![]() |
|
Net ses almak için tavsiyeler |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Yazar | |||||
s.seckin ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 479 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
galiba teypte 2 anfi giirişi yok :) teyp bu :) |
|||||
2006 307 1.6 HDİ ŞEYTAN KIRMIZI ;)
|
|||||
![]() |
|||||
s.seckin ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 479 |
||||
anfi hediye geldi zaten anfi ve bass a para vermedim olabilir ama şuanlık durumum müsait deil öcelikle mid takımını anfiye baglamam lazım bunun için kablo önerisi varmı :)
|
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
[QUOTE=307bursa]Maşallah maşallah konu amacina ulasiyor sanirsam
Faydali bilgiler için tum arkadaslara Teşekkürler Simdi gelelim benim sisteme :-) Tesisat malzemelerim şöyle Teyp : pioneer MVH-1400UB usb çalar Kolonlar : 2 adet PIONEER ts-a6995s 600 watt lik 100 watt rms oval hoparlör Kapilarda : 2 adet 16 cm ve 13 cm jbl gto-6508c ve gto508c mid takimi Bass olarak 2 adet Pioneer ts-w 308d4 1400 watt - 400 watt rms çift bobin 4 ohm Amfi :SKYTECH SKT-4014 (http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/skytech-skt-4014-oto-sistemleri-gt-oto-anfi-54066123 ) Mono amfi : Edison ed1000d http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-edison-ed-1000d-mosfet-cikisli-3000-watt-1000-rms-bass-anfisi-147956072/detay/ Aractaki tesisat komple yeni çekilecek nasil kablolar kullanmaliyim Bass lar için kabin çiftli mi daha iyi olur yoksa teklimi ? Kabinler portlumu olmali ? Akum yeni 72 amper kapasitör kullanmalimiyim ? yalitimi iyi yaparsam zangirdamayi kesebilirmiyim Bu urunlerle doyurucu ve tatminkar bir ses alinabilirmi ? Fikir sunacak herkese teşekkürler şimdiden kabinle ilgili bildiklerimi bir önceki mesajda aktarmaya çalıştım... eğer mono amfin stabil değilse değiş derim abi. çünkü amfi kesme yapar veya sublar zarar görürse yazık olur. 2 tane amfi alman iyi olmuş. öndeki mid takımlarını bu stereo amfiye girebilirsin. ovalleri ise teyp çıkışlarından beslemen gerekecek. kablo seçimine gelince aküden 2awg güç kablosu çekip bagajda bunu dağıtıyla 4awg olarak 2 amfiye ayrı ayrı dağıtabilirsin. veya 2 tane + 4awg kablo çekebilirsin. en az 6-8awg olsun, aşağısına inme sakın. hoparlör kabloları 12awg olabilir. marka bilgim pek yok ama çok ucuzları dandik oluyor. ass markasının eskileri güzeldi. focal, audison, stinger falan çok iyidir ama pahalıdır da... akün amper olarak yeter ve yeni olması güzel... cap kullanmasan kullansan da olur sanırım. çok bilgili olduğum bir konu değil... izolasyon kesinlikle çok fark edecektir. ön kapılara ve bagaja kesinlikle yaptırmanı öneririm. erkurt markasını bulabilirsen çok iyi olur. sana şöyle söyleyeyim benim ön kapılar beton gibi oldu. yumruk at saca bir şey olmaz:) ses de arabanın içinde kaldı, yani arttı ve zıngırdama yok son seste bile... ama senin en büyük sorunun anaünitende. yani teypte tek rca, amfi çıkışı, var. en azından x 5550, 7550 veya 8550 olsaydı iyiydi. şu durumda tek amfi çıkışını 3e bölmen gerekecek ve bu ses kalitesini düşürecek... edit: pioneer teyp modelleri Düzenleyen 307bursa - 14 Ocak 2014 Saat 05:08 |
|||||
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
|||||
![]() |
|||||
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
||||
benim sana tavsiyem ekipmanları tamamlamadan sistem montajına girme. her seferinde aracın tekrar sökülecek ve işçilik artacak. önce paran oldukça al kenara koy sonra adam gibi montajlattır derim ben;) |
|||||
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
|||||
![]() |
|||||
||||
sistem arabada baglı zaten :) enson teyp ve jbl midleri yaptırdım :)
|
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
||||
ön kapıda tek takım mid varsa eğer. midleri ve subu amfiye bağlayayım diyorsun sanırım. ama amfin çok iyi değil. ileride değişmen gerekecek. direk şu kabloyu al diyemem. montaj işinde olmadığım için marka tecrübem yok. ass alınabilir. 4awg güç kablosu, 12awg hoparlör kablosu, 2 çift rca alacaksın. ama teypte tek rca çıkış varsa tek çift alıp y kabloyla böleceksin.
|
|||||
|||||
![]() |
|||||
||||
teşekkür ederim abi tüm cvpların için ve benimle ugraştıgın için :)
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
||||
elimden geleni yapmaya çalıştım. faydalı olduysa ne mutlu bana. ben de sora sora öğreniyorum:)
|
|||||
|||||
![]() |
|||||
||||
oldu tabi abi ne demek ayıpsın:) sora sora bagdat bulunurmus dewam :)
|
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
||||
Kalite ve net ses bütçe ile orantılı abilerim.
Ses dünyasında piranha-jameson gibi markalarla netlikten ve kaliteden bahsedemeyiz. Beklentiler dinlediğiniz müzikler aracınızın yapısı çok etkili durumlar. Bunları göz önünde bulundururarak işe koyulmak lazım. JBL gibi markalar tiz tonları daha çok verir mesela. Dinlediğiniz müzikler vokal ve telli çalgı kullanıyorsa açıkçası JBL e yönlenmeli derim. Biraz daha yoğun set bir kıvam için test ettiğim kadarı ile Vibe lar çok iyi. Slick serisini bilmiyorum ama ben blackair den aşırı menunum. Pioneer ve sonylerde düzgün bir amfi ve montaj ile istenilen sesi kaliteli derecede yükseltebilir. Hoparlör seçimi sonrası onları frekans derinliği ve voltaj bakımından besleyebilecek amfi de bulmak lazım. Stereo amfiyi bir çift komp bir de köprülü bağlantıya kullanmak yerine bunları ayırıp gereğinde stereo gereğinde mono amfi kullanmalı. MArka uyumluluğu da gerçek seste çok önemli. Bana kalırsa bu işin kral koltuğunda bahsedildiği gibi Ana ünite dediğimiz teyp ve alt yapı kabloları oturuyor. Sizin ilk ses çıkışınız teypten olacak. Bu ne kadar kaliteli ise amfinizde o denli kaliteli yükseltecek ve hoparlörünüz onu çalacak. Ana ünite bunu en başta batırdımı işin sonunnu yakalayamazsınız. Vibe Slick Optisound 8 aktif slim sub var. İlk başta sadece kendi aracımın RCA çıkışına bağladım ve elektrik aldım. Gümbür gümbür ve çok güzel ses verdi. Söktüm Opel corsanın hoparlörüne bağladım elektrik çektim ses yine fena dğeildi ama çok güçlü ses vermiyordu. Sonra Orjinal üniteyi Pioneer ile değiştirdim ve Teybin RCA çıkışından hat çektim. Ses baya baya değişti ama benim arabadaki tat yoktu. Çünkü benim aracın RCA çıkışı 4v iken Corsadki teybin 2v idi. KAblo olayı çok çok önemli. Kablolar düzgün yerlerden yalıtımlı bir şekidle geçmeli. Olabildiğince kısa kullanılmalı. İç kalınlıkları kalın bakır değerleri yüksek tel olmalı. RCA kablolarınında aynı şekidle izolasyon iyi iç dirençleri düşük malzemeden olmalı. Çıkışları dayanıklı olması önerilir. Bu etmenleri kritize ederken özellikle hopalör ve amfiyi deneyerek alma çok iyi olur. Benim şansım vardı aklımdaki ve önerilen ürünleri deneme fırsatım oldu. Kicker ds Sony JBL gto Infinity Magnat Vibe Powerbass Hertz denedim. Ses kalitesi bakımından powerbass-hertz-Infinity Yüksek seste verim açısından vibe-magnat-jbl önerim olur. Bass olarak kabin deki portun derinliği bile çok değiştirir. Kİcker-pioneer-jbl serisine göre sert vurur. Powerbass kullanıyorum nazik ve içten kaleyi fetheder gibi bir vurgusu var benim hoşuma gidiyor. Ritme ayak uydurabiliyor. Çünkü dandun davul gibi müzik dinleyen birisi değilim. Bir de SPL sistemler var 3 yola çıkıyorlar farklı frekansta ses veriyorlar. Bunlarda yine giderek Hi-Fi ses sistemlerine çıkıyor. Tabi maaliyet bir hayli tavan yapıyor. Aydın elektroniği iyi biliyorum cidden işinde çok iyi. Güzel markalar ve modeller kulanıyor. Tavsiye ederim. Ankara da bunun dışında bir kaç uğraşan yer daha var isteyen olursa tavsiye edebilirm. |
|||||
![]() |
|||||
||||
ali bilgiler için teşkkürler ama ben şu ses sistemini hala çözemedim buluşmada bi bakalımda neler yapılcak edilcek yaptıralım . özellikle mid bas takımın anfiye baglanması gibi :D
|
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
||||
Bu iş aslında tamamen zevk meselesi olduğundan marka tavsiyesi çok faydalı olmaz dinleyerek almaktır en mantıklısı çünkü biri powerbass ı kaliteli bir bass olarak nitelendirirken biri de çıkar rockford der ama siz gider mtx dinlersiniz sizin dediklerinizden daha iyi dersiniz
dip not:SPL sistem 3 yol olmaz hatta tam tersi tamamen db olayıdır ve sadece bass merkezlidir 3 yol yani aktif sistem ses kalitesine yönelik sistem SQ olarak adlandırılır. |
|||||
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
|||||
![]() |
|||||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
||||
ben sub olarak kenwood diyorum. tonlaması çok harika.. bugüne kadar JBL, Rackford Fosgate Punch, Kenwood kullandım aralarında tonlama olarak kenwoodu tek geçiyorum..
şu anda önlerde bi takım. 4 kanal bi amfi ve kenwood 1200w sub var fazla bile geldi :)
|
|||||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|||||
![]() |
|||||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
||||
![]() |
|||||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|||||
![]() |
|||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
||||
Spl, sql ve sq sistemlerin açıklamalarını yukarıda yapmıştım. 3yol aktif olan bir sistem spl olamaz, ancak sql olabilir veya sq...
onun dışında bu işte zevk tabii ki ön plandadır. Ama tecrübe de çok önemlidir. Sizin "arkadaş ne çalıyor be" dediğiniz aslında çalmıyor olabilir:) 20-30bin liralık sistemleri dinlerseniz anlarsınız:) tabii ki en büyük sorun da bütçede..anaünitemi değişmem, sub koymam, işçiliğe o kadar para mı olur vs derseniz baştan kaybedersiniz;) |
|||||
|||||
![]() |
|||||
Raskaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2013 Konum: Yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 140 |
||||
beyler, bu sistem 206'ya uygulanırsa verim alınır mı ve fiyatı sizce iyi mi?
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
||||
abi senin gözün korktu sanırım biraz ama anaüniteni değişmeni ısrarla tavsiye ediyorum. onun dışında çok sorun yaratacak bir durum yok. en azından pioneer x5550 almanı öneririm. izolasyonla birlikte zaten çok güzel bir sistemin olacak.. anaünitende tek amfi çıkışı var sorun bu. tek çıkışa 3 çeşit hoparlör bağlayacaksın şu durumda. 16cm, 13cm midler ile sub... ileride de anaüniteni değişebilirsin ama bu sefer de tekrar rca kablo çektirmen gerekecek... sistemi bu şekilde bağlatırsan büyük ihtimalle ses kaliteli değil, dip ses var falan diyeceksin... |
|||||
|||||
![]() |
|||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
||||
orjinal sistemden çok az daha kuvvetli çalacaktır ama ileriye dönük bir sistem değil.. bu sisteme en fazla mono amfi ve subwoofer geliştirmesi yapılabilir... |
|||||
|||||
![]() |
|||||
Raskaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2013 Konum: Yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 140 |
||||
Yazdıklarınızdan bu seti almamam gerektiğini çıkartıyorum. amfi+sub işin içine girerse tabii ki daha iyi sonuç alacağıma inanıyorum. fakat şöyle bir husus var: bagajımda tüp var ve sub+amfiden sonra bagajım yaklaşık olarak böyle duracak(seaster isimli üyenin aracından alıntı yapıyorum). konuyu bir süre izleyeceğim, bana uygun bir yol elbet çıkacaktır
![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
4 owala gerek yok bence 2 takım yada 1 takım mid takımı koysan 1 takım owal koysan yeterli olur sanki :) bam bum istemiosan bass a bile gerek yok :D
|
|||||
|
|||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |