![]() |
|
15-50 motor yağı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Yazar | |
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bizzat uygulayarak ve fabrika verileri alarak bu kanıya vardım. Düşündüğünden daha fazla teknik ve teorik olarak motor bilgisine sahip olduğumdan şüphen olmasın. büyük motor değil önemli olan ilevselliği. deve'dede boy var ama kedi kadar zıplayamaz
![]() |
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1.4 hdi kismini iyi okumanizi tavsiye ederim 2001 modelden itibaren olan icin onerilen yag. Onu gectim 2008 sonrasina mobil 1 esp new life 0-40 onerir. Uyumlunyag ile kaliteli yagi birbirine karisirmam. Bende En uyumlu ve en kaliteliyi tercih ederim her zaman ;)
Ben sana teknik verilerle geliyorum sen bana kendi testlerimle diyorsun. Bilimsel olarak teknik olarak onayli orneginiz yoksa lutfen daha fazla iddia etmeyin. |
|
![]() |
|
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Yaw he he
|
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
Hadi arkadasim hadi. Trolleme konuyu.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Senin verdigin onaylı örneklerden bana yer kalmadı. Pc de veririm sana teknik dokümanı sabırlı ol.
|
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
Arkadaşlar biraz hoş görü birbirinizi kırmanın ne alemi var
![]() |
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Iki yağ kitabı okumuş benim arabama yağ seçiyor. Servis dokümanında 0/40 yağ seçeneği bil yok. Ac service box dökümanlarına bak hiçbişey yapamiyorsan. Amacı üzüm yemek değil bagciyi dövmek. Illa benim dediğim doğru ben bilirim diyorsan tamam sen biliyorsun. Ama bi zahmet DV4TD motorun fabrika verilerini al getir bize ben telefondayim
|
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
Yahu arkadaşım sende okuma yok mu? Bak 2001de uretilmeye baslayan 1.4 hdi motor icin onerilen yag resmini ekledim daha ne istiyorsun???
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
![]() ![]() ![]() |
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
servicebox sitesi 12 ile 3 arası kapalı olduğu için önerisini sunamıyorum sana şuan. ürün yelpazende 0w40 motor yağı olmayan üreticiler türkiye pazarına satmıyorlar sadece üretmiyor değiller ordan bi kulp bulma. 2001-2006 üretimi DV4TD motorlarda 0w40 yağla istenilen basıncı alamazsın arkadaşım. evet yağ çok kaliteli ama bu araca göre değil
|
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
herzaman bi çıkış vardır :)
![]() |
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
vay arkadaş ya kötü yerden vurdun beni
![]() sen alternatif ürünleri tercih edenlerden sin sanırım. ![]() arabana orjinal yağ filtresi mi alırsın yan sanayi mi ? ![]() yağda istenilen basıncı alamazsın derken :D haha sana çok gülüyorum şuanda. basıncı yağmı sağlıyor ? artık sanayi mantığından kurtul. yarı sentetik yani mineral olan yağ ile tam sentetik yağ arasındaki farkı artık tofaşcılar bile çözdü. yağ filmi nedir. ilk çalıştırmadaki yağlamanın önemini akşama kadar sana anlatırım ancak aklıma Mevlana'nın sözü geliyor vazgeçiyorum “Sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır!” ayrıca peugeot'un önerisi derken ? sanıyormusun total çok kaliteli olduğu için mi öneriyor peugeot ? opel'de gm yağı kullanın diyor ama hikaye yani. dünyaca kabul görmüş en büyük yağ üreticileri motul , Liqui Moly , Mobil 1 , Petronans gibi yağlardır. Türkiye'de Mobil 1 en yaygın satış ağına sahip olduğu için kullanıyorum. İstediğin yağı kullanabilirsin. istersen 10-60 koy 20-50 koy umrumda değilsin ama yanlış bilgi verme. 0-40 yeni nesil yani enjeksiyonlu araçlara koyulması gereken en doğru yağ. eksiltme yapmayacaksa 5-30 tam sentetik yağ hem yakıt tasarrufu hemde yağlama konusunda en iyi yağdır. dünya tam sentetik yağa geçti gelmişsin burada 10-40 mineral yağı savunuyorsun bana. |
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
|
|
206 1.6 Quicksilver
|
![]() |
|
bir sıkıntı olmaz.
0-40 geçin 15 bin km sonra...
|
|
![]() |
|
denizci33 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 118 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizci33
@@faetih
sen çok heyecanlı bir arkadaşsın.. sana cevap vermemeyi uygun gördüyorum yine de bir düzeltme konusunda dayanamadım; " basıncı yağmı sağlıyor" gibi bir cümle kullanmışsın; kullandığın yağın vizkositesi ; önemli ölçüde yağ basıncında etkilidir. diğer saçma sapan yazdıklarına girip zaman kaybetmeyeceğim. Diğer arkadaşlara önerim; kılavuzunuzda ne yazıyorsa onu kullanın; o kılavuzda yazan yağ kodunu o kılavuza yazabilmek için yüzlerce mühendis yıllarca AR-GE çalışması yapıyor; daha kendi arabasını üretemeyen bir ülkenin bırak sanayideki ustasının; mühendisinin bile tavsiyesine çok fazla güvenmeyin.. inşallah ilerde kendi arabamızı üretip; kendi çalışmalarımızla ortaya bir kılavuz çıkartırsak ; işte o zaman bu ülkenin ustasıda farklılaşır mühendiside..
|
|
![]() |
|
|
|
206 1.6 Quicksilver
|
![]() |
|
tabiki 10-40 yağa göre daha iyi bir yağ.
10-40 yağ işlenmemiş bir yağdır. 0-40 ise laboratuvar ortamında işlenmiş tam sentetik bir yağdır. ben teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
@denizci33
heyecanlı birisi değilim. aksine soğuk kanlı bir yapım vardır merak ediyorsanız. vizkosite akışkanlıktır. basıncı sağlayan ise pompadır. yağ basıncınıda yağ pompası sağlar. önce bunu kavramak lazım. ayrıca ince ve akışkanlığı yüksek sıvıyımı daha kolay basar pompa yoksa kalın ve vizkozitesi düşük yağımı ? allah akıl vermiş biraz insanoğlu düşünsün diye. saçma sapan dediklerini eklede senin mantıklı fikirlerini öğrenelim. ar-ge çalışmalarında sadece aracın motor yağı gereksinimleri belirlenir . ve gelişmeleri takip etmek gerekir http://www.mobil1.com.tr/sentetik-yag-nedir/sikca-sorulan-sorular.aspx şu linkte banner üzerinde sentetik ve mineral yağlarla ilgili bir flash var. okuduğunuzu anlamıyorsunuz bari izlediğinizi anlayın. Düzenleyen fætih - 02 Ocak 2015 Saat 15:01 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
tamam kardeşim bişey demiycem sana artık. Sen önüne gelene 0w40 yağ önermeye devam et. Zaten bu yağ üreticileri geri zekalı. Bütün arabalara 0w40 yağ olur ama iş olsun diye diğer yağları üretiyorlar. Olaya at gözlüğüyle bakmamis olsaydın mobil in bütün yağ numaralarını alternatif olarak gösterdiğini seçimi aracına ve hava koşullarına bağlı olarak tukeciye bıraktığını gorurdun. Ama göremezsin senin için sadece 0w40 yağ var dimi. ? Bu arada 4 yil teorik 3 pratik 7 yıl otomotivle uğraştım ve halen kendi arabami kendim tamir ediyorum arkadaşın dükkanında. Önce bi hdi motorun çalışma prensibini öğren sonra yağ öner. |
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
|
![]() |
|
Common rail dizel motorun ne prensinsibi varmis? Yag ureticisinin onerdigi resimlerde belli.neyin kavgasini verdigini cozemedim. Yarin aracimin kitapciginida acip bakacagim 10-40 yag oneriyormu??
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |