![]() |
|
Açık Hava Filtresi (Yardım!) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cem kardeşim seni anlıyorum
![]() |
|
![]() |
|
sanırım en güzeli tamponda delik açmak ordan boru çekmek mesele aracın hava almasını sağlamaksa illede açık hava filtresine gerek olmayabilir
|
|
![]() |
|
Fakat aracın orjınal tertıbarı hava onune fazla dırenc yaratıyor mevzu bu zaten. Makaleyı okursan anlarsın...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Bugün taktım arkadaşlar. Ses konusunda baya memnun kaldım yalnız çekişte herhangi bir fark hissetmedim. Tabi boru almadığım için direk orijinal borunun bitimine taktım. Motorun sıcaklığını alıyor direk. 2 tur attım geldim, filtre cayır cayır yanıyor el değmiyor. Boru alıp ısınmayacak bir yere koyunca umarım randıman alırım.
|
|
![]() |
|
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
dostum zaten en profesyonel kitler tek başına 5 6 hp anca kazandırıyor araca.bu tip uygulamalardan performans açısından çok büyük bir şey bekleme ama doğru konumlandırmadan sonra normal yada sakin kullanımlarda yakıtta bir fark gözlemleye bilirsin.
|
|
![]() |
|
Boru almam lazım ama o da filtreden pahalı.
![]() |
|
![]() |
|
Arkadaşlar kaliteli filtre kullanmak gerçekten araca faydalı. Tabiki
mantıklı kullandığınız sürece. Ben Simota marka profesyonel bir filtre
aldım ve taktım aracıma. ilk 3 vitesde aracın çekişi inanılmaz derecede
arttı. Tabiki buna bağlı olarak bastıkça yakıyor bu filtreler.
Basmazsanda araç inanılmaz rahatlıyor...
|
|
![]() |
|
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
Boru dediğin olayda çok önemli filtreden sonra hava sürtünmeden dolayı zaten ısınacaktır,birde boru ısıyı tamamen emer ve ısıyı da içine iletirse işte o zaman kötü.
|
|
![]() |
|
Aynen iş boruda bitiyor. Sağolasın bilgiler için.
|
|
![]() |
|
semih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 321 |
bu filtrelerin özelliği ne oluyo bi türlü anlayamadım ses yapıo bildiğim kadarıyla motru rahatlatıo hızlı gidersen çok yakıo normal gidersen normalinde az yakıo sanırım.bide komple kit dediğiniz olayı anlayamıyorum güsel bişeyse yaptırmak isterim ne değişio komple kit te.saygılarımla.
|
|
![]() |
|
Komple kit dediğimiz olay,filitre ve özel ara boru ve dirseklerden oluşan sistemler.Bu işi yapan firmalar farklı marka ve modeller için kit yaparlar.bunlar genelde spor arabalar oluyor tabi ki.amaç hepsi,nde aynı motora daha sağlıklı bir şekilde temiz ve soğuk hava ulaştırabilmek,bunun da sebebi yanma odasındaki patlamaları daha güçlü bir hale getirmek.
komple kitlerin en iyi özelliği sizi uğraştırmazlar alır direk aracına tarif edilen şekilde uygularsınız.Bundan memnun olmayan veya yeterli olduğunu düşünmeyen kişiler ise daha soğuk havayı motora yollayabilmek adına kendi projelerini uygularlar.yeni borular yaptırıp,bunların ısı izolesini sağlamak falan biraz daha zaman isteyen bir uygulama. ben bu tip uygulamlar da metal boru kullanılmasına çok sıcak bakmıyorum,çünkü metal çok iyi bir ısı iletkeni,özellikle filitreden sonra motora giden bölümde kullanılacak olan boru çok özenle seçilmeli veya çok iyi izole edilmeli.bu işi yapan profesyonel firmaların ürünleri biraz artık marka olmuş olmalarından birazda ürünlerinin 100.000 km ye kadar dayanıklı olmasından geliyor.bu filitrelerinde bakıma ihtiyacı olduğunu unutmamak lazım. Marka burada önemli çünkü piyasadaki bir çok ürün belli bir süre sonra deforme oluyor,yıpranan filtreden kurtulan toz pislik ve hatta filtrenin kendi parçaları da motorun içine gidiyor.Bunun önüne geçmek için ya filtreyi belirli aralıklarla değiştireceksiniz yada sağlam kaliteli bir ürün kullanacaksınız.Açık hava filtrelerinin bir diğer özelliği temizlenebilir olmasıdır.bunun için iki farklı sıvıları bulunur.biri pisliği söker atar diğeri ise hafif yağlı bir yüzey oluşturarak tozun ve pisliğin daha iyi yakalanmasını sağlar.böylece filtre değişimlerinde harcanan paradan da tasarruf edilmiş olunur,uzun kullanımlarda.bu işte benim en sevdiğim ve güvendiğim marka green dir. 106 gti için bir kit örneği. ![]() buda bir başka kit k&n markasının filtre kazanın için kazan filtreyi hem tozdan hemde motorun ısısından koruyor.soğuk havanın çekildiği yerde fotoğrafta belli zaten.Bu şekilde de o tatlı spor motor sesini alabilirsiniz.direk açık filtreye göre biraz daha az olur sesi ama bence o bile yeterli oluyor bende buna benzer bir sistem yapmıştım aracıma :) ![]() |
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aynı filtreden bende almıştım 2 gün durdu söktüm. ardından mantar aldım şu an mantar takılı daha iyi çekiyor havayı. horum ile fab. kutusunun içine yerleştirdim mantar filtreyi, altındaki delikte hortum ile tampona açtığım deliğe gidiyor soğuk hava çekmesi için sende hortum ile kutunun içine uzattabilirsin.
|
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
bunun istediğin yere uzatabilirsin berkay. ben bu hortumu kullanıyorum 1 metre uzuyor ikiye böldüm. porta silikonla yapıştırıp org. kutunun altındaki deliğe koydum filtrede kutunun içinde soğuk hava direk filtreye gidiyor. bu hortum işini görecektir.
|
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
![]() |
|
Buna kelepçe bağlanmıyor diyorlar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
ben kelepçe taktım oldu. olmuyo diyen arkadaşlar becerememiş demekki :))
birde o hortumu ısı yalıtımlı folyo ile kapladın mı olay bitmiştir. bende folyo kaplıcam hortumu ve kutunun etrafına yine sıcak almasın filtre.. filtreden memnunum almak isteyen olursa filtre 13.50 TL ![]() Düzenleyen Erbin - 14 Ağustos 2011 Saat 11:54 |
|
206 RG 2000
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
konuyu hortlattım ama bize kaputunu acıp bir foto cekip koyabilir misin? halen forumdaysan tabi :)
|
|
![]() |
|
beyto5068 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mayıs 2013 Konum: AKSARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı beyto5068
ARKADAŞLAR ORJİNAL HAVA FİLTRESİ KUTUSUNU NERDEN BULABİLİRİZ
|
|
106 quicksilver
|
|
![]() |
|
ZP105 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 471 |
acık hava fıltresı yakıtı artırmaz sadece ses duymak ıcın yuklenırsınız aracınız cok yakar sizde fıltre cok yaktırdı dersınız :D
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |