim. daha öncede söylediğim gibi senin de yapacağına inanıyordum. güle güle kullanmanı diliyorum. yakıt oranlarında ne gibi değişmeler oldu onuda söylersen sevinirim.
güle güle sabitlemeler (:
|
||
|
||
![]() |
||
koliva
YÖNETİCİ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2011 Saat 20:15 |
|
Tesekkurler Metin ![]() |
||
![]() |
||
F-Eren
2. Vites
23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2011 Saat 22:09 |
|
|
ya çok güzel çalışmalara imza atmaya başladın :)
|
||
|
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
||
![]() |
||
taksicicocuk
1. Vites
15 - Ocak - 1988 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: İST, pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 222 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı taksicicocuk
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2011 Saat 22:43 |
|
|
metin abi hangi ustaya taktırdın kolu açık adres verirmisin
|
||
|
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale
|
||
![]() |
||
metin
4. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2011 Saat 23:12 |
|
açık adres veremem çünkü 3-4 usta dolaştım sonunda kendim yaptım (:
ama yapacak olursan bitane bilgisyarı olan özel servis yeterli,
|
||
|
||
![]() |
||
koliva
YÖNETİCİ
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(2)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 Saat 16:04 |
|
|
Peugeot Planet 2000 sistemi ile nasil Cruise Control'u aktif hale getirdigimi de resimleyeyim, kayda gecsin.
Bu kisim ECU ile ilgili kisim. Sol tarafta sirasi ile hangi menulere girildigi yaziyor. Cruise Control absent idi, present yapildi ve kaydedildi. ![]() Bu kisim BSI ile ilgili kisim. Speed regulation absent idi, present yapildi. ![]() |
||
![]() |
||
badcombatant
1. Vites
16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 Saat 16:54 |
|
|
Bu hız sabitleme konusunda forumdaki gayret hakikaten taktire değer
Bu değerli paylaşımiçin teşekküler |
||
|
2004 1.4 hdi 307 xr
|
||
![]() |
||
taksicicocuk
1. Vites
15 - Ocak - 1988 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: İST, pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 222 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı taksicicocuk
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 Saat 22:52 |
|
|
arkadaşlar cuma günü işinin ehli bir peugeot ustasına ümraniye de taktırıyorum 120 tl parça+ 40 tl tanıtım parası.
yanlız bu 307 lerde krank mili olanlarda bilgisayara tanıtmaya gerek yokmuş diye bir duyum aldım çamlıcadaki aktif\iriyıl yetkili servisinden bir araştırmak lazım
|
||
|
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale
|
||
![]() |
||
caner kaya
1. Vites
Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2011 Konum: 7 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı caner kaya
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 Saat 23:12 |
|
|
:D |
||
![]() |
||
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1 7891011 31> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||