![]() |
|
308 LPG Montajı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234 6> |
Yazar | ||
mutlu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
tesekkur ederım bızde nacızane bırseyler ogrenmeye calısıyoruz ıste. her zaman soyledıgım gıbı amacımız paylasım. tamam kabul benım aracımda sıkıntı oldu. sansıma regulator hatalı cıktı. kendı becerım sayesınde astım. yalnız dıger bır tarafta arabayı surmekten baska hıcbırsey bılmeyen kaputunu bıle acmayı bılmeyıpte problemsız lpg kullanan ınsanlarda var. bunlarıda unutmamak lazım. yanı her lpg den memnun olan bu ısten anlayarak kendı sayesınde problemlerı asacak dıye bır kaıde yok. problem cıkacak dıye bır kaıde de yok. tabı kı bıraz sans faktorude var ısın ıcınde...
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
zavolı ıyı bır sıstem bende tavsıye ederım...
|
||
![]() |
||
northmoon ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı northmoon
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAOLUN TAVSİYELERİNİZ İÇİN
|
||
Rüzgar nekadar sert eserse essin kayadan alıp götüreceği sadece tozdur.
Ergin Vonal 1979 Kocaeli 2007 1.4 206 fever |
||
![]() |
||
sbereket ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Temmuz 2010 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
Arkadaşlar merhaba tekrar;
Öncelikle yoğun benzin kullanımı olan bir araç olan 308 1,6 VTİ aracım için hala bir lpg dönüşümüne karar veremedim.
Diğer paylaşım siteleirnden aldığım bilgiliere göre
1. BRC bu araca sorunsuz montaj yapılabildiğini söledi 1650 tl
2. TELEFLEX özel kit getiriyormuş montajıda diğer lpg sistemlerden farklı olduğundan 2500 tl
3. ZAVOLİ aracınız farklı motor dedi (EURO4) motor numarasına göre italyadan özel kit getirtecez ilk kez getirecez yaklaşık 2000 tl üzerinde olur diye bilgiliendirdiler.
4. ATİKER abi takarız çok taktık zaten 1050 tl dedi.
Valla Ben karar veremedim en ucuzu ile en pahalı arasında 2,5 kat varken karar vermek zor gerçekten.
Ama ısrarla aracına montaj yaptırmış ve şu anki durumunu bize anlatabilecek bir 308 sahibini buraya bekliyorum. Herkese selamlar;
|
||
Serkan BEREKET
|
||
![]() |
||
Damlaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
|
Evet Serkan Beye katılıyorum..benim arastırmalarım da aynı sekilde sonuclandı
Aynı araca lpg taktıran varsa lütfen deneyimlerini paylassın, bu gidisle aracıma lpg taktırmaya cesaret edemiycem
|
||
![]() |
||
northmoon ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı northmoon
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
arkadaşlar yakın zamanda lpg taktırıp memnun olan arkadaşlar buraya yazarlarsa sevinirim.tabi memnun olmayanlarda yazarsa sevinirim böylece bizde kıssadan hisse çıkarabiliriz.
mesela benim bundan evvel 1.4 şahinim vardı 2000 modeldi arabada kaçak tüp vardı 160 kuruş civarı yakıyordu sakin kullanımda sonra muayne derdinden sebep gittim komple yeni tesisat taktırdım mimgazdan kesinlikle tavsiye etmiyorum işcilik berbat izmit sanayisinde.sakın mimgaza bulaşmayın aracım 250 kuruş yaktığı gibi teklemeler hoplamalarda cabası kaç kere ayar çektiler beceremediler. gözlerimle şahit oldum işcilik çok önemli mimsunar markasıda hem marka değil hemde korsan lpg lerden bile berbat hiç tavsiye etmiyorum. |
||
Rüzgar nekadar sert eserse essin kayadan alıp götüreceği sadece tozdur.
Ergin Vonal 1979 Kocaeli 2007 1.4 206 fever |
||
![]() |
||
sbereket ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Temmuz 2010 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
Gerçekten sıkıntılı bir durum olmaya başladı bu
![]() Biri montaj yaptım sorun yok diyor, diğeri montaj yaptık olmadı. İnsanın ne yapacağını bilmemesi kadar kötü birşey yok.
Ama BRC ile görüşüp montaj yaptıracağım herhalde. Arada 1200 TL fark var resmen. Birde kısa vadede karşıma sorun çıkmayıp ileride daha problemli de olabilir bu farkı ordada ödeyebilirim belki. İşte içinden çıkılmayacak saçma bir durum
![]() Montaj yaptırıp bizimle deneyimlerini paylaşacak arkadaşları bekliyoruz tabi. Selamlar
|
||
Serkan BEREKET
|
||
![]() |
||
TA3537 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
|
Merhaba .
Ben 206 GTI aracıma taktırdım 1 sene sorunsuz bindim . Aracında bir arıza yoksa peugeot beyinden herhangi bir arıza vermiyorsa kesinlikle sorun olmaz . Ama aracın beyinden arıza veriyorsa bu tüp LPG de felaket şekilde sorun yaratıyor . Mesela örnek vereyim Vuruntu sensörü arıza yakıyordu aracımda benzinde alt devirde 2000 lerde hissedilmiyordu fakat tüpte iken vuruntu yapıyordu hafif sensör değişince sorun kalmaz örneğin . Atiker di benim lpg baya uğraşmıştım ayarı için ve 8,4 sn ye 0-100 yapıyordu lpg de . 15 km kullandım . Şimdi 106 GTI aldım muaynesi geldiğinde BRC taktırmayı düşünüyorum aslında çok yakmıyor 32 kruş yani 320 bin km de basarsam 400 ama aracı evladiyelik aldım satmaya niyetim yok :) google dan aratırsan 106 gti brc diye yapılmış araçlar çıkar . Olmaz diye bişi yok ben maslakda Çevre otogazın önünden geçerken ne arabalar görüyorum hergün kafadan 10 bmw ..
|
||
![]() |
||
TA3537 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
|
ek olarak kesinlikle BRC yaptır malzemeler çok kaliteli . |
||
![]() |
||
|
Prins diye bir markanın çok kaliteli ürünleri olduğunu sölediler. Bilgisi olan varmı acaba ?
|
||
Serkan BEREKET
|
||
![]() |
||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
|
Düzenleyen 06BAHO - 21 Eylül 2010 Saat 16:53 |
||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||
![]() |
||
|
|
||
Serkan BEREKET
|
||
![]() |
||
|
Motor no: 10FH..... ile başlıyor. Prins 2008 model 308 lerde henüz çözüm bulamamış
![]() |
||
Serkan BEREKET
|
||
![]() |
||
Damlaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
|
bende bugün tekotoyla görüstüm lpg dönüsümünü onaylamıyolar ayrıca yapıldıgı taktirde arabada bir sorun olursa bakımını yapmıycaklarını söylediler.
daha sonrada opana ugradım opanda motoru vti oldugu icin montajın olamayacagını söyledi fakat motor numarasını alıp merkezden sorgulattılar sonuc olumlu yapılabilirmis ama tabi kafamda birsürü süphe oldu önce olmaz denilip sonra olur takabilirmisiz demelerinden bide tekotonun tavrı da cabası..
sonuc olarak ne yapıcagımı bilmiyorum:S
|
||
![]() |
||
C!N ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1984 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2009 Konum: ZonguldaK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
|
Göral'la veya ABC ile görüştünüz mü, bence onlara da sorup fikir edinin derim...
|
||
![]() |
||
|
Galiba yıllara göre özellikleri farklı motorlar çıkmış Mesela Prins 2010 olsaydı ona uygun kit üretilmiş yapabilirdik diyor. Ama ben BRC ile birkaç görüşme daha yapıp ya bursada ya da FS Otogaz İzmitte montaj yaptırabilirim. Selamlar
|
||
Serkan BEREKET
|
||
![]() |
||
|
opan landi renzo icin söyledi takılabilir diye..göral zaten teleflex takıyo ama yanlıs hatırlamıyosam 3000 tl civarı fiyat vermislerdi..
2010 modele yapamıyolarmıs ama benim araba 2009 model oldugu icin opan olur diyor..buarada tekotonun da göralın lpg motajı yapmasına ragmen bu islemi onaylamaması ilginc sonucta göralın verdigi fiyat az degil yani normalin 2 katından bahsediyoruz demekki adamlar ya bu isi iyi yapıyo yada malzeme cok kaliteli
acıkcası sanayiye de gitmek istemiyorum nedense cok güvenilir gelmiyor hos opanada güvenim cok kalmadı gibi ama bakalım bi süre daha arastırıcam
|
||
![]() |
||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
|
servis olarak göraldan uzak durmanızı tavsiye ederim bana baya sorun çıkarttılar onun yerine abc yi öneririm orası hoşuma gitti /bu arada göral bana prins için 2600lira dedi ben 1900 liraya taktırdım(ege otogaz) eminim telefexi dışarıdan daha ucuza taktırırsınız ama dışarıda da hiç 308 e montaj yapan usta var mı yanlış montaj çok baş ağrıtır işinize karışmak istemem ama dizel 308 le takas imkanınız varsa daha mantıklı olabilir 3000 bin lira çok gerçekten 3000liraya 88model lpgli muayeneli ford taunus alınıyor :))))))))
|
||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||
![]() |
||
|
zaten 3000 tlyi görala vermem..ama opana güvenip yaptırsam mı bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Arabama bicilen fiyat 30 milyar, inanın satıp yeni otomatik benzinli araba alıp onu lpgye cevirttirmeyi bile düsündüm fakat aynı veya daha kaliteli bi araba icin en az 40 milyarı gözden cıkarmam lazım opel astrayı sordum 44 milyar dediler daha ucuzada 308den daha kötü özellikte bi araba almanın anlamı yok..acıkcası 2. el araba kullanmak da istemiyorum ve arabamdan cok memnunum benzin sarfiyatı konusu haric tabiki..bu sartlarda ya bütün kazancımı benzine vericem ya da arabama kıyıp gidip opandan lpg taktırıcam
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234 6> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |