![]() |
|
BENZİNLİ ALMAK MI DİZEL Mİ ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Yazar | |
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@badires, LPG'li araclarin kapali otoparklara alinmamasi sadece guzel ulkemizde yapilan bir uygulama degildir. Avrupada da bu uygulama aynen boyle.
|
|
![]() |
|
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
kapalı otoparklara alınmama konusunda sankı bıraz haklılar gibi ; sizce ?
|
|
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bak bu konuda sana katılıyorum.
cunku ulkemızdekı montaj kalıtesı cok dusuk. bırcok yerde cıraklar tarafından montaj yapılıyor. cırakları kucumsemıyorum. elbet onlarda ogrenıp usta olacaklar ama ustalarının basında olup onları takıp etmelerı gerekır. bende mekanıkcı bırı olarak cok yerde gordugum uzere anlattıgım sekılde ısler yetersız kısıler tarafından yapılınca problemlerde beraberınde gelıyor. bundan dolayı kapalı otoparka alınmamasında haklılar. gereklı kontroller gereklı perıyotlarda tam usulunce yapılsa hıcbır sorun kalmaz...
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Bence otomobil satın alırken yakıt türü bakımından kendi ihtiyacınıza göre hareket etmek en mantıklısı.
Dizel - Benzinli- LPGli araçlar arsında seçim yaparken öncelikle ihtiyaçlarınızı belirleyin. Bana göre LPG avantajlıdır ama başka birisi için dizel avantajlıdır. Yıllık ortalama km kullanımı, iklimsel koşullar, piyasa şartları, konfor,alışkanlıklar,,, daha çoook madde sayarız. Benim için konfor, performans ve yakıt ekonomisi ön planda olduğu için LPG tercih ettim. 2000 model Peugeot 206 XT 1.6 aracım var. 5 kapı. Atiker sıralı sistem LPG mevcut. Aracı Ocak ayında aldığımda 165000km idi. Aracımı yaklaşık 3aydır kullanıyorum ve çok memnunum. Kilometrede 20kuruş LPG yakıyor. Çok yüksek devirde, aşırı süratli kullanırsam kilometrede 30 kuruşa kadar çıkıyor. Dizel otomobillerde motor sesi çok fazla kulağımı tırmalıyor. Dizel araçların servis ücreti benzinli veya LPGli araçlara göre daha fazla tutar. Dizel araçlar LPGnin emisyon değerleri düşük olması da avantaj bence. Cecoli çok haklı turbo dizel aracı bilinçsiz şekilde kullanmak aracın motor ömrünü kısaltır. LPG montajı düzgün yapıldıysa sorunsuz binilir. |
|
![]() |
|
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
bende 307 1.6 110 hp vardı 50 tl ile 180 km şehir içi yapıyordum sattım aracı eniştemde lpgli var 50 tl ile 250 gidiyo bende lpg li alcam
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |