![]() |
|
gösterge lambalarından bazıları yanmıyor.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | ||||
ayna ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2013 Konum: Erzincan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16875
Bu konuyu buldum yanmiyormus normalmiş ama yağ boşaldi benim ki gene yanmadı sıkıntı ne bulmak zor.. Emniyet kemeride var tabi :) |
||||
![]() |
||||
ayna ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2013 Konum: Erzincan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
|||
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24486
Emniyet kemerini de buldum. Muhtemelen araçta sıkıntı yok Türkiye için özellikler aktif değil. |
||||
![]() |
||||
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
|||
yani şu durumda araçlarımızda bir sıkıntı yok gibi .. bilgiler için teşekkürler
|
||||
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
||||
![]() |
||||
serdaralısan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serdaralısan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
sadece yağ lamban yanmıyorsa yağ müşüründeki fişine bir bak kopukluk olabilir yada müşürün arızalanmış olabilir |
||||
change
|
||||
![]() |
||||
|||
Musur değişti tamamen.. |
||||
![]() |
||||
|||
Anladığım kadarıyla yok gibi ama bu emniyet kemeri saçma bir durum. Aynı şekilde radyonun rds özelliğide öyle düğme var çalışmıyor ise bak yaa.. |
||||
![]() |
||||
eeccaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
|||
Bence de sıkıntı yok. 40 yıllık gelenek bozulmuş, artık bu lambalar başlangıçta yanmayacak demişler :) Stop ettirip denedim yine yanmıyorlar. Bir keresinde marş basmadı ve akü lambası yandı. Onu net hatırlıyorum, sonra aküyü yeniledik. Sorun olduğunda yanıyorlar yani. Kendi adıma içim rahattı çünkü hep böyleydi ama yine de merak etmiştim. Kendim yapsam başlangıç kontrolünde yanmasını tercih ederim o ayrı.
|
||||
eeccaa
2008 Peugeot 307 1.6 HDI Feline |
||||
![]() |
||||
|||
Fransızlar biraz ters yapmış :) ama yağ değişiminde denicem yanicak mi diye? Anca öyle anlarım başka yerde sıkıntı var mı diye? Çünkü bende yağ boşaldi yanmadı :)
|
||||
![]() |
||||
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
|||
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26054 bende şöyle bir konu buldum.eeccaa arkadaşımız burda da yine döktürmüş
![]() |
||||
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
||||
![]() |
||||
|||
okudum ama bu ısıtma lambası nedir tam olarak?
bu arada sizde esp ışığı yanıyor mu? xmen arkadaşın yandığını gördüm bende oda yanmıyor:D :D :D zincirleme gidiyor böyle ışık muhabbeti :D
|
||||
![]() |
||||
eeccaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 175 |
|||
ESP ışığı bende de yanmıyor, çünkü ESP yok ![]() Isıtma bujisi, kızdırma bujisi, ön ısıtma falan diye de geçer. Dizel motorlarda her silindirin üst kısmında enjektör çıkışına yakın bir yerde saplı duran elektrikli rezistanslardır. Tipi ve konumu bujiye benzediğinden buji diyorlar ama ısıtıcı sadece. Soğuk havalarda ve tabi soğuk motorda silindiri ısıtıp mazotun ilk yanmasını kolaylaştırıyor. İlk çalışma kolaylaşıyor, marş süresi kısalıyor, ilk dakikalardaki vuruntu, kurumlanma, tüketim vs azalıyor otomatikman. O yüzden soğukta her zaman ön ısıtmanın tamamlanması için marşa basmadan ışığın sönmesini beklemek gerek. Benzinli motorlarda olmaz çünkü mazot soğuğa daha hassas bir yakıt, zaten donma derecesi de daha düşüktür. Ama ön ısıtma donmayı önlemenin ötesinde verimi arttırma amaçlıdır. |
||||
eeccaa
||||
![]() |
||||
|||
Sağolasın çok iyi anlattın. Bu arada ben arabamda esp var sanıyordum meğersem yokmuş :(
|
||||
![]() |
||||
|||
Ne demek, burası önce bilgi alışverişi için ![]() ESP, 2015 itibariyle zorunlu oldu biliyorum. 2015 model ve daha yeni tüm arabalar kesin ESP'li olacak. Bizimkiler de değiştirince ESP'li de olur umarım. Ama bence gelmiş geçmiş en yararlı aktif güvenlik donanımı. Daha önce zorunlu yapsalarmış iyi olurmuş.
|
||||
eeccaa
||||
![]() |
||||
|||
Keşke yapsalarmis iyi olurmuş..
|
||||
![]() |
||||
|||
bakalım bu konunun sonucu nereye varacak
![]() |
||||
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
||||
![]() |
||||
|||
Eeccaa arkadaşın dediğine göre esp de yokmuş :) ben bu peugeot a uyuz oldum ya esp Yok ışığı var. Emniyet kemeri ikaz var çalışmıyor rds tuşu var çalışmıyor tam sinir yani.. |
||||
![]() |
||||
|||
zaten peugeotun sıkıntısı da bu özellik çok ama kullanmak mümkün değil...
![]() |
||||
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |