Gbulbulyay Yazdı:
Alicilik Yazdı:
@Macrostr, @Bigmanmuko,
Imzamdaki liste PSA grubu araclarin diagnostik arayuzleridir. Servislerin kullandigi cihaz ve yazilimlar. Yetkili servisin yapabildigi seylerin bir kismini ben de yapiyorum. D kod isteyen uygulamalar haric. Uzun zamandir bu isle ugrasiyorum forumda yenisiniz biraz dolastiginizda beni taniyacaksiniz.
TUm beyin fonksiyonalrina erisebiliyorum ariza kaydina ulasabiliyorum fonksiyon testleri grafik parametre olcumleri vs yapabiliyorum. Bunun disinda yukarida bahsettigim gibi D kod onayi isteyen uygualmar disinda beyinlerdeki konfigurasyonlarla oynayabiliyorum. olmayan araclarda hzi sabitleme aciyorum 308lerin makyajli kasalarinda saga sola donus sisi aciyorum v.s. Tabi bir dukkanim fln yok haricen yapiyorum.
OBD baglantisi demek kameranin gucunu obd den almak demek. Baska bir anlami yok. OBD surekli akim ceker yani surekli bir +12 baglidir. Siz ara aparatla obd den akim alirsaniz bu kameranin surekli sarjda olacagi anlamina gelir. TimeLapse (sureli cekim) ozelligi olan cihazlarda kullanilir genelde cihaz surekli kayitta degildir sadece belirlenen sure aralikalrinda kareler alir bu da tum gun cekim saglayarak depolama kolayligi sunar. BAzi cihazlarda hassas hareket sensoru var bu sayede arac hareketlendiginde kamera calismaya baslar obd den baglanti sagladiginizda bu ozellik surekli aktif olur sarj problemi yasamazsiniz.
onun disinda obd den goruntu aktarma vs gibi seyler yok.
Bahsettigim cihazlar donanimli cihazlar arastirirken timelapse ozelligi olup olmamasina islemci gucune kapasitorlu pil yapisina ve ozellikle lens ozellikelrine (guneste parlama en cok sikayet bu yuzden filtre gerekebilir) dikkat edilmesi gerekir.
|
Hocam, 307 makyajlı kasaya geri vitese takınca sağ ayna indirme yaptırmak istiyorum. Yardımcı olur musun? |
hocam o ozellik orjinalde calismasi icin hafizali koltuk paketinin olmasi gerekiyor. HArici satilan kitler varmis ama onu da gormedim hic.