|
307 oto klima kendiliğinden devreden çıkıyor. |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 56789 10> |
Yazar | |
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Celal uzun aciklamalarin icin tesekkurler. Yalniz, o filtrenin hali nedir oyle
Bu arada o filtrenin adi hava filtresi degilde kabin ici polen filtresi diye geciyor. Soylediklerinin hepsi mantikli. Ben yorum yapmak icin islemin basarili olup olmadigini test etmeni bekliyorum |
|
Celalll
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Koliva hocam ben aracı, baldızımdan araç 53.000km'de iken almıştım. Oda 3 yıl önce 40.000 km'de iken ilk sahibinden almıştı. Araç şu an 62.000 Km'de. Aslında 2. sahibi sayılırım. ilk sahibi 40.000 km'ye kadar polen filitresini değiştirme ihtiyacı duymamış sanırım. İki gün önce, Fan Motorunu Torpidonun arkasında ararken; torpidoyu ve arakasındaki hava kanalını söktüm. Ben o tarafta sanıyordum. Transistörleri değişip motoru yerine takarken de içeriden polen filitresini gördüm. Sonrada kaputu açıp, filitreyi sökünce uzun bir YUHHHH! çektim. Sebebi malum. Test olayına gelince bugün İstanbul'da sabaha karşı yağmur yağdı ve şu an hava kapalı. Bu gün sanırım test edemiyeceğim. Ama başka şehirde yaşayan arkadaşlar polen filitrelerini bir kontrol ederlerse, iyi olur. Belki sorun çözülür.
Düzenleyen Celalll - 27 Haziran 2012 Saat 13:03 |
|
2005 Model 307 1.6XT PREMİUM AT. BRC MY11 LPG KİT
|
|
deme
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
polen filtresinin yerini tam olarak tarif edebilirmisiniz. birde bende sadece tornavida ve pense var yeterli olurmu girişmek için
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hicbirseye ihtiyacin yok. Su resimlere bakman yeterli: 1. Yalitim malzemesini cikart, 2. Cekmece goreceksin, cekmeceyi cek ve filtreyi degistir. |
|
deme
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
çok teşekkürler
|
|
denizkartali06
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 127 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı denizkartali06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
celalll arkadasım gercekten paylasımların için sana çok tesekkür ederim.her ne kadar bu sorunumuzu şimdilik çözemesek de bu kadar çaba sarf etmen gerçekten takdire değer.gecen hafta arabamın bütün ağır bakımlarını yaptırdım 2000 tl ye yakın para verdim 10 tl lik bir filtreyi değiştirmemek apyallık olur.senin resimden gördüm sanırım benimkisi de öyledir ya da daha kötüdür.filtrenin yerini tam anlatırmısın sana zahmet yarın değiştireyim..calısmaların için tekrardan tesekkürler..
|
|
KARTALİZMA 1.6 HDI XT 110 HP
|
|
denizkartali06
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 127 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı denizkartali06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
bu arada deme kardesim benim aracın rengini sormussun kusura bakma görmemişim.metalik gri..renkle de bir alakası yok yani :)
|
|
KARTALİZMA 1.6 HDI XT 110 HP
|
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Filtrenin yerini yukarida resimlerle anlattim. Gozunden kacmis olmali |
|
Celalll
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu sayfada Koliva,
polen filitresinin nasıl değişeceğini gösteren resimleri ustteki mesajında yayınladı. Ama yerini soruyorsan bende bir resim yayınlayayım da tam olsun. Filitre kırmızı okla gösterdiğim yerde. Arkadaşlar teşekküre gerek yok. Forumun da amacı bu zaten birbirimize destek olmak.
|
|
|
|
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşlar ben polen filtresine baktım çok fazla kirlenmemişti değiştirilmişti sanki. ama tam yerine oturmamıştı yamuk yumuk duruyordu. çıkardım biraz temizledim tekrar taktım ama emanet gibi duruyor. acaba aslımı böyle yoksa orjinali mi değil
|
|
Celalll
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar, Bugün sabahtan beri araç güneş altındaydı. Ama istanbulda hava parçalı bulutlu olduğu için aracın içi istediğim sıcaklığa gelmedi. Vites kolundaki metal el yakıyordu fakat araç içi "buram buram" diye tabir ettiğimiz şekilde değildi.
Yol bilgisayarında içerideki sıcaklık nedeniyle sayılarda bulanıklaşma vardı. Ve derece 34'ü gösteriyordu. Konsolda elle tutulması zor bir sıcaklıktaydı. Kısacası tam istediğim test şartları oluşmamıştı. Aracı çalıştırdım.Klimayı açtım. "Auto" seçeneğinde 18 dereceye ayarlı bir şekilde çalıştırdım. yaklaşık 5 dk. çalıştı bir sorun çıkarmadı. Ama tam olarak emin olamadım. Şimdilik bu kadar söyleyebilirim. Deme, Bence polen filitresini değiştir. Sonuçta 10 tl. Ne renkteydi seninki? Eğer benim gösterdiğim renkteyse. Büyük ihtimalle orjinal filitredir. Çünkü benim yeni taktığım filitre beyaz renkte ve yan sanayi ürünüydü. Bence her sene değiştirmekte fayda var.
|
|
|
|
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
benimde beyaz renk ve yan sanayi heralde temiz di. burada parça bulamıyorum ama haftaya değiştiririm.
|
|
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ne oldu acaba sorun çözüldümü haberleriizi bekliyorum
|
|
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
birinci deneme:yol bilgisayarı 34 dereceyi gösterdiğinde klima sorunsuz çalışıp soğutuyor.
ikinci deneme :yol bilgisayarı 38 dereceyi gösterdiğinde klima aynı sorunu tekrarladı.
|
|
Celalll
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Benim araç bugün sabahtan, öğleden sonra 2:30'kadar güneş altında kaldı. Yol bilgisayarı 33 dereceyi gösteriyordu. Ama hava öyle çok sıcak değildi. Araca binerken de içeride kendinizi dışarı atacağınız bir sıcaklık yoktu. Yine tam olarak istediğim test koşulları sağlanmadı.
Sonuç olarak, klima sorunsuz çalıştı. Hiç yavaşlama bile olmadı. 14 dereceye ayarlı, "auto" seçeneği seçiliydi. Hatta öğleden sonra bi yerde yine güneş altına park ettim. Yarım saat-45 dakika kadar. Yine sorun yaşamadım. Ama hala emin olamadım. Bizim şansımıza İstanbul'da havalar serinledi. Sanki İstanbul'un klimasını tamir ettik. Tövbe tövbe... |
|
|
|
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
valla ya sabırsızlıkla bekliyorum
|
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu guzeldi |
|
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
havalar yine serin heralde
|
|
deme
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bugün çıktım transistör aradım fakat '' ırf 3205 '' numaralısını bulamadım. celall abi orjinal transistörlerin kodu neydi acaba |
|
Yanıt Yaz | Sayfa <1 56789 10> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |