Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gösterge lambalarından bazıları yanmıyor..

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=38773
Tarih: 10 Ağustos 2025 Saat 10:08
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: gösterge lambalarından bazıları yanmıyor..
Mesajı Yazan: xmen
Konu: gösterge lambalarından bazıları yanmıyor..
Mesaj Tarihi: 09 Mart 2015 Saat 23:20
arkadaşlar bu bir sorun mudur bilmiyorum. kontağı çevirince ilk kademede bazı gösterge lambaları yanmıyor. örneğin airbag, abs, motor lambası ve birkaç lamba daha göstergede yanarken  akü, ısıtma bujisi lambası, yağ lambası vs. yanmıyor. arabayı çalıştırınca yanan lambalar sönüyor haliyle. bazı forumlarda okuduğum kadarıyla bu lambalar bir arıza durumunda yanıyormuş. bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
http://s1383.photobucket.com/user/nightmare_110/media/IMG_20150310_201747_zpsxnpgfyty.jpg.html" rel="nofollow">
kontağı ilk çevirdiğimde yanan lambalar...

http://s1383.photobucket.com/user/nightmare_110/media/IMG_20150310_201724_zpsjlxvfdfp.jpg.html" rel="nofollow">
bunlarda araç çalıştıktan sonra sönen lambalar...

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD
2003 renault clio 1.5 DCI
2006 peugeot 307 1.6 HDI
2006 ford fiesta 1.4 TDCI

Cevaplar:
Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 09 Mart 2015 Saat 23:52
Akü lambasının yanması gerekir.dizel araçlarda kızdırma (ısıtma) bujisi lambasının da yanması lazım. Hatta kızdırma bujisi lambası söndükten sonra araç çalıştırılmalı. Bence bir sorun var

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2015 Saat 23:56
sigorta da bir sıkıntı olabilir mi acaba. aracın çalışmasında hiçbir problem yok..

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
2006 peugeot 307 1.6 HDI

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2015 Saat 00:13
Orjinalini yazan: xmen xmen Yazdı:

sigorta da bir sıkıntı olabilir mi acaba. aracın çalışmasında hiçbir problem yok..

Olabilir çünkü normalde yanması gereken lambalar.bence kontrol ettirin. Allah muhafaza yağ ile ilgili bir problem olur lamba yanmadığı için farkedemeyebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2015 Saat 00:24
Orjinalini yazan: talip206 talip206 Yazdı:

Olabilir çünkü normalde yanması gereken lambalar.bence kontrol ettirin. Allah muhafaza yağ ile ilgili bir problem olur lamba yanmadığı için farkedemeyebilirsiniz.
aynen katılıyorum size benimde aklıma bunlar geldi. en kısa zamanda bir sigorta kontrolü yaptırayım en iyisi. Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Bu konuda tecrübeli başka arkadaşlarda varsa yorumlarını bekliyorum. Ona göre bir yol izleyeyim.

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
2006 peugeot 307 1.6 HDI

Mesajı Yazan: eeccaa
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2015 Saat 00:49
Kızdırma bujisi çalışmak için epey soğuk hava istiyor 307'lerde. -5 civarı ya da daha soğuk olmalı. Adana'da pek sık göremezsiniz o lambayı bilginiz olsun. Diğerleri tamam ama kızdırmaya takılmayın derim.

-------------
eeccaa
2008 Peugeot 307 1.6 HDI Feline

Mesajı Yazan: ayna
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2015 Saat 15:11

işte tam bu bahsettiğiniz olay benim başıma geldi.ama yağ kaçırdığını erken farkettimde pek birşey olmadı şükür.benim hala yanmıyor tamirci gösterge içerisindeki ampülün yanmış olabileceğini söyledi.böyle birşey olabilir mi? benim sadece yağ lambası yanmıyor.

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 00:20
göstergenin fotolarını ekledim arkadaşlar konu güncel..

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
2006 peugeot 307 1.6 HDI

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 03:08
307 kullanim klavuzunda aku lambasi aciklamasinda "Kontak her açıldığında birkaç saniye boyunca yanar" ibaresi var iken yag lambasinda yok. Sizin resimlere bakinca sanki bizimkinde de daha fazla lamba yaniyor gibi gelmedi bana, yarin dikkatli bakayim, karsilastiralim. Zaten her kontagi actiginizda yag seviyesi olculur ve ariza-eksiklik-fazlalik yok ise km sayacinda "oil ok" cikar. Surus aninda ani bir basinc kaybi olsa yine yol bilgisayarinda "yag seviyesi dusuk" uyarisi verir, gostergede stop lambasini yakar, sesli uyari da verir. Yani bizim arabalarda bir ampul arizali diye yag aksakligini farkedememek baya dusuk olasilik.

-------------
eeccaa

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 08:50
Benim araba yağı boşalttı ne yağ lambam yandı ne bilgisayar uyarı verdi ne de stop lambası yandı. Fark etmesem motor gidecekti zaten. İlk kontak açınca yağ lambası yanar mı diye kılavuza vaktim ama hangi lambalar yanar belirtmemis. Yağ lambası yok yani. Usta yağ müsurunu değişti baktı düzelmedi göstergedeki ampul yanmıştır dedi. Ama sigortadan da olabilir mi bu arkadaşlar?

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 11:30
Orjinalini yazan: ayna ayna Yazdı:

Benim araba yağı boşalttı ne yağ lambam yandı ne bilgisayar uyarı verdi ne de stop lambası yandı. Fark etmesem motor gidecekti zaten. İlk kontak açınca yağ lambası yanar mı diye kılavuza vaktim ama hangi lambalar yanar belirtmemis. Yağ lambası yok yani. Usta yağ müsurunu değişti baktı düzelmedi göstergedeki ampul yanmıştır dedi. Ama sigortadan da olabilir mi bu arkadaşlar?

Geçmiş olsun, arızalı müşür tüm uyarıları engelledi belki. 206+ klavuzunda da ilk kontakta yağ yanmaz akü yanar şeklinde yazmışlar. İlgili sigorta da far kumandalarının altındaki kutuda:
" 15 numaralı 15 A olan: Gösterge tablosu - Çok işlevli ekran - Klima - Oto radyo" olsa gerek. Bunu kontrol edebilirsiniz ama yanık olsa yazanların hepsi çalışmıyor olmalıydı.

Şimdi baktım bizim arabada da (307) akü ve yağ lambası yanmıyor. Yolda zorlanıp stop ederse yanıyor diye hatırlıyorum ama onu denemedim. Klavuza göre yağ yanmıyor zaten ama bence akü de yanmayacak şekilde programlanmış. Mantıklı değil ama böyle yapmışlar diye düşünüyorum.

-------------
eeccaa

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 12:18
Orjinalini yazan: eeccaa eeccaa Yazdı:

307 kullanim klavuzunda aku lambasi aciklamasinda "Kontak her açıldığında birkaç saniye boyunca yanar" ibaresi var iken yag lambasinda yok. Sizin resimlere bakinca sanki bizimkinde de daha fazla lamba yaniyor gibi gelmedi bana, yarin dikkatli bakayim, karsilastiralim. Zaten her kontagi actiginizda yag seviyesi olculur ve ariza-eksiklik-fazlalik yok ise km sayacinda "oil ok" cikar. Surus aninda ani bir basinc kaybi olsa yine yol bilgisayarinda "yag seviyesi dusuk" uyarisi verir, gostergede stop lambasini yakar, sesli uyari da verir. Yani bizim arabalarda bir ampul arizali diye yag aksakligini farkedememek baya dusuk olasilik.
öncelikle yorumlarınız için teşekkürler, dediğiniz gibi ekranda zaten yağ ile ilgili bilgiyi veriyor. Şuan için bir sıkıntı yok gibi o zaman. Ben yine de servise sorayım, işimizi garantiye alalım. Sonucu buradan paylaşırım..

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
2006 peugeot 307 1.6 HDI

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 13:57

Geçmiş olsun, arızalı müşür tüm uyarıları engelledi belki. 206+ klavuzunda da ilk kontakta yağ yanmaz akü yanar şeklinde yazmışlar. İlgili sigorta da far kumandalarının altındaki kutuda:
" 15 numaralı 15 A olan: Gösterge tablosu - Çok işlevli ekran - Klima - Oto radyo" olsa gerek. Bunu kontrol edebilirsiniz ama yanık olsa yazanların hepsi çalışmıyor olmalıydı.

Şimdi baktım bizim arabada da (307) akü ve yağ lambası yanmıyor. Yolda zorlanıp stop ederse yanıyor diye hatırlıyorum ama onu denemedim. Klavuza göre yağ yanmıyor zaten ama bence akü de yanmayacak şekilde programlanmış. Mantıklı değil ama böyle yapmışlar diye düşünüyorum.

Benim müşürü değişti ama Musur sağlam çıktı. Bugün kaputu açtım sigorta kutusuna baktım 15A yoktu ama iki tane 15 vardı anlayamadım. Elektrikçiye göstermem lazım. Birşey daha fark ettim göstergelere emniyet kemeri göstergesi var ama hiç bir zaman yandığını görmedim ben. Acaba bir sigorta yandida bu iki lambanın uyarı vermesini engelliyor mu?

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 13:58
Benim akü yanıyor bu arada.

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 15:13
eeccaa evet bende o lambanın yandığını hiç görmedim, demek sizdede benim gibi göstergeler. Bi sigorta kontrolü yapmak lazım.

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
2006 peugeot 307 1.6 HDI

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 15:58
Sadece 1-2 küçük lambanın özel sigortası olacağını sanmıyorum. Kitapçıklarda da gösterge sigortaları bir dolu donanım ile birlikte görünüyor. Ampül yanması da zor. Çok net hatırlamıyorum ama sanki yeni 307 gösterge aydınlatmaları tamamen led diye okumuştum. Ömürleri çok daha uzun olmalı ki bizim arabalar pek yaşlı sayılmazlar. 206+ daha da yeni hatta. Söylediklerimden bu işin peşine düşmeyelim anlamı çıkmasın. Zaten önemsemesem yazmam bu kadar :) Yağ lambası kontrolü için yağ değişiminde yağ boşalınca kontağı açıp bakmak da bir çözüm. Bizimki yeni değişti sayılır, onu da deneyemiyorum. Ama viteste frenle stop ettirip bir bakacağım lamba durumuna.

-------------
eeccaa

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 16:52
Dediğini anladım bana sigorta gibi geliyor ampul yanması dediğin gibi zor ve saçma bir ihtimal. Mesela benim sadece silgeclerim su püskürtmuyordu sigorta eksikmiş taktılar çalıştı. O yüzden ben sigortadan şüpheleniyorum. Kitapçıktan şu emniyet kemerini bir bakayım ikaz yapıyor mu diye?

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 17:26

Sadece 1-2 küçük lambanın özel sigortası olacağını sanmıyorum. Kitapçıklarda da gösterge sigortaları bir dolu donanım ile birlikte görünüyor. Ampül yanması da zor. Çok net hatırlamıyorum ama sanki yeni 307 gösterge aydınlatmaları tamamen led diye okumuştum. Ömürleri çok daha uzun olmalı ki bizim arabalar pek yaşlı sayılmazlar. 206+ daha da yeni hatta. Söylediklerimden bu işin peşine düşmeyelim anlamı çıkmasın. Zaten önemsemesem yazmam bu kadar :) Yağ lambası kontrolü için yağ değişiminde yağ boşalınca kontağı açıp bakmak da bir çözüm. Bizimki yeni değişti sayılır, onu da deneyemiyorum. Ama viteste frenle stop ettirip bir bakacağım lamba durumuna.
bende ampülle alakalı olacağını zannetmiyorum. bir forumda okumuştum bilgisayara bağlatıp kapatılabiliniyormuş bu ikaz lambaları falan. gerçi bu da çok saçma birşey.. yani geriye tek birşey kalıyor o da sigortalardan olabilir..

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
2006 peugeot 307 1.6 HDI

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 17:27

Dediğini anladım bana sigorta gibi geliyor ampul yanması dediğin gibi zor ve saçma bir ihtimal. Mesela benim sadece silgeclerim su püskürtmuyordu sigorta eksikmiş taktılar çalıştı. O yüzden ben sigortadan şüpheleniyorum. Kitapçıktan şu emniyet kemerini bir bakayım ikaz yapıyor mu diye?
sizin dediğnizde olabilir. belki de eksik bir sigorta vardır..

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
2006 peugeot 307 1.6 HDI

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 18:13
Kitapçığı baktım kemer uyarı sistemi yanması gerekirken yanmıyor bende. Muhtemelen sigortadan kaynaklanıyor. Bu arada yeni bir özellik daha buldum çocuk kilidi varmış nasıl aktif edebileceğimi öğrendim. 1 buçuk senedir kullanıyorum bilmediğim özellikleri varmış :) kapı çocuk kilidine geçmiş bir tanesi. Bizde aylardır kapı bozuk diye biniyoruz. Hep dışardan arıyorduk kapıyı. Meğersem biz fark etmeden çocuk kilidine geçmiş kapı :) çocuk kilidini bulduğuma mi sevineyim kaç aydır bozuk diye bu halde kullandigimiza mi üzüleyim bilemedim yani:)

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 19:04
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16875
Bu konuyu buldum yanmiyormus normalmiş ama yağ boşaldi benim ki gene yanmadı sıkıntı ne bulmak zor..
Emniyet kemeride var tabi :)

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 19:14
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24486
Emniyet kemerini de buldum. Muhtemelen araçta sıkıntı yok Türkiye için özellikler aktif değil.

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 19:26

Emniyet kemerini de buldum. Muhtemelen araçta sıkıntı yok Türkiye için özellikler aktif değil.
yani şu durumda araçlarımızda bir sıkıntı yok gibi .. bilgiler için teşekkürler

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
2006 peugeot 307 1.6 HDI

Mesajı Yazan: serdaralısan
Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 19:54

işte tam bu bahsettiğiniz olay benim başıma geldi.ama yağ kaçırdığını erken farkettimde pek birşey olmadı şükür.benim hala yanmıyor tamirci gösterge içerisindeki ampülün yanmış olabileceğini söyledi.böyle birşey olabilir mi? benim sadece yağ lambası yanmıyor.

sadece yağ lamban yanmıyorsa yağ müşüründeki fişine bir bak kopukluk olabilir yada müşürün arızalanmış olabilir

-------------
change

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 20:12
Orjinalini yazan: serdaralısan serdaralısan Yazdı:

sadece yağ lamban yanmıyorsa yağ müşüründeki fişine bir bak kopukluk olabilir yada müşürün arızalanmış olabilir

Musur değişti tamamen..

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 20:14

Anladığım kadarıyla yok gibi ama bu emniyet kemeri saçma bir durum. Aynı şekilde radyonun rds özelliğide öyle düğme var çalışmıyor ise bak yaa..

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 22:00

Bence de sıkıntı yok. 40 yıllık gelenek bozulmuş, artık bu lambalar başlangıçta yanmayacak demişler :)

Stop ettirip denedim yine yanmıyorlar. Bir keresinde marş basmadı ve akü lambası yandı. Onu net hatırlıyorum, sonra aküyü yeniledik. Sorun olduğunda yanıyorlar yani. Kendi adıma içim rahattı çünkü hep böyleydi ama yine de merak etmiştim. Kendim yapsam başlangıç kontrolünde yanmasını tercih ederim o ayrı.

-------------
eeccaa

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 22:04
Fransızlar biraz ters yapmış :) ama yağ değişiminde denicem yanicak mi diye? Anca öyle anlarım başka yerde sıkıntı var mı diye? Çünkü bende yağ boşaldi yanmadı :)

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2015 Saat 23:03
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26054 bende şöyle bir konu buldum.eeccaa arkadaşımız burda da yine döktürmüş LOL

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
2006 peugeot 307 1.6 HDI

Mesaj Tarihi: 12 Mart 2015 Saat 08:39
okudum ama bu ısıtma lambası nedir tam olarak?
bu arada sizde esp ışığı yanıyor mu?  xmen arkadaşın yandığını gördüm bende oda yanmıyor:D :D :D
zincirleme gidiyor böyle ışık muhabbeti :D

Mesaj Tarihi: 12 Mart 2015 Saat 13:38

bu arada sizde esp ışığı yanıyor mu?  xmen arkadaşın yandığını gördüm bende oda yanmıyor:D :D :D

ESP ışığı bende de yanmıyor, çünkü ESP yok Smile Yarama bastınız 3 ay temiz dizel 307 Premium aradım bulamadım. Pes edip bunu aldık. ESP'li araba kaç yıl sonra kısmet olacak bakalım. 

Isıtma bujisi, kızdırma bujisi, ön ısıtma falan diye de geçer. Dizel motorlarda her silindirin üst kısmında enjektör çıkışına yakın bir yerde saplı duran elektrikli rezistanslardır. Tipi ve konumu bujiye benzediğinden buji diyorlar ama ısıtıcı sadece. Soğuk havalarda ve tabi soğuk motorda silindiri ısıtıp mazotun ilk yanmasını kolaylaştırıyor. İlk çalışma kolaylaşıyor, marş süresi kısalıyor, ilk dakikalardaki vuruntu, kurumlanma, tüketim vs azalıyor otomatikman. O yüzden soğukta her zaman ön ısıtmanın tamamlanması için marşa basmadan ışığın sönmesini beklemek gerek. Benzinli motorlarda olmaz çünkü mazot soğuğa daha hassas bir yakıt, zaten donma derecesi de daha düşüktür. Ama ön ısıtma donmayı önlemenin ötesinde verimi arttırma amaçlıdır. 

-------------
eeccaa

Mesaj Tarihi: 12 Mart 2015 Saat 13:50
Sağolasın çok iyi anlattın. Bu arada ben arabamda esp var sanıyordum meğersem yokmuş :(

Mesaj Tarihi: 12 Mart 2015 Saat 14:04

Sağolasın çok iyi anlattın. Bu arada ben arabamda esp var sanıyordum meğersem yokmuş :(

Ne demek, burası önce bilgi alışverişi için Smile

ESP, 2015 itibariyle zorunlu oldu biliyorum. 2015 model ve daha yeni tüm arabalar kesin ESP'li olacak. Bizimkiler de değiştirince ESP'li de olur umarım. Ama bence gelmiş geçmiş en yararlı aktif güvenlik donanımı. Daha önce zorunlu yapsalarmış iyi olurmuş.

-------------
eeccaa

Mesaj Tarihi: 12 Mart 2015 Saat 14:55
Keşke yapsalarmis iyi olurmuş..

Mesaj Tarihi: 12 Mart 2015 Saat 20:07

bakalım bu konunun sonucu nereye varacak LOL..halen kesin bir bilgi yok...

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
2006 peugeot 307 1.6 HDI

Mesaj Tarihi: 12 Mart 2015 Saat 20:12

bakalım bu konunun sonucu nereye varacak LOL..halen kesin bir bilgi yok...

Eeccaa arkadaşın dediğine göre esp de yokmuş :) ben bu peugeot a uyuz oldum ya esp Yok ışığı var. Emniyet kemeri ikaz var çalışmıyor rds tuşu var çalışmıyor tam sinir yani..

Mesaj Tarihi: 12 Mart 2015 Saat 20:53
zaten peugeotun sıkıntısı da bu özellik çok ama kullanmak mümkün değil... LOL

-------------
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
2006 peugeot 307 1.6 HDI

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net