Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - CARBON CLEAN UYGULAMASI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

CARBON CLEAN UYGULAMASI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 23:53
her aracın motor bloğu çelik alaşım değilmiki?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2011 Saat 00:04
Malesef her aracınki honda gibi çelik alaşım değil.Kimisi aliminyum karışımlı kullanıyor.Honda safi döküm çelik kullanıyor.Mercedes silisyum alaşım kullanıyor.
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2011 Saat 00:57
evet hondanın muntazam bir motoru var.o başka bişeydi yaa..ahh ulan dizel aahhh.. :) yanlışmı söyledim aslında yakıtlara zam yapanlara karşı olan duygularımı paylaşmayayım..
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
hakankarakas Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
10 - Kasım - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hakankarakas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2011 Saat 10:52
Orjinalini yazan: Berkay Berkay Yazdı:

Araç dizelse, 3 depo Shell eurodizel + GTL teknolojisi alın. Bir nebze carbon clean işlevi gördüğünü duymuştum. 
araca konulan katkıların zararlı  olduğunu carbon clean yaptırdığım yerde usta söyledi. durumuda şöyle özetledi; atılan katkı maddesi depo içindeki çaydanlık gibi kireci kaldırıyor ve egzozdan atılmıcak şekilde enjektörlerde dolaşıp tıkadığını söylemişti.
bende carbon clean yaptırdım geçen hafta. aracımda sabah çalıştırırken çok titreme oluyodu şuan bu durumdan kurtuldum. çekiş konusunda farkedilir bişey varmı onun hakkında bilgi veremicem çünkü aracım zaten chipli oldğu için çekişi zaten iyi Sırıtma
407 EXECUTİVE BLACK 2007 1.6 HDİ SPEEDBUSTER CHİPBOX SİYAH
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2011 Saat 12:00
Orjinalini yazan: hakankarakas hakankarakas Yazdı:

Araç dizelse, 3 depo Shell eurodizel + GTL teknolojisi alın. Bir nebze carbon clean işlevi gördüğünü duymuştum. 
araca konulan katkıların zararlı  olduğunu carbon clean yaptırdığım yerde usta söyledi. durumuda şöyle özetledi; atılan katkı maddesi depo içindeki çaydanlık gibi kireci kaldırıyor ve egzozdan atılmıcak şekilde enjektörlerde dolaşıp tıkadığını söylemişti.
bende carbon clean yaptırdım geçen hafta. aracımda sabah çalıştırırken çok titreme oluyodu şuan bu durumdan kurtuldum. çekiş konusunda farkedilir bişey varmı onun hakkında bilgi veremicem çünkü aracım zaten chipli oldğu için çekişi zaten iyi Sırıtma

nerde yaptırdınız uygulamayı ne kadara yaptırdınız ve aracınızın kmsi ne????
Yukarı Dön
dogu Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
26 - Eylül - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dogu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2011 Saat 12:47
ben yetkili sevise götürdüm 30 bin bakımına hiç söylemeden yapmışlar..
2006 307 hdi 90hp comfort
beyaz
Yukarı Dön
hakankarakas Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
10 - Kasım - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hakankarakas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2011 Saat 15:11
Orjinalini yazan: HuseyinTurk HuseyinTurk Yazdı:

Orjinalini yazan: hakankarakas hakankarakas Yazdı:

nerde yaptırdınız uygulamayı ne kadara yaptırdınız ve aracınızın kmsi ne????
istanbul kocasinan sanayide yaptırdım. 100 liraya yapıldı. uygulama 30 dakika sürdü araç çalışır durumda 30 dakika çalıştı. aracımın km si 146 bin de.
407 EXECUTİVE BLACK 2007 1.6 HDİ SPEEDBUSTER CHİPBOX SİYAH
Yukarı Dön
sedataksu Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
21 - Eylül - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sedataksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2011 Saat 15:18

Arkadaşlar dizel araçta carbon clean mutlaka yapılması gerekir.Alternatif olarak daha ekonomik uzun yola çıkmadan 30 litre yakıta 1 kutu würt katkı koyun aracı yanlız devirli kullanın tertemiz olacaktır.Carbon cleande aynı işlem cihaz yardımıyla konulan katkı daha hızlı şekilde püskürtülüyor.Carbon clean yaptırdığınız yere dikkat yaklaşık bir saat sürmesi gerekiyor 20 dakikada bitti derlerse kazıklanıyorsunuz demektir.Yüksek kilometreli araçlarda carbon clean dışında hava emme manifoltununda temizlenmesi gerekir.Söküldüğünde kurumu gözünüzle göreceksiniz ilk kez sökülüyorsa.Yaptırdıktan sonra EGR iptali yaptırarak kurumdan sürekli olarak kurtulabilirsiniz.Dizel araçta kurumun en büyük sebebi EGRdir.Sırıtma

2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler...
* 28 ÇOTANAKLAR *
Yukarı Dön
dogu Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
26 - Eylül - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dogu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2011 Saat 15:27
EGR iptalinde araç çok az güç kazanır ve kurum oluşması azalır ama soluğumuz havayı daha çok kirletmiş oluruz ve yakıtta  az bi artış olur 

Düzenleyen dogu - 26 Ekim 2011 Saat 15:30
2006 307 hdi 90hp comfort
beyaz
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
21 - Eylül - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sedataksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2011 Saat 15:36
Orjinalini yazan: dogu dogu Yazdı:

EGR iptalinde araç güç kazanır ve kurum oluşması azalır ama soluğumuz havayı daha çok kirletmiş oluruz ve yakıtta az bi artış olur 

Evet haklısın havayı bir miktar daha fazla kirletir .Fakat yakıtı artırmaz çok az azalma olur.Neden dersen EGR SİSTEMİ yanmış yakıttan çıkan gazların bir miktarını tekrar motora göndererek motorun ısısını düşürür.Yani motoru boğarak aynı gazın tekrar yakılmasını sağlar fakat bu gazların çok az kısmı tekrar yanar yanmayan kısım ise kurum olarak motorda kalır birazıda egzostan atılır.Fakat Türkiyedeki yakıt kalitesi tam anlamıyla düzgün olmadığı için bu sorun yaşanmaktadır.Ayrıca Türkiyede birçok araç sıfırında fabrikasyon olarak EGR İPTALİ yapılarak satılmaktadır.Gülme
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
* 28 ÇOTANAKLAR *
Yukarı Dön
by-cx Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Ağustos - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı by-cx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2011 Saat 18:28
kesinlikle değişimi olumlu yönde hissedeceksin aracın sesi ve motor  sarsıntısı bile azalıyor. çekişindede fark hissedeceksin. ben bosch car serviside  tempra 2000 ie cat aracıma uygulattım çokta memnun kaldım.
x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2011 Saat 20:35
benim araba 125 binde o zaman ben yaptırmayayım mı yani bide bu egr nedir
Yukarı Dön
eserxxx Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eserxxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 Saat 00:58
135.000 de benimki, önünden bile geçmemem lazım demek :)
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
21 - Eylül - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sedataksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 Saat 09:43
Orjinalini yazan: htasay htasay Yazdı:

benim araba 125 binde o zaman ben yaptırmayayım mı yani bide bu egr nedir
Egr egzos emisyon değerlerinin düşürülmesi için uygulana bir yöntemdir.Egzos manifoltundan atılan gazın bir miktarının üst devirlerde havayla karıştırılarak emme manifoldundan motora yollanmasını sağlayan sistemdir.Böylelikle motor ısısı düşürülerek yüksek sıcaklıkta oluşan zararlı gazların azaltılmasına çalışılır.
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
* 28 ÇOTANAKLAR *
Yukarı Dön
basrix Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı basrix Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 15:36
carbon clean makinası aldım araca bağladım 10 dk sonra kurumu atmak için gaz veriliyor yaklaşık 50 dk sürüyor gaz verdiğimde demir demire sürtme sesi geldi nedenini buldum motor komresörü iyi değildi segman piston silindir arasına kaçıyor koyduğum kimyasal yatak sesi çıkarıyor uzun süre yapsaydım motoru kucağıma alıyordum demek istediğim motor durumu iyiyse çok sağlıklı gerçekten işe yarar enjektörleri yakıt sistemini egsozu azda olsa temizler carbon clean yaptırmadan önce motor durumuna baktırın 
Yukarı Dön
by_imp Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
03 - Şubat - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı by_imp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 23:48
sabahtan beri bu konuyu okumaya calışıyordum bir türlu sayfa acılmıyordu eli sonu acıldı gecen hafta bende istemıyerek soktum temızlemeye arac 160binde eğer orjınal km ise tabi motor durumuda %75 80 arasında umarım daha iyi olsun diye daha kötü etmemişizdir içime küşkü girdi şimdiAğlama
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah
0 rh +
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 00:19
EGRnin iptal edilip edilmediğini nasıl anlayabilirmiyiz? araç 1.4 dizel 307
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 00:29
ya arkadaşlar bu konuyu açtım ama halen gidip carbon clean temizliği yaptırmadım şaka gibi yaaSırıtma  hatta şimdi konuyu görünce aklıma geldi uyutmayın bu konuyu para toplar toplamaz gidicem hatırlamak için sürekli güncel tutalımSırıtma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 00:44
kaç binde senin araç NiyO?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 00:45
81300
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 1006 1 VedatAkçay
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2485 3 kralex18
konu icon Pejo206 Çakmak Sigortası son mesaja git 71 0 kralex18
konu icon 3008 1.2 Puretech 130 Eat8 Ateşleme sorunu son mesaja git 9307 7 erthe
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 320 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 155 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 142 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 331 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 222 0 Bayram 0816
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6817 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 159 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 172 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 165 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 745 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 222 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 212 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 903 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 357 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 580 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 419 0 leow
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
TİMSAH 71 2
kralex18 2
eRRoR 1
ErkamC 1
Ozzy1903 1
Bayram 0816 1
ShoryuReppa 1
Mertdr 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English