![]() |
|
Aracınızı nasıl yıkamalısınız? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |||
SelmanBeber ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2009 Konum: kıbrıs- lefkoşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 261 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SelmanBeber
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
BEN ARACIMI KENDİM SÜNGERLE VE ARAMIZDAKİ DUYGUSAL BAĞA SADIK KALARAK YIKIYORUM.
DETARJAN OLARAK HACIŞAKİR ŞAMPUAN KULLANIYORUM :)
SİLME BEZİ İSE CEYLAN DERİSİ KUMAŞ.
SONUÇ MÜKEMMEL :))))))
|
|||
3 in 1
FS 156 F-E-N-E-R-B-A-H-Ç-E |
|||
![]() |
|||
asi_cocuk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Eylül 2008 Konum: honda kinetic Durum: Aktif Değil Mesajlar: 299 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı asi_cocuk
||
vallaha ben gidip mazot sonra yıkamaya çekiyom kendim yıkıyorum ama bazen tazikli suyu alamıyom çünkü adam vermiyo ama sonra çekip kenara kurluyom arabayı :d
Düzenleyen asi_cocuk - 29 Temmuz 2009 Saat 10:52 |
|||
honda kinetic 34 FD 074
hundaı h 100 34 ZK 8622 |
|||
![]() |
|||
Can Düzyatan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Can Düzyatan
||
Şayet arabam çok tozlu değil ise yumuşak bir süngerle sadece su ile yıkıyorum.Bir kova su tertemiz yapıyor.Hem su tasarrufu oluyor, hem de deterjanı filan gidermekle uğraşmıyorum.Kovadaki suya ilave ettiğim bir su bardağı sirke de parlamasına neden oluyor.
Lastikleri, paspasları temizlemem ve orjinal koyulaştırmam ise size garip gelebilir ama, şu şekilde..
Bildiğimiz kola ve badem yağı karışımı.Havası iyice kaçmış olan 1/2 litre kolanın içerisine çok az badem yağı ekliyorum ve bu karışıma kaynar su ekliyorum.İyice çalkalayıp karıştırdıktan sonra cam sil fısfısını takıp istediğim bölgelere sıkıyorum.Bir sünger yardımıyla yayıp yediriyorum..Sonuç mükemmel.Toz tutmuyor ve diğer yıkama zamanına kadar devamlı siyah ve göz alıcı duruyor
![]() Tavan, koltuk ve taban döşemelerini ise az bir miktar suya kattığım deterjan karışımı(bulaşık deterjanı, sıvı sabun ve kir çöz) ile siliyorum.Kovadaki karışımın suyunu değil de sadece köpüğünü kullanıyorum ve bu sayede deterjanın özü ile temizlemiş oluyorum.
|
|||
Can Düzyatan
1972 B rh + İzmir |
|||
![]() |
|||
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
||
Can abi ben hiç kullanmadım ama kola uygulayanlar lastiğin sertleştiğini ve zamanla da çatlattığını söylerler. Bu konuda kullanan biri olarak yorumun nedir?
|
|||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
|||
![]() |
|||
t@lip ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ben de çoğu kez aynısını yapıyorsum, bu hafta sonu yıkadıktan sonra kurularken makinanın 3-4 yerde derin çizik oluşturduğunu gördüm. Aynı makinada daha önce de yıkadım, sanıyorum makinanın bakımını yapmıyorlar.
|
|||
En iyisi senin olandır
|
|||
![]() |
|||
Can Düzyatan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Can Düzyatan
||
Lastiğin sertleşmesi ve zamanla çatlaması araç sahibinin aceleci davranmasındandır aslında Aldığınız kolanın kapağını açık pırakıp günlerce bekletmeniz gerekir ki, asiti iyice kaçsın.
Ben yıllardır bu uygulamayı yaparım, daha şimdiye kadar en ufak bir sorun yaşamadım
![]() |
|||
Can Düzyatan
1972 B rh + İzmir |
|||
![]() |
|||
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
||
Bilgilendirmen ve tecrübelerini bizimle paylaşmandan dolayı teşekkür ederim Can abi...
Hafta sonu fırsat bulabilirsem deniyeceğim... Düzenleyen HakanGokdemir - 09 Aralık 2009 Saat 12:22 |
|||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
|||
![]() |
|||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
||
sıvı silikonlar var. Sünger ile ben onu kullanıyorum.
|
|||
![]() |
|||
BurçUMUL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2009 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 295 |
||
Lastik yanak parlatma spreyleri (silikonlu) oldukca işe yarıyor tavsiye ederim .
|
|||
Forever young by my gti
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
||
Kalıp ayırıcı slikon yağ kullanıyorum şuan...
|
|||
Hakan GÖKDEMİR
|||
![]() |
|||
Orhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2009 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
||
Gecende bi tv programında izledim üç tane aynı marka sıfır araca yıkama testi yaptılar
1.aracı süngerle 2. aracı petrol istayonlarındaki döner makinayla 3.aracı düz fırçayla yıkadılar
ardından üc arabayıda detaylı incelediler sırasıyla süngerle yıkanan arac sonuncu fırcayla yıkanan arac ikinci döner makinayla yıkananan arac en az zarar görmede birinci oldu. Biri bana bunu söylese inanmazdım ama izleyince çok şaşırdım..
|
|||
![]() |
|||
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
||
|
|||
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|||
![]() |
|||
qaan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
||
selam,
arabayı yıkayıp bırakmayın ,temizken uygulanan cilalar yıllarca boyayı koruyor. |
|||
![]() |
|||
canberk307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı canberk307
||
o makineler araç üzerinde hep kılcal çizikler yapıyor hele araban siyahsa
|
|||
307
|
|||
![]() |
|||
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
||
usta sizde bedavaymı burda 15 kimi yerde 20 tl iç dış vallaha aldım 130 tlye bi makine pazarları kendi kafama göre yıkıyorum :) |
|||
![]() |
|||
Engin Tepe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
||
Oto supurge 1 tl at çalıştır,
sabun mak, 1 tl fazla fazla veriyor :D
tanzıklı su beleşş. :D
2 tl ye araba mis gibi :)
|
|||
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|||
![]() |
|||
Burak07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Kasım - 1992 Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: Antalya/Alanya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 908 |
||
![]() ![]() ![]() aracımın içi içinde küçük bir elektrikli süpürge aldırmayı düşünüyorum ![]() |
|||
1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı)
1.4 Benzinli Liseli 0Rh+ Alanya/Antalya 0538 945 18 95 "07" |
|||
![]() |
|||
Engin Tepe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
||
İşe yaramıo onlar burak cım, Yetrsiz çekim gücü denedim ben.
|
|||
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
bu hangi opet ya bizde gitsek yalandan yere 10 tl vermesek
![]() |
|||
![]() |
|||
Burak07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Kasım - 1992 Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: Antalya/Alanya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 908 |
||
napcaz o zaman içini ben 1-2 kere iç temizlettirdim öle beleşe de :D sonrasını ister adam |
|||
1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı)
1.4 Benzinli Liseli 0Rh+ Alanya/Antalya 0538 945 18 95 "07" |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |