Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Peugeot Ses Sistemleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Net ses almak için tavsiyeler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Net ses almak için tavsiyeler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
s.seckin Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı s.seckin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 Saat 16:39
Orjinalini yazan: barishrocker barishrocker Yazdı:

eğer önlerde tek takım mid, arkalarda tek takım oval varsa ikisini amfiye bağla. sub için de mono amfi ayarlayalım. ama bence amfilerini güzel seç ve inşallah aldığın teypte en az 2 amfi çıkışı vardır...
galiba teypte 2 anfi giirişi yok :) teyp bu :)

2006 307 1.6 HDİ ŞEYTAN KIRMIZI ;)
Yukarı Dön
s.seckin Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı s.seckin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 Saat 16:41
Orjinalini yazan: EmSul EmSul Yazdı:

Orjinalini yazan: s.seckin s.seckin Yazdı:

compenantların kablosusnu ben geçiririm abide nasıl bi kablo geçiriolar bilmiyorum:) owallaerde anfide baglı acaba anfi owallaeri ve comları kaldırırmı :)

önde 2 takım mid var demişsin yani 2çift mi yoksa tek çift mi? eğer 2 çiftse sadece mid takımlarını amfiye bağla. ovalleri de teyp çıkışına bağla. subwoofer için de mono amfi almak gerekecek. teyp modelini internette bulamadım. amfi çıkış sayısı eğer 2 veya 3 ise çok güzel ses alırsın. ama benim tavsiyem sana az ama öz hoparlörle bu işi bitirmen...

Elinizdeki anfi ne yazıkki çok basit bi anfi ben o anfiye verilen paraya acırım önce anfiyi değiştirin zaten çok bariz bi ses farkı olacak göreceksiniz..başka hiçbirşeye gerek kalmayacak
anfi hediye geldi zaten anfi ve bass a para vermedim olabilir ama şuanlık durumum müsait deil öcelikle mid takımını anfiye baglamam lazım bunun için kablo önerisi varmı :)
Yukarı Dön
barishrocker Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 Saat 16:41
[QUOTE=307bursa]Maşallah maşallah konu amacina ulasiyor sanirsam 
Faydali bilgiler için tum arkadaslara Teşekkürler
Simdi gelelim benim sisteme :-)
Tesisat malzemelerim şöyle
Teyp : pioneer MVH-1400UB usb çalar
Kolonlar : 2 adet PIONEER ts-a6995s 600 watt lik 100 watt rms oval hoparlör
Kapilarda : 2 adet 16 cm ve 13 cm jbl gto-6508c ve gto508c mid takimi 
Bass olarak 2 adet Pioneer ts-w 308d4 1400 watt - 400 watt rms çift bobin 4 ohm 
Amfi :SKYTECH SKT-4014 (http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/skytech-skt-4014-oto-sistemleri-gt-oto-anfi-54066123 )
Mono amfi : Edison ed1000d http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-edison-ed-1000d-mosfet-cikisli-3000-watt-1000-rms-bass-anfisi-147956072/detay/
Aractaki tesisat komple yeni çekilecek nasil kablolar kullanmaliyim
Bass lar için kabin çiftli mi daha iyi olur yoksa teklimi ? Kabinler portlumu olmali ?
Akum yeni 72 amper kapasitör kullanmalimiyim ?
yalitimi iyi yaparsam zangirdamayi kesebilirmiyim
Bu urunlerle doyurucu ve tatminkar bir ses alinabilirmi ?
Fikir sunacak herkese teşekkürler şimdiden 

kabinle ilgili bildiklerimi bir önceki mesajda aktarmaya çalıştım... eğer mono amfin stabil değilse değiş derim abi. çünkü amfi kesme yapar veya sublar zarar görürse yazık olur. 2 tane amfi alman iyi olmuş. öndeki mid takımlarını bu stereo amfiye girebilirsin. ovalleri ise teyp çıkışlarından beslemen gerekecek. kablo seçimine gelince aküden 2awg güç kablosu çekip bagajda bunu dağıtıyla 4awg olarak 2 amfiye ayrı ayrı dağıtabilirsin. veya 2 tane + 4awg kablo çekebilirsin. en az 6-8awg olsun, aşağısına inme sakın. hoparlör kabloları 12awg olabilir. marka bilgim pek yok ama çok ucuzları dandik oluyor. ass markasının eskileri güzeldi. focal, audison, stinger falan çok iyidir ama pahalıdır da...

akün amper olarak yeter ve yeni olması güzel... cap kullanmasan  kullansan da olur sanırım. çok bilgili olduğum bir konu değil...

izolasyon kesinlikle çok fark edecektir. ön kapılara ve bagaja kesinlikle yaptırmanı öneririm. erkurt markasını bulabilirsen çok iyi olur. sana şöyle söyleyeyim benim ön kapılar beton gibi oldu. yumruk at saca bir şey olmaz:) ses de arabanın içinde kaldı, yani arttı ve zıngırdama yok son seste bile...

ama senin en büyük sorunun anaünitende. yani teypte tek rca, amfi çıkışı, var. en azından x 5550, 7550 veya 8550 olsaydı iyiydi. şu durumda tek amfi çıkışını 3e bölmen gerekecek ve bu ses kalitesini düşürecek...

edit: pioneer teyp modelleri

Düzenleyen 307bursa - 14 Ocak 2014 Saat 05:08
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar)
Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 Saat 16:44

compenantların kablosusnu ben geçiririm abide nasıl bi kablo geçiriolar bilmiyorum:) owallaerde anfide baglı acaba anfi owallaeri ve comları kaldırırmı :)

önde 2 takım mid var demişsin yani 2çift mi yoksa tek çift mi? eğer 2 çiftse sadece mid takımlarını amfiye bağla. ovalleri de teyp çıkışına bağla. subwoofer için de mono amfi almak gerekecek. teyp modelini internette bulamadım. amfi çıkış sayısı eğer 2 veya 3 ise çok güzel ses alırsın. ama benim tavsiyem sana az ama öz hoparlörle bu işi bitirmen...

Elinizdeki anfi ne yazıkki çok basit bi anfi ben o anfiye verilen paraya acırım önce anfiyi değiştirin zaten çok bariz bi ses farkı olacak göreceksiniz..başka hiçbirşeye gerek kalmayacak
anfi hediye geldi zaten anfi ve bass a para vermedim olabilir ama şuanlık durumum müsait deil öcelikle mid takımını anfiye baglamam lazım bunun için kablo önerisi varmı :)

benim sana tavsiyem ekipmanları tamamlamadan sistem montajına girme. her seferinde aracın tekrar sökülecek ve işçilik artacak. önce paran oldukça al kenara koy sonra adam gibi montajlattır derim ben;)
Yukarı Dön
s.seckin Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı s.seckin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 Saat 16:45

benim sana tavsiyem ekipmanları tamamlamadan sistem montajına girme. her seferinde aracın tekrar sökülecek ve işçilik artacak. önce paran oldukça al kenara koy sonra adam gibi montajlattır derim ben;)

sistem arabada baglı zaten :) enson teyp ve jbl midleri yaptırdım :)
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 Saat 16:49
ön kapıda tek takım mid varsa eğer. midleri ve subu amfiye bağlayayım diyorsun sanırım. ama amfin çok iyi değil. ileride değişmen gerekecek. direk şu kabloyu al diyemem. montaj işinde olmadığım için marka tecrübem yok. ass alınabilir. 4awg güç kablosu, 12awg hoparlör kablosu, 2 çift rca alacaksın. ama teypte tek rca çıkış varsa tek çift alıp y kabloyla böleceksin.
Yukarı Dön
s.seckin Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı s.seckin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 Saat 16:53

ön kapıda tek takım mid varsa eğer. midleri ve subu amfiye bağlayayım diyorsun sanırım. ama amfin çok iyi değil. ileride değişmen gerekecek. direk şu kabloyu al diyemem. montaj işinde olmadığım için marka tecrübem yok. ass alınabilir. 4awg güç kablosu, 12awg hoparlör kablosu, 2 çift rca alacaksın. ama teypte tek rca çıkış varsa tek çift alıp y kabloyla böleceksin.

teşekkür ederim abi tüm cvpların için ve benimle ugraştıgın için :)Clap
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 Saat 16:57
elimden geleni yapmaya çalıştım. faydalı olduysa ne mutlu bana. ben de sora sora öğreniyorum:)
Yukarı Dön
s.seckin Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı s.seckin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 Saat 17:04

elimden geleni yapmaya çalıştım. faydalı olduysa ne mutlu bana. ben de sora sora öğreniyorum:)
oldu tabi abi ne demek ayıpsın:) sora sora bagdat bulunurmus dewam :)
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 Saat 21:48
Kalite ve net ses bütçe ile orantılı abilerim.

Ses dünyasında piranha-jameson gibi markalarla netlikten ve kaliteden bahsedemeyiz. Beklentiler dinlediğiniz müzikler aracınızın yapısı çok etkili durumlar. Bunları göz önünde bulundururarak işe koyulmak lazım.

JBL gibi markalar tiz tonları daha çok verir mesela. Dinlediğiniz müzikler vokal ve telli çalgı kullanıyorsa açıkçası JBL e yönlenmeli derim.

Biraz daha yoğun set bir kıvam için test ettiğim kadarı ile Vibe lar çok iyi. Slick serisini bilmiyorum ama ben blackair den aşırı menunum.

Pioneer ve sonylerde düzgün bir amfi ve montaj ile istenilen sesi kaliteli derecede yükseltebilir.

Hoparlör seçimi sonrası onları frekans derinliği ve voltaj bakımından besleyebilecek amfi de bulmak lazım. Stereo amfiyi bir çift komp bir de köprülü bağlantıya kullanmak yerine bunları ayırıp gereğinde stereo gereğinde mono amfi kullanmalı. MArka uyumluluğu da gerçek seste çok önemli.

Bana kalırsa bu işin kral koltuğunda bahsedildiği gibi Ana ünite dediğimiz teyp ve alt yapı kabloları oturuyor.

Sizin ilk ses çıkışınız teypten olacak. Bu ne kadar kaliteli ise amfinizde o denli kaliteli yükseltecek ve hoparlörünüz onu çalacak. Ana ünite bunu en başta batırdımı işin sonunnu yakalayamazsınız.
Vibe Slick Optisound 8 aktif slim sub var. İlk başta sadece kendi aracımın RCA çıkışına bağladım ve elektrik aldım. Gümbür gümbür ve çok güzel ses verdi.

Söktüm Opel corsanın hoparlörüne bağladım elektrik çektim ses yine fena dğeildi ama çok güçlü ses vermiyordu.

Sonra Orjinal üniteyi Pioneer ile değiştirdim ve Teybin RCA çıkışından hat çektim. Ses baya baya değişti ama benim arabadaki tat yoktu. Çünkü benim aracın RCA çıkışı 4v iken Corsadki teybin 2v idi.

KAblo olayı çok çok önemli. Kablolar düzgün yerlerden yalıtımlı bir şekidle geçmeli. Olabildiğince kısa kullanılmalı. İç kalınlıkları kalın bakır değerleri yüksek tel olmalı. RCA kablolarınında aynı şekidle izolasyon iyi iç dirençleri düşük malzemeden olmalı. Çıkışları dayanıklı olması önerilir.

Bu etmenleri kritize ederken özellikle hopalör ve amfiyi deneyerek alma çok iyi olur. Benim şansım vardı aklımdaki ve önerilen ürünleri deneme fırsatım oldu.

Kicker ds
Sony
JBL gto
Infinity
Magnat
Vibe
Powerbass
Hertz

denedim. Ses kalitesi bakımından powerbass-hertz-Infinity
Yüksek seste verim açısından vibe-magnat-jbl önerim olur.

Bass olarak kabin deki portun derinliği bile çok değiştirir. Kİcker-pioneer-jbl serisine göre sert vurur. Powerbass kullanıyorum nazik ve içten kaleyi fetheder gibi bir vurgusu var benim hoşuma gidiyor. Ritme ayak uydurabiliyor. Çünkü dandun davul gibi müzik dinleyen birisi değilim.

Bir de SPL sistemler var 3 yola çıkıyorlar farklı frekansta ses veriyorlar. Bunlarda yine giderek Hi-Fi ses sistemlerine çıkıyor. Tabi maaliyet bir hayli tavan yapıyor.

Aydın elektroniği iyi biliyorum cidden işinde çok iyi. Güzel markalar ve modeller kulanıyor. Tavsiye ederim. Ankara da bunun dışında bir kaç uğraşan yer daha var isteyen olursa tavsiye edebilirm.
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
s.seckin Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı s.seckin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 Saat 22:58
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Kalite ve net ses bütçe ile orantılı abilerim.

Ses dünyasında piranha-jameson gibi markalarla netlikten ve kaliteden bahsedemeyiz. Beklentiler dinlediğiniz müzikler aracınızın yapısı çok etkili durumlar. Bunları göz önünde bulundururarak işe koyulmak lazım.

JBL gibi markalar tiz tonları daha çok verir mesela. Dinlediğiniz müzikler vokal ve telli çalgı kullanıyorsa açıkçası JBL e yönlenmeli derim.

Biraz daha yoğun set bir kıvam için test ettiğim kadarı ile Vibe lar çok iyi. Slick serisini bilmiyorum ama ben blackair den aşırı menunum.

Pioneer ve sonylerde düzgün bir amfi ve montaj ile istenilen sesi kaliteli derecede yükseltebilir.

Hoparlör seçimi sonrası onları frekans derinliği ve voltaj bakımından besleyebilecek amfi de bulmak lazım. Stereo amfiyi bir çift komp bir de köprülü bağlantıya kullanmak yerine bunları ayırıp gereğinde stereo gereğinde mono amfi kullanmalı. MArka uyumluluğu da gerçek seste çok önemli.

Bana kalırsa bu işin kral koltuğunda bahsedildiği gibi Ana ünite dediğimiz teyp ve alt yapı kabloları oturuyor.

Sizin ilk ses çıkışınız teypten olacak. Bu ne kadar kaliteli ise amfinizde o denli kaliteli yükseltecek ve hoparlörünüz onu çalacak. Ana ünite bunu en başta batırdımı işin sonunnu yakalayamazsınız.
Vibe Slick Optisound 8 aktif slim sub var. İlk başta sadece kendi aracımın RCA çıkışına bağladım ve elektrik aldım. Gümbür gümbür ve çok güzel ses verdi.

Söktüm Opel corsanın hoparlörüne bağladım elektrik çektim ses yine fena dğeildi ama çok güçlü ses vermiyordu.

Sonra Orjinal üniteyi Pioneer ile değiştirdim ve Teybin RCA çıkışından hat çektim. Ses baya baya değişti ama benim arabadaki tat yoktu. Çünkü benim aracın RCA çıkışı 4v iken Corsadki teybin 2v idi.

KAblo olayı çok çok önemli. Kablolar düzgün yerlerden yalıtımlı bir şekidle geçmeli. Olabildiğince kısa kullanılmalı. İç kalınlıkları kalın bakır değerleri yüksek tel olmalı. RCA kablolarınında aynı şekidle izolasyon iyi iç dirençleri düşük malzemeden olmalı. Çıkışları dayanıklı olması önerilir.

Bu etmenleri kritize ederken özellikle hopalör ve amfiyi deneyerek alma çok iyi olur. Benim şansım vardı aklımdaki ve önerilen ürünleri deneme fırsatım oldu.

Kicker ds
Sony
JBL gto
Infinity
Magnat
Vibe
Powerbass
Hertz

denedim. Ses kalitesi bakımından powerbass-hertz-Infinity
Yüksek seste verim açısından vibe-magnat-jbl önerim olur.

Bass olarak kabin deki portun derinliği bile çok değiştirir. Kİcker-pioneer-jbl serisine göre sert vurur. Powerbass kullanıyorum nazik ve içten kaleyi fetheder gibi bir vurgusu var benim hoşuma gidiyor. Ritme ayak uydurabiliyor. Çünkü dandun davul gibi müzik dinleyen birisi değilim.

Bir de SPL sistemler var 3 yola çıkıyorlar farklı frekansta ses veriyorlar. Bunlarda yine giderek Hi-Fi ses sistemlerine çıkıyor. Tabi maaliyet bir hayli tavan yapıyor.

Aydın elektroniği iyi biliyorum cidden işinde çok iyi. Güzel markalar ve modeller kulanıyor. Tavsiye ederim. Ankara da bunun dışında bir kaç uğraşan yer daha var isteyen olursa tavsiye edebilirm.

ali bilgiler için teşkkürler ama ben şu ses sistemini hala çözemedim buluşmada bi bakalımda neler yapılcak edilcek yaptıralım . özellikle mid bas takımın anfiye baglanması gibi :D
Yukarı Dön
EmSul Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EmSul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 11:23
Bu iş aslında tamamen zevk meselesi olduğundan marka tavsiyesi çok faydalı olmaz dinleyerek almaktır en mantıklısı çünkü biri powerbass ı kaliteli bir bass olarak nitelendirirken biri de çıkar rockford der ama siz gider mtx dinlersiniz sizin dediklerinizden daha iyi dersiniz

dip not:SPL  sistem 3 yol olmaz hatta tam tersi tamamen db olayıdır ve sadece bass merkezlidir 3 yol yani aktif sistem  ses kalitesine yönelik sistem SQ olarak adlandırılır.
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"
Yukarı Dön
tigerland Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 11:41
ben sub olarak kenwood diyorum. tonlaması çok harika..  bugüne kadar JBL, Rackford Fosgate Punch, Kenwood kullandım aralarında tonlama olarak kenwoodu tek geçiyorum..

şu anda önlerde bi takım. 4 kanal bi amfi ve kenwood 1200w sub var fazla bile geldi :)
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black
Yukarı Dön
tigerland Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tigerland Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 11:42

Bu iş aslında tamamen zevk meselesi olduğundan marka tavsiyesi çok faydalı olmaz dinleyerek almaktır en mantıklısı çünkü biri powerbass ı kaliteli bir bass olarak nitelendirirken biri de çıkar rockford der ama siz gider mtx dinlersiniz sizin dediklerinizden daha iyi dersiniz

dip not:SPL  sistem 3 yol olmaz hatta tam tersi tamamen db olayıdır ve sadece bass merkezlidir 3 yol yani aktif sistem  ses kalitesine yönelik sistem SQ olarak adlandırılır.

Thumbs Up aynen doğru demişsin. şu an xetec jbl felan arkadaşalrda var tonlaması farklı geliyor :)
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 11:56
Spl, sql ve sq sistemlerin açıklamalarını yukarıda yapmıştım. 3yol aktif olan bir sistem spl olamaz, ancak sql olabilir veya sq...
onun dışında bu işte zevk tabii ki ön plandadır. Ama tecrübe de çok önemlidir. Sizin "arkadaş ne çalıyor be" dediğiniz aslında çalmıyor olabilir:) 20-30bin liralık sistemleri dinlerseniz anlarsınız:) tabii ki en büyük sorun da bütçede..anaünitemi değişmem, sub koymam, işçiliğe o kadar para mı olur vs derseniz baştan kaybedersiniz;)
Yukarı Dön
Raskaa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Raskaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 23:06
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 23:20
Orjinalini yazan: 307bursa 307bursa Yazdı:

anlaşılan bizde tesisatımızı bağlatıp ayarımızı yapmadan bi sonuca varamıcaz bakalım hayırlısı bu hafta içi işleri halledebilirsem bağlatıp görücez inşallah 
imkanım olursa montaj aşamasınıda fotoğraflamaya çalışacağım 
ben araçtaki sesten dolayı gelen zangırdamaları tam olarak kesebilirsem bağlayacağım malzemelerin beni tatmin edeceğine inanıyorum bakalım hayırlısı 

abi senin gözün korktu sanırım biraz ama anaüniteni değişmeni ısrarla tavsiye ediyorum. onun dışında çok sorun yaratacak bir durum yok. en azından pioneer x5550 almanı öneririm. izolasyonla birlikte zaten çok güzel bir sistemin olacak..

anaünitende tek amfi çıkışı var sorun bu. tek çıkışa 3 çeşit hoparlör bağlayacaksın şu durumda. 16cm, 13cm midler ile sub... ileride de anaüniteni değişebilirsin ama bu sefer de tekrar rca kablo çektirmen gerekecek... sistemi bu şekilde bağlatırsan büyük ihtimalle ses kaliteli değil, dip ses var falan diyeceksin...
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 23:23
Orjinalini yazan: Raskaa Raskaa Yazdı:

beyler, bu sistem 206'ya uygulanırsa verim alınır mı ve fiyatı sizce iyi mi?

orjinal sistemden çok az daha kuvvetli çalacaktır ama ileriye dönük bir sistem değil.. bu sisteme en fazla mono amfi ve subwoofer geliştirmesi yapılabilir...
Yukarı Dön
Raskaa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Raskaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 23:33
Yazdıklarınızdan bu seti almamam gerektiğini çıkartıyorum. amfi+sub işin içine girerse tabii ki daha iyi sonuç alacağıma inanıyorum. fakat şöyle bir husus var: bagajımda tüp var ve sub+amfiden sonra bagajım yaklaşık olarak böyle duracak(seaster isimli üyenin aracından alıntı yapıyorum). konuyu bir süre izleyeceğim, bana uygun bir yol elbet çıkacaktır Smile

Yukarı Dön
s.seckin Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı s.seckin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 Saat 23:36
Orjinalini yazan: Raskaa Raskaa Yazdı:

Yazdıklarınızdan bu seti almamam gerektiğini çıkartıyorum. amfi+sub işin içine girerse tabii ki daha iyi sonuç alacağıma inanıyorum. fakat şöyle bir husus var: bagajımda tüp var ve sub+amfiden sonra bagajım yaklaşık olarak böyle duracak(seaster isimli üyenin aracından alıntı yapıyorum). konuyu bir süre izleyeceğim, bana uygun bir yol elbet çıkacaktır Smile

4 owala gerek yok bence 2 takım yada 1 takım mid takımı koysan 1 takım owal koysan yeterli olur sanki :) bam bum istemiosan bass a bile gerek yok :D
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 333 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6456 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 187 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 463 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 373 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107583 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1611 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3250 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10030 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8994 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1077 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1222 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1695 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55632 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 324 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1434 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2776 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 289 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2884 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
badking530 1
freestyle53 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English