Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Nasıl Yapılır ?
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Açık Hava Filtresi Borusu Yapma.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Açık Hava Filtresi Borusu Yapma.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
I Love My Pug Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
13 - Haziran - 1985

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı I Love My Pug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2011 Saat 00:21
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

herhalde pimaş konusunda hemfikir olacağız. bu arada sesi güzel :)

Aynen bende pimaşla yapacam :)) Pimaşlamı güzel ses veriyo ? öylemi denedin ?

Düzenleyen I Love My Pug - 29 Eylül 2011 Saat 00:37
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2011 Saat 01:15
Orjinalini yazan: I Love My Pug I Love My Pug Yazdı:

Orjinalini yazan: mimitt mimitt Yazdı:

metaller çok iyi ısı iletkenidir arkadaşlar bunu unutmayalım,araçların orjinal parçalarına bakarsak bunlarında plastikten yapıldığını çok rahat görüyoruz zaten,güzel bir pimaş boru ve yalıtım ile çok güzel bir sistem olacağına eminim.

Pimaştan yapacam kendim üstünüde folyoyla kaplarım güzel olur, bu pimaş hırdavatçılarda vardır değilmi alırken pimaşmı diyeceğiz yoksa farklı bir ismi daha varmı ? Pvc boru desek yanlış bi malzeme almış olmayız değilmi ?

Sen yeterkı capını soyle pımas boru desende olur pvc boru desende olur. Ikısıde aynı sey Göz Kırpma
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
13 - Haziran - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı I Love My Pug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2011 Saat 01:23
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Orjinalini yazan: I Love My Pug I Love My Pug Yazdı:

Orjinalini yazan: mimitt mimitt Yazdı:

metaller çok iyi ısı iletkenidir arkadaşlar bunu unutmayalım,araçların orjinal parçalarına bakarsak bunlarında plastikten yapıldığını çok rahat görüyoruz zaten,güzel bir pimaş boru ve yalıtım ile çok güzel bir sistem olacağına eminim.

Pimaştan yapacam kendim üstünüde folyoyla kaplarım güzel olur, bu pimaş hırdavatçılarda vardır değilmi alırken pimaşmı diyeceğiz yoksa farklı bir ismi daha varmı ? Pvc boru desek yanlış bi malzeme almış olmayız değilmi ?

Sen yeterkı capını soyle pımas boru desende olur pvc boru desende olur. Ikısıde aynı sey Göz Kırpma

Tamam eyvallah abi :D
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37
Yukarı Dön
tigerland Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2011 Saat 01:25
bence boruyla pimaşla uğraşma al bitane z tech esnek filtre borusu ben aldım 1 yıldır sorunsuz istediğim yere uzatıp kullanıyorum. kullanışlı pratik bir filre hortumu 

206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
13 - Haziran - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı I Love My Pug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2011 Saat 01:30
vay bu daha güzelmiş saolasın kardeşim :)) silikon adaptörüde varmış onlardanda alıyım sevdim bunu valla çok saol tam aradığımız ürün Sırıtma

Düzenleyen I Love My Pug - 29 Eylül 2011 Saat 01:30
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2011 Saat 08:47
Orjinalini yazan: Erbin Erbin Yazdı:

bence boruyla pimaşla uğraşma al bitane z tech esnek filtre borusu ben aldım 1 yıldır sorunsuz istediğim yere uzatıp kullanıyorum. kullanışlı pratik bir filre hortumu 

En pratık ve kolay yontem bu tabı... Yalnız ıcındekı kısımlarda bıraz hava dırencı olusur ama o kadar onemlı degıl Göz Kırpma  Metın de de boyle bır hortum var zaten mımıtın verdıgı onu kullanmak ıstemıyorGülme

Düzenleyen CeCoLi - 29 Eylül 2011 Saat 08:48
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2011 Saat 09:44

En pratık ve kolay yontem bu tabı... Yalnız ıcındekı kısımlarda bıraz hava dırencı olusur ama o kadar onemlı degıl Göz Kırpma  Metın de de boyle bır hortum var zaten mımıtın verdıgı onu kullanmak ıstemıyorGülme

Buna psikolojide perfectionism veya Turkce'si mukemmeliyetcilik deniliyor. Ben de oyleyim Sırıtma Bir seyi yapinda en ucuzu ve en mukemmeli olsun isterim.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2011 Saat 10:06

Orjinalini yazan: Erbin Erbin Yazdı:

evet cem abinin söylediği üzere borunun içindeki tırtıklar havanın rahat akmasını engelliyor ve direnç oluştuyuyor. yani nekadar düz okadar rahat bir hava akımı gerçekleşiyor. Bende bu hortumun kısası var ama çok sert bir malzeme olduğu için sağa-sola kıvıramıyorum bırakınca hemen düzeliyor buda o şekildemidir? birde bendeki uzayıp kısalmıyor, anlıcanız bir işe yaramıyor (:

Düzenleyen metin - 30 Eylül 2011 Saat 14:05
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2011 Saat 14:06
evet arkadaşlar yokmu başka fikri olan, araştırmalarımda bir gelişmeye rastladım. eğer pimaş japarsak orjinal hava filtresine bağlı bide krank filtresi almak gerekecekmiş. şimdilik ya ona da filtre alıp komple tesisat çekecem yada motor girişindeki kelebekle krank için hava giren boruyu bırakıp ona ek yapacağım gibi gözüküyor.

varmı daha iyi fikri olan.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2011 Saat 14:31
normal boru tesisatımı döşesem, krank için de ayfı küçük filtrelerden alıp taksam ama motorun üzeride olduğu için sıcak hava girecektir sıkıntı olur mu ozaman.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2011 Saat 14:34

normal boru tesisatımı döşesem, krank için de ayfı küçük filtrelerden alıp taksam ama motorun üzeride olduğu için sıcak hava girecektir sıkıntı olur mu ozaman.

Metınım o karter havalandırma borusunda gırısten daha cok cıkıs var. O borudan emıs borusunun ıcıne yag buharı gelıyor bır mıktar. Bu yag buharıda fabrıka taratından aracın emısıne bırakılmıs.

O acıdan oraya sıcak hava gelmesının hıcbır onemı yok... Hava fıltresındekı gıbı bır durum yok oradaGöz Kırpma

Düzenleyen CeCoLi - 30 Eylül 2011 Saat 14:35
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2011 Saat 14:44
peki abi neden hava filtresi borusuna bağlı? oradan çıkan yağ buharı gaz kelebeğinden neden içeri gidiyor amaç nedir anlayamadım.

ozaman içine toz kaçmayacak şekilde bi filtre koysak (hepsiburada da 6 tl ye buldum) diğer tesisatıda istediğimiz gibi döşesek olur mu
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2011 Saat 15:42

peki abi neden hava filtresi borusuna bağlı? oradan çıkan yağ buharı gaz kelebeğinden neden içeri gidiyor amaç nedir anlayamadım.

ozaman içine toz kaçmayacak şekilde bi filtre koysak (hepsiburada da 6 tl ye buldum) diğer tesisatıda istediğimiz gibi döşesek olur mu

O boruyu emıse baglama nedenlerı cok basıt. Emıse baglanmasa acıga bırakması gerekır ve ıcınden cıkan yag buharı dogaya bırakılmıs olur. Bır nevı kırlılık olmaması ıcın.

Kendı dusundugum kadarıyla esasında buradan gelen yag buharı gaz kelebegını kırletme ozellıgıde var.

Onun harıcınde soyledıgın gıbı o borunun agzına kucuk bır fıltre alıp takabılırsın. Hıcbır sıkıntı olmaz. Bende onun ıcın mavı renklı sımota marka alıp takmıstım. Benım arabada takılıydı ama dıkkat etmedın sanırım...
Yukarı Dön
Long Beach Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
Forumdan Banlandı

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Long Beach Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 21:25
bu islemin getirisi nedir ?
orjinal K&N dahi getirisi sifir
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 23:15

O boruyu emıse baglama nedenlerı cok basıt. Emıse baglanmasa acıga bırakması gerekır ve ıcınden cıkan yag buharı dogaya bırakılmıs olur. Bır nevı kırlılık olmaması ıcın.

Kendı dusundugum kadarıyla esasında buradan gelen yag buharı gaz kelebegını kırletme ozellıgıde var.

Onun harıcınde soyledıgın gıbı o borunun agzına kucuk bır fıltre alıp takabılırsın. Hıcbır sıkıntı olmaz. Bende onun ıcın mavı renklı sımota marka alıp takmıstım. Benım arabada takılıydı ama dıkkat etmedın sanırım...

sendekini gördüm abi, hatta sormuştum bu ne diye ama ben buhar çıkışı değil hava emişi sanıyordum buhar çıkışıymış.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 23:16
Orjinalini yazan: Long Beach Long Beach Yazdı:

getirisi sıfır mı? eminmisin?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
13 - Haziran - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı I Love My Pug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 23:21
Hiç bir getirisi olmasada ki var,
sesi yeter :)))

Düzenleyen I Love My Pug - 04 Ekim 2011 Saat 23:22
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37
Yukarı Dön
Long Beach Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
Forumdan Banlandı

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Long Beach Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 16:18

filtreyi takmadan önce ve taktiktan sonra dynomometrede ölcün görürsünüz
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 Saat 16:37

filtreyi takmadan önce ve taktiktan sonra dynomometrede ölcün görürsünüz

bir dyno denk gelirse deneriz bakalım Gülme
Yukarı Dön
mehmetaydinpug Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
13 - Ekim - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mehmetaydinpug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2011 Saat 21:22
merhaba arkadaşlar bende aynı konu üzerinden sorun yaşadım sonunda bi nalburda pimaş almaya karar verdim ama gittiğimde hava filtresi girişine denk ama boğaz kısmında sorun oluyo ısıtmak felan gerekiyo adam bana sarı bi boru tavsiye etti baktım tam boğaza göre ama onunda ısıtılması gerekiyo evde uğraşarak oldu ama L şekli vermek gerekiyo artık uğraşmaya derman kalmadı bagajda öyle duruyo takmadım aslında çok güzel oldu siyah folyo ile kapladım metin bey eger avrupa yakasındaysanız o borudan alacağın yeri tavsiye ederim benimde yapmak istediğim şey ama fırsat olmuyo uğraşamıyorum.
2000 106 Quicksilver
HAYAT SENİNLE GÜZEL PUG
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 161 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 4846 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2321 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4661 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 384 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7784 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 614 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 760 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 488 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5362 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 675 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 469 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 774 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 317 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 580 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 775 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2383 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1054 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5725 5 Serdar102
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English