![]() |
|
206 Otomatik Şanzuman Problemi!... |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Yazar | |
Sedat Yıldırım ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar,2002 model otomatik şanzumanlı 206 Peugeot aracım beni üzdü (:
Aracıma 550 TL uzun yol bakımı yaptırdım. Triger seti,yağ,hava ve polen filitreleri,motor,şanzuman yağı ve fren ayarları,bujiler vesaire. Ondan bir ay önce aracım çekişten düşmüştü,rampalarda motor sesi sanki boğuk,eksoz patlak mış gibi çıkmaya başladı,motor sağırlaştı resmen.Şanzumana baktırdım,iki selonid valfi değişti ve tekrar şanzuman yağı değişti,500 TL,araç bir hafta çok süper oldu ama sonra eski haline geri döndü. Başka ustaya götürdüm,bir selonoid valfi ve bir tutam kablo değişti,500 TL. Tamam memlekete gitmek için yola çıktım,1000KM'lik yol.Daha bir hafta olmamıştı ki İstanbul'dan çıkmadan,daha Sultanbeyli'de aracım tekrar aynı eski bozuk konumuna geri döndü ve ara ara arıza ışıkları yanıp sönüyor,o zaman aracı istop edip yeniden çalıştırıyorum.Şanzumanın o sorunu ile yola çıktım mecburen 1000 Km gidiş,1000 Km,memlekette,1000 Km geri dönüşle beraber 3000 Km yol yaptım.Rampalarda ve araç sollarken mecburen gazı kökledim,o zaman araç roket oluyor resmen. En son ki şanzumancıya sordum,eğer tekrar aynı durumu yaparsa ne olacak dedim? Şanzuman aşağı inecek dedi,kaç para tutar dedim? 2500 TL tutar dedi ve ben şaşırdım kaldım. 1000 TL şanzuman tamirine verdim 500 TL + 500 TL. 2500 TL daha istiyor usta,toplam 3500 TL,550 TL'de uzun yol bakımı toplam 4000 TL. Satmaya kalksam asla sattığım kişiye yalan söyleyemem aracın sorununu anlatırım,o zaman kimse almak istemez,alsa da kaç para verir.Aracın sorunsuz hali zaten 15-16 Bin TL. Ben ne yapmam gerekir? Aracımı seviyorum aslında,zaten tüpte taktırdım.1000 Km yol da 200 TL yaktı,ortalama 130-140 hızla.Acaba şanzumanı yaptırsam,randumanlı olur mu? İnanın şaşırdım kaldım,şu an şanzumanı bozuk hali ile kullanıyorum...:( |
|
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur. O' ne derse o odur. Eğ başını ey gönül. Gerçek dost ancak O'dur... Sedat Yıldırım |
|
![]() |
|
ysndrsn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cok acil yardim bekliyorum. Peugeot 206 2006 model otomatik vites. Hersey normaldi araci parkettim bir saat sonra geldim vites m n r p ye geciyor fakat d ye gecmiyor ileri gidemiyorum. Sorun nedir acaba yardimci olur musunuz
|
|
![]() |
|
Sedat Yıldırım ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
Selamunaleykum ve Rahmetullah.
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba kaderdaşlarım. Mevzu yine aynı tabi, 2002Model,XR otomatik şanzuman araç. :( 3 yılı aşkın bir süredir aracıma aynı şanzuman arızası ile biniyorum. Aracım bir çok zamanlar resmen roket oluyor,ancak hararet 90'ı geçince araba resmen sağırlaşıyor,hantallaşıyor.Rampalarda zorla gidiyor. Ama uzun yolda sorun yok,çünkü hararet hep düşük kalıyor. İki kere şanzumanda selonoid valfi ve şanzuman değişti ama sorun hallolmadı. İlkinde hallolmuştu sadece bir hafta süperdi,sonra yine aynı oldu. Şimdi ise şanzumancı revizyon için 2500-3000 TL civarı masrafın olur dedi. Garanti veriyormusunuz dedim,1 yıl garantisi var dedi. Peki 13 ay sonra yine aynı arızayı yapsa dedim,o zaman yine aynı paraya yaparız dedi. Arkadaşlar ben ne yapayım şimdi. Param olsa gidip direk sıfır araba alacam engelli %45 ötv indiriminden faydalanarak ama yok ki. Kendi aracımı satsam,üzerine en az en az 3-35 bin TL koymam lazım ki o da mümkün değil zaten. Şanzumanı yaptırsam aynı sorunları tekrar yaşayıp yaşamayacağım belli değil. Bir de araç şehir içi 45 kuruş lpg yakıyor.Kışın buna bir de her depoda 20 TL benzin almam gerekiyor ki,o zaman KM'de 50-55 kuruşu buluyor yakıt. Lpg bakımlarını tüpü takdırdığım yer de her yıl 2 kere yaptırıyorum,yazlık ve kışlık olmak üzere. Acaba belli bir KM'ye kadar garanti veren var mı? Yaptırsam randuman alırmıyım,yoksa pişman mı olurum,ne olur bir yardım! Siz den bilgi rica ediyorum. Rab'bime emanetsiniz... Selam ve Dua ile... NOT: İstanbul-Güngören'de ikamet ediyor,Yenibosna'da çalışıyorum...
Düzenleyen Sedat Yıldırım - 24 Eylül 2014 Saat 10:16 |
|
O' ne derse o olur. O' ne derse o odur. Eğ başını ey gönül. Gerçek dost ancak O'dur... Sedat Yıldırım |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
GÜNCELLEME!
Selamunaleykum ve Rahmetullah. Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba kaderdaşlarım. Mevzu yine aynı tabi, 2002Model,XR otomatik şanzuman araç. :( 3 yılı aşkın bir süredir aracıma aynı şanzuman arızası ile biniyorum. Aracım bir çok zamanlar resmen roket oluyor,ancak hararet 90'ı geçince araba resmen sağırlaşıyor,hantallaşıyor.Rampalarda zorla gidiyor. Ama uzun yolda sorun yok,çünkü hararet hep düşük kalıyor. İki kere şanzumanda selonoid valfi ve şanzuman değişti ama sorun hallolmadı. İlkinde hallolmuştu sadece bir hafta süperdi,sonra yine aynı oldu. Şimdi ise şanzumancı revizyon için 2500-3000 TL civarı masrafın olur dedi. Garanti veriyormusunuz dedim,1 yıl garantisi var dedi. Peki 13 ay sonra yine aynı arızayı yapsa dedim,o zaman yine aynı paraya yaparız dedi. Arkadaşlar ben ne yapayım şimdi. Param olsa gidip direk sıfır araba alacam engelli %45 ötv indiriminden faydalanarak ama yok ki. Kendi aracımı satsam,üzerine en az en az 3-35 bin TL koymam lazım ki o da mümkün değil zaten. Şanzumanı yaptırsam aynı sorunları tekrar yaşayıp yaşamayacağım belli değil. Bir de araç şehir içi 45 kuruş lpg yakıyor.Kışın buna bir de her depoda 20 TL benzin almam gerekiyor ki,o zaman KM'de 50-55 kuruşu buluyor yakıt. Lpg bakımlarını tüpü takdırdığım yer de her yıl 2 kere yaptırıyorum,yazlık ve kışlık olmak üzere. Acaba belli bir KM'ye kadar garanti veren var mı? Yaptırsam randuman alırmıyım,yoksa pişman mı olurum,ne olur bir yardım! Siz den bilgi rica ediyorum. Rab'bime emanetsiniz... Selam ve Dua ile... NOT: İstanbul-Güngören'de ikamet ediyor,Yenibosna'da çalışıyorum... Düzenleyen Sedat Yıldırım - 21 Kasım 2014 Saat 15:20 |
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |