Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 SW otomatik vites sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 SW otomatik vites sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 23456 17>
Yazar
 Derece: Konu Derecesi: 1 Oylar, Ortalama 5.00  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 Saat 16:28
Orjinalini yazan: alisuat alisuat Yazdı:

bir soru daha benden, bu hata bende 10 15 gün önce ardarda 2 gün vermişti sonra kesmişti,servistebilgisayara bağlattım ve basınç düşüklüğü  hatası vardı,durumum olmadıgı için yaptırmadım,ordaki ustada madem bilgisayara bağlattık yeni yazılım yükleyelim dedi, son 5 gündür sürüyorum ve haya hiç tekrarlanmadı vites geçişleride bana göre iyi durumda, ne yapacam kararsızım söz verdim kendime bir daha hatayı verrise yaptırıcam diye ama vermiyor

hata verirmi bilmem ama vites geçişindeki vurma işini şanzıman çok ısındığında yani yoğun trafikde dur kalk yaptıkdan sonra verir.

Sebebi ise şanzımanın içindeki yağın çok ısındığında özelliğini kaybetmesi sonucu selenoidlerin vites gerçişlerinde yeterli basıncı üretememesi sonucu olur.

ilk sebebi yağdır çok ısındığında özelliğini kaybettiği için işe yaramıyordur.

ikinci sebebi ise eğer yağ değiştiği halde yapıyorsa selenoid (elektro vana) dir. Vu banalar vites geçişlerinde basınçlı yağ püskürterek vites gerçişlerini sağlar eğer arızalı ise yağ basıncı düşer ve sarsıntılı vites gerçişi olur.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
alisuat Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alisuat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 Saat 17:08
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

bir soru daha benden, bu hata bende 10 15 gün önce ardarda 2 gün vermişti sonra kesmişti,servistebilgisayara bağlattım ve basınç düşüklüğü  hatası vardı,durumum olmadıgı için yaptırmadım,ordaki ustada madem bilgisayara bağlattık yeni yazılım yükleyelim dedi, son 5 gündür sürüyorum ve haya hiç tekrarlanmadı vites geçişleride bana göre iyi durumda, ne yapacam kararsızım söz verdim kendime bir daha hatayı verrise yaptırıcam diye ama vermiyor

hata verirmi bilmem ama vites geçişindeki vurma işini şanzıman çok ısındığında yani yoğun trafikde dur kalk yaptıkdan sonra verir.

Sebebi ise şanzımanın içindeki yağın çok ısındığında özelliğini kaybetmesi sonucu selenoidlerin vites gerçişlerinde yeterli basıncı üretememesi sonucu olur.

ilk sebebi yağdır çok ısındığında özelliğini kaybettiği için işe yaramıyordur.

ikinci sebebi ise eğer yağ değiştiği halde yapıyorsa selenoid (elektro vana) dir. Vu banalar vites geçişlerinde basınçlı yağ püskürterek vites gerçişlerini sağlar eğer arızalı ise yağ basıncı düşer ve sarsıntılı vites gerçişi olur.

servis direk hidrolik blogu değiştirelim kesin çözüm olur diğer türlü tekrarlıyabilir falan dedi herkes birşey diyor en iyi binmek kafayı rahat tutup.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 Saat 17:10
o en son çare.
Yukarı Dön
alisuat Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alisuat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 Saat 12:06
bugün aracı servise bırakıcam elektro valf yada diğer adıyla sanırım selenoid değişecek ve şanzıman yapı değişeceki1.5 gün sürer dediler çok ilginç ya
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 Saat 13:50

bugün aracı servise bırakıcam elektro valf yada diğer adıyla sanırım selenoid değişecek ve şanzıman yapı değişeceki1.5 gün sürer dediler çok ilginç ya

ben sabah aracı verdim ama bırakmadım bekledim öğlene doğru bitti. öğlenden sonra motor dahil yıkanmış bir şekilde aldım.
Yukarı Dön
alisuat Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alisuat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 Saat 15:55
şu anda bunu yazarken sinirden ve üzüntüden elim ayağım titriyor,

sabah aracı görala götürdüm valfleri değiştirtmek için, biz direk değiştiremeyiz bilgisayara bağlayım dediler,1 saat sonra rapor geldi aynen yazıyorum,

1)s. Arıza basınç ayar arızası
2.) a. Arıza araç hız sabitleyicisi(RVV uygunlukP.0571)

yağ bloğunun değişmesi gerekiyor.Arıza tekrarlanma durumunda şanzıman revizyon,

ben kafayı yedim açıkcası valflerdendir dedim, bana alaycı bir ifadeyle isterseniz valfleri değiştirelim 3 gün sonra yine gelirsiniz, blogun değişmesi lazım 1600 tl yoksa revizyon+2500 tl dediler, inanın şu anda moralim çok bozuk,olayın maddiyatına kaldıramayacagımı yanayım bu şekilde arabayı sürmem heeralde onamı yanayım,bana yardım edin ben ne yapayım

benim sorunumu anlatınca herkes valfler değiştir düzelir dedi bunlar böyle diyor
Yukarı Dön
alisuat Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alisuat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 Saat 15:57
yada direk kolayamı kaçıyorlar bu sorunu yaşadıgınız zaman siz valfleri değiştireince düzeldimi,

ben adamlara mevcut valfler kötüymüş yeni tür valfler takılması ve şanzıman yağı değişmesi lazım dedim

bana İNTERNETTEN DUYDUKLARINIZA İNANMAYIN BİZİM DEDİĞİMZ DOĞRUDUR dediler. şanzıman yağı ömürlüktür değiştirmenize gerek yok dedilker
Yukarı Dön
alisuat Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alisuat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 Saat 16:27
herşeyi yazdım 1.5 yıldır bende olan araç birden aut. gear fault hatası vermeye başladı ve bunlar oldu sizden ricam bana akıl vermeniz ne yapmam gerektiği konusunda.
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 Saat 16:31
görala gitmeseydin keske onlar kazıkcıdır  konumun ankara heralde bende ankaralıyım tekoto yada abc tercih et tekoto şahsa ait biyer deil direk  fransa sırketının yerı orası daha kalıtelı ama abcdekı ustaları babam tanıyo onlarda guzel ıslıcık cıkartıyolarmıs ole dedı onlarada ugra moralını bozma bende kıbrısta okuyorum bende o hatayı sogukken sanzıman alıyorum gelınce komple bakıma gırcek abc de bakalım ne cıkıcak 
Yukarı Dön
alisuat Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alisuat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 Saat 16:38
neresi olursa olsun sonuçta hidrolik blogun fiyatı belli adamlar revize edilebilir dediler ama forumdakiler valflerdendir diyor adamlar internete bakma diyor şimdi olurda valfleri değiştirince düzelmezse o parayı boşa vermiş olacam.
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 Saat 16:39
sen bunlarada sor ıstersen sonra şaşmaza gıt ordakılere baktır  2000 vermektense 70 gozden cıkar baska pcye baglat adamlar belkı para kazanmak ıcın yapıyolardır 
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 Saat 16:40
yada tek otoyu ara servısı baglat hatayı sole ne gıbı ıslem yapılmalı dıye sor 
Yukarı Dön
alisuat Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alisuat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 Saat 19:19
forumdakı ustalarım online olnca bir yorum yazarsa sevinirm
Yukarı Dön
alisuat Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alisuat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 Saat 21:44
konuyu birkez daha yukarıya taşıyım, yarına kadar bir karara varmam lazım
Yukarı Dön
alisuat Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alisuat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 Saat 10:27
iş ilginçleşmeye başladı arkadaşın tavsiyesi üzerine tekotoyu aradım,olanları anlattım,hatayı okudum,usta bana önce valfler vana ve şanzıman yağı değişir düzelmezse hidrolik blogu değiştiririz dedi, aynı şehirde 2 peugeot servisi arasındaki fark bende kime inanacam şaşırdım.
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 Saat 10:43
alisuat bence 2000 tl vermektense once 500 gozden cıkar vanalarla yagı degıs  adamlar dogru olanı soyluyo foruma bakarsan herkeste ılk once bunu tavsıye eder sana :)
Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 Saat 11:53
Hidrolik ünite üzerinde sadece 1 tane elektro vana değişmez.Geri kalan hepsi değişebilir.Yağın ömürlük olduğuna dair yazılı bir belge alın bakalım verecekler mi? Sırıtma kaldı ki hidrolik ünite kople arızalı olsa çıkması 200 TL Göz Kırpma Sıfırını almaya gerek bile yok.

Edit: eğer 5-10 derecelik yokuş da araç D konumunda fren pedalı bırakıldığın da kaydırmıyor sa Hidrolik ünite sağlamdır.Aksi halde geri kaçıracaktır.

Düzenleyen monur - 07 Haziran 2011 Saat 11:55
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 Saat 14:24

neresi olursa olsun sonuçta hidrolik blogun fiyatı belli adamlar revize edilebilir dediler ama forumdakiler valflerdendir diyor adamlar internete bakma diyor şimdi olurda valfleri değiştirince düzelmezse o parayı boşa vermiş olacam.

sen selenoidleri değiştirdiğimde servis bana içinden çıkan yağ yanık kokuyorsa revizyon olacak dedi koku da yokdu.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 Saat 14:27
Orjinalini yazan: monur monur Yazdı:

Hidrolik ünite üzerinde sadece 1 tane elektro vana değişmez.Geri kalan hepsi değişebilir.Yağın ömürlük olduğuna dair yazılı bir belge alın bakalım verecekler mi? Sırıtma kaldı ki hidrolik ünite kople arızalı olsa çıkması 200 TL Göz Kırpma Sıfırını almaya gerek bile yok.

Edit: eğer 5-10 derecelik yokuş da araç D konumunda fren pedalı bırakıldığın da kaydırmıyor sa Hidrolik ünite sağlamdır.Aksi halde geri kaçıracaktır.

onur abinin dediği gibi hemen bin aracına ve yaklaşık 10 derecelik bir yokuşda dur ve ayağını frenden çek. eğer araç geri kaymaya başlarsa hidrolik blok doğrudur ama araç geri kaymıyorsa selenoid değişimi bile bu iş tamamdır.
Yukarı Dön
GANDALF Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GANDALF Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 Saat 16:05
Arkadaşlar bu servislerin dediğne hemen inanıpta işlem mişlem yaptırmayın, ben kesinlikle aracımı pejo servislerine ..(soygunculara) götürmüyorum götürmemde daha önce yazdığım gibi geçen hafta arabanın şanzıman yağını değiştirdim.. mobil 71141 şimdi araba yağ gibi kayıyor yolda o vuruntulu vites geçmesi aşırı ısınmada arabanın şişmesi felan hepsi bitti önce araştırın ve küçük meblağlardan başlayarak işlemlerinizi yaptırın.. benim usta da önce valfler dedi olmazsa blok dedi oda olmazsa komple revizyon dedi ücret dedi..2500-3000 Tl dedi bense 80TL yağa 20 TL işçiliğe vererek aynı ustaya sorunu çözdürdüm.. otomatik şanzımanda ustalar ya tutarsa hesabı ağzına geleni söylüyor..dikkat edelim..
2006 sw 1.6 16 valf otomatik
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 23456 17>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 16416 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 275 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 587 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 4898 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2399 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4704 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 412 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7850 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 650 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 810 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 524 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5425 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 697 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 489 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 820 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 353 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 603 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 786 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2452 0 Bayer
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
KerimSahin 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English