|
307 SW LPG Dönüşümü Başladı... |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 5678> |
Yazar | ||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
bora kardeş napalım yani mecburen bu yakıt fiyatlarından sonra.yoksa bu lpg olmasa biz arabaya biraz zor bineriz.hatta kapıda yatar hiç binemeyiz.
|
||||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
genelde sorun olan foruma yazıp çözüm aradığı için, sorunu olmayan da sorunu olmadığı için bişey yazmadığından sadece sorunu olanları forumda görüyoruz buda beyinde bütün hepsi sorunlu olarak yer edidiniyor bu yüzden böyle yorum yapmış olabilirsin.
|
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
meandros
2. Vites 08 - Aralık - 1979 Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2009 Konum: Aydın City Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
metin yakıt değerlerini bekliyorum :)
|
||||
2004 PEUGEOT 307 1.6 Envy BVA Benzinli Otomatik Alu Grisi - KM: 73145
|
||||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
yakıt değerleri sürüşe göre değişir. lpgli araç benzine göre lpg yi %15 %20 fazla yakar ama lpg nin litre fiyatı benzine göre düşük olduğu için aracın az yakmış olur.
senin aracında benzin tükedimin kaç litredir? ona göre üzerine %15 %20 ekleyerek ortalama lpg de yakacağı tutarı öğrenebilirsin.
kendimden örnek vericek olursam
şehir içi
benzinde 10,5 lt/100 km, lpg de 12 LT/100 km.
günümüz fiyatları ile benzin tüketimi 45 kuruş, lpg tüketimi ise 29 kuruşa geliyor.
|
||||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
oguz6578
1. Vites 30 - Kasım - 1988 Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
lpg de su 0,29 kurusu goremedım yaw hayret valla bakalım bugun sarj dınamosu falan sıfır takıldı kabahatı ona buldular bakalım nolacak olacagını sanmöıyorum ama hayırlısı bakalım. |
||||
Peugeot 2005 Tiptronik 307 SW 1.6 BVA Pack
Atiker SafeFast OBD => Atiker Fast System :) Nokian Z G2 |
||||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
oğuz sende bir sorun var inşallah bulunacak rahatlayacaksın. Aracın yol bilgisayarındaki yakıt ortalaması kaç litre gösteriyor vede kaç km nin ortalamasıdır merak ettim.
|
||||
||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
hadı hayırlısı olsun. pekı o tıtreme duzeldımı ?
|
||||
oguz6578
1. Vites 30 - Kasım - 1988 Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Titremeyi hallettik şarj dinamosu değişti(call center).....
|
||||
||||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
oğuz yakıtın normal şartlarda yüksek.
misal forumdan ersin abimizin aracı yaklaşık 60 kuruş yakarken orrjinal hava filtresi ile yaklaşık 35 kuruşa kadar düştü.
seninde yakıtı etkileyen parçarlı gözden geçirip geçirmediğini merak ediyorum. misal hava filtresi, bujiler, oksijen sensörü vs gibi yakıtı etkileyen parçaları gözden geçirdin mi
|
||||
||||
oguz6578
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
filitreler yeni değişti ve orjinal parçalarla ve bugün hava kelebeğini temizlettim filtreyi söküp temizledik fln.... Ana yazılıma bakıldı en günceli ve AL4 şanzımanın yazılımı düşükmüş onun yazılımını hallettirdik... titreme olayı halledildi tekleme sorunu vardı şuan oda yok gibi geldi testteyiz sabah tekrar bakarız işe giderken.....
|
||||
||||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
inşallah düzelmiştir merakla bekliyoruz
|
||||
||||
metato
1. Vites 04 - Ekim - 1979 Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
arkadaşlar merhaba.foruma yeni katıldım. herkeze selam ederim.
yakın zamanda sizlerin forumdan paylaştığınız görüşler doğrultusunda 2004 model 307 sw sahibi oldum. daha önce değişik markalarda birçok araç sahibi oldum. ilk defa peugeot marka bir otomobil kullanıyorum. çevremde peugeot'a karşı çok önyargı vardı, buna ragmen denemek istedim ve şuana kadar edindiğim izlenim peugeot'a haksızlık yapıldığını gördüm.
gelelim lpg konusuna; 1 ay önce (bu arada ankarada yaşamaktayım) BRC 2A yetkili servisi mocan otomotive alttan tank montajıyla aracıma lpg taktırdım.
ilk olarak araca alttan tank takılmasında bir engel yok.tüv den sıkıntı çıkmadı. sadece alttan tank taktıracagınız firmanın projesinin olması gerekiyor.
ikincisi yakıt değerleri. boş depoma 50tl lik gaz alımım da 200km yol kattettim. yani 25krş'a tekabül ediyor. sizlerin yakıt tüketim değerleriniz biraz bana yüksek geldi. lpg montajı yapıldığı yerde 1000-1500 km sonra aracın lpg'ye daha iyi uyum sağlayacağı ve daha az yakacağı söylendi.
şu ana kadar aracımda lpg ile ilgili bir problem olmadı ve arıza lambasıda yanmadı.(zaten yanmayacağına garanti vermişlerdi.
|
||||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
metato forum kuralları göreği ilk önce kendini tanıtman ve bilgilerini profilde paylaşman gerekli. ayrıca imzanda aracın marka model yakıt türü donanımı vs yazarsandaha iyi olur çünkü buradaki mesajın burada kalıyor ama imzandaki ve profildeki bilgilerin her daim gözükebiliyor.
lpg işine gelince yeni takılmasına rağmen lpg 2,29 TL den hesaplarsak 10,4 litre lpg tüketimin varki bu hayet normal. bende otomatiği var 11,5 ile 12 litre arası yakıyor seninki sanırım manuel olduğu için değerleri normal, 1000 km sonra yeniden ayarlandığında bunun pek altına ineceğini sanmıyorum.
|
||||
||||
metato
1. Vites 04 - Ekim - 1979 Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
metin bey merhabalar. foruma yeni katıldığım için neleri nasıl yapmam gerektiğini fazla bilmiyorum.zamanla öğrenicem.
aracım 307 sw ov pack 1,6 ,
otomatik vites. bugün aracıma yakıt aldım, litresi 2,15 tl den. istanbulda zannediyorum yakıt ankaraya göre birazdaha pahalı.
benim sormak istediğim birşey var.lpg den sonra yol bilgisayarındaki anlık ve ortalama yakıt tüketimlerim benzin olarak mı görünür yoksa lpg olarak mı? birde 1000 km sonra neden ayar yapılıyor. ben çok memnunum.yaptırmam gerekirmi?
|
||||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Sn. metato,
Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize... 1.- Adınız, soyadınız: 2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Msn adresiniz: İlginiz için teşekkür ederiz. Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi www.peugeotturkey.com & www.peugeotturkiye.com |
||||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
metato ilk olarak forum kuralları gereği yeni üyelerimizin kendini tanıtması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.
bildiğinizin aksine istanbulda lpg 2,29 tl civarında. lpg ye geçtiğinde benzin pompası çalışmaya devam ettiği için yol bilgisayarında benzin tüketimini gösterir. önemli bir not olarak çalışan benzin pompası ısındığı için depodaki benzin ile devirdaim yaparak kendini soğutur bu sebeple deponuzdaki benzini çeyrek deponun altında tutmamanız benzin pompasının sağlığı açısından önemlidir.
1000 km sonra lpg sisteminin aracın sistemine daha çok adapte olduğu için ayar yapılması ve yeni takıldığı için kaçak vs kontrolü açısından önemli olduğu söyleniyor.
|
||||
||||
metato
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
evet sonunda yeni üyelerimiz bölümünde kendimizi tanıttık.
yol bilgisayarı yakıt tüketimini benzin gibi ölçüyorsa lpg de nekdar üzerine ilave etmek lazım?
|
||||
307 sw ov pack 1,6
|
||||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
bu konuyu cecoli nickli abimiz daha net cevaplayabilir
benim bilgilerim lpg ye yapılan ayara göre ve aracın bakımına göre %10-%15-%20 arası değişir tahminimce de %20 yi geçmez normal şartlarda.
misal kendimden örnek vereyim benim aracımda benzin tüketimim 10.2 LT/100 km, Lpg tüketimim ise 11,7 LT/100 km şuan benim aracımda %15 lpg fazla yakıyor.
|
||||
||||
oguz6578
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
uzun bi aradan sonra tekrar yazıyım bilgi ve değerleri... saate 90 100 arası kilometrede 20 21 kruşa kadar indik ama muhabbet 2500 ile 3000 devir arası ;) gaz pedalına fazla basarsan fazla yakıyor makinalar arkadaş. Hadi hayırlı Kandiller
|
||||
||||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
oğuz çok üzülüyordum bu habere çok sevindim benimkinden de az yakıyorsun en şehir içi lpg de 11 litreye kadar düştüm. buda yaklaşık 27 kuruş yapıyor.
sen neler yaptın nasıl düşürdün anlatırmısın.
|
||||
||||
Yanıt Yaz | Sayfa <1 5678> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |