Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 hararet problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 hararet problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 6>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
madara Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı madara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 Saat 13:50
tşkler koliva. bende bu anlattıklarına baktıracağım, umarım düzelir çünkü fazlasıyla bıktırdı beni bu araba. binmek bile istemiyorum. tşkler tekrar
SeNi üZeN KRaL oLSa BiLe SiLeCeKSiN Ki, BiLSiNLeR KRaLıNı SiLeN SoYTaRıSıYLa uĞRaŞMaZ...
Yukarı Dön
madara Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı madara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 Saat 22:59
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Orjinalini yazan: delice48 delice48 Yazdı:

koliva Fan çalışmıyor şimdi baktık

Tamam o zaman 99% sorunun kaynagini bulduk. Aciklayayim detayiyla.

Su asagidaki sema radyator faninin elektrik baglanti semasi. Bunun bir kac versiyonu var ama su anda onemli degil. Buna gore aracinizda 250W' lik iki asamali fan var.

Olusan problem su. Zamanla bu kabloda asinmalar, yipranmalar oluyor. Bu durum rolelerde, rezistorde veya baglanti noktalarinda da olusabilir. Asagidaki resim ise yukaridaki semadaki kablonun cikartilmis hali. Daha detayli baglanti noktalari gorulebilir.
Buna gore numaralar:

1. Roleler (biri yuksek hiz icin digeri dusuk hiz icin)
2. Fan baglanti soketi
3. Rezistor soketi
4. Sasi
5. Ana baglanti soketi
6.
Elektrik baglanti soketi (Sigorta paneline gider.)

Yapilmasi gereken sey, butun bu baglanti soketleri oksitlenme olmus mu, yipranma var mi diye kontrol etmek. Herhangi birsey varsa temizleyip tekrar denemek. Eger temizledikten sonra da olmuyorsa kablonun degismesi gerekiyor ki en sagliklisi da bu. Bunun yaninda roleler + rezistorun saglamligi da test edilmeli. Eger sansinizi kendiniz denemek isterseniz rezistorun saglamligindan baslayabilirsiniz. On tamponun alt izgarasindan iceriye dogru baktiginizda sol tarafta rezistoru goreceksiniz. Izgara 10 mm. lik civatalar ile tutturulmustur. Oradan elinizle cikarip disarida test edebilirsiniz.

Simdiden gecmis olsun Smile

kaynak: http://www.206info.co.uk
SeNi üZeN KRaL oLSa BiLe SiLeCeKSiN Ki, BiLSiNLeR KRaLıNı SiLeN SoYTaRıSıYLa uĞRaŞMaZ...
Yukarı Dön
madara Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı madara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 Saat 23:04
slm koliva. ben yukarıda saydığın elektrik aksamı role ve soketleri tümüyle değiştirdim yine olmadı. sıkıntı başka. daha önce arkadaşlar devirdaim pompası demişlerdi, onumu değiştirsem bilmiyorumki. elektrikçi bide termostat değiştirelim dedi. ancak benim termostat orjinal ve 2 ay önce almıştım. ne yapacağımı bilmiyorum, yardım et....
Yukarı Dön
by_imp Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
03 - Şubat - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı by_imp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 Saat 23:27
ya benım aracımdada hararet problemi var ama fan sigortası batlayınca hararet yapıyor ama sıkıntı sürekli sıgortanın patlaması
arkadaşlar neden  sıgorta patlar
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah
0 rh +
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 Saat 06:23
Orjinalini yazan: madara madara Yazdı:

slm koliva. ben yukarıda saydığın elektrik aksamı role ve soketleri tümüyle değiştirdim yine olmadı. sıkıntı başka. daha önce arkadaşlar devirdaim pompası demişlerdi, onumu değiştirsem bilmiyorumki. elektrikçi bide termostat değiştirelim dedi. ancak benim termostat orjinal ve 2 ay önce almıştım. ne yapacağımı bilmiyorum, yardım et....

Peki roleler + rezistor saglam miydi? Test ettiniz mi?
Yukaridaki mesajimda belirttigim gibi klimayi calistirdiginizda fanin dusuk hizda calismasi gerekiyor. Eger calisiyorsa zaten yukaridaki mesajda belirttigim sorun degil baska bir sorundur. Siz klimayi acinca faniniz devreye giriyor mu? Hemen girmeyebilir ama en gec 15-20 saniye icerisinde calismali.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 Saat 06:30
Orjinalini yazan: by_imp by_imp Yazdı:

ya benım aracımdada hararet problemi var ama fan sigortası batlayınca hararet yapıyor ama sıkıntı sürekli sıgortanın patlaması
arkadaşlar neden  sıgorta patlar

Olasiliklar.
1. Fan motorunuz omrunu tamamliyordur. Zor dondugu icin daha fazla akim cekiyordur ve sigortayi patlatiyordur.
2. Bir yerde kisa devre oluyor. Rolelerinin ve tesisatinin kontrol edilmesi gerek.

Gecmis olsun.
Yukarı Dön
impertore Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı impertore Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 Saat 11:25

Merhabalar ; bende 206 feline hdi var   uzun yolda bile hararet gostergesi 80 e  yaklaşmıyo bile .. bi sıkıntı olmaz diimi 90 ı geçmesi flan gerekmiyo mu ?

308 T9 Allure 1.6 eHdi
Yukarı Dön
madara Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı madara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 Saat 12:10
valla eski roleler ve rezistore hiç bakmamış değiştirmiş tümünü. gerçi ben arabayı ona bıraktım işteydim. ama elektrikçi tanıdık. bütün kablolar roleler vs. değiştirdi. klima olayını denemedim. onada bakıp tekrar yazarım. tşkler.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 Saat 12:40
Orjinalini yazan: impertore impertore Yazdı:

Merhabalar ; bende 206 feline hdi var   uzun yolda bile hararet gostergesi 80 e  yaklaşmıyo bile .. bi sıkıntı olmaz diimi 90 ı geçmesi flan gerekmiyo mu ?

Ister uzun yol olsun ister kisa, aracinizin harareti motor bir kez isindiktan sonra 80'lerin altina dusmemesi gerekir. Eger dusuyor ise sorun vardir. Bu sorun belki sikinti yaratmaz ama yakitinizi etkiler. Buyuk ihtimalle termostatiniz acik kalmistir. Bir baktirmakta fayda var.

Düzenleyen koliva - 03 Nisan 2012 Saat 12:41
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 Saat 12:42

valla eski roleler ve rezistore hiç bakmamış değiştirmiş tümünü. gerçi ben arabayı ona bıraktım işteydim. ama elektrikçi tanıdık. bütün kablolar roleler vs. değiştirdi. klima olayını denemedim. onada bakıp tekrar yazarım. tşkler.

Eger gittiginiz yerde PP2000 var ise fanlari bu yazilim ile tek tek test edebilirler. Gidince bir sorun.
Yukarı Dön
madara Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı madara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 Saat 15:35
valla aradım sordum telefonla bi bilgisayarlı sistem almıştı yeni 20 günlük xhx gibi bişeyler olduğunu söyledi kendiside tam bilmiyor cihazı. ama pp2000 mi diye sorduğumda değil dedi.

peki söylediğiniz pp2000 marka cihazı bulursam sadece fanlarımı test etmeliyim yoksa başka şeylerde varmı, eğer varsa detaylı yazarsanız sevinirim.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 Saat 16:23

valla aradım sordum telefonla bi bilgisayarlı sistem almıştı yeni 20 günlük xhx gibi bişeyler olduğunu söyledi kendiside tam bilmiyor cihazı. ama pp2000 mi diye sorduğumda değil dedi.

peki söylediğiniz pp2000 marka cihazı bulursam sadece fanlarımı test etmeliyim yoksa başka şeylerde varmı, eğer varsa detaylı yazarsanız sevinirim.

PP2000 peugeot'un yetkili servis programidir ve ondan ustun cihaz+program yoktur. Varsa hata kodlarini okutturabilirsiniz. Eger hata kodu belirirse ekranda, numaralarini almayi unutmayin. Ornegin P0140 gibi.
Yukarı Dön
delice48 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı delice48 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 Saat 16:30
Selam madara, hararet müşüründen şüpheliyim ben hala zira başka aksam kalmadı.. hararet müşürünün görevi motordaki sıcaklığı hararet göstergesine iletmekmiş, bizim hararet göstergesi dengesiz çalışmakta hararet olmasa bile hararet sonlara dayanmaktadır, hararet müşürünün altına somun yada demir parca konulup sıkıldığında bu sorun ortadan kalkarmış ancak gercekten hararet varsa conta yakma ihtimalide varmış sanayide en son boyle dediler, sen hararet müşürünü değiştirdim dedin acaba almış olduğun müşürdemi arızalı?

Bizim orada peugeot parçaları bulunmuyor bu yüzden hararet müşürü spariş edip taktıracağım başkada birşey gelmiyor aklıma
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 Saat 16:32
Orjinalini yazan: delice48 delice48 Yazdı:

Selam madara, hararet müşüründen şüpheliyim ben hala zira başka aksam kalmadı.. hararet müşürünün görevi motordaki sıcaklığı hararet göstergesine iletmekmiş, bizim hararet göstergesi dengesiz çalışmakta hararet olmasa bile hararet sonlara dayanmaktadır, hararet müşürünün altına somun yada demir parca konulup sıkıldığında bu sorun ortadan kalkarmış ancak gercekten hararet varsa conta yakma ihtimalide varmış sanayide en son boyle dediler, sen hararet müşürünü değiştirdim dedin acaba almış olduğun müşürdemi arızalı?

Bizim orada peugeot parçaları bulunmuyor bu yüzden hararet müşürü spariş edip taktıracağım başkada birşey gelmiyor aklıma

Yukarida onerdigimi yaptiniz mi?
Yukarı Dön
delice48 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı delice48 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 Saat 16:48
yaptim koliva olmadi evdeyken bir ara ceptelefonunun kamerasıyla çekip video olarak ekleyeyim arizayi belki daha anlaşılır olur
Yukarı Dön
madara Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı madara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2012 Saat 11:47
delice müşürü yeni aldım. olmadı, müşürün altına tam 3 tane somun atmıştım yine olmadı, ama aldığım  müşürr orjinal bile olsa bozuk olabilir diyorlar,
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2012 Saat 11:50

delice müşürü yeni aldım. olmadı, müşürün altına tam 3 tane somun atmıştım yine olmadı, ama aldığım  müşürr orjinal bile olsa bozuk olabilir diyorlar,

Yapacaginiz sey cok basit ama yapmiyorsunuz ve sorunu coktan denediginiz yerlerde ariyorsunuz. Aracinizi bilgisayara baglatin ve fanlarin dogru duzgun calisip calismadigini kontrol ettirin. Bilgisayar ile herseye teker teker aracinizi calistirmadan bakabilirler. Bosyere paranizi harcamayin baska seylere.
Yukarı Dön
madara Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı madara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2012 Saat 13:58
koliva doğru söylüyorsun. zaten bulunduğum yerde servis olsa en küçük bi sorun sanayide 3 e yapılsın serviste 13 e yapılsın yinede servisi tercih ederim. fazla öderim ama kafam rahat olur, işte gel görki ne servisimiz var nede koca bi sanayi sitesinde işi bilen bi usta.

koliva bu arada aracı çalıştırdım, kaputu açtım, klimayı açtım içeriye hava veriyordu ancak fan çalışmıyordu, hiç dönmedi bile.
Yukarı Dön
delice48 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı delice48 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 Saat 01:05
selamlar şimdilik hararetim yok:) akunun (-) kutbundan şase kablosu cektim aracın kaportasına bağladım gece saatlerin olması nedeniyle belki şu an hararette oynamalar olmuyordur..

Madara kardeş sende aynı yöntemi denermisin? akunun (-) bağlantısında yağlanma paslanma v.s varsa temizleyip deneyebilirsin yada elektrikciye uygulatabilirsin..

Ancak yarın gündüzde araca binip gündüz saatlerinde test etmeme izin ver umutlandırmak istemem seni boş yere 

hoşça ve keyifle kalın.
Yukarı Dön
madara Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı madara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 Saat 13:14
mrb. sen uyguladığın yöntemi dene bana haber ver, biliyorsunki geceleri hava serin olduğundan bizim sorun daha nadir ortaya çıkıyor, sen gündüz güneşli bi havada bi dene rolantide, çıkıyormu çıkmıyormu diye. olursa zaten ne ala, cevabını bekliyorum... umarım düzelir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 6>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 1039 1 VedatAkçay
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2488 3 kralex18
konu icon Pejo206 Çakmak Sigortası son mesaja git 80 0 kralex18
konu icon 3008 1.2 Puretech 130 Eat8 Ateşleme sorunu son mesaja git 9311 7 erthe
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 323 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 156 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 143 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 334 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 222 0 Bayram 0816
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6821 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 160 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 173 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 165 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 745 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 223 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 215 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 906 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 357 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 581 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 419 0 leow
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
kralex18 2
TİMSAH 71 2
VedatAkçay 1
eRRoR 1
ErkamC 1
Ozzy1903 1
Bayram 0816 1
ShoryuReppa 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English