![]() |
|
206 hararet problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12345 6> |
Yazar | ||
madara ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2012 Konum: Bitlis Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
tşkler koliva. bende bu anlattıklarına baktıracağım, umarım düzelir çünkü fazlasıyla bıktırdı beni bu araba. binmek bile istemiyorum. tşkler tekrar
|
||
SeNi üZeN KRaL oLSa BiLe SiLeCeKSiN Ki, BiLSiNLeR KRaLıNı SiLeN SoYTaRıSıYLa uĞRaŞMaZ...
|
||
![]() |
||
madara ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2012 Konum: Bitlis Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
|
|
||
SeNi üZeN KRaL oLSa BiLe SiLeCeKSiN Ki, BiLSiNLeR KRaLıNı SiLeN SoYTaRıSıYLa uĞRaŞMaZ...
|
||
![]() |
||
|
slm koliva. ben yukarıda saydığın elektrik aksamı role ve soketleri tümüyle değiştirdim yine olmadı. sıkıntı başka. daha önce arkadaşlar devirdaim pompası demişlerdi, onumu değiştirsem bilmiyorumki. elektrikçi bide termostat değiştirelim dedi. ancak benim termostat orjinal ve 2 ay önce almıştım. ne yapacağımı bilmiyorum, yardım et....
|
||
|
||
![]() |
||
by_imp ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
|
ya benım aracımdada hararet problemi var ama fan sigortası batlayınca hararet yapıyor ama sıkıntı sürekli sıgortanın patlaması
arkadaşlar neden sıgorta patlar
|
||
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah 0 rh + |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Peki roleler + rezistor saglam miydi? Test ettiniz mi? Yukaridaki mesajimda belirttigim gibi klimayi calistirdiginizda fanin dusuk hizda calismasi gerekiyor. Eger calisiyorsa zaten yukaridaki mesajda belirttigim sorun degil baska bir sorundur. Siz klimayi acinca faniniz devreye giriyor mu? Hemen girmeyebilir ama en gec 15-20 saniye icerisinde calismali. |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Olasiliklar. 1. Fan motorunuz omrunu tamamliyordur. Zor dondugu icin daha fazla akim cekiyordur ve sigortayi patlatiyordur. 2. Bir yerde kisa devre oluyor. Rolelerinin ve tesisatinin kontrol edilmesi gerek. Gecmis olsun. |
||
![]() |
||
impertore ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2012 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı impertore
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Merhabalar ; bende 206 feline hdi var uzun yolda bile hararet gostergesi 80 e yaklaşmıyo bile .. bi sıkıntı olmaz diimi 90 ı geçmesi flan gerekmiyo mu ? |
||
308 T9 Allure 1.6 eHdi
|
||
![]() |
||
|
valla eski roleler ve rezistore hiç bakmamış değiştirmiş tümünü. gerçi ben arabayı ona bıraktım işteydim. ama elektrikçi tanıdık. bütün kablolar roleler vs. değiştirdi. klima olayını denemedim. onada bakıp tekrar yazarım. tşkler.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Ister uzun yol olsun ister kisa, aracinizin harareti motor bir kez isindiktan sonra 80'lerin altina dusmemesi gerekir. Eger dusuyor ise sorun vardir. Bu sorun belki sikinti yaratmaz ama yakitinizi etkiler. Buyuk ihtimalle termostatiniz acik kalmistir. Bir baktirmakta fayda var. Düzenleyen koliva - 03 Nisan 2012 Saat 12:41 |
||
![]() |
||
|
Eger gittiginiz yerde PP2000 var ise fanlari bu yazilim ile tek tek test edebilirler. Gidince bir sorun. |
||
![]() |
||
|
valla aradım sordum telefonla bi bilgisayarlı sistem almıştı yeni 20 günlük xhx gibi bişeyler olduğunu söyledi kendiside tam bilmiyor cihazı. ama pp2000 mi diye sorduğumda değil dedi.
peki söylediğiniz pp2000 marka cihazı bulursam sadece fanlarımı test etmeliyim yoksa başka şeylerde varmı, eğer varsa detaylı yazarsanız sevinirim.
|
||
|
||
![]() |
||
|
PP2000 peugeot'un yetkili servis programidir ve ondan ustun cihaz+program yoktur. Varsa hata kodlarini okutturabilirsiniz. Eger hata kodu belirirse ekranda, numaralarini almayi unutmayin. Ornegin P0140 gibi. |
||
![]() |
||
delice48 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
|
Selam madara, hararet müşüründen şüpheliyim ben hala zira başka aksam kalmadı.. hararet müşürünün görevi motordaki sıcaklığı hararet göstergesine iletmekmiş, bizim hararet göstergesi dengesiz çalışmakta hararet olmasa bile hararet sonlara dayanmaktadır, hararet müşürünün altına somun yada demir parca konulup sıkıldığında bu sorun ortadan kalkarmış ancak gercekten hararet varsa conta yakma ihtimalide varmış sanayide en son boyle dediler, sen hararet müşürünü değiştirdim dedin acaba almış olduğun müşürdemi arızalı?
Bizim orada peugeot parçaları bulunmuyor bu yüzden hararet müşürü spariş edip taktıracağım başkada birşey gelmiyor aklıma |
||
![]() |
||
|
Yukarida onerdigimi yaptiniz mi? |
||
![]() |
||
delice48 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
|
yaptim koliva olmadi evdeyken bir ara ceptelefonunun kamerasıyla çekip video olarak ekleyeyim arizayi belki daha anlaşılır olur
|
||
![]() |
||
|
delice müşürü yeni aldım. olmadı, müşürün altına tam 3 tane somun atmıştım yine olmadı, ama aldığım müşürr orjinal bile olsa bozuk olabilir diyorlar,
|
||
|
||
![]() |
||
|
Yapacaginiz sey cok basit ama yapmiyorsunuz ve sorunu coktan denediginiz yerlerde ariyorsunuz. Aracinizi bilgisayara baglatin ve fanlarin dogru duzgun calisip calismadigini kontrol ettirin. Bilgisayar ile herseye teker teker aracinizi calistirmadan bakabilirler. Bosyere paranizi harcamayin baska seylere. |
||
![]() |
||
|
koliva doğru söylüyorsun. zaten bulunduğum yerde servis olsa en küçük bi sorun sanayide 3 e yapılsın serviste 13 e yapılsın yinede servisi tercih ederim. fazla öderim ama kafam rahat olur, işte gel görki ne servisimiz var nede koca bi sanayi sitesinde işi bilen bi usta.
koliva bu arada aracı çalıştırdım, kaputu açtım, klimayı açtım içeriye hava veriyordu ancak fan çalışmıyordu, hiç dönmedi bile.
|
||
|
||
![]() |
||
|
selamlar şimdilik hararetim yok:) akunun (-) kutbundan şase kablosu cektim aracın kaportasına bağladım gece saatlerin olması nedeniyle belki şu an hararette oynamalar olmuyordur..
Madara kardeş sende aynı yöntemi denermisin? akunun (-) bağlantısında yağlanma paslanma v.s varsa temizleyip deneyebilirsin yada elektrikciye uygulatabilirsin.. Ancak yarın gündüzde araca binip gündüz saatlerinde test etmeme izin ver umutlandırmak istemem seni boş yere hoşça ve keyifle kalın.
|
||
![]() |
||
|
mrb. sen uyguladığın yöntemi dene bana haber ver, biliyorsunki geceleri hava serin olduğundan bizim sorun daha nadir ortaya çıkıyor, sen gündüz güneşli bi havada bi dene rolantide, çıkıyormu çıkmıyormu diye. olursa zaten ne ala, cevabını bekliyorum... umarım düzelir.
|
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12345 6> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |