![]() |
|
Opet'mi ? Shell'mi ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
ersin025 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bence seri olmasını istiyorsan shell daha fazla km istiyorsan opet ben kendimce test ettim bi kaç kişiylede konuştum aynı sonuç çıktı bende kesemden yana düşünüp opetten aldım diğer markaları pek kullanmadım o yüzden bilmiyorum
|
|
![]() |
|
Anıl Ercan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2013 Konum: ... Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Anıl Ercan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Akılı kelden Mazotu shellden allıcan :) Shell GTL'den başka yakıt koymam arabama, Herkezede tavsiye ederim ;)
|
|
![]() |
|
cansytnn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 314 |
ben shell den alıyorum babam total den alıyor ayrıca bizim depo ilk sahibinden alındı alınalı hiç boşalmadı ve nasıl bir pislik kaldıysa depoda shellden de mazot alınca siyah duman atıyor 2. ve 3. viteste gaza fazla yüklenince totalden de mazotu alınca onda da çıkıyor siyah duman onu nasıl halledebilirim sizce bilen var mı ?
|
|
![]() |
|
Secks ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
Ben petrol ofisinden alıyorum, 2 farklı arabada eurodiesel. Daha önce opetten alıyordum. Shell-Opet-Petrol Ofisi arasında en uzun yol götüren Petrol Ofisi oldu, deneyimle sabittir :) Hiçbirinde hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Total hiç denemedim.
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Duman atmanın sebebi başka bir şey olabilir belki hocam, bir baktırın isterseniz aracınıza.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
total derim..
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
salihata ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 188 |
ilk opetten alıyordum bir kaç istasyonunda biraz üçkağıt olduğunu gözlemledim daha sonra shell e geçtim shell den memnunum ancak son zamanlarda petrol ofisinden alıyorum gerçekten hem daha ucuz hem daha fazla km gidiyor performans açısından bir farkını göremedim, totalden aldığımda ise her seferinde lanet olsun bir daha totalden almıcam diyorum, türk petrol daha iyidir totalden gerçi bizim araçların önerilen markası da ilginçtir ki total .
|
|
![]() |
|
megez ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
ben derimki total excellium başkasını tanımam.
|
|
papirus
|
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Ben daha hiç totalden almadım. Aldığım markalar arasında Shell ve bp en iyisi opetten kampanya olmadığı sürece almam.
|
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
benim araç benzinli 2 sefer opetten aldım. memnun kalmadım.
belki de psikolojik bilemiyorum ama total kadar gitmedi gibi.
|
|
![]() |
|
jin2123 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
fullsave az yaka bilir ama araci koruyan hic bisey yok icinde bende shell den aliyorum yakiti surekli ama shell V-power kullaniyorum performansi artiyor ve bir cok parcasini koruyor aracin ...
|
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
önceden opetten alıyordum. Şimdi shell yada petrol ofisinden alıyorum..
|
|
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|
![]() |
|
bahcekapili ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bahcekapili
Arkadaşlar ucuz olan mazotta (opet eco, shelle fuel save vb.) firmaların tanıtıcı marker.larından başka hiçbir fark yoktur. Fark katkılı dizellerindedir. Yakıtın kalitesini belirleyen en önemli etken ülkemizde markası değildir.
1. Tankları yeni mi?
2. İstasyon sahibi ahlaklı mı?
3. Almış olduğunuz yakıt dinlenmiş yakıt mı?
Ben bu yüzden artık Shell GTL.yi ve mümkünse yeni açılan ya da tadilat yapan istasyonlarını tercih etmeye çalışıyorum. GTL sürümü fazla olmayan bir yakıt olduğundan tanklarda daha fazla bekliyor ve diğer yakıtlar gibi istasyon sahibi sürekli satın almıyor bu yakıtı. Dolayısıyla tankta daha fazla beklediği için daha fazla dinleniyor ve daha verimli oluyor.
İstasyon sahibinin ne kadar ahlaklı olduğunu yol bilgisayarı / depo ölçümü yaparak anlayabilirsiniz. Öncelikle tam depo doldurup bir farka bakın ve bunu not edin. Sonra bir başka istasyondan alın deneyin. Bende isim vermeyeceğim ama malesef 66 lt.de 1 lt fark olan istasyon tespit ettim. Üstelikte ilk 5 büyükten biri. Bir pompa ayarıyla neler yapılır neler arkadaşlar. Allah hepimizi muhafaza etsin bu tiplerden.
Ya da aslında en güzeli eviniz müstakilse ve yeriniz müsaitse güzel bir tank alın şöyle 500 lt.lik. Şamandıra alıp üsten yakıtı çekecek şekilde ayarlatın. %100 dinlenmiş yakıt kullanırsınız.
|
|
İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanmaya başlar.
|
|
![]() |
|
ErolSs ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2013 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 271 |
lpg de shell kullanıyorum sehir için 20 lira gaz ile 88 km gidiyorum
fakat shel haricinde baska bir marka alıyım (opet bp lukoil ) km 70 in altına düşüyor ve heran arabanın motoru yerinden cıkacakmıs gibi sankipislik tıkanmıs gibi oluyor o yüzden shell haricinde lpg alamıyorum
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |