Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Opet'mi ? Shell'mi ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=28057
Tarih: 20 Ekim 2025 Saat 17:08
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Opet'mi ? Shell'mi ?
Mesajı Yazan: dreamcast87
Konu: Opet'mi ? Shell'mi ?
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2013 Saat 15:49
Arkadaşlar Herkeze Merhaba,
Aracımı aldığım günden (14.06.2012) bugüne kadar yakıtı opet dışında başka bir yerden hiç almadım birde işe arabayla gidip geliyorum. Ankarada olan arkadaşlar bilirler Etlik-Bilkent arasını yaklaşık hergün 22 gidiş 22 geliş olmak üzere 44 km yol yapıyorum ve bu günden sonra birde shell yakıtımı denesem diyorum ama kararsızım. Sizlerinde önerilerini almak istiyorum ne dersiniz shell'e geçsem hem menzil hem performans olarak fark edermi ?

-------------

- AIRBUS A307
- Peugeot 307 1.6 HDİ 110 HP 2006

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2013 Saat 15:53
ben kendimi bildim bilelli opetten başka yerden yakıt almam. bi ara bu az yaktıran dizeli vardı shellin fullsave galba ondan almıştım. 5-10 km daha fazla gitti ama sanki araba bi hantallaştı, heralde yanma oranı azaldı.

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2013 Saat 15:54
Türkiye' de hep Bp kullanıyordum. Çokta memnundum. Tavsiye etmek isterdim ama malumunuz her istasyon aynı özellikte güzellikte olamıyor malesef.  Bir ara ben de kutu peçete, anahtarlık, cam suyu gibi ürünler verdikleri için Opet' i tercih ediyordum ama çok bir fark göremedim açıkcası. Tek fark ekstradan verdikleri ürünler Tongue Şimdi Lukoil' den başka yerden almıyorum. Kartı sayesinde depo başına 3 4 litre bedava geliyor :D

Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2013 Saat 16:07
İsterse 10 kuruş olsun farketmez ya devlet sağolsun yaptığı zamlarla alıştırdı yani... aracı aldığımda 3,70 di mazot şu an 4,28 lerde ama yeterki aracın motoruna zarar vermesin performansı düşürmesin yani ne zamandır kafamda var shell'e geçmek birde aldığım zaman bende takıntı var depo fullenecek o yüzden siz değerli arkadaşlara danışıp öyle fullettiriyim dedim :)

-------------

- AIRBUS A307

Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2013 Saat 16:24
Orjinalini yazan: onurazgin onurazgin Yazdı:

2 depo kullanın sonucu buraya yazın... bizim araçlarda partikül filtresi var ultraforceun katkısı bu filtreyi tıkıyor.. bende memnundum taki shelli deneyene dek..

Hocam bu partikül filtresinin boşaltımıyla ilgili bişeyler duydum öyle bir işlem yapılıyormu doğruluğu nedir ? 2 depo denedikten sonra araçta gördüğüm tüm değişiklikleri buraya yazarak sizleride bilgilendireceğim.

-------------

- AIRBUS A307

Mesajı Yazan: rockwaryumm
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2013 Saat 16:53
Valla bence marka değil istasyon önemli. Genelde benzini shellden alırım ama gecen opetten aldım mecburiyetten çok memnun kaldım. Bana yakın olan opet istasyonunkinden memnun değildim halbuki

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2013 Saat 17:01
Ben lpg ve mazot olarak totalden başkasını tanımam yaklaşık 48 saat olmadı  shell den yakıt alalı   (Tabi lpgden bahsediyorum) aracın lpgde rolantisi sapıttı, çekişten düştü yakıt en son total dolumun da ki menzilden %30 daha erken bitti. 

Diyeceklerim bukadardır. :) Total'e gelin terfi edin:P

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesajı Yazan: emre_akdag
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2013 Saat 17:48
dizelde Shell'den başkasını tanımam.. Fuelsave ve v-power ikiside çok iyi. tavsiye ederimThumbs Up

-------------
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2013 Saat 18:32
Normalde hep Opetten alıyorum hiçbir sıkıntım yok fakat bizim araçlarda dpf'de yok sanırım. 5-6 depo da bir ya da iki kez GTL katkılı mazot alıyorum shell'den (normalde önerilen daha sık alınması) çekişte biraz değişiklik oluyor fakat yakıt tüketimim de artıyor. Motoru temizlediği krum atmasına yardım ettiği için kullanıyorum. Setan miktarı diğerlerinden fazla olduğundan daha iyi bir yanma sağladığı söyleniyor. Shell'e geçecekseniz bile önerim depoda fazla yakıt bırakmayın, önemli olan farklı setanlarda yakıtı depoda bulundurmamaktır bunada dikkat edin. Bence Shell de Opet de iyi yakıt konusunda ama anlattığım durumda bile hep aynı yerden almaya özen gösteriyorum

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2013 Saat 19:02
uzun süre shell kullandıktan sonra totale geçtim. totalden daha çok memnun kaldım, daha fazla kilometre yaptırıyor

-------------
206 Roland Garros 1,6 16V

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2013 Saat 21:47
ben shellden alıyorum gayet memnunum 

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2013 Saat 01:40
Bp öncelıkle sonra shell başka benzınlıkten benzın almam diğerlerini bende arabamda hazetmez :)

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: Eternal_Chaos
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2013 Saat 06:34
Ben şu ana kadar hep Total'den aldım mazotu. Evimin yakınlarında gayet işlek bir Total istasyonu var. Sadece 1 kere mecbur kaldığım için yanlış hatırlamıyorsam PO'dan aldım; onda da ne performans ne de km olarak hiç memnun kalmadım. Zaten aracın kaputunu açınca da ön tarafta "Peugeot Total'i önerir" tadında küçük bir metal plaka var :)

-------------
2006 206 1.4 HDI X-Design

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2013 Saat 08:28

Benzini opetten lpg'yi ise shellden alıyorum.

-------------
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites
Ford Focus Titanium 2013 Powershift

Mesajı Yazan: emre_akdag
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2013 Saat 09:36
Orjinalini yazan: onurazgin onurazgin Yazdı:

Orjinalini yazan: toretto16 toretto16 Yazdı:

dizelde Shell'den başkasını tanımam.. Fuelsave ve v-power ikiside çok iyi. tavsiye ederimThumbs Up

shell gtl+ denedinmi? 
bu arada keşke total istasyonları daha yaygın olsa totalden alsak..
istasyona her girişimde kontrol ediyorum yeni çıkan bir serileri olduğunda etiketini pompanın üzerine yapıştırıyorlar. ama daha göremedim :) tavsiye ettiğine göre bir de onu denerim ;)

-------------
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA

Mesajı Yazan: rifatseker
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2013 Saat 11:37
Bana göre hiç bir marka değil , bana göre doğru dürüst istasyon olsun. :) Marka verirsiniz ama istasyon beş para etmiyorsa hileli yakıt satıyorsa yapacak hiç bir şey yok. 

-------------
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)

Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2013 Saat 11:59
Orjinalini yazan: rifatseker rifatseker Yazdı:

Bana göre hiç bir marka değil , bana göre doğru dürüst istasyon olsun. :) Marka verirsiniz ama istasyon beş para etmiyorsa hileli yakıt satıyorsa yapacak hiç bir şey yok. 

işte bu konuda Total çok iyi, Kaliteden ödün vermedikleri ortada zaten. kimine göre göz boyama olsada, çoğu girdiğim istasyonunda, kaput altı için bir ihtiyacınız var mı yağı suyu kontrol etmemi istermisiniz? sorusunu duyuyorum.  yakıtını da tavsiye etmekten çekinmiyor, parmakla gösteriyorum. her nekadar eski kimyasalcı olsam da adını vermek istemediğim bir firmanın, boya firmalarına gelen White Spirit maddesini kendi limanınada getirmesinden ötürü (inceltici madde ve benzine karıştırılıyor, ayrıca Adını hala veremem, mahkemeye kadar yolu var) kullanmıyorum ve yüz yüze olduğum eş dosta iletiyorum. Mesela İş verenimde, başka yerden alırdı ben gelinceye kadar, kendiside aradakı farkı gördü, totalden alıyor artık eski firmasının indirim kartı kokpitte toz içinde aylardır yerinden kıpırdamadığı belli :) 

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2013 Saat 12:45
Orjinalini yazan: rifatseker rifatseker Yazdı:

Aynen, bizim burda total türkiye a.ş nin kendi istasyonu var arada bayi yok sürekli ordan almaya çalışıyorum.

Mesajı Yazan: mstf shn
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2013 Saat 15:10
SHEEL

-------------
Peugeot 307 & 2006 & Comfort & HDI 1.6 110 Hp & 215 / 40 / R18

Mesajı Yazan: AydinBeyol
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2013 Saat 20:24
bence de marka deği istasyon önemli. güvenilir bir istasyon olup olmadığını araştırın. bir de taksiciler nereye giriyorsa oraya girin. onlar işi bilir.. :)

-------------

Mesajı Yazan: ersin025
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2013 Saat 23:21
bence seri olmasını istiyorsan shell daha fazla km istiyorsan opet ben kendimce test ettim bi kaç kişiylede konuştum aynı sonuç çıktı bende kesemden yana düşünüp opetten aldım diğer markaları pek kullanmadım o yüzden bilmiyorum

Mesajı Yazan: Anıl Ercan
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2013 Saat 00:00
Akılı kelden Mazotu shellden allıcan :) Shell GTL'den başka yakıt koymam arabama, Herkezede tavsiye ederim ;)

Mesajı Yazan: cansytnn
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2013 Saat 01:56
ben shell den alıyorum babam total den alıyor ayrıca bizim depo ilk sahibinden alındı alınalı hiç boşalmadı ve nasıl bir pislik kaldıysa depoda shellden de mazot alınca siyah duman atıyor 2. ve 3. viteste gaza fazla yüklenince totalden de mazotu alınca onda da çıkıyor siyah duman onu nasıl halledebilirim sizce bilen var mı ?

Mesajı Yazan: Secks
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2013 Saat 03:09
Ben petrol ofisinden alıyorum, 2 farklı arabada eurodiesel. Daha önce opetten alıyordum. Shell-Opet-Petrol Ofisi arasında en uzun yol götüren Petrol Ofisi oldu, deneyimle sabittir :) Hiçbirinde hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Total hiç denemedim.

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2013 Saat 09:22
Orjinalini yazan: cansytnn cansytnn Yazdı:

ben shell den alıyorum babam total den alıyor ayrıca bizim depo ilk sahibinden alındı alınalı hiç boşalmadı ve nasıl bir pislik kaldıysa depoda shellden de mazot alınca siyah duman atıyor 2. ve 3. viteste gaza fazla yüklenince totalden de mazotu alınca onda da çıkıyor siyah duman onu nasıl halledebilirim sizce bilen var mı ?

Duman atmanın sebebi başka bir şey olabilir belki hocam, bir baktırın isterseniz aracınıza.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2013 Saat 10:45
total derim..

-------------
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance

Mesajı Yazan: salihata
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2013 Saat 11:09
ilk opetten alıyordum bir kaç istasyonunda biraz üçkağıt olduğunu gözlemledim daha sonra shell e geçtim shell den memnunum ancak son zamanlarda petrol ofisinden alıyorum gerçekten hem daha ucuz hem daha fazla km gidiyor performans açısından bir farkını göremedim, totalden aldığımda ise her seferinde lanet olsun bir daha totalden almıcam diyorum, türk petrol daha iyidir totalden gerçi bizim araçların önerilen markası da ilginçtir ki total .

Mesajı Yazan: megez
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2013 Saat 12:36
ben derimki total excellium başkasını tanımam.

-------------
papirus

Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2013 Saat 18:00
Ben daha hiç totalden almadım. Aldığım markalar arasında Shell ve bp en iyisi opetten kampanya olmadığı sürece almam.

-------------
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2013 Saat 21:22
benim araç benzinli 2 sefer opetten aldım. memnun kalmadım.
belki de psikolojik bilemiyorum ama total kadar gitmedi gibi.

Mesajı Yazan: jin2123
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2013 Saat 22:30
fullsave az yaka bilir ama araci koruyan hic bisey yok icinde bende shell den aliyorum yakiti surekli ama shell V-power kullaniyorum performansi artiyor ve bir cok parcasini koruyor aracin ...

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2013 Saat 23:58
önceden opetten alıyordum. Şimdi shell yada petrol ofisinden alıyorum..

-------------
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites
Ford Focus Titanium 2013 Powershift

Mesajı Yazan: bahcekapili
Mesaj Tarihi: 14 Mayıs 2013 Saat 11:56

Arkadaşlar ucuz olan mazotta (opet eco, shelle fuel save vb.) firmaların tanıtıcı marker.larından başka hiçbir fark yoktur. Fark katkılı dizellerindedir.

Yakıtın kalitesini belirleyen en önemli etken ülkemizde markası değildir.

1. Tankları yeni mi?
2. İstasyon sahibi ahlaklı mı?
3. Almış olduğunuz yakıt dinlenmiş yakıt mı?

Ben bu yüzden artık Shell GTL.yi ve mümkünse yeni açılan ya da tadilat yapan istasyonlarını tercih etmeye çalışıyorum. GTL sürümü fazla olmayan bir yakıt olduğundan tanklarda daha fazla bekliyor ve diğer yakıtlar gibi istasyon sahibi sürekli satın almıyor bu yakıtı. Dolayısıyla tankta daha fazla beklediği için daha fazla dinleniyor ve daha verimli oluyor.

İstasyon sahibinin ne kadar ahlaklı olduğunu yol bilgisayarı / depo ölçümü yaparak anlayabilirsiniz. Öncelikle tam depo doldurup bir farka bakın ve bunu not edin. Sonra bir başka istasyondan alın deneyin. Bende isim vermeyeceğim ama malesef 66 lt.de 1 lt fark olan istasyon tespit ettim. Üstelikte ilk 5 büyükten biri. Bir pompa ayarıyla neler yapılır neler arkadaşlar. Allah hepimizi muhafaza etsin bu tiplerden.

Ya da aslında en güzeli eviniz müstakilse ve yeriniz müsaitse güzel bir tank alın şöyle 500 lt.lik. Şamandıra alıp üsten yakıtı çekecek şekilde ayarlatın. %100 dinlenmiş yakıt kullanırsınız.

-------------
İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanmaya başlar.

Mesajı Yazan: ErolSs
Mesaj Tarihi: 14 Mayıs 2013 Saat 17:00
lpg de shell kullanıyorum sehir için 20 lira gaz ile 88 km gidiyorum
fakat shel haricinde baska bir marka alıyım (opet bp lukoil ) km 70 in altına düşüyor ve heran arabanın motoru yerinden cıkacakmıs gibi sankipislik tıkanmıs gibi oluyor o yüzden shell haricinde lpg alamıyorum

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net