![]() |
|
CARBON CLEAN UYGULAMASI |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12345> |
Yazar | |||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
her aracın motor bloğu çelik alaşım değilmiki?
|
|||
![]() |
|||
||
Malesef her aracınki honda gibi çelik alaşım değil.Kimisi aliminyum karışımlı kullanıyor.Honda safi döküm çelik kullanıyor.Mercedes silisyum alaşım kullanıyor.
|
|||
![]() |
|||
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
||
evet hondanın muntazam bir motoru var.o başka bişeydi yaa..ahh ulan dizel aahhh.. :) yanlışmı söyledim aslında yakıtlara zam yapanlara karşı olan duygularımı paylaşmayayım..
|
|||
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah |
|||
![]() |
|||
hakankarakas ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Kasım - 1985 Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hakankarakas
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
araca konulan katkıların zararlı olduğunu carbon clean yaptırdığım yerde usta söyledi. durumuda şöyle özetledi; atılan katkı maddesi depo içindeki çaydanlık gibi kireci kaldırıyor ve egzozdan atılmıcak şekilde enjektörlerde dolaşıp tıkadığını söylemişti.
bende carbon clean yaptırdım geçen hafta. aracımda sabah çalıştırırken çok titreme oluyodu şuan bu durumdan kurtuldum. çekiş konusunda farkedilir bişey varmı onun hakkında bilgi veremicem çünkü aracım zaten chipli oldğu için çekişi zaten iyi
![]() |
|||
407 EXECUTİVE BLACK 2007 1.6 HDİ SPEEDBUSTER CHİPBOX SİYAH
|
|||
![]() |
|||
||
nerde yaptırdınız uygulamayı ne kadara yaptırdınız ve aracınızın kmsi ne????
|
|||
![]() |
|||
dogu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 04 Ekim 2010 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 199 |
||
ben yetkili sevise götürdüm 30 bin bakımına hiç söylemeden yapmışlar..
|
|||
2006 307 hdi 90hp comfort
beyaz |
|||
![]() |
|||
hakankarakas ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Kasım - 1985 Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hakankarakas
||
istanbul kocasinan sanayide yaptırdım. 100 liraya yapıldı. uygulama 30 dakika sürdü araç çalışır durumda 30 dakika çalıştı. aracımın km si 146 bin de.
|
|||
407 EXECUTİVE BLACK 2007 1.6 HDİ SPEEDBUSTER CHİPBOX SİYAH
|
|||
![]() |
|||
sedataksu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
||
Arkadaşlar dizel araçta carbon clean mutlaka yapılması gerekir.Alternatif olarak daha ekonomik uzun yola çıkmadan 30 litre yakıta 1 kutu würt katkı koyun aracı yanlız devirli kullanın tertemiz olacaktır.Carbon cleande aynı işlem cihaz yardımıyla konulan katkı daha hızlı şekilde püskürtülüyor.Carbon clean yaptırdığınız yere dikkat yaklaşık bir saat sürmesi gerekiyor 20 dakikada bitti derlerse kazıklanıyorsunuz demektir.Yüksek kilometreli araçlarda carbon clean dışında hava emme manifoltununda temizlenmesi gerekir.Söküldüğünde kurumu gözünüzle göreceksiniz ilk kez sökülüyorsa.Yaptırdıktan sonra EGR iptali yaptırarak kurumdan sürekli olarak kurtulabilirsiniz.Dizel araçta kurumun en büyük sebebi EGRdir. |
|||
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
|||
![]() |
|||
dogu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 04 Ekim 2010 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 199 |
||
EGR iptalinde araç çok az güç kazanır ve kurum oluşması azalır ama soluğumuz havayı daha çok kirletmiş oluruz ve yakıtta az bi artış olur
Düzenleyen dogu - 26 Ekim 2011 Saat 15:30 |
|||
2006 307 hdi 90hp comfort
beyaz |
|||
![]() |
|||
sedataksu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
||
Evet haklısın havayı bir miktar daha fazla kirletir .Fakat yakıtı artırmaz çok az azalma olur.Neden dersen EGR SİSTEMİ yanmış yakıttan çıkan gazların bir miktarını tekrar motora göndererek motorun ısısını düşürür.Yani motoru boğarak aynı gazın tekrar yakılmasını sağlar fakat bu gazların çok az kısmı tekrar yanar yanmayan kısım ise kurum olarak motorda kalır birazıda egzostan atılır.Fakat Türkiyedeki yakıt kalitesi tam anlamıyla düzgün olmadığı için bu sorun yaşanmaktadır.Ayrıca Türkiyede birçok araç sıfırında fabrikasyon olarak EGR İPTALİ yapılarak satılmaktadır.
![]() |
|||
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
|||
![]() |
|||
by-cx ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
||
kesinlikle değişimi olumlu yönde hissedeceksin aracın sesi ve motor sarsıntısı bile azalıyor. çekişindede fark hissedeceksin. ben bosch car serviside tempra 2000 ie cat aracıma uygulattım çokta memnun kaldım.
|
|||
x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.
|
|||
![]() |
|||
||
benim araba 125 binde o zaman ben yaptırmayayım mı yani bide bu egr nedir
|
|||
![]() |
|||
eserxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
||
135.000 de benimki, önünden bile geçmemem lazım demek :)
|
|||
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
||
|
|||
2011 C4 VTRPK MCP
|||
![]() |
|||
basrix ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
||
carbon clean makinası aldım araca bağladım 10 dk sonra kurumu atmak için gaz veriliyor yaklaşık 50 dk sürüyor gaz verdiğimde demir demire sürtme sesi geldi nedenini buldum motor komresörü iyi değildi segman piston silindir arasına kaçıyor koyduğum kimyasal yatak sesi çıkarıyor uzun süre yapsaydım motoru kucağıma alıyordum demek istediğim motor durumu iyiyse çok sağlıklı gerçekten işe yarar enjektörleri yakıt sistemini egsozu azda olsa temizler carbon clean yaptırmadan önce motor durumuna baktırın
|
|||
![]() |
|||
by_imp ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
||
sabahtan beri bu konuyu okumaya calışıyordum bir türlu sayfa acılmıyordu eli sonu acıldı gecen hafta bende istemıyerek soktum temızlemeye arac 160binde eğer orjınal km ise tabi motor durumuda %75 80 arasında umarım daha iyi olsun diye daha kötü etmemişizdir içime küşkü girdi şimdi
![]() |
|||
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah 0 rh + |
|||
![]() |
|||
||
EGRnin iptal edilip edilmediğini nasıl anlayabilirmiyiz? araç 1.4 dizel 307
|
|||
![]() |
|||
||
ya arkadaşlar bu konuyu açtım ama halen gidip carbon clean temizliği yaptırmadım şaka gibi yaa
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
kaç binde senin araç NiyO?
|
|||
![]() |
|||
||
81300
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12345> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |