![]() |
|
206 GTI Katalizör İptali Hk. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | ||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Servis fiyati 550 Tl diyor ilaninda ![]() |
||
![]() |
||
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
|
İşte o yukarda verdiğim ilandaki benim GTI n orjinal katalizörü mü ona emin olmak için istiyorum zaten gerçek fotoğraf..Çünkü şimdi verdiğim ilandaki farklı ama onunda satıcısı 206 gtı dan çıkma diyor tam bi muamma bende görmedim benim katalizörü hiç bilmiyorum nasıl olduğunu
|
||
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Evet en guzeli senin aracindakine bir bakman. Ya da ustana sorman. |
||
![]() |
||
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
|
"koliva" diğer konuyu bulamadım burdan yazayım dedim daha önce söylemiştim bu katalizörün içini boşaltmadan önce arıza lambası yanıyordu ve usta MAP sensörü arızası gösteriyo o değişmeli demişti..Ben bosch marka MAP sensörü aldım kendim değiştirdim ama aracın çalışması değişti hırt hırt yapmaya başladı bende tekrar söküp eskisini taktım..Ustaya sordum beyincide bilgisyara bağlatıp adaptasyonunu yaptırman gerek MAP sensörünün ve arıza lambasını söndürtmen gerek ded..Yarın gidicem ama bu MAP sensörünün adaptasyonu yada bilgisyara bağlanıp bişeyler yapılması gerekiyopr mu gerçekten? Birde katalizörün içini de boşalttığımız için map sensörü değiştikten sonra da oksijen sensörü arızası verebilir diye düşünüyorum..Yarın belli olur gerçi..
Birde kafama takılan katalizörün içini boşalttıktan sonra o 3500-4000devirden sonra gelen kesik kesik ses %80 gitti ama aracın performansı hızlanması pek değişmedi..Usta map sensöründen dolayı performans düşük yakıt fazladır şu an dedi ama bu map gerçekten bu kadar etkiler mi? Hem benzinde hem lpg de aynı performans düşük hızlanması gaz yemesi yavaş aracın..Ve benzin kokusu da biraz yapıyor hala sıkıştırınca ama ustada bakmıştı hiç öyle kaçak yok.. |
||
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
||
![]() |
||
|
Map sensorunu degistirdikten sonra adaptasyon diye birsey yok ya da ben bilmiyorum ![]() Yapman gereken aracini PP2000'e baglatman ve oradaki hatayi ya da hatalari sildirmen. Daha sonra biraz aracini kullandiktan sonra eger tekrar ariza lambasi yanarsa ve tekrar hata kodlarini okutturdugunda yine ayni hatalari aliyorsan o zaman MAP sensorunde degil sorun. Yani bosuna map sensorunu bosuna almissindir. Katalizoru bosalttigin icin mutlaka oksijen sensoru hatasi da eklenecektir. Onu ayrica halletmen gerekiyor. Bazi hilelerle o hatanin dusmesini engelleyebiliyorlar. Ikinci sorun icin ise, evet map sensoru gercekten yakiti cok etkiler. Motorda dalgalanmalara da yol acabilir. Bu arada ben aracindaki sorunun ne oldugunu unuttum. Tekrar yazabilir misin sorunu? Düzenleyen koliva - 01 Haziran 2012 Saat 23:00 |
||
![]() |
||
|
Yalnız ben sıfır bosch map sensörü aldım taktık bu sefer çalışması değişti ben de burdan şu çıkarımı yaptım..Eğer ki benim map sensörüm bozuk olmasa yeni map sensörünü taktığımda hiç bi değişiklik olmaması gerekirdi çalışmasında aracın..Değişiklik olduğuna göre eskisinde bi problem var yoksa yenisi ile eskisi arasında bir fark olmamsı gerekirdi yanlış mıyım?
Birde arıza lambası katalizörü boşalttrımadan önce yanıyordu ve o zaman demişti bana usta map değişçek diye bencede muhtemelen şimdi oksijen sensörü de arıza vericek onu inşallah ayarlatabilirim burda..Birde PP2000 var mı burda bilmiyorum yarın onu da sorcam..Beyin değişmişti benim eski beynin programını kopyalayıp atmışlardı buna bu beyne program atabilmek için illa PP2000 mi gerekli? Yani beyne program attıklarına göre PP2000 var diyebilir miyiz yoksa başka programlarla da atılabiliyor arıza tespiti yapılabiliyor mu? |
||
"2001 Peugeot 206 GTI"
||
![]() |
||
|
Yetkili servislerin kullandigi PP2000 yazilim yukleyebilir. Ancak klon PP2000'ler yukleyemez. Beyin degisim islemini nerede yaptirmistin, yetkili serviste mi? |
||
![]() |
||
|
Hayır sanayide bi beyincide yaptırdım beyin değişimini..Zaten burdaki yetkili servis hiç bişeyden anlamıyo bi defa gittim daha önce tekrar gidersem kavga ederim..
|
||
"2001 Peugeot 206 GTI"
||
![]() |
||
|
O halde chip tuningcilerin yaptiklari gibi yazilim atmislardir. Bu durumda PP2000 ellerinde olmayabilir ama hata kodlarini baska cihazlarla da okuyabiliyorlar. PP2000 kadar detayli olmasa da isini gorebilir. |
||
![]() |
||
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Benim beyin de yandı değiştirdim arabanın performans'ı %30 arttı devir saati 8bin'e dayanıyor şimdi sanırım chip'li beyin taktılar ya da bana jest yaptılar :)
|
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
|
Benimkide tam tersi performans düşük..Gerçi devir gene 6500de kesiyo ama devirlenmesi hızlanması yavaş işte..Bide devir 8bin e nası dayanıyo 7bin devir var bizim araçlarda
|
||
"2001 Peugeot 206 GTI"
||
![]() |
||
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|
Bende 7000'i geçiyor dibe dayanıyor.
|
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
|
Hatta 2. viteste eskiden 100'de kesiciye giriyordu şimdi 120'de giriyor
|
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
|
Arkadaşlar gene yardıma ihtiyaç var katalizörün içi boşaltıldıktan sonra oksijen sensörlerine herhangi bi işlem yapılmadı ve şu an arıza lambası yanıyor bilgisyaara bağlandığında oksijen sensörü ısı devresi hatası veriyor hem 1.sensör hem 2.sensör için ayrı ayrı 2 hata veriyor böyle..Kanımca 2.sensör hatalı okuma yapıyor bunu 1.ye gönderiyor 1.de hatalı yapmış oluyor.Bildiğim kadarıyla bu katalizörden sonraki 2.sensöre yani ucuna bi yanıltıcı mı ne takılıyormuş biraz uzaklaştırıyormuş katalizörden sensörü o zaman okuma hatası en aza iniyomuş ve sorun olmuyomuş arıza ışığı yakmıyormuş..Bunun nasıl birşey olduğunu fotoğraflı olarak gösterebilecek var mı? Yada bi adı var mı bu sensörün ucuna takılan şeyin nerden bulabilirim? Burda bilmedikleri için böyle birşey yok zaten bilseler ilk katalizörü boşalttıklarında yaparlardı sorun olmazdı..Adama böyle olur mu bu arıza ışığını yaktırmadan yapmanın yolu yok mu diyorum ona yapçak bişey yok sende 2 sensör var kat iptali olunca mecbur yanacak arıza ama etkilemez arabayı diyo..Nası etkilemeyecekse araba nın performansında düşüklük var ve sanki fazla yakıt alıp yakamıyo çiğ atıyo gibi geliyo çünkü yakıt kokusu yapıyo hafif araç..
|
||
"2001 Peugeot 206 GTI"
||
![]() |
||
|
Yukaridaki mesajimda sen daha katalizoru bosalttirmadan once oksijen sensoru ile ilgili olabilecekleri yazmistim. Bunu halletmen gerektigini de soylemistim. Aracinin ECU'su ojksijen sensorlerinden veri alamadigi icin zengin-fakir karisim oranini yakalayamiyordur. O yuzdende cok yakiyordur. Aracinin motoru sicakken rolantin kacta oluyor? |
||
![]() |
||
ahmets ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2012 Konum: ıstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
|
Aslında aynı sorun bende de var gibi.
Orjinal katalizör 1770 tl. Fakat egzoscularda 700 tl ye yaptırabiliyorsun. Aslında iptal etmeyi bile düşündüm ama ilerde belki.İlk başta bende de bir ara arıza verdi fakat şimdi bir problem yok gibi.
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
Katalizör iptalinde en basiti olarak,
Boşaldığında zehirli gazları süzemeyeceği ve havayı daha çok kirleteceği için muayeneden kalır.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
Biliyordum zaten de burdaki egzozcu ve usta anlamadığı için halledemediler bişey yapmamışlar oksijen sensörlerine şimdi benim onlara anlatmam göstermem lazım şöyle yapılcak diye bi parça falan geekliyse onu benim almam lazım o yüzden diyorum..Nette oksijen sensörü yanıltıcı diye satılan somun gibi bişey var ondan lazım sanırım.. Rölantide problem yok sıcakken 800-900devir arasında rolanti çok nadir dalgalanmalar oluyor artık rolantide düşer gibi oluyor bi kere gaz veriyorum sonra düzeliyor son 2-3 ayda 2-3 defa anca yaptı onu da..Tabi şimdi bu hafta sonu c.tesi günü ateşleme bobini de orjinaliyle değişecek biliyosunuz birde "ateşleme faz kaydı 1.sıra "diye bi hata çıkıyo bilgisyarda o yüzden ateşleme bobini de değişecek şimdi..Fazla oldum galiba ama birde kaliteli buji kullanmak istiyorum daha yeni değişti bujilerim ama bu lpg li araçlarda farklı buji kullanılırsa daha iyi oluyo diyenler var mesela iridyum bujiler var oldukça pahalı orjinallere göre ama faydalı olur mu onlardan alsam? |
||
"2001 Peugeot 206 GTI"
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Kat iptalinde yani parçayı söktüğünde muayenedeki adam konvertörün olmadığını anlar ve muayenden geçemez buraya kadar tamam.Ama içini boşalttığında parça hala yerinde duruyor olacak,muayenedekiler bunun içi boşaltılmış mı diyecekler,nerden anlayacaklar?
|
||
![]() |
||
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
|
katalizörsüz muayeneden geçtim ben sıkıntı olmadı.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |