Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 SW LPG Dönüşümü Başladı...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 SW LPG Dönüşümü Başladı...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 45678>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 12:05
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Orjinalini yazan: oguz6578 oguz6578 Yazdı:

selam metın kardes haklısın ama herseyde meydanda yaw araba araba degıl sankı vatoz yaw emıyor dıger marka araclar bırak gazı benzını bıle bukadar yakmıyor yaw :-(

ama bak bu durum bu araclar ıcın gecerlı bır durum degıl. sızınkınde bır sorun var

abi ibreden bahsetmiyor sanırım aracın diğer araçlara göre çok yakmasından bahsediyor olabilir. motorda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ben.

metınım ben "bır sorun var" demek ıstemıstım. bıre yazmısım :)
Yukarı Dön
oguz6578 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
30 - Kasım - 1988

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oguz6578 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 13:32

merhaba arkadaslar mesela motorda ne gıbı bır sıkıntı olabılır motor daha 68,000 de

Peugeot 2005 Tiptronik 307 SW 1.6 BVA Pack
Atiker SafeFast OBD => Atiker Fast System :)
Nokian Z G2
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 17:14

Orjinalini yazan: kaan__ kaan__ Yazdı:

20 tl lik lpg ile şehir içi hatta genelde sabahları okula geç kalmayım diye(100-130km) süratli gittiğim halde 75-85km gidiyor her zaman hiç şaşmaz yani...aracından soğuma yada uzaklaşma bence hatta pişmanık seviyesine gelmişin...bir pug kullanıcısı olarak hiç yakıştıramadım Göz Kırpma cecoli abimin dediği gibi bi arıza yada ayarında bozukluk var...halledersin inşallah 

kaan seninki manuel ama yakıtın 24 krş' a geliyor onun da 29 ile 30 kuruşdan aşağı inmesi mümkün değil ama 42 krş de çok fazla.

metin abi benim arabada otomatik Gülme
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp
2009 308 sw 1.6hdi 110hp
2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 17:26

selam metın kardes haklısın ama herseyde meydanda yaw araba araba degıl sankı vatoz yaw emıyor dıger marka araclar bırak gazı benzını bıle bukadar yakmıyor yaw :-(

ama bak bu durum bu araclar ıcın gecerlı bır durum degıl. sızınkınde bır sorun var

abi ibreden bahsetmiyor sanırım aracın diğer araçlara göre çok yakmasından bahsediyor olabilir. motorda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ben.

metınım ben "bır sorun var" demek ıstemıstım. bıre yazmısım :)

abi okadar bakıyorum alıntılara da bakıyorum bir yazıyor nerde bire yazmış benmi yanlış anladım diye düşünüyorum sabahdan ßeri. meğer benim mesajıma gizlice girip oradan da değiştirmişsin kapıya yazdım okadar izinsiz girilmez diye ama neyssse.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 17:27

20 tl lik lpg ile şehir içi hatta genelde sabahları okula geç kalmayım diye(100-130km) süratli gittiğim halde 75-85km gidiyor her zaman hiç şaşmaz yani...aracından soğuma yada uzaklaşma bence hatta pişmanık seviyesine gelmişin...bir pug kullanıcısı olarak hiç yakıştıramadım Göz Kırpma cecoli abimin dediği gibi bi arıza yada ayarında bozukluk var...halledersin inşallah 

kaan seninki manuel ama yakıtın 24 krş' a geliyor onun da 29 ile 30 kuruşdan aşağı inmesi mümkün değil ama 42 krş de çok fazla.

metin abi benim arabada otomatik Gülme

imzana yazsana kardeşim ben imzana baktım otomatik yazmıyor diye yorumyaptım bilgilerinizi eksiksiz ve güzel bir şekilde paylaşırsanız yanlış anlamalar olmaz daha iyi olur.
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 17:31
tamamdır abi otomatik yazmayı düşünemedim kusura bakma Göz Kırpma
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 17:45

kaan bide bişey sormak istiyorum bu değerler hız sabitleyici taktıkdan sonraki değerlermi yoksa takmadan önceki değerlermi merak ettim.

benim aracım şehir içi değerleri 28 ile 30 kuruş arası değişiyor sizin orayıda istanbul trafiği kadar yoğun olamdığını ve hız sabitleyici açtığını düşünürsek değerinin normal olduğunu varsayıyorum.

bide söylermisin hız sabitleyici takmadan önceki benzin ve lpg tüketimin ile hız sabitleyici taktıkdan sonraki benzin ve lpg tüketim değerlerin nedir.
Yukarı Dön
meandros Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
08 - Aralık - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı meandros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 18:57
ya bendede otomatik 307 var korktum şimdi...

2004 PEUGEOT 307 1.6 Envy BVA Benzinli Otomatik Alu Grisi - KM: 73145
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 19:22
sakin ol korkacak bişey yok. bu konularda aldığın yakıtın kaliteside önemli.

misal lukoilden ucuz olduğu için alıyordum 20 tl ile 60-65 km zor yapıyordum bir gün denedim shell den 20 tl lik aldım pahalı olduğu için litre olarak daha az gaz almama rağmen 75 km yaptım yakıtın kaliteside önemlidir.
Yukarı Dön
meandros Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
08 - Aralık - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı meandros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 19:28
metin sen atikerden nasipse 2hafta sonra taktırıyorum..
hafta sonu aydından-kuşadasına gittim.. 150km yol yapmısımdır
50liralık benzin almıştım ışık yanıyordu. eve geldigimde ısık yanmadı
Yukarı Dön
kaan__ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kaan__ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 21:07

kaan bide bişey sormak istiyorum bu değerler hız sabitleyici taktıkdan sonraki değerlermi yoksa takmadan önceki değerlermi merak ettim.

benim aracım şehir içi değerleri 28 ile 30 kuruş arası değişiyor sizin orayıda istanbul trafiği kadar yoğun olamdığını ve hız sabitleyici açtığını düşünürsek değerinin normal olduğunu varsayıyorum.

bide söylermisin hız sabitleyici takmadan önceki benzin ve lpg tüketimin ile hız sabitleyici taktıkdan sonraki benzin ve lpg tüketim değerlerin nedir.

abi açık söyleyim hız sabitleyiciyi pek şehir içinde kullanmam yani okul çıkışında sakin sakin giderken belki bi 10 12km kadarlık bölümde arada açıyorum trafik ışıkları falan olunca pek bişey anlamıyorum zaten  şehir içinde yakıt değerleri normal yani pek bi değişim olmadı fakat bir kaç hafta önce mersine gittim ereğli üzerinden otoban yoldan sürekli hız sabitleyici aktifdi 20-30tl daha fazla yaktı diyebilirm çünkü en ufacık bi rampada bile vites düşürüp fazla yüksek devirle gitmek zorunda kalıyodum bu yüzden rampalı yollarda daha fazla yaktığı aşikar...birde geçen hafta ankaraya gittim malum en ufacık bi rampa yok konya ankara arası 95tl lpg aldım 490km ankara şehir içi dahil yol yaptım...düz yolda çok faydası var hız sabitleyicinin...
ayrıca hız sabitleyiciyi benzinde hiç denemedim...benzin tüketimi konusunda bişey diyemem...

Düzenleyen kaan__ - 31 Mayıs 2011 Saat 21:09
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 21:38

abi açık söyleyim hız sabitleyiciyi pek şehir içinde kullanmam yani okul çıkışında sakin sakin giderken belki bi 10 12km kadarlık bölümde arada açıyorum trafik ışıkları falan olunca pek bişey anlamıyorum zaten  şehir içinde yakıt değerleri normal yani pek bi değişim olmadı fakat bir kaç hafta önce mersine gittim ereğli üzerinden otoban yoldan sürekli hız sabitleyici aktifdi 20-30tl daha fazla yaktı diyebilirm çünkü en ufacık bi rampada bile vites düşürüp fazla yüksek devirle gitmek zorunda kalıyodum bu yüzden rampalı yollarda daha fazla yaktığı aşikar...birde geçen hafta ankaraya gittim malum en ufacık bi rampa yok konya ankara arası 95tl lpg aldım 490km ankara şehir içi dahil yol yaptım...düz yolda çok faydası var hız sabitleyicinin...
ayrıca hız sabitleyiciyi benzinde hiç denemedim...benzin tüketimi konusunda bişey diyemem...

anladım. yani demek istediğim aracın yakıtı hız sabitleyici takınca nekadar değişti, evet rampada çok yakar çünki sabitlenen hızı yakalamak için gerekirse dip gaz yapar buda yakıtı etkiler. normal şartlarda benim aracım şehir içi 10,7 benzinde, 12 ile 12,5 litrede lpg de yakıyor bu değerler nekadar düşer onun araştırmasındayım.

yakıta nekadar kaç litre kadar faydası oluyor,
Yukarı Dön
boraa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 21:44

kardeş ben onu bunu bilmem.kim ne derse desşn bu araçlara lpg ol-mu-yor uymuyor.taktıranlar başta hevesle alıyor kullanıyor seviniyor.daha sonra bir bir arızalar baş gösteriyor.bunu pug servisindeki ustalar diyor.bu arçlara özellikle otomatik şanzumanlara gaz sistemi uyuşmuyor.arkadaşım vardı adı ercan.geri söktürdü şu an arabası zımba gibi.umarım sorunların hallolur.Ouch
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :)
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 22:13
bora ben 10.000 km den fazladır kullanıyorum hiç bir sıkıntı görmedim. sıkıntı gördüklerimde lpg den değil adam gibi bir ustanın montaj yapmamasından kaynaklanıyor.

Pug servisindeki ustalar der hepsi diyor, bilmeni isterim ki bu bug servislerinden biri yada birkaçı lpg de takıyor. Olmuyor ayar tutmuyor diyen ustaların hepsinin sebebi, lpg ile çalışan parçalara müdahale edemiyorlar yani arızayı kendine usta dediği halde arıza tespit cihazına bağlayarak bakıyor ve benzinle ve lpg ile çalışan parçalar doğru hata kodunu veremiyor usta dediğin adamları da yanıltıyor bu yüzden istemiyorlar.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 22:16

bora ben 10.000 km den fazladır kullanıyorum hiç bir sıkıntı görmedim. sıkıntı gördüklerimde lpg den değil adam gibi bir ustanın montaj yapmamasından kaynaklanıyor.

Pug servisindeki ustalar der hepsi diyor, bilmeni isterim ki bu bug servislerinden biri yada birkaçı lpg de takıyor. Olmuyor ayar tutmuyor diyen ustaların hepsinin sebebi, lpg ile çalışan parçalara müdahale edemiyorlar yani arızayı kendine usta dediği halde arıza tespit cihazına bağlayarak bakıyor ve benzinle ve lpg ile çalışan parçalar doğru hata kodunu veremiyor usta dediğin adamları da yanıltıyor bu yüzden istemiyorlar.

metine aynen katılıyorum ben özellikle peugeot yetkili servisine taktırdım hemde atiker çok memnunum hiç problem yok eğer uyumlu olmasa yetkili servisteki (göral ankara) ustalar takmaz değilmi
Yukarı Dön
sercinho Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
10 - Nisan - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sercinho Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 Saat 23:15
aynen bende göralda taktırdım bır sorun yok ya takılan sey motor ya hepsınde aynı nasıl olmuyormus anlamıyorum bızlerde motor degıl baska bırseymı var yapamıyorlar o yuzden mıs gıbıde olur sehır efsanesı bunlar takmayın boyle seylerı kafanıza
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
Yukarı Dön
meandros Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
08 - Aralık - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı meandros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2011 Saat 16:08

metin müdür senin otomatigin kayıt degerleri nedir lpgde

bende tüplencem yakında da bileyim diorum
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2011 Saat 16:12
Orjinalini yazan: meandros meandros Yazdı:

meandros kayıt değerleri derken yakıt değerlerinden mi bahsediyorsun.
Yukarı Dön
boraa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2011 Saat 16:21
Yüzdeliğe vurduğumuz zaman taktıranların %25 memnun.ya diğerleri zamanla bu forumlara arızalarını yazıyorlar.Umarım yanılırım arkadaşlar.ama galiba yine haklı çıkacağım.yine bu forumda lpg arızası başlıklı yeni konular açarsanız bu günleri hatırlatırım daha önceki arkadaşlara hatırlattığım gibi.sevgiyle kalın,aracınızın motorunu orijinalliğini bozmayın.Cool
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :)
Yukarı Dön
meandros Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
08 - Aralık - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı meandros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2011 Saat 16:30

Orjinalini yazan: meandros meandros Yazdı:

meandros kayıt değerleri derken yakıt değerlerinden mi bahsediyorsun.

evet evet yakıt değerleri
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 45678>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 104 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 72 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 72 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 263 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 158 0 Bayram 0816
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2315 2 talip206
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6743 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 143 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 141 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 140 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 731 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 186 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 177 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 883 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 347 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 556 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 413 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107894 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1657 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3445 4 Rock
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
TİMSAH 71 2
eRRoR 1
ErkamC 1
Ozzy1903 1
Bayram 0816 1
ShoryuReppa 1
Mertdr 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English