CARBON CLEAN UYGULAMASI
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14103
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 14:59 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: CARBON CLEAN UYGULAMASI
Mesajı Yazan: Guests
Konu: CARBON CLEAN UYGULAMASI
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 00:22
Merhaba arkadaşlar. dizel ve benzinli araçlar için motor içine karbon fiber uygulaması yapıldığını duydum. piston temizliği enjeksiyonların temizliği v.s. gibi birçok işe yarıyormuş. aracın motorunun ömrünü uzattığını aynı zamanda yakıt tasarrufunu arttırdığıda söyleniyor. bursada bi yer buldum fazla pahalı değil ve bu uygulamayı yapabiliyorlarmış. Aranızda böyle birşey yaptıran oldumu acaba? yapan varsa fikir paylaşımlarını bekliyorum.
saygılar
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serhun
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 09:00
Carbon Clean sanırım bahsettiğiniz. Benzinli birkaç araçda (nissan BMW Mercedes) de yaptırmıştım memnundum.
Eksiler az kilometreli araçlarda gerek duyulmadığı, çok kilometre yapmış araçlarda ise kılcal çatlaklar ve aşınmaları ortaya çıkaracağı için önerilmiyor.
50-60 bin ile 100 bin km arasındaki araçlara ve her bu kilometre aşımında öneriyorlar Bosch servislerinde.
|
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 09:27
evet serhun abımız haklı... bende carbon fıber deyınce bazı kısıler motor daıresındekı aksamlarını karbonla kaplama yapıyorlar aklım oraya gıttı :))
|
Mesajı Yazan: Mesut
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 10:14
cecoli Yazdı:
evet serhun abımız haklı... bende carbon fıber deyınce bazı kısıler motor daıresındekı aksamlarını karbonla kaplama yapıyorlar aklım oraya gıttı :)) |
 Mükemmel fikir :))))  

------------- ____BLUETAZZ___
4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez.....
|
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 10:42
Serhun Yazdı:
Carbon Clean sanırım bahsettiğiniz. Benzinli birkaç araçda (nissan BMW Mercedes) de yaptırmıştım memnundum.
Eksiler az kilometreli araçlarda gerek duyulmadığı, çok kilometre yapmış araçlarda ise kılcal çatlaklar ve aşınmaları ortaya çıkaracağı için önerilmiyor.
50-60 bin ile 100 bin km arasındaki araçlara ve her bu kilometre aşımında öneriyorlar Bosch servislerinde. |
teşekkür ederim. sanırım sizin dediğiniz gibi clean olabilir. benm aklımda fiber kalmış yani yaptırmamızın faydası var ben şuanda 70bn deyim. bakalım önümüzdeki günlerde yaptıralım faydasını veya zararınız sizlerle paylaşırım. saygılar
|
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 10:50
carbon clean ıslemı oyle kısa suren bır ıslem degıldır bılgın olsun. bazı yerler malıyetı ve fıyatı dusurmek ıcın makıneye gerekenınden az sıvı koyuyorlar. bu sefer ıslem daha kısa suruyor ve yeterlı olmuyor. bılgın olsun... mesela 50 ye yapanda var 100 tl ye yapanda... bırazcık sansa kalıyor artık :))
ama oyle 10-15 dk yapılan ıslem muhtemelen zayıflatılmıs bır hızmet olacaktır... cunku samımı oldugum bır abımızın anlattıgına gore ortalama 45-50 dk surdugunu soyledı. bana bosch marka makınesını gosterdı. ozellıklerını anlattı vs... bende onun yalancısıyım yanı :))
|
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 10:53
teşekkür ederim. bursada bi yerde duydum maliyeti 70tl tutuyor dedi fakat ne kadar sürer ne tatbik ederler onları ayrıntılı öğreneyim ben
saygılar
|
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 10:53
Araç dizelse, 3 depo Shell eurodizel + GTL teknolojisi alın. Bir nebze carbon clean işlevi gördüğünü duymuştum.
|
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 11:02
hımm guzel bi fikir. suandada benım kullandığım gtl o halde farkında olmasamda faydasını goruyorum demektir
|
Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 11:06
bende dedim adı mı değişti :) Carbon Clean özellikle dizel araçlarda kullanılması gerekir diye biliyorum bende yaptırmayı düşünmüştüm ist. birkaç firmayı aradım aracın kmsini sordular genelde benzinli araçlarda 150 bin istiyor demişlerdi benmkide o kmde olmadığından vazgeçmiştim onun yerine benzin katkısı enjektör temizleyici kullanıyorum
------------- 206 RG 2000 206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 11:10
bosch car servicede 100 tl ye yapıyorlar ama cem abinin dediği gibi malzemeden çalarlarmı bilmem.
ben taşıt vergisini yapı kredi kartı ile ödemiştim ve bosch car service'den ücretsiz check up kazanmıştım.
gittiğimde üstten üstten kontrol ettiler ön takılmara frenlere bile bakmadılar sordum neden bakmadınız diye durumu iyi dediler :D
anlıcan fiyattan çok işçiliğine güvendiğin yere git.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 11:10
başlığıda değiştir 
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 11:23
metin Yazdı:
başlığıda değiştir  |
degıstırdık abı :))
|
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 11:29
Uygulayan arkadaşalrın paylaşımlarını bekliyorum. bilgileriniz için teşekkür ederim.
saygılar 
|
Mesajı Yazan: Serhun
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 12:13
Euro dizel kullanılan araçlarda çok sorun olmuyor, ayrıca Würth ün CC yakıt katkısı da bu konuda iyi olduğunu duymuştum. Ayrıca her motorda her yakıtta motorda bir miktar carbon oluşur ve çalışma sırasında da motordan atılır. Tabi bu atılma işlemi içinde aracın motorunun uzun süreli çalışması gerekiyor. Yani şehir içinde kısa mesafe gidip stop etmek, ısınmadan stop etmek gibi şartlar karbon oluşumunu hızlandırıyor.
|
Mesajı Yazan: SAVAŞ
Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 00:09
ben mart ayında üsküdar da özel bir peugeot servisinde 70 tl ye yaptırdım. carbon clear makinesine bir şişe kimyasal ve 1 lt mazot koydular. aracın yakıt giriş çıkışı bu makineye bağlandı. aşağı yukarı 1,5-2 saat civarı sürdü. ustanın söylediği birkaç önemli söz; bu işlemle tıkalı olan enjektörlerin bile açıldığını gördükleri. bu işlemin en doğru yapılış tarzı makineye konulan yakıt ve sıvının tamamen bitmesi yada bitmeye yaklaşana kadar devam edilmesi diye belirtmişti. nitekim benim araçtada epey bi uzun sürdü bu işlem. yukarıda diğer arkadaşların da belirttiği gibi yarım saatlik temizleme işlemi hiçbir fayda sağlamaz. kazıklanmayın, yaptıracağınız yere bu hususu özellikle sorun. yaptırdıktan sonra araçta hissedilir bir rahatlama ve az biraz güç artışı olduğunu söyleyebilirim. çalışması çok daha az sarsıntılı oluyor. nette bazıları, carbon clear işlemini yaptıranların yazdığı olumlu yorumlar içinde psikolojik falan diye saçma sapan şeyler yazmışlar. sakın inanmayın, yaptırırken zaten göreceksiniz, ustanız 4-5 dk. arada bir gaza sonuna kadar bastığında egzostan çıkan siyah dumanı.
------------- Peugeot 206 Look 1.4 HDI Chiptuning ile 90 BG
|
Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 00:14
güel paylaşımlarınız için teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 12:36
Peki ustalar şu km araçlara yapılır, şunlara yapılmaz diyorlar mı?
|
Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 12:56
yanılmıyorsam söylüyolar ama hangi kmlere olduğunu bende pek bilmiyorum
|
Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 15:10
SAVAŞ Yazdı:
ben mart ayında üsküdar da özel bir peugeot servisinde 70 tl ye yaptırdım. carbon clear makinesine bir şişe kimyasal ve 1 lt mazot koydular. aracın yakıt giriş çıkışı bu makineye bağlandı. aşağı yukarı 1,5-2 saat civarı sürdü.
ustanın söylediği birkaç önemli söz; bu işlemle tıkalı olan enjektörlerin bile açıldığını gördükleri. bu işlemin en doğru yapılış tarzı makineye konulan yakıt ve sıvının tamamen bitmesi yada bitmeye yaklaşana kadar devam edilmesi diye belirtmişti. nitekim benim araçtada epey bi uzun sürdü bu işlem.
yukarıda diğer arkadaşların da belirttiği gibi yarım saatlik temizleme işlemi hiçbir fayda sağlamaz. kazıklanmayın, yaptıracağınız yere bu hususu özellikle sorun.
yaptırdıktan sonra araçta hissedilir bir rahatlama ve az biraz güç artışı olduğunu söyleyebilirim. çalışması çok daha az sarsıntılı oluyor. nette bazıları, carbon clear işlemini yaptıranların yazdığı olumlu yorumlar içinde psikolojik falan diye saçma sapan şeyler yazmışlar. sakın inanmayın, yaptırırken zaten göreceksiniz, ustanız 4-5 dk. arada bir gaza sonuna kadar bastığında egzostan çıkan siyah dumanı. |
merhaba acaba carcon clean uygulamsını nerde yaptırdınız
------------- 307 1.6 110 hp comfort dizel
|
Mesajı Yazan: 106_arts
Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 15:38
bızım arkadasta yuksek kılometrelı araca yaptrdı 140 150bın cıvarı arac yag yakmaya başladı
|
Mesajı Yazan: SAVAŞ
Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2011 Saat 17:40
mtfpkr Yazdı:
SAVAŞ Yazdı:
ben mart ayında üsküdar da özel bir peugeot servisinde 70 tl ye yaptırdım. carbon clear makinesine bir şişe kimyasal ve 1 lt mazot koydular. aracın yakıt giriş çıkışı bu makineye bağlandı. aşağı yukarı 1,5-2 saat civarı sürdü.
ustanın söylediği birkaç önemli söz; bu işlemle tıkalı olan enjektörlerin bile açıldığını gördükleri. bu işlemin en doğru yapılış tarzı makineye konulan yakıt ve sıvının tamamen bitmesi yada bitmeye yaklaşana kadar devam edilmesi diye belirtmişti. nitekim benim araçtada epey bi uzun sürdü bu işlem.
yukarıda diğer arkadaşların da belirttiği gibi yarım saatlik temizleme işlemi hiçbir fayda sağlamaz. kazıklanmayın, yaptıracağınız yere bu hususu özellikle sorun.
yaptırdıktan sonra araçta hissedilir bir rahatlama ve az biraz güç artışı olduğunu söyleyebilirim. çalışması çok daha az sarsıntılı oluyor. nette bazıları, carbon clear işlemini yaptıranların yazdığı olumlu yorumlar içinde psikolojik falan diye saçma sapan şeyler yazmışlar. sakın inanmayın, yaptırırken zaten göreceksiniz, ustanız 4-5 dk. arada bir gaza sonuna kadar bastığında egzostan çıkan siyah dumanı. |
merhaba acaba carcon clean uygulamsını nerde yaptırdınız
|
üsküdar ilçe emniyet müdürlüğü giriş kapısının 150-200 metre ilerisinde şahinler özel servis. sahibi mehmet ali bey. ayrıca ücretsiz bosch arıza tespit bilgisayarınada bağladılar. ben çok memnun kaldım fiyatları oldukça makul
------------- Peugeot 206 Look 1.4 HDI Chiptuning ile 90 BG
|
Mesajı Yazan: F-Eren
Mesaj Tarihi: 16 Nisan 2011 Saat 15:39
ben de bugün yaptırdım aracıma küçükyalı acl serviste erdoğan ustama sonuçları görücem ama 1 saat sürdü ayrıca manifold temizleyici sprey falan sıktı kelebeğin içine arada gazı köklüyor pislik atılsın diye o sırada çıkan pis dumanı rahatça görebiliyorsunuz. performansa ve yakıt tüketimine etkisi olacağını söyledi bakalım artık görücez
------------- Fatih Eren (1983) Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh -
|
Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2011 Saat 11:31
Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2011 Saat 11:44
gelişmelerden bizi haberdar edersin
saygılar
|
Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2011 Saat 12:30
benzinli araçlara yapılırmı , yapılırsa kaç km .de yaptırmak lazım ayrıca yakıt tasarufuna yardımcı olurmu.
------------- 2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa
|
Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2011 Saat 12:53
benzinlilerede yapılmakta yakıt tasarrufu sağlıyor. km çok olmaması kaydıyla.
|
Mesajı Yazan: hunterakon
Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2011 Saat 15:44
konuya çok yakın biriyim servis danışmanıyım ben bütün opel chevrole 30.000km de bir öneriyorum müşterilere çok faydası olduğunu biliyorum bizzat denedim. enjektörleri enjektör borularını temizliyor çekişte fark yakıt tasarrufunda fark yaratacaktır her 30000km de bir tavsiye ederim. fiyat olarak biz 75 liraya yapıyoruz kdv işçilik dahil.
------------- 2011 206+ comfort 1.4i landirenzo lpg Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel
|
Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2011 Saat 17:52
Hunterakon peki km si geçmiş araçlara da öneriyor musunuz? Şimdiye kadar hiç yapılmamış arabalar için sakıncası oluyor diyorlar.
|
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 20:29
Konuyu hortlatıyorum kalabalık olmasın diye ;
Bende düşünüyorum bu uygulamayı aracım 152000de 130.000de motor yaptırdık bloklar enjeksiyonlar hariç bir çok önemli parça orjinaliyle sıfır değiştirildi yapan usta yakınımızdı hata onlardaydı diyebilirm mahçubiyeti sebebiyle çok titiz çalıştılar yaklaşık 20 gün sürdü bitmesi.Aracımın çalışmasında tık yok zil gibi maşallahı var arada bedforta bağlıyor o ayrı  sanırım enjektörlere bir işlem yapılmamış sağlam diye direk takmışlar uzun yolda 145i geçmiyor turboya baktırdım maşallahı var dedi bakan usta yüksek ihtimal enjektörden dip gazda dumanlıyor araç birde. Bu uygulamayı yaptıran,bilgisi olan,fiyatifayda konusunda varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim
|
Mesajı Yazan: loiz
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 22:39
okuyunca kafam karıştı şimdi...benim aracın çekişinde sıkıntı yok..basınca asılıyor araba..2011 cliomuz var..kalkıyoruz kafa kafaya yürüyor hatta vites aralıklarından sora 3. viteste ayıklıyor clioyu.amma velakin kara duman o biçim,dip gazda arka simsiyah..otoparkta dip gaz verdiğimde kara duman atan yerde kurumları gözle görüyorum..usta enjektör temizleyici koy,olmadı enjektörleri söker ilaca yatırırız,manifolduna ve eksoz kazanına da baktır onlar kurum bağladıysa da yapar dedi..tüm bunlara baktırana kadar bi carbon clean yaptırıp kurtulalım o zman araba 115 binde..enjektör söküp temizletmek o kadar kolay değil diye biliyorum..nası yapmalı??
------------- harder.better.faster.stronger '04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah
|
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 22:40
Benzinli ve dizel araçlarda 40000 aşağısına gerek duyulmuyor.100000,120000 yukarısına da iyi ustalar tavsiye etmiyor.Tavsiye edilmeme nedeni 120000 gibi rakamlara ulaşan araçlarda piston ve yataklarda oluşabilen kılcal çizikleri ortaya çıkartması ve bu yüzden aracın yağ yakmaya başlaması,performanstan düşmesi.Mesela fiat yetkili servisleri 40000 bakımına gelen tüm araçlarına standart olarak yapıyor bu işlemi ve bu işin standardı en az 1.5 saat daha az sürede yapanlara rağbet etmeyin.Karbon clean ın amacı zaten pistonlarda,yataklarda ve enjektörlerde oluşan kurumu temizlemektir.Eğer aracınız 40-110000 aralığında ise bir pejo yada bosch servisinde bu işlemi yaptırın.Faydasını göreceğinize inanıyorum.
|
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 22:45
115 bin...sınıra yakın bi yerdeyim desenize tam bi şans:..ya duman atmaya devam et,ya kurtulur yada yağ yakmaya başlarsın.. :D satılık peco :D almak isteyen? :D
------------- harder.better.faster.stronger '04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah
|
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 22:50
loiz Yazdı:
115 bin...sınıra yakın bi yerdeyim desenize tam bi şans:..ya duman atmaya devam et,ya kurtulur yada yağ yakmaya başlarsın.. :D satılık peco :D almak isteyen? :D
|
Aynen  İmkan varsa lades oynama enjektörleri söktürüp temizlet
|
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 22:52
enjektörü söküp temizletmeyi bende düşünüyorum ama sökme takma sadece 150tl en az bide ne çıkacağı belli değil tırsıyo insan :)
|
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 22:54
Yukarıdaki gibi riske atılamayacak bir km sınırında iseniz tek seçenek enjektör söktürmek.Çünkü işin içinde yağ yakma problemi ile karşılaşmak var.
|
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 22:55
HuseyinTurk Yazdı:
enjektörü söküp temizletmeyi bende düşünüyorum ama sökme takma sadece 150tl en az bide ne çıkacağı belli değil tırsıyo insan :) |
bu konuya ilk yazdığım mesajdada olduğu gibi usta zaten direk enjektörleri söküp ilaca yatıralım dedi.cc ile kurtarabiliyosak kurtaralım dedik ama haklısınız..sütten ağzımız yanmasın hazır mazotu koklayarak içiyoken :D
de hala satılık peco :D abilerim bu ne yaa 175 binde hondam vardı ibreyi çeviriyodum :(
|
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 22:58
Dizelle benzinli çok fark eder.Benim arabama rektifiye yapıltı contası üst kapağı cartı curtu yenilendi daha 20000 ya oldu ya olmadı ama enjektörlere ellenilmedi sanırım carbon cleanın bir zararı olmaz gibi benim araca
|
Mesajı Yazan: Eyüp Duygun
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 23:20
Dizel aracda mutlaka yapılması gereken bir işlem özellikle arac 100bin km yi gecmişse ve bildiginiz gibi ülkemizde cok ama cok cesıtlı yakıtlar ve fırmalar var sizden önceki sahibi kım bilir nasıl kullandı aracı ??Ya da hep siz kullanıyorsanızda bilinci kullanıcı olarak yaptırmakda fayda var.
------------- Otomobil elektronigi ve Chip Tuning hakkında hersey ...!
MSN:duyguneyup@gmail.com
http://www.ecutuned.com - ecutuned
|
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 23:48
Herşeyden önce hondanın motor bloğu çelik alaşım bunu da göz ardı etmemek gerekir.Benzinli olması tabiki ayrı bir mesele.
|
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2011 Saat 23:53
her aracın motor bloğu çelik alaşım değilmiki?
|
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2011 Saat 00:04
Malesef her aracınki honda gibi çelik alaşım değil.Kimisi aliminyum karışımlı kullanıyor.Honda safi döküm çelik kullanıyor.Mercedes silisyum alaşım kullanıyor.
|
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2011 Saat 00:57
evet hondanın muntazam bir motoru var.o başka bişeydi yaa..ahh ulan dizel aahhh.. :) yanlışmı söyledim aslında yakıtlara zam yapanlara karşı olan duygularımı paylaşmayayım..
|
Mesajı Yazan: hakankarakas
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2011 Saat 10:52
Berkay Yazdı:
Araç dizelse, 3 depo Shell eurodizel + GTL teknolojisi alın. Bir nebze carbon clean işlevi gördüğünü duymuştum. |
araca konulan katkıların zararlı olduğunu carbon clean yaptırdığım yerde usta söyledi. durumuda şöyle özetledi; atılan katkı maddesi depo içindeki çaydanlık gibi kireci kaldırıyor ve egzozdan atılmıcak şekilde enjektörlerde dolaşıp tıkadığını söylemişti.
bende carbon clean yaptırdım geçen hafta. aracımda sabah çalıştırırken çok titreme oluyodu şuan bu durumdan kurtuldum. çekiş konusunda farkedilir bişey varmı onun hakkında bilgi veremicem çünkü aracım zaten chipli oldğu için çekişi zaten iyi 
------------- 407 EXECUTİVE BLACK 2007 1.6 HDİ SPEEDBUSTER CHİPBOX SİYAH
|
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2011 Saat 12:00
nerde yaptırdınız uygulamayı ne kadara yaptırdınız ve aracınızın kmsi ne????
|
Mesajı Yazan: dogu
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2011 Saat 12:47
ben yetkili sevise götürdüm 30 bin bakımına hiç söylemeden yapmışlar..
------------- 2006 307 hdi 90hp comfort beyaz
|
Mesajı Yazan: hakankarakas
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2011 Saat 15:11
HuseyinTurk Yazdı:
nerde yaptırdınız uygulamayı ne kadara yaptırdınız ve aracınızın kmsi ne???? |
istanbul kocasinan sanayide yaptırdım. 100 liraya yapıldı. uygulama 30 dakika sürdü araç çalışır durumda 30 dakika çalıştı. aracımın km si 146 bin de.
------------- 407 EXECUTİVE BLACK 2007 1.6 HDİ SPEEDBUSTER CHİPBOX SİYAH
|
Mesajı Yazan: sedataksu
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2011 Saat 15:18
Arkadaşlar dizel araçta carbon clean mutlaka yapılması gerekir.Alternatif olarak daha ekonomik uzun yola çıkmadan 30 litre yakıta 1 kutu würt katkı koyun aracı yanlız devirli kullanın tertemiz olacaktır.Carbon cleande aynı işlem cihaz yardımıyla konulan katkı daha hızlı şekilde püskürtülüyor.Carbon clean yaptırdığınız yere dikkat yaklaşık bir saat sürmesi gerekiyor 20 dakikada bitti derlerse kazıklanıyorsunuz demektir.Yüksek kilometreli araçlarda carbon clean dışında hava emme manifoltununda temizlenmesi gerekir.Söküldüğünde kurumu gözünüzle göreceksiniz ilk kez sökülüyorsa.Yaptırdıktan sonra EGR iptali yaptırarak kurumdan sürekli olarak kurtulabilirsiniz.Dizel araçta kurumun en büyük sebebi EGRdir.
------------- 2011 C4 VTRPK MCP İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR *
|
Mesajı Yazan: dogu
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2011 Saat 15:27
EGR iptalinde araç çok az güç kazanır ve kurum oluşması azalır ama soluğumuz havayı daha çok kirletmiş oluruz ve yakıtta az bi artış olur
------------- 2006 307 hdi 90hp comfort beyaz
|
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2011 Saat 15:36
dogu Yazdı:
EGR iptalinde araç güç kazanır ve kurum oluşması azalır ama soluğumuz havayı daha çok kirletmiş oluruz ve yakıtta az bi artış olur |
Evet haklısın havayı bir miktar daha fazla kirletir .Fakat yakıtı artırmaz çok az azalma olur.Neden dersen EGR SİSTEMİ yanmış yakıttan çıkan gazların bir miktarını tekrar motora göndererek motorun ısısını düşürür.Yani motoru boğarak aynı gazın tekrar yakılmasını sağlar fakat bu gazların çok az kısmı tekrar yanar yanmayan kısım ise kurum olarak motorda kalır birazıda egzostan atılır.Fakat Türkiyedeki yakıt kalitesi tam anlamıyla düzgün olmadığı için bu sorun yaşanmaktadır.Ayrıca Türkiyede birçok araç sıfırında fabrikasyon olarak EGR İPTALİ yapılarak satılmaktadır. 
------------- 2011 C4 VTRPK MCP İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR *
|
Mesajı Yazan: by-cx
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2011 Saat 18:28
kesinlikle değişimi olumlu yönde hissedeceksin aracın sesi ve motor sarsıntısı bile azalıyor. çekişindede fark hissedeceksin. ben bosch car serviside tempra 2000 ie cat aracıma uygulattım çokta memnun kaldım.
------------- x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.
|
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2011 Saat 20:35
benim araba 125 binde o zaman ben yaptırmayayım mı yani bide bu egr nedir
|
Mesajı Yazan: eserxxx
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 00:58
135.000 de benimki, önünden bile geçmemem lazım demek :)
------------- PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 09:43
htasay Yazdı:
benim araba 125 binde o zaman ben yaptırmayayım mı yani bide bu egr nedir |
Egr egzos emisyon değerlerinin düşürülmesi için uygulana bir yöntemdir.Egzos manifoltundan atılan gazın bir miktarının üst devirlerde havayla karıştırılarak emme manifoldundan motora yollanmasını sağlayan sistemdir.Böylelikle motor ısısı düşürülerek yüksek sıcaklıkta oluşan zararlı gazların azaltılmasına çalışılır.
|
Mesajı Yazan: basrix
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 15:36
carbon clean makinası aldım araca bağladım 10 dk sonra kurumu atmak için gaz veriliyor yaklaşık 50 dk sürüyor gaz verdiğimde demir demire sürtme sesi geldi nedenini buldum motor komresörü iyi değildi segman piston silindir arasına kaçıyor koyduğum kimyasal yatak sesi çıkarıyor uzun süre yapsaydım motoru kucağıma alıyordum demek istediğim motor durumu iyiyse çok sağlıklı gerçekten işe yarar enjektörleri yakıt sistemini egsozu azda olsa temizler carbon clean yaptırmadan önce motor durumuna baktırın
|
Mesajı Yazan: by_imp
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2011 Saat 23:48
sabahtan beri bu konuyu okumaya calışıyordum bir türlu sayfa acılmıyordu eli sonu acıldı gecen hafta bende istemıyerek soktum temızlemeye arac 160binde eğer orjınal km ise tabi motor durumuda %75 80 arasında umarım daha iyi olsun diye daha kötü etmemişizdir içime küşkü girdi şimdi
------------- kerem gaziantep gazikent mah. 106 GTİ siyah 0 rh +
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 00:19
EGRnin iptal edilip edilmediğini nasıl anlayabilirmiyiz? araç 1.4 dizel 307
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 00:29
ya arkadaşlar bu konuyu açtım ama halen gidip carbon clean temizliği yaptırmadım şaka gibi yaa hatta şimdi konuyu görünce aklıma geldi uyutmayın bu konuyu para toplar toplamaz gidicem hatırlamak için sürekli güncel tutalım
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 00:44
kaç binde senin araç NiyO?
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 00:45
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 00:59
NiyO Yazdı:
81300
|
Benimki 155.000de ama 20.000km önce elden geçirttik motoru bir çok parçası değişti,rektifiye gördü enjektörlere ellenilmedi hiç sanırım durumu iyi diye sorun olmaz heralde yaptırsam cc.
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 01:02
Abi benim aracımda bu uygulamaya girecek gibi gözüküyor araçta aşırı bir titreme ve çekişten düşme var aracı ben bir bayandan aldım enjektörlerin temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum toplam maliyeti ne olur bilgisi olan biri bu konu hakkında görüşlerini paylaşırsa sevinirim.Aracım Hyundai Getz 1.5 Crdi motor.Aracın şuan ki km si 89.500 de.
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 01:06
60-70 tl arası yapıyolar bursada
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 01:09
burak_52 Yazdı:
Abi benim aracımda bu uygulamaya girecek gibi gözüküyor araçta aşırı bir titreme ve çekişten düşme var aracı ben bir bayandan aldım enjektörlerin temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum toplam maliyeti ne olur bilgisi olan biri bu konu hakkında görüşlerini paylaşırsa sevinirim.Aracım Hyundai Getz 1.5 Crdi motor.Aracın şuan ki km si 89.500 de. |
Yaptıralım kardeşim beraber bi yer bulup baya araştırdım nette kimi 200e yaptırmış kimi 60a ama sağlıklı olabilmesi için 50 dk rölantide çalıştırıyolarmış aracı arad dip gaz kimisi 5 dkda yaptırmış randıman vermemiş.Fiyatlar çok oynuyor ama yorumlarda neye göre değişiyo anlamadım
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 01:09
NiyO Yazdı:
60-70 tl arası yapıyolar bursada
|
tamam abi saolasın yaptırmak gerekiyor araç alındığından beri bi memlekete giderken rutin bir bakım yaptırdım o kadar aracı alalı 6 ay oldu bi bakım daha şart 
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 01:15
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 10:25
HuseyinTurk Yazdı:
EGRnin iptal edilip edilmediğini nasıl anlayabilirmiyiz? araç 1.4 dizel 307 |
Egr iptali iki şekilde yapılıyor bazı araçlarda yazılımdan kapatıyorlar bazı araçlarda ise sac conta koyarak borunun ağzı körleniyor. Aracımda kendim yaptım araçta ECU olmadığı için saç keserek borunun ağzını körledim. Fakat senin araçta nasıl yapılır onu bilmiyorum .
|
Mesajı Yazan: inceyasar
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 10:37
sedataksu Yazdı:
HuseyinTurk Yazdı:
Egr iptali iki şekilde yapılıyor bazı araçlarda yazılımdan kapatıyorlar bazı araçlarda ise sac conta koyarak borunun ağzı körleniyor. Aracımda kendim yaptım araçta ECU olmadığı için saç keserek borunun ağzını körledim. Fakat senin araçta nasıl yapılır onu bilmiyorum . |
vakumla çalışan bi elektrovana var ondan çıkıp egr ye kontrol eden hortumu bir kalem kapağı ile tıkayınca egr iptal oluyor ben öyle yaptım
------------- 2004 307 1.4HDI
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 11:03
inceyasar Yazdı:
sedataksu Yazdı:
HuseyinTurk Yazdı:
Egr iptali iki şekilde yapılıyor bazı araçlarda yazılımdan kapatıyorlar bazı araçlarda ise sac conta koyarak borunun ağzı körleniyor. Aracımda kendim yaptım araçta ECU olmadığı için saç keserek borunun ağzını körledim. Fakat senin araçta nasıl yapılır onu bilmiyorum . |
vakumla çalışan bi elektrovana var ondan çıkıp egr ye kontrol eden hortumu bir kalem kapağı ile tıkayınca egr iptal oluyor ben öyle yaptım |
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 11:56
carbon clear ı yaptırırken kullandıkları kimyasala dikkat edin derim. Würth ün kimyasalını tercih ederseniz daha faydalı olur. Hiç yaptırmamış ve prosesi bilmeyen arkadaşlar gittikleri zaman hangi kimyasal deyip muhakkak baksınlar , yok makinanın içinde kimyasal falan var itibar etmeyin çünkü makinanın deposuna kimyasal ile beraber bir miktar benzin, mazot ( aracın yakıt sistemine göre makinanın iki deposu var ) koyuyorlar. benim bir diğer tavsiyemde motor iç temizliği yaptırılması inanın korkunç faydasını göreceksiniz , bununla ilgili ayrıntılı bilgi isteyen arkadaşlara yardımcı olurum.
1973 - Bursa
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 12:10
Motor iç temizliğini daha önce konu başlığı açarak arkadaşlar ilede paylaşmıştım ama burada biraz daha açayım. aracımızın motoruda zamanla eski yanmış yağ atıkları , karbon birikintileri vs. ile kirlenir ve kaplanır ayrıca yaptığınız carbon cleaner ile atılamayan kurum parçacıklarıda sistemde kalacaktır. Ben yaptığım bu işlem ile aracımdaki değişimi çok net gördüm ve çevremdede bir çok arkadaşıma yaptırdım hepside çok memnun kaldılar. gelelim işlemin nasıl yapıldığına. würth ün motor iç temizliği kimyasalını alıyorsunuz , fiyatı biraz pahalı gelebilir ama aracınız için kesinlikle değer yanlış hatırlamıyorsam 46 ytl. idi ( araştırırsınız belki fiyat aşağı yukarı oynayabilir ) bu kimyasal ile işlemin yağ değişimi öncesi yapılması şart , çünkü arkasından yeni yağ konulacak. kimyasalı aracınızın yağının içine döküyorsunuz , motorun sıcak olması şart işlem öncesi motoru güzelce ısıtın. kimyasalı döktükten sonra aracı durduğu yerde rolantide 20 dk. kadar çalıştırıp arada 2000 devirde gaz verin. İşlem sonunda araç lifte kalkıp eski yağ boşaltıldığında içerisinden boşalan eski yağı ve kalıntıları görünce şaşıracaksınız. eski yağ iyice süzüldükten sonra yeni yağınızı koyun ve aracınızdaki değişime tanık olun.
1973 - Bursa
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 12:18
Haksen016 Yazdı:
Motor iç temizliğini daha önce konu başlığı açarak arkadaşlar ilede paylaşmıştım ama burada biraz daha açayım. aracımızın motoruda zamanla eski yanmış yağ atıkları , karbon birikintileri vs. ile kirlenir ve kaplanır ayrıca yaptığınız carbon cleaner ile atılamayan kurum parçacıklarıda sistemde kalacaktır. Ben yaptığım bu işlem ile aracımdaki değişimi çok net gördüm ve çevremdede bir çok arkadaşıma yaptırdım hepside çok memnun kaldılar. gelelim işlemin nasıl yapıldığına. würth ün motor iç temizliği kimyasalını alıyorsunuz , fiyatı biraz pahalı gelebilir ama aracınız için kesinlikle değer yanlış hatırlamıyorsam 46 ytl. idi ( araştırırsınız belki fiyat aşağı yukarı oynayabilir ) bu kimyasal ile işlemin yağ değişimi öncesi yapılması şart , çünkü arkasından yeni yağ konulacak. kimyasalı aracınızın yağının içine döküyorsunuz , motorun sıcak olması şart işlem öncesi motoru güzelce ısıtın. kimyasalı döktükten sonra aracı durduğu yerde rolantide 20 dk. kadar çalıştırıp arada 2000 devirde gaz verin. İşlem sonunda araç lifte kalkıp eski yağ boşaltıldığında içerisinden boşalan eski yağı ve kalıntıları görünce şaşıracaksınız. eski yağ iyice süzüldükten sonra yeni yağınızı koyun ve aracınızdaki değişime tanık olun.
|
Bunu yapmayı düşünüyordum bir iki ay sonra yağ değişiminde yapıcam.
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 12:35
gerçekten çok faydasını göreceksin , benim araç çok farketti seriliğini ve ataklığının arttığını gördüm.
1973 - Bursa
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 12:35
Haksen016 Yazdı:
|
çok faydalı bilgi teşekkürler bor aynı işi görürmü acaba?
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 12:54
zannetmiyorum çünkü işlevleri farklı , bor yağlayıcı bir ürünken , würth ün bu kimyasalı temizleyici bir ürün kısacası motor iç temizleme deterjanı diyelim.
1973 - Bursa
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 12:57
gidip bu würch marka enjektör temizleyiciyi kendimiz alsak depodaki yakıtı hortumla çekip az miktarda yakıtla temizlik maddesini koysak sonra aracı 1 saat rölantide çalıştırıp arada dip gaz yapsak aynı kapıya çıkmazmı bu carbon cleanla??
Bir kaç yerde okudum kullanılan ilacın markası çok önemliymiş o yüzden fiyatlarda çok farklılık oluyor kimi yer 50ye yapıyo kimi yer 200e en azından ne yaptığımızı biliriz
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 13:16
dediğin gibi enjektör temizleyici bu kimyasalı depoda benzinlede çalıştırsan aynı kapıya çıkar. Ama eğer ben depodaki benzini full çekip az bir miktar benzinle karıştırıp yapacam diyorsan tavsiye etmem.Çünkü kutusundaki uyarı notunu okursan bir depo miktarında benzine dök diyor. Diğer durumda temizlik makinasının deposu aracınızın deposu oluyor. Az miktarda benzinle kendi deponda yapmaya kalkarsan deponun dibindeki pislikler aksine enjektötlerini daha çok tıkar.
1973 - Bursa
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 14:31
Tek sorun dipteki pislikler zaten.Depo temiz olsa hhiç bir fark yoktur diye düşünüyorum makinayla yapmaktan mantığı çok basit aslında işin.Kullandıkları ilaçlar piyasada satılanlarla aynımıdır onu bilmiyorum ama
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 14:45
HuseyinTurk Yazdı:
Tek sorun dipteki pislikler zaten.Depo temiz olsa hhiç bir fark yoktur diye düşünüyorum makinayla yapmaktan mantığı çok basit aslında işin.Kullandıkları ilaçlar piyasada satılanlarla aynımıdır onu bilmiyorum ama |
Makinenin tek farkı daha hızlı olarak püskürtüyor işin özü aynı.Würthün iki ürünü var biri yakıta katılan carbon clean için diğeri yağa katılıp yağlama yapılan yerleri temizlemek için olan. Würth dizel yakıt için olan katkısından aldım araçta az bir yakıt vardı kattım aracı rolantide çalıştırdım ara ara dip gaz yaptım yaklaşık 1 saat kadar daha sonrada 15 litre yakıt alıp yüksek devirde aracı kullandım.Dip gaz yaptığımda kurum attığını gördüm.Bana göre aynı işlem olmuş oldu.Şimdi de yağ katkısından alıp yağ değişiminde kullanıcam.Uygulamayı yakın zamanda yaptım yakıt tüketimimde fark olacak mı onu takip ediyorum.
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 15:00
sedataksu Yazdı:
HuseyinTurk Yazdı:
Tek sorun dipteki pislikler zaten.Depo temiz olsa hhiç bir fark yoktur diye düşünüyorum makinayla yapmaktan mantığı çok basit aslında işin.Kullandıkları ilaçlar piyasada satılanlarla aynımıdır onu bilmiyorum ama |
Makinenin tek farkı daha hızlı olarak püskürtüyor işin özü aynı.Würthün iki ürünü var biri yakıta katılan carbon clean için diğeri yağa katılıp yağlama yapılan yerleri temizlemek için olan. Würth dizel yakıt için olan katkısından aldım araçta az bir yakıt vardı kattım aracı rolantide çalıştırdım ara ara dip gaz yaptım yaklaşık 1 saat kadar daha sonrada 15 litre yakıt alıp yüksek devirde aracı kullandım.Dip gaz yaptığımda kurum attığını gördüm.Bana göre aynı işlem olmuş oldu.Şimdi de yağ katkısından alıp yağ değişiminde kullanıcam.Uygulamayı yakın zamanda yaptım yakıt tüketimimde fark olacak mı onu takip ediyorum. |
aracın çekişinde kalkışlarda fark ettimi hiç?Önceden gitmeme gibi bir sorunu varmıydı?
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 16:41
HuseyinTurk Yazdı:
sedataksu Yazdı:
HuseyinTurk Yazdı:
Makinenin tek farkı daha hızlı olarak püskürtüyor işin özü aynı.Würthün iki ürünü var biri yakıta katılan carbon clean için diğeri yağa katılıp yağlama yapılan yerleri temizlemek için olan. Würth dizel yakıt için olan katkısından aldım araçta az bir yakıt vardı kattım aracı rolantide çalıştırdım ara ara dip gaz yaptım yaklaşık 1 saat kadar daha sonrada 15 litre yakıt alıp yüksek devirde aracı kullandım.Dip gaz yaptığımda kurum attığını gördüm.Bana göre aynı işlem olmuş oldu.Şimdi de yağ katkısından alıp yağ değişiminde kullanıcam.Uygulamayı yakın zamanda yaptım yakıt tüketimimde fark olacak mı onu takip ediyorum. |
aracın çekişinde kalkışlarda fark ettimi hiç?Önceden gitmeme gibi bir sorunu varmıydı? |
EGR iptali, emme manifold temizliği ve bu işlemden sonra aracın çekişinde olumlu değişim oldu.Çok büyük bir değişim olmadı ama şileye giderken rampalarda vites küçülmek zorunda kaldığım yerleri daha rahat çıkıyor.Yakıt sarfiyatında fark olacak mı onu takip ediyorum.
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 16:52
Benim araçta var bişeyler motor yeni turbo zil gibi ama gel görki gitmiyor gaz tepkisi çok kötü
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 17:59
HuseyinTurk Yazdı:
Benim araçta var bişeyler motor yeni turbo zil gibi ama gel görki gitmiyor gaz tepkisi çok kötü |
Yazılım yüklet yani chip uygulaması.
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 18:02
sedataksu Yazdı:
HuseyinTurk Yazdı:
Benim araçta var bişeyler motor yeni turbo zil gibi ama gel görki gitmiyor gaz tepkisi çok kötü |
Yazılım yüklet yani chip uygulaması. |
olması gerektiği gibi değil önce bi standartı sağlıyim ondan sonra onuda düşünüyorum yinede yetmezse.1.4 ufak motor ama o kadar kötü değildi normalde 180 görüyodu rahat rahat ilk aldığımızda hafif rampa aşağı(avcılar-k.çekmece e5/gece saat 2) 200e bile dayamıştık ibreyi ama şimdi 150 zzar zor görüyor yüksek ihtimal enjektörlerde var bir tıkanıklık
|
|