Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aracınızı nasıl yıkamalısınız?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Yararlı Dökümanları
Forum Tanımlaması: Modifiye ve Tuning adına yararlı bilgiler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=6342
Tarih: 23 Haziran 2025 Saat 13:11
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Aracınızı nasıl yıkamalısınız?
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Aracınızı nasıl yıkamalısınız?
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2009 Saat 09:48
Aracınızı nasıl yıkamalısınız?

Araç temizliği denilince aklımıza ilk gelen olay aracın yıkanmasıdır.Tepeden tırnağa yıkanan bir araç temizliğin en büyük parçasıdır evet ama acaba aracımızı düzgün yıkıyormusunuz?

Öncelikle araç yıkanması için geçerli bazı maddeleri size bir kez daha hatırlatarak konumuza başlayalım;

- Aracınızı güneş ışığında yıkamayınız,
- Aracınızı yıkamak için sabah erken saatleri yada öğleden sonra serin olmasını bekleyin,
- Aracınızı yıkarken sabun olarak bulaşık deterjanı kullanmaktan sakının,
- Aracınızı ılık su ile yıkayın,
- Aracınızı yıkarken yumuşak bir bez kullanın,
- Aracı sık sık suyla ıslatın,
- Aracın tamamını bir seferde yıkamaktan, fırçalamaktan sakının. Aracın üstü, önü, arkası ve yanları olarak ayırdığınız bölgeleri sırasıyla yıkayın,
- Aracınızın cilasını ihmal etmeyin, Oto Şampuan ve bakım ürünlerinin sıkça kullanıldığı Amerika'da araç sahiplerinin yaklaşık %3'ü araçlarını yıkarken kullandıkları sert kimyasal maddeler sahip bulaşık deterjanı gibi otomotiv yıkamak için geliştirilmemiş sabunlarla araçlarına zarar vermekte.

Araçların yılda 2 sefer cilalanması aracın dış yüzey koruması için tavsiye edilirken sürücülerin % 48'i bu tavsiyeye uymamakta.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2009 Saat 09:48

Öncelikli olarak aracı yıkamadan evvel tekerlek ve jantları yıkamaya, çamurlarını akıtmaya dikkat etmeliyiz. Bu şekilde aracımızın gövdesini ve boyasını tekerlek ve jantlardan çıkabilecek çamur gibi zarara sebebyet verebilecek maddelerden sakınmış oluruz. Beyaz şerite veya üzerinde beyaz yazıya sahip olmayan lastiklerimizi sert bir fırça ile temizleyebiliriz. Jantımızın tipine göre yumuşak veya sert bir fırçayla jantlarımızı temizledikten sonra gövdeyi yıkamaya başlayabiliriz.

Aracınız için oto şampuanı kullanabileceğiniz gibi boyayı koruyan özel katkılardanda kullanabilirsiniz. Aracın tepesinden yıkamaya başladığınızda size tavsiye edilen yıkama biçimi yıkadığınız alanın işini bir seferde bitirmek, yani hem sabunlamayı hem durulamayı peş peşe yapmak. Tepeyi yıkadıktan sonra aracın yıkayacağınız bölümleri ön, yanlar ve arka olmalı, en az ayda 1 sefer kapı içlerini temizlemelisiniz. Durulama esnasında suyu yukarıdan aracın tüm yüzeyine dağılacak şekilde durulanacak alana tatbik etmelisiniz.

Aracınızı duruladıktan ve yumuşak bir bezle kuruladıktan sonra dilerseniz aracınıza cila yapabilirsiniz. Cila için dikkat etmeniz gereken en büyük husus aracın yüzeyindeki yabancı maddelerden aracınızı kurtarmanız. Bunun için gelişmiş bir araç temizlik ürünü kullanabilirsiniz. Cilayı nasıl kullanmanız gerektiği cilanın üzerindeki kutuda açıklanmıştır, bu uyarıları dikkate alarak aracınızın cilasını yapabilirsiniz. Cila yaparken dikkat edeceğiniz hususlardan en önemlileri güneş ışınlarından aracınızı sakınmanız ve aracınızın temiz olduğundan emin olmanızdır.

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2009 Saat 10:10

benzin aldıktan sonra o makinalara giriyorum.. ıslak ıslak çıktıktan sonra hemen kenara çekip bagajdan nevaleleri çıkarıyorum, bi güzel silip temizleyip gazlıyorum.. 38 Beleş Power.. :)

Mesajı Yazan: master
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2009 Saat 13:06
Orjinalini yazan: hasimayaz hasimayaz Yazdı:

benzin aldıktan sonra o makinalara giriyorum.. ıslak ıslak çıktıktan sonra hemen kenara çekip bagajdan nevaleleri çıkarıyorum, bi güzel silip temizleyip gazlıyorum.. 38 Beleş Power.. :)

dostum o çılgın makinelerin araca zarar verdiğini düşünüyorum.

Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2009 Saat 13:10
Orjinalini yazan: master master Yazdı:

uzun vadede evet veriyordur kesin. ama olmuş iç dış yıkama 10 TL. 2 günde bir yağmur yağıyor, haftada 1 yıkatsan, sıra bekleme, vakit kaybı ve aylık 40 TL lik extra bir masraf. Şu durumda 2 seçenek var arabaya verecği zarar mı? bana vereceği zararmı?

40 x 12 = 480 TL arabanın 2 parçasını boyatmaya eşit bir rakam :(

Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2009 Saat 13:16

uzun vadede evet veriyordur kesin. ama olmuş iç dış yıkama 10 TL. 2 günde bir yağmur yağıyor, haftada 1 yıkatsan, sıra bekleme, vakit kaybı ve aylık 40 TL lik extra bir masraf. Şu durumda 2 seçenek var arabaya verecği zarar mı? bana vereceği zararmı?

2 kova su + sonax shampoo  + sünger + 2 tane micro fiber bez.

1. Kova köpürtülür, araba okşanmak suretiyle yıkanır.,
2. kova su bez ıslatılarak arabada gezdirilip sabunu akıtılır, diğer bezle araba kurulanır. :D

Ya da benim gibi gece bir benzincinin hava/Su bölümüne gizlice sızıpLOL Big smile   bagajdan ufak portatif kovamı ve sabunumu çıkarıp süngerle .... :D TongueLOLBig smileBig smileBig smile

Mesajı Yazan: AydinBeyol
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2009 Saat 16:50
"- Aracınızı yıkarken sabun olarak bulaşık deterjanı kullanmaktan sakının,"
bu nedir yahu. :)

-------------

Mesajı Yazan: Emin
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2009 Saat 16:51
Haşim baba bizde sendeniz
Zeynep Kamil Bp'ciyiz.

Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2009 Saat 16:54
Orjinalini yazan: AydınBeyol AydınBeyol Yazdı:

"- Aracınızı yıkarken sabun olarak bulaşık deterjanı kullanmaktan sakının,"
bu nedir yahu. :)

bulaşık deterjanı ile araba yıkayan çok yıkmacı gördüm ben  ya :D

Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2009 Saat 16:59
Orjinalini yazan: Emin Emin Yazdı:

Zeynep Kamil Bp'ciyiz.

:).. bagaj avadanlıkları tamam..

kurulama bezi, sıvı silikon, camsil, parlatma süngerleri,3 adet şiş, mangal kömürü, katlanır mangal, çıra, 3 şişe efes. :)

Mesajı Yazan: İsmailAteş
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2009 Saat 17:53

Zeynep Kamil Bp'ciyiz.

kurulama bezi, sıvı silikon, camsil, parlatma süngerleri,3 adet şiş, mangal kömürü, katlanır mangal, çıra, 3 şişe efes. :)
Haşim abi ne zaman yıkıyoruz senin arabayıLOLLOLLOL

-------------
Her Yiğidin Gönlünde Bir Aslan Yatar..

Mesajı Yazan: kann87
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2009 Saat 18:43
arabanın hakkını vercen gıdıcen meguarise yıkatıcan arabayı :D

-------------
-küfürbaz gizemli rapci-

Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2009 Saat 20:49
Orjinalini yazan: AteSH AteSH Yazdı:

Zeynep Kamil Bp'ciyiz.

Haşim abi ne zaman yıkıyoruz senin arabayıLOLLOLLOL

ayıp ettin ismail.. ne zaman istersen ıslatır yıkarız :)

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 21 Temmuz 2009 Saat 23:12
aracımı satmadan önce Johnson Baby ve süngerle yıkıyordum Smile

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesajı Yazan: HakanGokdemir
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2009 Saat 10:02

Her Cumartesi sabahı 08:00 civarı yıkıyorum arabayı 30 mt silikonlu hortum aldım bu iş için, artı her benzin adlığımda da (ortalama : 2 gün) Total de bulunan fırçasız yıkamaya giriyorum köpük püskürtüp güzelcene duruluyorlar bende güzelcene kuruluyorum

-------------
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019

Pendik / İSTANBUL
26.08.1980

A RH +

Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir...

Mesajı Yazan: ErkanKurnaz
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2009 Saat 15:11
emrah kardeşim bilgiler için teşekkürler, biz kara düzen takılıyoruz pril+fırça:) ne zaman akıllanırım bilmem

-------------
Erkan KURNAZ

1982/ERZURUM

0 RH +

NİLÜFER/BURSA

Mesajı Yazan: CIHANGIR_DONMEZ
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2009 Saat 15:22

LOLLOLLOL 0 ARABALARA DEGMEZ AMA BIZIMKILERE DEGER BENCE BAZEN KENDINI KAYBETTII DORUU O MAKINALARIN

Mesajı Yazan: Doktor
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2009 Saat 15:40
Yıkama işi en çok da benim gibi siyah araba sahipleri ve sevenleri için sorun oluyor. Kışın sonuna doğru arabayı aldım 3 günde bir 10 lira vermekten yoruldum yıkamacıya. İç yıkamayı azaltmak ve dış yıkamayı da ara ara petroldeki "osman" adlı çocuğa yüklemekle biraz bütçeyi rahatlattık. Yoksa her ay epey yıkamacı parası veriyordum...
Hayır 4.kattan hortum çekip yıkamak da olmuyor :)

-------------
Doktorlar da modifiye sever... :)

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2009 Saat 15:47
Orjinalini yazan: Doktor Doktor Yazdı:

Yıkama işi en çok da benim gibi siyah araba sahipleri ve sevenleri için sorun oluyor. Kışın sonuna doğru arabayı aldım 3 günde bir 10 lira vermekten yoruldum yıkamacıya. İç yıkamayı azaltmak ve dış yıkamayı da ara ara petroldeki "osman" adlı çocuğa yüklemekle biraz bütçeyi rahatlattık. Yoksa her ay epey yıkamacı parası veriyordum...
Hayır 4.kattan hortum çekip yıkamak da olmuyor :)

Dostum eğer  sadece hortum ise sorun Karcher marka basınlı yıkama makinelerinin ufak ebatlı (bağaja bile konulablir) olanlarının birisinde gördüğüm bir özellik var ki bir kovaya su dolduruyorsun makine oradan su emişi yaparak püskürtüyor 1 kovada senin işini fazlasıyla görür ama o kovayı nasıl indirecskin aşağıya onu bende bilmiyorumLOL ve bu makine 120 tl civarıydı ki marka Alman ve ilk basınçlı yıkama üreticisidir veya üreticilerinden birisidir bu Alman marka...

-------------
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019

Pendik / İSTANBUL
26.08.1980

A RH +

Mesajı Yazan: Doktor
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2009 Saat 19:30
Hakan bey, teşekkürler. Ben de böyle birşey almayı düşünüyordum. Nasıl birşey olur diye araştırıyordum. Kovayı artık bir şekilde hallederiz ama bu yöntem iyi gibi :)

-------------
Doktorlar da modifiye sever... :)

Mesajı Yazan: SelmanBeber
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2009 Saat 21:21
BEN ARACIMI KENDİM SÜNGERLE VE ARAMIZDAKİ DUYGUSAL BAĞA SADIK KALARAK YIKIYORUM.
DETARJAN OLARAK HACIŞAKİR ŞAMPUAN KULLANIYORUM :)
SİLME BEZİ İSE CEYLAN DERİSİ KUMAŞ.
SONUÇ MÜKEMMEL :))))))

-------------
3 in 1     

FS 156
F-E-N-E-R-B-A-H-Ç-E

Mesajı Yazan: asi_cocuk
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2009 Saat 10:52
vallaha ben gidip mazot sonra yıkamaya çekiyom kendim yıkıyorum ama bazen tazikli suyu alamıyom çünkü adam vermiyo  ama sonra çekip kenara kurluyom arabayı :d

-------------
honda kinetic 34 FD 074
hundaı h 100 34 ZK 8622

Mesajı Yazan: Can Düzyatan
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2009 Saat 11:13
Şayet arabam çok tozlu değil ise yumuşak bir süngerle  sadece su ile yıkıyorum.Bir kova su tertemiz yapıyor.Hem su tasarrufu oluyor, hem de deterjanı filan gidermekle uğraşmıyorum.Kovadaki suya ilave ettiğim bir su bardağı sirke de parlamasına neden oluyor.

Lastikleri, paspasları  temizlemem ve orjinal koyulaştırmam ise size garip gelebilir ama, şu şekilde..
Bildiğimiz kola ve badem yağı karışımı.Havası iyice kaçmış olan 1/2 litre kolanın içerisine çok az badem yağı ekliyorum ve bu karışıma kaynar su ekliyorum.İyice çalkalayıp karıştırdıktan sonra cam sil fısfısını takıp istediğim bölgelere sıkıyorum.Bir sünger yardımıyla yayıp yediriyorum..Sonuç mükemmel.Toz tutmuyor ve diğer yıkama zamanına kadar devamlı siyah ve göz alıcı duruyorSmile

Tavan, koltuk ve taban döşemelerini ise az bir miktar suya kattığım deterjan karışımı(bulaşık deterjanı, sıvı sabun ve kir çöz) ile siliyorum.Kovadaki karışımın suyunu değil de sadece köpüğünü kullanıyorum ve bu sayede deterjanın özü ile temizlemiş oluyorum.

-------------
Can Düzyatan

1972

B rh +

İzmir

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2009 Saat 11:58
Can abi ben hiç kullanmadım ama kola uygulayanlar lastiğin sertleştiğini ve zamanla da çatlattığını söylerler. Bu konuda kullanan biri olarak yorumun nedir?

-------------
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019

Pendik / İSTANBUL
26.08.1980

A RH +

Mesajı Yazan: t@lip
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2009 Saat 12:12

Ben de çoğu kez aynısını yapıyorsum, bu hafta sonu yıkadıktan sonra kurularken makinanın 3-4 yerde derin çizik oluşturduğunu gördüm. Aynı makinada daha önce de yıkadım, sanıyorum makinanın bakımını yapmıyorlar.

-------------
En iyisi senin olandır

Mesajı Yazan: Can Düzyatan
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2009 Saat 12:16

Lastiğin sertleşmesi ve zamanla çatlaması araç sahibinin aceleci davranmasındandır aslındaSmile

Birisi ona " arabanın lastiklerini kola ile sil " dediğinde hemen satın alır ve uygulamaya başlar.Yanlış olan budur, lastiği bozan kola değil asitidir.
Aldığınız kolanın kapağını açık pırakıp günlerce bekletmeniz gerekir ki, asiti iyice kaçsın.

Ben yıllardır bu uygulamayı yaparım, daha şimdiye kadar en ufak bir sorun yaşamadımSmile

-------------
Can Düzyatan

1972

B rh +

İzmir

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2009 Saat 12:22
Orjinalini yazan: Can Düzyatan Can Düzyatan Yazdı:

Lastiğin sertleşmesi ve zamanla çatlaması araç sahibinin aceleci davranmasındandır aslındaSmile

Birisi ona " arabanın lastiklerini kola ile sil " dediğinde hemen satın alır ve uygulamaya başlar.Yanlış olan budur, lastiği bozan kola değil asitidir.
Aldığınız kolanın kapağını açık pırakıp günlerce bekletmeniz gerekir ki, asiti iyice kaçsın.

Ben yıllardır bu uygulamayı yaparım, daha şimdiye kadar en ufak bir sorun yaşamadımSmile

Bilgilendirmen ve tecrübelerini bizimle paylaşmandan dolayı teşekkür ederim Can abi...
Hafta sonu fırsat bulabilirsem deniyeceğim...

-------------
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019

Pendik / İSTANBUL
26.08.1980

A RH +

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2009 Saat 12:39
sıvı silikonlar var. Sünger ile ben onu kullanıyorum.

Mesajı Yazan: BurçUMUL
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2009 Saat 12:58
Lastik yanak parlatma spreyleri (silikonlu) oldukca işe yarıyor tavsiye ederim  .

-------------
Forever young by my gti

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2009 Saat 13:12
Kalıp ayırıcı slikon yağ kullanıyorum şuan...

-------------
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019

Pendik / İSTANBUL
26.08.1980

A RH +

Mesajı Yazan: Orhan
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2009 Saat 14:22
Gecende bi tv programında izledim üç tane aynı marka sıfır araca yıkama testi yaptılar
1.aracı süngerle 2. aracı petrol istayonlarındaki döner makinayla 3.aracı düz fırçayla yıkadılar
ardından üc arabayıda detaylı incelediler sırasıyla süngerle yıkanan arac sonuncu fırcayla yıkanan arac ikinci döner makinayla yıkananan arac en az zarar görmede birinci oldu. Biri bana bunu söylese inanmazdım ama izleyince çok şaşırdım..

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2009 Saat 15:08

döner makina sağlkl olabilir belki ama kışın boyayı çizebilir

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesajı Yazan: qaan
Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2009 Saat 10:57
selam,

arabayı yıkayıp bırakmayın ,temizken uygulanan cilalar yıllarca boyayı koruyor.

Mesajı Yazan: canberk307
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 04:32
o makineler araç üzerinde hep kılcal çizikler yapıyor hele araban siyahsa

-------------
307

Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 09:20

usta sizde bedavaymı burda 15 kimi yerde 20 tl iç dış vallaha aldım 130 tlye bi makine pazarları kendi kafama göre yıkıyorum :)

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesajı Yazan: Engin Tepe
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 12:20
Oto supurge 1 tl at çalıştır,
sabun mak, 1 tl fazla fazla veriyor :D
tanzıklı su beleşş. :D
2 tl ye araba mis gibi :)

-------------
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

Mesajı Yazan: Burak07
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 12:54
Orjinalini yazan: Engin Tepe Engin Tepe Yazdı:

Oto supurge 1 tl at çalıştır,
sabun mak, 1 tl fazla fazla veriyor :D
tanzıklı su beleşş. :D
2 tl ye araba mis gibi :)

aracımın içi içinde küçük bir elektrikli süpürge aldırmayı düşünüyorum Dil Çıkarma

-------------
1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı)
1.4 Benzinli
Liseli 0Rh+      Alanya/Antalya 0538 945 18 95    "07"

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 13:10
İşe yaramıo onlar burak cım, Yetrsiz çekim gücü denedim ben.

-------------
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 13:17
bu hangi opet ya bizde gitsek yalandan yere 10 tl vermesek Sırıtma

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 13:20
Orjinalini yazan: Engin Tepe Engin Tepe Yazdı:

İşe yaramıo onlar burak cım, Yetrsiz çekim gücü denedim ben.

napcaz o zaman içini ben 1-2 kere iç temizlettirdim öle beleşe de :D sonrasını ister adam

-------------
1.4 Benzinli

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 13:21
Orjinalini yazan: burak_52 burak_52 Yazdı:

vallaha bende 10 10 10 vere vere sinir olyuordum benzini aldım çıktım bide ne göreyim otomatik köpük Allah dünyalar benim oldu hemde kendi aracımı yıkama zevkini alıyorum Gülme alanyaya gel yıkarız her türlü abicim Gülme

-------------
1.4 Benzinli

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 13:32
Orjinalini yazan: Burak07 Burak07 Yazdı:

Orjinalini yazan: burak_52 burak_52 Yazdı:

vallaha bende 10 10 10 vere vere sinir olyuordum benzini aldım çıktım bide ne göreyim otomatik köpük Allah dünyalar benim oldu hemde kendi aracımı yıkama zevkini alıyorum Gülme alanyaya gel yıkarız her türlü abicim Gülme

bu aralar dalgınlığım üstümde Sırıtma dikkat etmemişim alanyada olduğuna Embarrassed

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 13:33
İstanbulda pek yokta olsad batarlar zaten :D burda bır cok ıstasyonda var kopuk olmasada tanzıklı su mevcut süpürge buralarda bı kızılagaç shell de var

-------------
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 14:00
dinçer bizim orada yani kurtköyde cilalı ve fırçasız yıkıyorlar 10 tl, Kahkaha

bende maddi durumum müsait olduğunda bir makina alacam kendim yıkayacam.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net