![]() |
|
Açık Hava Filtresi Borusu Yapma. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Yazar | |||
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Aynen bende pimaşla yapacam :)) Pimaşlamı güzel ses veriyo ? öylemi denedin ? Düzenleyen I Love My Pug - 29 Eylül 2011 Saat 00:37 |
|||
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Sen yeterkı capını soyle pımas boru desende olur pvc boru desende olur. Ikısıde aynı sey
![]() |
|||
![]() |
|||
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
||
Tamam eyvallah abi :D
|
|||
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
|||
![]() |
|||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
||
bence boruyla pimaşla uğraşma al bitane z tech esnek filtre borusu ben aldım 1 yıldır sorunsuz istediğim yere uzatıp kullanıyorum. kullanışlı pratik bir filre hortumu
![]() |
|||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
||
vay bu daha güzelmiş saolasın kardeşim :)) silikon adaptörüde varmış onlardanda alıyım sevdim bunu valla çok saol tam aradığımız ürün
![]() Düzenleyen I Love My Pug - 29 Eylül 2011 Saat 01:30 |
|||
306 GTI - 2.0LT 200 HP
|||
![]() |
|||
||
En pratık ve kolay yontem bu tabı... Yalnız ıcındekı kısımlarda bıraz hava dırencı olusur ama o kadar onemlı degıl ![]() ![]() Düzenleyen CeCoLi - 29 Eylül 2011 Saat 08:48 |
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Buna psikolojide perfectionism veya Turkce'si mukemmeliyetcilik deniliyor. Ben de oyleyim ![]() |
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
evet cem abinin söylediği üzere borunun içindeki tırtıklar havanın rahat akmasını engelliyor ve direnç oluştuyuyor. yani nekadar düz okadar rahat bir hava akımı gerçekleşiyor. Bende bu hortumun kısası var ama çok sert bir malzeme olduğu için sağa-sola kıvıramıyorum bırakınca hemen düzeliyor buda o şekildemidir? birde bendeki uzayıp kısalmıyor, anlıcanız bir işe yaramıyor (: Düzenleyen metin - 30 Eylül 2011 Saat 14:05 |
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
evet arkadaşlar yokmu başka fikri olan, araştırmalarımda bir gelişmeye rastladım. eğer pimaş japarsak orjinal hava filtresine bağlı bide krank filtresi almak gerekecekmiş. şimdilik ya ona da filtre alıp komple tesisat çekecem yada motor girişindeki kelebekle krank için hava giren boruyu bırakıp ona ek yapacağım gibi gözüküyor.
varmı daha iyi fikri olan.
|
|||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
||
normal boru tesisatımı döşesem, krank için de ayfı küçük filtrelerden alıp taksam ama motorun üzeride olduğu için sıcak hava girecektir sıkıntı olur mu ozaman.
|
|||
|||
![]() |
|||
||
Metınım o karter havalandırma borusunda gırısten daha cok cıkıs var. O borudan emıs borusunun ıcıne yag buharı gelıyor bır mıktar. Bu yag buharıda fabrıka taratından aracın emısıne bırakılmıs.
O acıdan oraya sıcak hava gelmesının hıcbır onemı yok... Hava fıltresındekı gıbı bır durum yok orada ![]() Düzenleyen CeCoLi - 30 Eylül 2011 Saat 14:35 |
|||
![]() |
|||
||
peki abi neden hava filtresi borusuna bağlı? oradan çıkan yağ buharı gaz kelebeğinden neden içeri gidiyor amaç nedir anlayamadım.
ozaman içine toz kaçmayacak şekilde bi filtre koysak (hepsiburada da 6 tl ye buldum) diğer tesisatıda istediğimiz gibi döşesek olur mu
|
|||
|||
![]() |
|||
||
O boruyu emıse baglama nedenlerı cok basıt. Emıse baglanmasa acıga bırakması gerekır ve ıcınden cıkan yag buharı dogaya bırakılmıs olur. Bır nevı kırlılık olmaması ıcın.
Kendı dusundugum kadarıyla esasında buradan gelen yag buharı gaz kelebegını kırletme ozellıgıde var.
Onun harıcınde soyledıgın gıbı o borunun agzına kucuk bır fıltre alıp takabılırsın. Hıcbır sıkıntı olmaz. Bende onun ıcın mavı renklı sımota marka alıp takmıstım. Benım arabada takılıydı ama dıkkat etmedın sanırım...
|
|||
![]() |
|||
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
||
bu islemin getirisi nedir ?
orjinal K&N dahi getirisi sifir |
|||
![]() |
|||
||
sendekini gördüm abi, hatta sormuştum bu ne diye ama ben buhar çıkışı değil hava emişi sanıyordum buhar çıkışıymış.
|
|||
|||
![]() |
|||
||
getirisi sıfır mı? eminmisin?
|
|||
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
||
Hiç bir getirisi olmasada ki var,
sesi yeter :))) Düzenleyen I Love My Pug - 04 Ekim 2011 Saat 23:22 |
|||
306 GTI - 2.0LT 200 HP
|||
![]() |
|||
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
||
filtreyi takmadan önce ve taktiktan sonra dynomometrede ölcün görürsünüz |
|||
![]() |
|||
||
bir dyno denk gelirse deneriz bakalım
![]() |
|||
|||
![]() |
|||
mehmetaydinpug ![]() 2. Vites ![]() ![]() 13 - Ekim - 1985 Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmetaydinpug
||
merhaba arkadaşlar bende aynı konu üzerinden sorun yaşadım sonunda bi nalburda pimaş almaya karar verdim ama gittiğimde hava filtresi girişine denk ama boğaz kısmında sorun oluyo ısıtmak felan gerekiyo adam bana sarı bi boru tavsiye etti baktım tam boğaza göre ama onunda ısıtılması gerekiyo evde uğraşarak oldu ama L şekli vermek gerekiyo artık uğraşmaya derman kalmadı bagajda öyle duruyo takmadım aslında çok güzel oldu siyah folyo ile kapladım metin bey eger avrupa yakasındaysanız o borudan alacağın yeri tavsiye ederim benimde yapmak istediğim şey ama fırsat olmuyo uğraşamıyorum.
|
|||
2000 106 Quicksilver
HAYAT SENİNLE GÜZEL PUG |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |