![]() |
|
al4 ısınma problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
turgay307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2015 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı turgay307
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Vallahi arkadaslar bu buyuk bir sorun ve bunun duzeltilmesi gerekiyor. Yazin tatile gidecegim ve korkuyorum. Yetkili servis yag sogutucusu 4 petekliydi artik 6 petekli olarak uretiyoruz ve takiyoruz kesinlikle sogutmada bir sıkıntı cikmiyor diyor ama hadi hayirlisi
|
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pazar günü dikkatimi cekti, kahramanmaraşda bir rampa çıktıkdan sonra havada sıcak tabii, durup kalktıgımda 2 ye atmadı bagırmaya başladı triptonige aldım ama d de takılı kaldı. Arabayı stop edip tekrar calıştırdım düzeldi. Isınma ile ilgi sıkıntı olduğunu tahmin ettim hafta sonu şanzumancıya gidecegim 6 ay önce şanzuman komple elden gecmiş bir konuşayım bakalım cözümü varmı sorayım ona
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam ısınmayı yazın onleyemezsın ne yaparsan yap ben termostatı cıkartıp bıle denedım ama nafile olmuyo trafıkte kalınca gene vuruntuya baslıyo benım arkadasımda 2007 kasası var sanzımanda hıc bır problem yok bıraz trafıkte kalınca 2ye atarken vuruntu yapıyo. eğer eşanjörün yenisi olayı çözüyosa bende değiştiriyim hemen :D onun dısında selenoid yag degısımınden sonra basladıysa güncelleme yapılsın sanzımana oda olmassa sanzıman ıcındekı burclardan vuruntu yapabılır yada kucuk selenoıd valfler var ondan yapabılır bazı durumda da ustalar kırmızı yag koyuyolar ondan yapabılır. yagınızı degıstırırken hafıf ıkı parmagınızın arasını alıp surtuk akıskanlıgını kontrol edın ve koklayın yanık kokusu varsa balatalardan bırı yanmıs olabılme ıhtımalı vardır.
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
turgay307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2015 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı turgay307
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
herkese merhabalar, arkadaşlar 6 aydır peugeot 307 otomatik kullanıyorum. 2002 model. bu arabanın sorunları malum, sinyal kolu, amortisörler den gel çıt sesleri, lpg li ise benzin göstergesinin ibresinin devamlı benzindeymiş gibi düşmesi, vs. vs. Bu sorunları aracın keyifli sürüşü ve gücü sebebi ile tolere edebiliyoruz. ama en büyüğü ve en masraflısı al4 şanzıman.Bu Şanzımanın elektro valf sorunundan ziyade ısınma problemi, yağ soğutucusunun küçük oluşu, şanzımanı soğutamaması yüzünden arabaya biraz yüklenince veya rampalarda veya sıcak havalarda vuruntulu vites değişimi , daha da ısınırsa kalkış yapamama gibi saçma sapan durumlar ortaya çıkıyor. yada bu ısınma problemi yağın ömrünü kısaltıyor , yada aşırı ısınanan yağ elektovanaları bozabiliyor bu problemi yaşayan mutlaka aramızda vardır. bir çok yerde araştırma yaptım en ünlü ustalara sordum kimi ben çözüyorum 900 tl nı alırım diyorlar( Artık ne yapıyorsa tornacıya çok para veriyorum filan diyor), yetkili servisler yenisini takıyoruz 400 tl diyorlar, kimi al4 şanzımanın ısınma problemimi var deyip ne kadar bilgisiz olduklarını kanıtlıyorlar. asıl sorum şu bu problemi yaşayıpta çözebilen varmı, çözdüyseniz nasıl . Şimdiden teşekkür Ederim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |