|
Önden gelen sürtme sesi |
Yanıt Yaz | Sayfa <1234> |
Yazar | ||
eren8er
1. Vites 17 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: Bursa/Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
benim geçen hafta aks koptu..yenisini şuan için alamadığımdan tamir edip tekrar takmak zorunda kaldık..bu ay içinde kesin alıcam içim rahat etmez zaten.. bendeki cırıltıda acaba aks yüzündenmidir?
|
||
ose
2. Vites 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
geçmiş olsun. Değiştirseydiniz daha iyi olucaktı ama bazen tamirler de eskisinden daha iyi olabiliyor tabi bu tamamen şansa bağlı.
|
||
ose
2. Vites 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
aksı değiştirene kadar o araca binmeyin. Binerseniz de 50 km/h i geçmeyin. aks çok tehlikeli kopmalarda yere doğru düştüğünde açıyı yakalarsa motoru bile yerinden sökebilir.
|
||
ose
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
sağ aksta taşyıcı vardır bu taşıyıcı ayrıca motor kulağı görevi yapar ortasından aks geçer aksın geçtiği kısımda bilya vardır muhtemelen o bilya dağılmış olabilir. eğer o ise komle değişmesi lazım. İki tekerleğin bilyasına da bakmak lazım. Gerçi sizin aks daha önce kopmuştu öncelik aksı değişmek geçmezse bunlara bakmak lazım.
|
||
eren8er
1. Vites 17 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: Bursa/Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kesinlikle bu hafta aksları değiştiriyorum... gözüm iyice korktu..mühim bi olay sonuçta..önemli bi parça..
|
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hadi geçmiş olsun
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
teknikerrr
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Aks konusu çok önemli kopmuşsa mutlaka değiştir.İnsan hayatı herşeyin başında.
|
||
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
||
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
|
toplamda
ilk bu ses için gittiğimde
aksin içerdeki bilyası için 80+50 de işçilik toplam 130TL
ikincisinde şanzuman yağı değişti.80 TL(Zaten 5-6 bin km önce değişmişti gene değişti.)+ triger dediler orjinali ile değişti.350 TL toplamda 430TL
üçüncüde bu değişen bılya gene değişti ücretsiz :)
daha sonra baskı balatayı değiştiren ustaya gittim
Bu dördüncü seferde aksin üzerindeki içerideki bilyanın yuvası değişti + şanzuman yağı değişti.180TL
Beşincide Şanzuman dediler birçok usta gibi
Şanzumandan beklerken arızayı 165TL
Yani toplamda
900 TL ye ve bayaa bi zaman kaybına ve en önemliside arabadan soğutacak derecede sinir bozukluğuna neden oldu.
Ama çok şükür hallettik.
Bana tecrübesi şu oldu.
Kesinlikle her marka ve model aracın ustası aynı değil.Dizelden anlayan benzinliyi bilmiyor.Renodan anlayan Peugeot dan anlamıyor.
İnanın bazı ustalar bu bahsettiğim sesi bile duyamadılar.
|
||
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
||
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
|
p
|
||
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
||
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
|
güncel
|
||
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
||
kuantum
1. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Aynı sorundan ben de muzdaribim, sorun aks bilyalarının değişimiyle çözüldü değil mi?
|
||
gabriel
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Tekniker kardeş kartal oto sanayideki ustanın dükkanı adı veya nosu varmıdır. bende bi uğrayayım.pendik oto sanayinde özel bi pego servisi var.beş para etmez.bide senin dediğin yere bakayım...
|
||
kuantum
1. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ben aks bilyasını değiştirdim düzelmedi. ses şanzımandan geliyor gibi gözüküyor.
|
||
terzuu
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
arkadaşlar ali ustann telefonu 05323652442
kartal oto sanayi |
||
bize her yer trabzon
|
||
rdncfb
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Ocak 2014 Konum: yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kardeş aynı sıkıntı bende var konuyla ilgili bi çözüm bulduysan bana dönermisin
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Anlaşıldı peugotlardaki bu ses kronik bir ses. Benim 407de aynı ses var. Ben haftasonu ali ustayı bir ziyaret edeyim.
|
||
muhammed.ceyhan
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2013 Konum: gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
|
|
Neymiş bu ses arkadaş. bende de var aynı sıkıntı. tekniker arkadasın dediği gibi koltuğa oturmak istemiyorum artık. arabadan soğutuyor insanı. ben de bir ziyaret edeyim şu ali ustayı.
tekniker arabamız peugeot, mesleğimiz teknikerlik . :) ben de teknikerim.. (inş.tekn.) |
||
guvenulucan
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı guvenulucan
|
|
herşeyin HAYIRlısı
|
||
JunioR56
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2016 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Buna benzer bir sorun benim araçta da mevcut. Sağ ön teker kısmı ama iç taraflardan geliyor aks ile motor bağlantı yeri gibi aşağı yukarı. iki demir sürtüyor gibi sesi.
tarifsiz bi ses şanzıman sandım hareket halindeyken boşa atıp söndürdüm arabayı harthartharthart hız 40 km ye kadar düştükçe azalıyor sonra kesiliyor. Sağlam bir ustam var sordum bana direk motor bilyasından kronik değiştirdimi ses mes kalmaz dedi. Sağlam dememdeki sebep -1 senelik hararet sorunumu çözdü -araç 10 güne 1 su bardağı su eksiltiyordu 2 tamirci bulamadı tüpün hortumundan benzinde bin dene istersen dedi. 500 km yaptım damla eksilme yok :D |
||
kerkan
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Aynı sorun benim araçta da var. Ali Ustanın telefonunu yada dükkanının ismini rica edebilir miyim ? Çünkü 2 ayrı Ali Usta var . 1- Evrensel Oto 2- ALİ Otomotiv
Düzenleyen kerkan - 06 Aralık 2019 Saat 15:52 |
||
Yanıt Yaz | Sayfa <1234> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |