307 SW LPG Dönüşümü Başladı...
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14420
Tarih: 28 Kasım 2024 Saat 05:38 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 307 SW LPG Dönüşümü Başladı...
Mesajı Yazan: oguz6578
Konu: 307 SW LPG Dönüşümü Başladı...
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2011 Saat 09:39
Evet arkadaşlar dün gece itibariyle yeni almış olduğum 2 aylık 2005 307 sw tiptronik aracıma lpg (Atiker Safefast OBDII) kiti taktırmak için verdik makinayı... Beklemedeyiz şuan bakalım sonuç nasıl olacak... CeColi arkadaşımızada çok teşekkür ediyorum verdiği doğru bilgiler için...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2011 Saat 09:52
hadı hayırlısı olsun. soyledıklerımı unutma. lambda baglantıları ve tanıtılması onemlı. fakat senın aracına super kıt takmaya gerek yok. normal kıt senın aracının ıhtıyacını karsılar...
|
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2011 Saat 09:54
oguz6578 Yazdı:
Evet arkadaşlar dün gece itibariyle yeni almış olduğum 2 aylık 2005 307 sw tiptronik aracıma lpg (Atiker Safefast Süper OBDII) kiti taktırmak için verdik makinayı... Beklemedeyiz şuan bakalım sonuç nasıl olacak... CeColi arkadaşımızada çok teşekkür ediyorum verdiği doğru bilgiler için... |
hayırlı uğurlu olsun kardeşim güzel seçim inş düzgün bir montajla sorunsuz tasarruf edersin. sorması ayıp fiyat olarak kaça anlaştın.
|
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2011 Saat 10:15
1300 tl (simit tank + koruma)
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2011 Saat 10:41
CeCoLi Yazdı:
hadı hayırlısı olsun. soyledıklerımı unutma. lambda baglantıları ve tanıtılması onemlı. fakat senın aracına super kıt takmaya gerek yok. normal kıt senın aracının ıhtıyacını karsılar... |
bknz: Örnek ben (: lambda sensörünü takmamışlardı neler çektim neler ahhahh bi cem abi biliyor bide ben :D
bu arada nerde taktırıyorsun umarım benim taktırdığım yerde taktırmıyorsundur (:
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2011 Saat 11:34
metin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
hadı hayırlısı olsun. soyledıklerımı unutma. lambda baglantıları ve tanıtılması onemlı. fakat senın aracına super kıt takmaya gerek yok. normal kıt senın aracının ıhtıyacını karsılar... |
bknz: Örnek ben (: lambda sensörünü takmamışlardı neler çektim neler ahhahh bi cem abi biliyor bide ben :D
bu arada nerde taktırıyorsun umarım benim taktırdığım yerde taktırmıyorsundur (: |
atıker safe fast kıt lambda baglantılarından sonra daha guzel calısıyor degıl mı metın kardesım???
|
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2011 Saat 14:24
aynen cem abi gazda 14,4 litreden aşağı inmiyordu. şuan 11,5-12 litreye kadar indi. gerçi bu aralar biraz arttı ama oda kısa mesafeye git gelden olsa gerek. lpg 10.000 bakımıda yaklaşıyor aynı yere gitmekde istemiyorum bide 75 tl diyorlar daha uygun nerde yaptırırız bu bakımı.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2011 Saat 15:05
metin Yazdı:
aynen cem ani gazda 14,4 litreden aşağı inmiyordu. şuan 11,5-12 litreye kadar indi. gerçi bu aralar biraz arttı ama oda kısa mesafeye git gelden olsa gerek. lpg 10.000 bakımıda yaklaşıyor aynı yere gitmekde istemiyorum bide 75 tl diyorlar daha uygun nerde yaptırırız bu bakımı. |
bırseyler ayarlarız metın abı :))
|
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2011 Saat 16:16
metin kardeş güney otogaz a taktırıyorum reklam teşkil etmez inşallah isim veriyoruz ama gelsinde bi makina bakıcaz nasıl olmuş..... :)
|
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2011 Saat 16:50
oguz6578 Yazdı:
metin kardeş güney otogaz a taktırıyorum reklam teşkil etmez inşallah isim veriyoruz ama gelsinde bi makina bakıcaz nasıl olmuş..... :) |
başında dursaydın (:
ben durmadım ön camı çatlattılar, camın aşağıdaki uc kısmının altı boş. adam ister istemez montaj yaparken yükleniyor çatlatıyor. İnşallah sağ salim güzel bir şekilde alırsın.
|
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2011 Saat 20:45
Başlarında durmama gerenk yok metin.. Babamın köylüsü arkadaşları ve bu lpg işi yaptığını yeni öğrendik... Lamd olayını fln sorduk az önce onları aktif ettik bağlantılar fln tamam diyor ve adamlar atiker servisi zaten .... Denemeler yapmış 160-170 e rahatça çıkıyor bassam dahada gidiyor diyor kendisi :))) Dönüşümü tamamladılar bu arada :) iresmi işlerde bitince ruhsata işleticez işte onuda önümüzdeki hafta yapıcaz ..... Bekliyoruz makinayı
|
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2011 Saat 20:46
çatlatma kırma mevzularıda olmaz olamaz :))) Babamda onu çatlatır :)
|
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 23:14
evet arkdaşlar araç 1 saat önce geldi ve aracı parkettikten sonra baktım ki ışık sensörleri çalışmıyor :( yagmur sensöründe fln problem yok ama gece sensörü çalışmıyordu... Neyse arabanım çalışmasında problem yok birazdan depoyu fullemeye gidicez az önce forumda buldum sensör sistemi devre dışı kalmış onu aktive ettim sorun ortadan kalktı moralimde düzeldi ::))))) (Akü bağlantıları olmadığı için sistem ayarları sıfırlanmış muhtemelen).... Bakalım inşallah sorun fln çıkmaz 1000 km snra bakıma gidicez fln .... Şimdilik durum bundan ibaret durum bilgisini aktarırım zaman zaman.... Herkese iyi geceler
------------- Peugeot 2005 Tiptronik 307 SW 1.6 BVA Pack Atiker SafeFast OBD => Atiker Fast System :) Nokian Z G2
|
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2011 Saat 23:50
oh masallah dıyelım.. hadı hayırlısı bakalım. gorustugumuzde ıncelerız aracını guzelce :))
|
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 09:20
Dün gece kurtlar vadisi bittikten sonra tankı fullemeye gittik babamla arabada görülür farkedilir biçimde bir performans artışı olmuş lpg yi desteklediğimden fln değil bu zamana kadar binip kendimin kullandığı ilk araç 307 sw ve benzinli şekilde 2 ay kullandım aldığımda triger vs.vs. filtre grubu fln değişti etti öylede kullandım ama dün lpg li kullandığımda benzine göre daha iyi randuman aldım ve yanımda oturan babam bile farketti ne olmuş arabaya diye sen bişey yapıyorsun diyor yok baba herzaman ki gibi sürüyorum dedim araba ucuyor yaw diyor :)......
------------- Peugeot 2005 Tiptronik 307 SW 1.6 BVA Pack Atiker SafeFast OBD => Atiker Fast System :) Nokian Z G2
|
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 09:24
sunu soyleyebılırımkı lpg yanma enerjısı bakımından benzıne gore bıraz farklı bır yakıt oldugundan aracın tork harıtası bıraz degısıyor. guzel ayarlandıgında azda olsa dusuk devırlerde benzınden daha canlı oldugunu soylenebılır
|
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 09:45
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 09:45
CeCoLi Yazdı:
sunu soyleyebılırımkı lpg yanma enerjısı bakımından benzıne gore bıraz farklı bır yakıt oldugundan aracın tork harıtası bıraz degısıyor. guzel ayarlandıgında azda olsa dusuk devırlerde benzınden daha canlı oldugunu soylenebılır |
haklısın cem usta bende bunun bariz farkındayım arabada baya bi canlılık var lpg taktırmadan önce hantaldı
|
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 10:44
evet cem usta var yani farklılıklar mevcut :).... Düşündüğüm tek şey şuan başka araba alırsam onada taktırmak :) Saol badires kardeş....
|
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 11:49
oguz6578 Yazdı:
evet cem usta var yani farklılıklar mevcut :).... Düşündüğüm tek şey şuan başka araba alırsam onada taktırmak :) Saol badires kardeş....
|
ben bırsey soyleyınce bazıları abarttıgımı dusunuyor ama bunu kullanan anlıyor hıssedıyor tasarrufunu yapıyor. kullanmayan bılmıyor bırde bılmeden de konusuyor :))
neyse bız tasarrufumuza devam edelım degıl mı :))
|
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 12:02
Olaya adamlar tehlike olarak bakıyor :) Yaw arkdaş ikiside yakıt türü biri sıvı gaz diğeri benzin yada mazot arabada yakıt kullanıyorsun lpgnin Co2 emilimi doğaya zararı daha az türkiyede sıfır lpg li araçlar bile satılıyor fiat mıydı dacia mıydı ne tam hatırlamıyorum... Ama şuan gerçekten züper olay zevkle kullanıyorum zaman zamanda aktarırım sonuçlarını buraya arkdaşlar uzun yola flnda çıkıcam ne kadar yakıyor onlarıda tespit edip yazıcam buraya... Bilinçlenelim bu konuda ....
|
Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 13:17
merakla bekliyoruz yorumlarını
------------- 2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa
|
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 16:43
Haksen016 Yazdı:
merakla bekliyoruz yorumlarını |
gelecegın lpg kullanıcısı
|
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2011 Saat 16:49
potansiyel var .... :) eğer taktıracak varsa ustayı tavsiye edebilirim cecoliyede danışın derim konu hakkında üst seviye bilgiye sahip ....
|
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2011 Saat 09:47
Dün akşam biraz sürdüm arabayı otobanda fln anadolu yakasına geçtim fln araca geldiğinden bu yana dün değil önceki gün + dün toplam 55,6 km araba gayet iyi herhangi bir eksi yönünü göremedim gaza basıyorum alıyor şuan benzinden daha iyi performans alıyorum arabadan sebebini bilmiyorum ama farkedilir fark var ve araç 4 üncü viteste fırlıyor gidiyor herhangi bir tekleme durumu fln söz konusu değil vites geçişleri fln gayet iyi .... Gözlemlemeye devam ediyoruz bakalım kullanım haritası nasıl olacak :).....
|
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2011 Saat 12:45
Gözün Aydın Doğru Seçim Yaptığına İnanıyorum
|
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2011 Saat 16:09
AlbayDemircan Yazdı:
Gözün Aydın Doğru Seçim Yaptığına İnanıyorum
|
Saolun deneme aşamasındayız şuaralar.... 2 gün oldu daha
|
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2011 Saat 18:20
Hocam hayırlı uğurlu olsun, bu yorumlar ne güzel bişey yaa. Ben de araştırma aşamasındayım da yani hevesim bi kat daha arttı açıkçası... Yorum ve analizlerinizi merakla bekliyorumm :)
|
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2011 Saat 00:40
cafridion Yazdı:
Hocam hayırlı uğurlu olsun, bu yorumlar ne güzel bişey yaa. Ben de araştırma aşamasındayım da yani hevesim bi kat daha arttı açıkçası... Yorum ve analizlerinizi merakla bekliyorumm :) |
Saol kardeş sana tavsiyem dogru analiz et yorumları taktıran adamlardan al hiç taktırmamış adamların yorumlarını dinleme derim kimi diyor yok takma benzin 5 lira olsa gene takmam ben fln diyen var :))) Ben aracı aldığımda 65 bin km deydi daha 70 bin e bile çıkmadık benzin pahalı baya bi malüm takalı bu 3 üncü gün hiç eksi bi tarafını görmedim .... Taktırdığımdan beri bugun dahil 98,4 km yol yaptım bi sıkıntısı yok inşallah çıkartmazda diye dua ediyorum açıkcası.... Taktırıkende en önemlisi Usta kalitesi ve marka gözetmeksizin parça kalitesidir bunuda anlamak için kullanan arkadaşların yorumlarını okuyarak doğru analiz doğru seçim yaparak yola çık ... Sonuç itibariyle yanma odasına giden şey yakıt ben hidrojeni bile kullanırım yani :)))) Aklıma gelmiyor değil 35 lt depoya 33 lt lpg + 1 lt nitro basıyım diorum acaba ne olur :))))
|
Mesajı Yazan: betermen
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2011 Saat 15:50
oguz6578 Yazdı:
Dün gece kurtlar vadisi bittikten sonra tankı fullemeye gittik babamla arabada görülür farkedilir biçimde bir performans artışı olmuş lpg yi desteklediğimden fln değil bu zamana kadar binip kendimin kullandığı ilk araç 307 sw ve benzinli şekilde 2 ay kullandım aldığımda triger vs.vs. filtre grubu fln değişti etti öylede kullandım ama dün lpg li kullandığımda benzine göre daha iyi randuman aldım ve yanımda oturan babam bile farketti ne olmuş arabaya diye sen bişey yapıyorsun diyor yok baba herzaman ki gibi sürüyorum dedim araba ucuyor yaw diyor :)......
|
merhaba, öncelikle hayırlı olsun LPG. Şuan ne kadar yakıyor km'de hesap ettin mi? bende 307 SW kullanıyorum ve LPG taktırmayı düşünüyorum. sen stepne yerine simit tank taktırdın sanırım. Muayeneni yaptırdın mı? TUVTURK onay vermiyor diye bir söylenti var. Doğru mu merak ediyorum..
|
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2011 Saat 16:22
betermen Yazdı:
oguz6578 Yazdı:
|
merhaba, öncelikle hayırlı olsun LPG. Şuan ne kadar yakıyor km'de hesap ettin mi? bende 307 SW kullanıyorum ve LPG taktırmayı düşünüyorum. sen stepne yerine simit tank taktırdın sanırım. Muayeneni yaptırdın mı? TUVTURK onay vermiyor diye bir söylenti var. Doğru mu merak ediyorum..
|
merhaba kardeşim ben atikeri taktıralı 1.5 ay oldu çok ama çok memnunum hiçbir sorun yaşamadım km de ankara konya arası km 18.5 krş yaktım artık gaza korkmadan basıyorum.tabiki sadece atiker olarak söylemiyorum diger markalarda olabilir ama önemli olan işçilik o yüzden ustayı iyi analiz ederek seçmelisin.muayene olayına gelince bendeki tank simit istepnenin yerinde muayeneye gittim istepnem bagajda gelişi güzel duruyordu o yüzden istepne sabitlenmemiş diye hafif kusurlu olarak muayeneden geçtim.
|
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2011 Saat 16:36
ose307 Yazdı:
betermen Yazdı:
oguz6578 Yazdı:
|
|
merhaba kardeşim ben atikeri taktıralı 1.5 ay oldu çok ama çok memnunum hiçbir sorun yaşamadım km de ankara konya arası km 18.5 krş yaktım artık gaza korkmadan basıyorum.tabiki sadece atiker olarak söylemiyorum diger markalarda olabilir ama önemli olan işçilik o yüzden ustayı iyi analiz ederek seçmelisin.muayene olayına gelince bendeki tank simit istepnenin yerinde muayeneye gittim istepnem bagajda gelişi güzel duruyordu o yüzden istepne sabitlenmemiş diye hafif kusurlu olarak muayeneden geçtim. |
sen arada bır farkı gozardı etmıssın. senın depon ıcerıden ama sw nın stepnesı dısarıdan oldugu ıcın alttan depo montaj olabılıyor. arkadasın en cok merak ettıgı bu olsa gerek :))
korumanın altından 20cm yukseklık olduktan sonra sorun olmuyor dıye bılıyorum
|
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2011 Saat 18:02
Cecoli merhaba, evet tam olarak doğru yere parmak bastın:) bizim SW'lerde dışardan takılması gerekiyor. Birçok internet sitesinde muayenede geçemediği yönünde bilgi var. (Geçenlerde var tabi) Sanırım bunu en güzel muayeneye gittiğim zaman öğrenebileceğim:) Birde simit deponun, silindir depodan daha güvensiz olduğu yönünde bilgiler var ama onunda aslı astarı var mıdır bilmiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2011 Saat 19:23
bizim araçlara simit oluyormu ?
|
Mesaj Tarihi: 05 Mayıs 2011 Saat 18:42
Arkadaşlar TUVTURK ten fln geçtik korumayla beraber yere yuksekliği 20 sm oalcak yada altı 19-18-17 fln olmayacak ozman geçiyorsun... Bende şuan 35 lt lik depo mevcut Simit tank var ve aracın altında dışardan .... Şuan hesaplamadayız gazı nekadar yakıyor diye ama bi tek sorun var içerde benzin olmasına rağmen sıfır şuan aracı kapatıp açıyorum ama genede aynı onada bi parça takılıyor sanırım ama şuan bi sıkıntı yok :) Araçta benzin olduğunu biliyoruz... 140-150km arası bişey yaptık şimdilik bide trafikte sürüyoruz bakalım nasıl bi sonuç alıcaz....
|
Mesaj Tarihi: 05 Mayıs 2011 Saat 19:54
betermen Yazdı:
Cecoli merhaba, evet tam olarak doğru yere parmak bastın:) bizim SW'lerde dışardan takılması gerekiyor. Birçok internet sitesinde muayenede geçemediği yönünde bilgi var. (Geçenlerde var tabi) Sanırım bunu en güzel muayeneye gittiğim zaman öğrenebileceğim:) Birde simit deponun, silindir depodan daha güvensiz olduğu yönünde bilgiler var ama onunda aslı astarı var mıdır bilmiyorum.
|
ben emın olmadıgıım bırsey dıyemedım ama baskalarının muayeneden gectıklerını bılıyorum. zaten arkadasta gectıgını yazmıs. muayeneden gecmıyor olsa boyle bırsey yapılması mantıklı olmaz zaten :))
projesı vs herseyı var. gecmeyecek olsa kımse boyle bırseyı takmak ıstemez yanı. ayrıca bırcok bayı alttan depo takmaz bılgın olsun. atıkerde tıkır tıkır takılıyor. bunun deposuda samandırasına farklıdır. ayrıca altına koruma sacı takılıyor. guven noktasında hıc sıkıntı yok.......
|
Mesaj Tarihi: 05 Mayıs 2011 Saat 19:55
mustafakirli Yazdı:
bizim araçlara simit oluyormu ? |
Alttan montaj yapılıyor ama senın aracına olmaz :) senın aracın surungenn :))))
20 cm veya daha fazla mesafe olması lazım
|
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 10:49
oguz6578 Yazdı:
Arkadaşlar TUVTURK ten fln geçtik korumayla beraber yere yuksekliği 20 sm oalcak yada altı 19-18-17 fln olmayacak ozman geçiyorsun... Bende şuan 35 lt lik depo mevcut Simit tank var ve aracın altında dışardan .... Şuan hesaplamadayız gazı nekadar yakıyor diye ama bi tek sorun var iç.erde benzin olmasına rağmen sıfır şuan aracı kapatıp açıyorum ama
genede aynı onada bi parça takılıyor sanırım ama şuan bi sıkıntı yok :)
Araçta benzin olduğunu biliyoruz... 140-150km arası bişey
yaptık şimdilik bide trafikte sürüyoruz bakalım nasıl bi sonuç alıcaz...
|
hocam araçta benzin olmasına rağmen, benzin göstergesi sıfırda mı? bu olay LPG taktırdığın zaman mı oldu? yoksa belirli süre geçtikten sonra mı oluştu?
|
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 11:14
betermen Yazdı:
oguz6578 Yazdı:
Arkadaşlar TUVTURK ten fln geçtik korumayla beraber yere yuksekliği 20 sm oalcak yada altı 19-18-17 fln olmayacak ozman geçiyorsun... Bende şuan 35 lt lik depo mevcut Simit tank var ve aracın altında dışardan .... Şuan hesaplamadayız gazı nekadar yakıyor diye ama bi tek sorun var iç.erde benzin olmasına rağmen sıfır şuan aracı kapatıp açıyorum ama genede aynı onada bi parça takılıyor sanırım ama şuan bi sıkıntı yok :) Araçta benzin olduğunu biliyoruz... 140-150km arası bişey yaptık şimdilik bide trafikte sürüyoruz bakalım nasıl bi sonuç alıcaz...
|
hocam araçta benzin olmasına rağmen, benzin göstergesi sıfırda mı? bu olay LPG taktırdığın zaman mı oldu? yoksa belirli süre geçtikten sonra mı oluştu?
|
bu durumuda forumumuzda arastırırsan haddınden fazla bılgı alabılırsın. cok kez cok yerde konusuldu. aracın sıstemıyle alakalı bır durum. lpg ıle gıderken benzın ıbresıde dusuyor. bır mıktar yakıt alınca normale gelıyor sonra yıne dusuyor vs.
bır arkadasımızda bu duruma basıt bır cozum uretmıstı. her kontaj actıgında dogruyu gosterıyordu vs vs ...
|
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 12:36
307 lerde en az 7 litre benzin almazsan ibre oynamıyor ve kaldığı yerden düşmeye devam ediyor. bunun için gerekli parçalar var bunlarda yolda giderken düşen ibrenin kontağı kapatıp açtığında şamandırayı resetleyip yeniden normal seviyeyi göstermesine yarıyor.
bahtiyar arkadaşımızın dediğine göre de benzini yarım deponun üzerinde tutarsan yolsa giderken ibre düşse bile kontağı kapatıp açtığında yeniden mevcut seviyeyi gösteriyormuş yani parça aparat gerekmiyor. benim deneme fırsatım olmadı çümki benzin fiyatları ortada. yarım depoyu göremedik halen (:
|
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 13:46
metınım benzın harbıden cebı gectı artık butun pantolunu yaktı yakacak yanı. afedersınız donla kalacagız yanı. Allahtan lpg varda bır nebze rahatız. ben yakın sure ıcınde benzını yarıma dogru getırmıstım. 1 sene daha benzın almam artık :)
|
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 16:39
CeCoLi Yazdı:
metınım benzın harbıden cebı gectı artık butun pantolunu yaktı yakacak yanı. afedersınız donla kalacagız yanı. Allahtan lpg varda bır nebze rahatız. ben yakın sure ıcınde benzını yarıma dogru getırmıstım. 1 sene daha benzın almam artık :) | benim benzinde yarım a yakın cecoli hakikaten bu benzin 1 sene gidermi eğer öyleyse çok iii
|
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 16:50
ose307 Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
metınım benzın harbıden cebı gectı artık butun pantolunu yaktı yakacak yanı. afedersınız donla kalacagız yanı. Allahtan lpg varda bır nebze rahatız. ben yakın sure ıcınde benzını yarıma dogru getırmıstım. 1 sene daha benzın almam artık :) | benim benzinde yarım a yakın cecoli hakikaten bu benzin 1 sene gidermi eğer öyleyse çok iii |
bu durum benım aracım ıcın gecerlı guzel kardesım :)) sızınkıler benımkınden daha fazla benzın tuketıyor...
neden dıye sorma cunku bu benım kendı aracım :))
|
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 17:57
cem abinin benzini daha uzun gider çünki cem abi aracı çalıştırdığında gaza daha çabuk geçtiği için benzin tüketimi bize göre daha az.
cem abinin yarım depo 1 yıl giderse bizimde 6-7 ay rahat gider (:
|
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 20:09
metin Yazdı:
cem abinin benzini daha uzun gider çünki cem abi aracı çalıştırdığında gaza daha çabuk geçtiği için benzin tüketimi bize göre daha az.
cem abinin yarım depo 1 yıl giderse bizimde 6-7 ay rahat gider (: |
ben şu anki yarım depomla 6-7 ayada razıyım metin
|
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 20:26
ose307 Yazdı:
metin Yazdı:
cem abinin yarım depo 1 yıl giderse bizimde 6-7 ay rahat gider (: |
ben şu anki yarım depomla 6-7 ayada razıyım metin |
cem abi senin lpg sistemini okşarsa yaparsın hatta havalar ısınıyor kışa göre daha çabuk gaza geçiceği için fazla bile yapabilirsin.
|
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 22:17
selam arkadaslar 175 km gıttıkten sonra bugun depoyu doldurdum ve 60 tl aldı yanı 60 / 175 = 0,342 bana gore sankı fazla sız nedersınız arkadaslar daha yenı 1.000 km sonra ayara gıdıcem ama fazla gıbı geldı bana .
|
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 22:50
benim bildiğim ilk başda yakar sonra ayarla yavaş yavaş düşürürler.
|
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 23:52
metın kardes sızınkı ne yakıyo acaba ?
|
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2011 Saat 23:59
benim ilk başta çok yakıyordu, daha doğrusu bassamda basmasamda hep aynı yakıtı püskürtüyordu yani km de 0,31 tl.
cem abi baktı oksien sensörünü takmamışlar dedi zorla taktırdım. uzun yolda deneyemedim ama şehir içi 0,259 a kadar indim ama kısa mesafe şehir içinde 0,28-0,29 a kadar çıkıyor.
bu arada lpgyi 2,30 dan alıyorum.
|
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 00:04
anladım kardes tesekkurler bakalım bı ayar zamanı gelsın ozaman nasıl olacak bakalım bende 2.30 dan aldım tabıkı benım kıde sehır ıcınde sehır dısı deneme ımkanım olmadı daha ama senınkı baya ıyı bana gore nerdeyse 100 kr fazla yakıyorum senden.
|
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 08:30
benim durum ama tamamen farklıydı işte uzun yolda denedim 90 la da gitsem 120 ile de gitsem aynı yakıyordu, oksijen sensörü çalışmadığı için beyine yakıtı azalt veya çoğalt diyemediği için sürekli püskürtüyor fazla yakıt yakıyordu. Sensörü taktırınca yaklaşık şehir ili 14,4 litre lpg tüketimim 11,5 civarlarına kadar indi. uzun yolda da 10,5 olan lpg değerlerimi hesaplayamadım daha. Yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimin (benzin) kaç yazıyor.?
|
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 09:08
metin Yazdı:
benim ilk başta çok yakıyordu, daha doğrusu bassamda basmasamda hep aynı yakıtı püskürtüyordu yani km de 0,31 tl.
cem abi baktı oksien sensörünü takmamışlar dedi zorla taktırdım. uzun yolda deneyemedim ama şehir içi 0,259 a kadar indim ama kısa mesafe şehir içinde 0,28-0,29 a kadar çıkıyor.
bu arada lpgyi 2,30 dan alıyorum. |
metın abı senın aractakı en bas sorun termostatın acık kalmasıydı. motor soguyordu cok yakıyordu. onu yaptıktan sonra ınceden bır ayar, lambda tanıtımlarının ve dusuk gecıs ısısıyla beraber ıyıcene duzene oturdu. bu arada benzın tuketım oranınıda dusurmus olduk...
|
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 09:28
evet, tabi bu oranı yakalamak zor oldu. özetlemek gerekirse.
benzinde 13,5 litreden aşağı inmiyordu termostat değişince 10,7 (son 1200 km ortalaması) ye kadar indi.
daha sonra benzinde 10,7 yakıyor ama lpg de 14,4 yakıyordu (bugünün fiyatları ile 0,33 TL)
lpg nin benzine nazaran fazla yaktığını biliyordum ama bukadar fark olmalıydı. sensörü taktırdım zor bela,
şuan şehir içi benzin tüketimim 10,7 lpg tüketimim de yaklaşık 11,5 ile 12,5 litre arası yani 0,26 ile 0,29 TL arası)
|
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 09:29
senin de lpg montaj işinde cem abinin parmağı olduğu için benim gibi oksijen sensörü sıkıntın yokdur, benim değerlerime kadar ineceğine inanıyorum.
|
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 18:29
ınsallah kardes bakalım su 1.000 km de bır gıdelım nolacak dusecekmı?
ha arac benzın degerını 11.7 olarak gosterıyo ama ona aldanmamak lazım
bazan 10.5 lara ınıyor.
|
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 23:50
0,342 demişsin yani lpg de yaklaşık 14,8 litre gaz tüketiyor. İyi bir ayarla 11,5 ile 12,5 litre arasına düşeceğine inanıyorum.
|
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 18:02
İnşallah kardes bakalım nolacak
|
Mesajı Yazan: hantsome28
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 07:49
oğuz hayırlı olsun kardeş...bir kaç resim eklesende biz de fikir sahibi olsak..şimdi bende de 2004 307 SW Triptonik var.benzin artık canımı yakmaya başladı bu ayın 15 inde tüp taktıracağım ..bende simit olayını düşündüm vede düşünüyorum...nasıl yaptırdın.Resim koyman mümkünmü.
------------- 2004 model 307 SW Triptonik ....hayat üç buçuk ile dört arasında geçer.ya dört dörtlük yaşarsın yada üç buçuk atarsın...
|
Mesajı Yazan: revolutionary26
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 16:18
dostum bir yanlışın var. tank bittikten sonra fullemen ve hesap yapman lazım. bu benzin gibi değil. gaz olduğu için pompalar arası bile fark oluyor. aldığın saat dahi etkiliyor. onun için bir depo LPG ile kaç km gittiğine bakıcaksın. benzinde olsan senin söylediğin gibi hesaplamak normal. ama dediğim gibi gazın saat kaçta aldığın hava sıcaklığının kaç derece olduğu bile etkiliyor.
------------- 307 XR 1.6 16V 2005 Şeytan Kırmızı
|
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 18:04
SELAM revolutionary26 kardes haklısın ama enazından yaktıgı lıtre bellı hesaba gore 26 lıtre yapkmıs hesap meydanda elbette senın dedıgın gıbı tam ve net rakamlar cıkar bakalım bırdakı sefere depo bosalmadan yanı arac gaz bırıp benzıne gecmeden doldurmayım ozaman daha ıyı anlasılır heralde.
selam hantsome28 kardes bencede gaz takdır yoksa bu araclara benzın yetısmıyor:-)
resımlerı cekmek nasıp olmadı babamın arkadası geldı arabayı aldı gazı taktı ve getırdı sımıt tankt bencede ıyı oldu ama yedek lastık sorun olacak onuda goz onune alman lazım kardes:-)
|
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 18:07
revolutionary26 Yazdı:
dostum bir yanlışın var. tank bittikten sonra fullemen ve hesap yapman lazım. bu benzin gibi değil. gaz olduğu için pompalar arası bile fark oluyor. aldığın saat dahi etkiliyor. onun için bir depo LPG ile kaç km gittiğine bakıcaksın. benzinde olsan senin söylediğin gibi hesaplamak normal. ama dediğim gibi gazın saat kaçta aldığın hava sıcaklığının kaç derece olduğu bile etkiliyor. |
o kadar hassas hesaba gırersen ısın ıcınden cıkamazsın. ardı ardına aldıgın 3-5 deponun ortalamasına bakacaksın. en azından aynı pompadan alman genel olarak yeterlı.
|
Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2011 Saat 22:53
arkadaşlar 14-15 Mayıs bu cumartesi 5 gbi yola çıktık gaz deposunuda fulledik karasuya gittik... Geri dönerken yani bugün 300 km de gaz bitti benzinle devam ettik. Uzun yoldaki ortalama km giderken 100-130 arası gittim hep gelirkende aynı şekilde geldim .... Ama sorun çıktı :((((( Önce ABS fault daha sonra AirBag hatası verdi ve direksiyon sertleşti STOP yazısı cıktı uyarılar fln kokpitim sıyırdı kafayı anlayacağınız durmak zorunda kaldım gelirken 3-4 kere durdum.. Hatta açtım kaputu akü kutup başını söktüm bekledim fln sonra taktım devam etti 80-90ı geçince tekrar aynı hataları vermeye başladı..... Hani anahtarda kilit tuşuna uzunca basında camları kapatıyordu fln şöför tarafındaki kapanmıyor .... :)))) Sanırım bu hafta da gezi vardı :)
|
Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2011 Saat 00:39
kumanda olayını sekronıze etmen lazım kutup bası soktugun ıcın bozulmustur far sensoru varsa aynen onuda yenıden aktıf etmen lazım once camları komple kapat ve aynı anda kapatma tuslarını hepsını 5 sanıye yukarı dogru cek sonra camları ındır btutun cam dugmelerıne aynı anda basıp 5 sanıye bekle aktıf olur gecmıs olsun lpg yı takarken bazen aırbag beynının ordan gecııryorlar kabloyu dıkkat et aırbag beynıne arıza yaptırıyorlar hemen ontrol ettır derım ılerde sıkıntı cıkabılır
------------- peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
Mesajı Yazan: dbmaster
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2011 Saat 04:16
okadar da kotu degılk değerler 30 35 kurus cıvarı yakar 307 lpg de normal yanı sıkma canını
------------- 2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2011 Saat 12:49
sercinho Yazdı:
kumanda olayını sekronıze etmen lazım kutup bası soktugun ıcın bozulmustur far sensoru varsa aynen onuda yenıden aktıf etmen lazım once camları komple kapat ve aynı anda kapatma tuslarını hepsını 5 sanıye yukarı dogru cek sonra camları ındır btutun cam dugmelerıne aynı anda basıp 5 sanıye bekle aktıf olur gecmıs olsun lpg yı takarken bazen aırbag beynının ordan gecııryorlar kabloyu dıkkat et aırbag beynıne arıza yaptırıyorlar hemen ontrol ettır derım ılerde sıkıntı cıkabılır
|
eve gidince bi deneyeyim bugün inşallah olur yardımcı olduğun içn teşekkür ederim.....
|
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2011 Saat 13:50
oguz6578 Yazdı:
sercinho Yazdı:
kumanda olayını sekronıze etmen lazım kutup bası soktugun ıcın bozulmustur far sensoru varsa aynen onuda yenıden aktıf etmen lazım once camları komple kapat ve aynı anda kapatma tuslarını hepsını 5 sanıye yukarı dogru cek sonra camları ındır btutun cam dugmelerıne aynı anda basıp 5 sanıye bekle aktıf olur gecmıs olsun lpg yı takarken bazen aırbag beynının ordan gecııryorlar kabloyu dıkkat et aırbag beynıne arıza yaptırıyorlar hemen ontrol ettır derım ılerde sıkıntı cıkabılır |
eve gidince bi deneyeyim bugün inşallah olur yardımcı olduğun içn teşekkür ederim.....
|
olur olur bende kutup başını söktüğüm için kumanda dan sadece arka camlar kalkıyordu, elektrikçi samı sonuna kadar indirdikden sonra bir kaç saniye indirme konumunda basılı tuttu sonra camı tamamen kaldırıp düğmeye kaldırma konumunda basılı tuttu senkronize etti düzeldi.
|
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2011 Saat 13:52
dbmaster Yazdı:
okadar da kotu degılk değerler 30 35 kurus cıvarı yakar 307 lpg de normal yanı sıkma canını |
abi değerler yüksek, benim bu sabah itibarı ile 50 tl lik gaz ile 187 km yaptım. yaklaşık 27 krş tekabul ediyor.
litre olarak söylemek gerekirse benzinde 10,3 LT/100 km, LPG' de 12,5 LT /100 km tekabul ediyor.
|
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 14:30
metin senin hesaplarda on numara he:) Maasallahın var herseferinde hesaplama yapıyorsun... Evet değerler yüksek babam çıldırmak üzere :) Bugun konjektör sorunu için lpg taktırdığımız yere gönderildi araç hem 1000 km bakımımıdır nedir ona bakılacak hemde elektronik sorunlar yapılacak... vs.vs. tekrar hesaplama yapıldıgında yazarım buraya ne yaptık ettik..... Herkese teşekkürler....
|
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 14:56
oguz6578 Yazdı:
metin senin hesaplarda on numara he:) Maasallahın var herseferinde hesaplama yapıyorsun... Evet değerler yüksek babam çıldırmak üzere :) Bugun konjektör sorunu için lpg taktırdığımız yere gönderildi araç hem 1000 km bakımımıdır nedir ona bakılacak hemde elektronik sorunlar yapılacak... vs.vs. tekrar hesaplama yapıldıgında yazarım buraya ne yaptık ettik..... Herkese teşekkürler.... |
aracın kmsı ne kadardı? konjektorun bozulması ılgımı cektıde
|
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 16:06
66500 km de aracım .... orjinal konjektörde 150-200 tl arası bişey... :(((( inşallah başka masraflar çıkarmaz... kısa farları patlatmış bende niye yanmıyor bunlar diodum :) gene 300 tl masraf çıktı işçilik o bu parça değiştir rot balans fln :)))....
|
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 16:33
oguz6578 Yazdı:
metin senin hesaplarda on numara he:) Maasallahın var herseferinde hesaplama yapıyorsun... Evet değerler yüksek babam çıldırmak üzere :) Bugun konjektör sorunu için lpg taktırdığımız yere gönderildi araç hem 1000 km bakımımıdır nedir ona bakılacak hemde elektronik sorunlar yapılacak... vs.vs. tekrar hesaplama yapıldıgında yazarım buraya ne yaptık ettik..... Herkese teşekkürler.... |
teşekkür ederim. bu dünyanın en pahalı ve en kalitesiz yakıtını kullanınca insan alışıyor bu hesapları yapmaya.
bu arada geçmiş olsun. inşallah en az maliyet ile problemi çözersiniz.
|
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 16:41
ama bu problemın lpg sıstemıyle bır alakası olmaması lazım... bana kalırsa olacagı varmıs yanı. bazı kısıler gıbı her yasanan problemı lpg ye yormamak gerek
|
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 16:51
CeCoLi Yazdı:
ama bu problemın lpg sıstemıyle bır alakası olmaması lazım... bana kalırsa olacagı varmıs yanı. bazı kısıler gıbı her yasanan problemı lpg ye yormamak gerek |
cem abi gel seninle dükkan açalım.
ben kasada dururum sende "tüp" takarsın
|
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2011 Saat 18:51
Zaten lpg ye yormadım ben :))) Lpg taktırdığımız yerdeki çalışan köylümüz olduğu için hemde 1000 lik bakımı geldi ona gönderdik lpg ye bişey demedik zaten cem usta :))))) Forever LPG diorum sıfır araç bile alsam taktırırım yani o biçim....
|
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 02:24
oguz6578 Yazdı:
arkadaşlar 14-15 Mayıs bu cumartesi 5 gbi yola çıktık gaz deposunuda fulledik karasuya gittik... Geri dönerken yani bugün 300 km de gaz bitti benzinle devam ettik. Uzun yoldaki ortalama km giderken 100-130 arası gittim hep gelirkende aynı şekilde geldim .... Ama sorun çıktı :((((( Önce ABS fault daha sonra AirBag hatası verdi ve direksiyon sertleşti STOP yazısı cıktı uyarılar fln kokpitim sıyırdı kafayı anlayacağınız durmak zorunda kaldım gelirken 3-4 kere durdum.. Hatta açtım kaputu akü kutup başını söktüm bekledim fln sonra taktım devam etti 80-90ı geçince tekrar aynı hataları vermeye başladı..... Hani anahtarda kilit tuşuna uzunca basında camları kapatıyordu fln şöför tarafındaki kapanmıyor .... :)))) Sanırım bu hafta da gezi vardı :) |
hocam Ne kadar oldu aracı alalı? Direksiyon sertleşmesi, ABS fault, Airbag hatası LPG kaynaklı olabilir mi? Ustaya filan gösterdin mi?
|
Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2011 Saat 02:47
metin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
bu arada nerde taktırıyorsun umarım benim taktırdığım yerde taktırmıyorsundur (: |
cem usta bu lambda tanıtımı,oksijen sensörü hakkında biraz bilgi verebilir misin aracım ilk benzin de sürekli stop ediyor.
|
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 08:55
betermen Yazdı:
oguz6578 Yazdı:
arkadaşlar 14-15 Mayıs bu cumartesi 5 gbi yola çıktık gaz deposunuda fulledik karasuya gittik... Geri dönerken yani bugün 300 km de gaz bitti benzinle devam ettik. Uzun yoldaki ortalama km giderken 100-130 arası gittim hep gelirkende aynı şekilde geldim .... Ama sorun çıktı :((((( Önce ABS fault daha sonra AirBag hatası verdi ve direksiyon sertleşti STOP yazısı cıktı uyarılar fln kokpitim sıyırdı kafayı anlayacağınız durmak zorunda kaldım gelirken 3-4 kere durdum.. Hatta açtım kaputu akü kutup başını söktüm bekledim fln sonra taktım devam etti 80-90ı geçince tekrar aynı hataları vermeye başladı..... Hani anahtarda kilit tuşuna uzunca basında camları kapatıyordu fln şöför tarafındaki kapanmıyor .... :)))) Sanırım bu hafta da gezi vardı :) |
hocam Ne kadar oldu aracı alalı? Direksiyon sertleşmesi, ABS fault, Airbag hatası LPG kaynaklı olabilir mi? Ustaya filan gösterdin mi? |
LPG kaynaklı herhangi bişey yok daha öncedende arıza yapmış galiba yan sanayi konjektör varmış çıkarttıklarında.....Orjinal malzeme takıldı arabaya 150-170 arası bişey işçilik fln 200 lira fln sadece bu tuttu... Eğerki öyle bir hata olursa ve devamlı 80-90 ı geçtikten sonra yapıyorsa %95 konjektör ....:)
|
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 09:13
yok abı yaa lpg dendır o
|
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 11:14
CeCoLi Yazdı:
yok abı yaa lpg dendır o |
bence hava şartlarından (:
|
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 11:19
metin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
bence hava şartlarından (: |
havadan nem kapmıstır dıyorsun yanı :))
|
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 11:26
CeCoLi Yazdı:
metin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
bence hava şartlarından (: |
havadan nem kapmıstır dıyorsun yanı :)) |
evet istanbul rutubetli (:
bu arada oğuz sen ne yaptın. 1000 km bakımı ve yeni ayarlarını yaptın mı yakıt durumunda değişme oldumu merak ediyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 22:33
şuan tam olarak bilmiyorum ama bi bakalım 1000 lik bakıma fln girdi araç ama bi bakalım....
|
Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 23:15
selam arkadaslar vazıyete bakılırsa bu arabaları almakta sankı hata yaptık gıbı normal aracların ıkı katından fazla yakıyo yaw bu arabalar cok yazık demekki 2005 model bır aracın kılometresı az oldugundan anlamak lazımmıs adamlar kullanamamıslarkı yakıtından dolayı :-)aldıgıma pısman olacak gıbıyım yaw.
|
Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 23:57
oguz6578 Yazdı:
selam arkadaslar vazıyete bakılırsa bu arabaları almakta sankı hata yaptık gıbı normal aracların ıkı katından fazla yakıyo yaw bu arabalar cok yazık demekki 2005 model bır aracın kılometresı az oldugundan anlamak lazımmıs adamlar kullanamamıslarkı yakıtından dolayı :-)aldıgıma pısman olacak gıbıyım yaw.
|
merhaba. sorun nedir yakıt 1000 km bakımından sonra ne seviyeye indi
|
Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2011 Saat 23:59
bugun ıtıbarı ıle 0,42 oldu :-( manyak bu araba yaw metın kardes :-)
|
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 00:03
baktınız olmuyor arkadaslr yenı versıyon yukletın bsı a sekranızasyonlar bozulabılıyor sonra yenıden bır ayar duzelebılır arac
------------- peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 00:05
valla bılemıyorum ama bu aractan uzak durmak lazım cunku cok yakıyor :-(
|
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 00:10
dedıgımı yap sansını dene bak benımkı oyle olmus sekranızasyonlar bozulmus lpg de var servıste usta baktı sekranızasyonlar bozulmus dedı yetkılı servıste taktırmıstım ben lpg yı ankara goralda once arabaya yenı versıyon yukleyecegız dedı ve sonrada yenıden bır gaz ayarı yaptılar arac cok degıstı sılkeleme olayları kayboldu arac suan gayet ıyı
|
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 00:10
oguz6578 Yazdı:
valla bılemıyorum ama bu aractan uzak durmak lazım cunku cok yakıyor :-( |
bana kalırsa sızın aracta bır sorun var ama daha tespıt edemedınız. benzınde ne yaktıgını olctunuz mu?
|
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 00:13
benzınde sehır ıcını olcemedım ama uzun yolda 0,324 krs yakmıstı
|
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 00:16
arkadas aku sorunu falnda yasamıs bsı sekranızasyonları bozulmus gıbı gelıyor bana bence dedıgımı bır dene servıse gıdıp bır baktır yenı versıyonla duzelecektır baska bır sorun yoksa sansını bence dene arabandan sogumadan en kısa zmanda bır bak bence
|
Mesajı Yazan: kaan__
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 00:43
20 tl lik lpg ile şehir içi hatta genelde sabahları okula geç kalmayım diye(100-130km) süratli gittiğim halde 75-85km gidiyor her zaman hiç şaşmaz yani...aracından soğuma yada uzaklaşma bence hatta pişmanık seviyesine gelmişin...bir pug kullanıcısı olarak hiç yakıştıramadım cecoli abimin dediği gibi bi arıza yada ayarında bozukluk var...halledersin inşallah
------------- sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur... 2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp
|
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 08:34
oguz6578 Yazdı:
bugun ıtıbarı ıle 0,42 oldu :-( manyak bu araba yaw metın kardes :-) |
lpg de 42 krş ise litre olarak 17,5 litre yapıyor bu oran çok yüksek.
normal şartlarda benzin 11 litre yaksa lpg de 12,5 ile 13 litre arası yakması gerekli. Senin aracının yakacağı normal değerler bu.
yani 13 litre X 2,39 (gazın litresi) = 31 tl yapar onuda 100 e bölersin 0,31 tl yapar. 0,42 tl çok fark var bence senin başka sıkıntın var mümkün değil sürekli performanslı kullansan belki yakar.
|
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 08:37
kaan__ Yazdı:
20 tl lik lpg ile şehir içi hatta genelde sabahları okula geç kalmayım diye(100-130km) süratli gittiğim halde 75-85km gidiyor her zaman hiç şaşmaz yani...aracından soğuma yada uzaklaşma bence hatta pişmanık seviyesine gelmişin...bir pug kullanıcısı olarak hiç yakıştıramadım cecoli abimin dediği gibi bi arıza yada ayarında bozukluk var...halledersin inşallah |
kaan seninki manuel ama yakıtın 24 krş' a geliyor onun da 29 ile 30 kuruşdan aşağı inmesi mümkün değil ama 42 krş de çok fazla.
|
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 10:51
selam metın kardes haklısın ama herseyde meydanda yaw araba araba degıl sankı vatoz yaw emıyor dıger marka araclar bırak gazı benzını bıle bukadar yakmıyor yaw :-(
|
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 11:42
oguz6578 Yazdı:
selam metın kardes haklısın ama herseyde meydanda yaw araba araba degıl sankı vatoz yaw emıyor dıger marka araclar bırak gazı benzını bıle bukadar yakmıyor yaw :-( |
ama bak bu durum bu araclar ıcın gecerlı bır durum degıl. sızınkınde bır sorun var
|
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 11:46
bencede bır sıkıntı var benzınde yakıt nasıl onada bakmak lazım sorun lpg demı yoksa normaldede varmı ondan sonra ona goru cozum bulmak lazım benzındede yapıyorsa ve hersey normal gozukuyorsa sen yetkılı bır servıse gıt derım bır pc ye baglasınlar dedıgım gıbı sekranızasyonlar bozulmus olabılır aku falan degıstırıken bsı bellı bır sureden fazla elektrık gıtmesse sekranızasyonları bozabılıyor bır versıyon yuklemesı ve sonrası ıyı bır gaz ayarı herseyı cozebılır
|
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 11:49
sercinho Yazdı:
bencede bır sıkıntı var benzınde yakıt nasıl onada bakmak lazım sorun lpg demı yoksa normaldede varmı ondan sonra ona goru cozum bulmak lazım benzındede yapıyorsa ve hersey normal gozukuyorsa sen yetkılı bır servıse gıt derım bır pc ye baglasınlar dedıgım gıbı sekranızasyonlar bozulmus olabılır aku falan degıstırıken bsı bellı bır sureden fazla elektrık gıtmesse sekranızasyonları bozabılıyor bır versıyon yuklemesı ve sonrası ıyı bır gaz ayarı herseyı cozebılır |
evet haklısın. o aracın ıyı bır testten gecmesı lazım
|
Mesaj Tarihi: 31 Mayıs 2011 Saat 12:02
CeCoLi Yazdı:
oguz6578 Yazdı:
selam metın kardes haklısın ama herseyde meydanda yaw araba araba degıl sankı vatoz yaw emıyor dıger marka araclar bırak gazı benzını bıle bukadar yakmıyor yaw :-( |
ama bak bu durum bu araclar ıcın gecerlı bır durum degıl. sızınkınde bır sorun var |
abi ibreden bahsetmiyor sanırım aracın diğer araçlara göre çok yakmasından bahsediyor olabilir. motorda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ben.
|
|