Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 GTI Katalizör İptali Hk.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=22973
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 05:29
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 GTI Katalizör İptali Hk.
Mesajı Yazan: EmSul
Konu: 206 GTI Katalizör İptali Hk.
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 00:01
Arkadaşlar 3500-4000devirden sonra bi ses geliyordu araçtan katalizörün tıkanmasından kaynaklanıyormuş bugün ustayada gittim o da katalizörden dedi yarın sabahtan gelde boşaltalım içini iptal etmiş olalım dedi..Ama şimdiye kadar egzoz sistemine hiç dokunulmadı aracın sıfır egzoz sistemi üzerinde hiç kaynak yok egzoz orjinal farklı egzoz hiç takılmadı bu orjinal egzoz sisteminde katalizör iptali araçta ne gibi bi değişime sebep olur? İyi veya kötü ..Gerçi, artık bi son susturucu taktırmayı da planlıyorum ..

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 13:09
Yok mu bana yardım edecek bu katalizörün içini boşalttıran ve sonuçlarında ne gibi değişimler olduğunu bilen 206 GTI da..

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 13:47
Dedigim gibi cikti di mi Smile

Eger duz boru taktirirsan, egzos sistemine giden yanmamis yakit tehlike arz eder. Egzostan direk ciksa sorun degil ama eger egzos sisteminde delik var ise buyuk risktir cunku yakit oradan aracinin altina sizabilir. Gerisini dusunmek bile istemem. Yaris arabalarinda gormussundur bazen egzostan ates cikar cunku yarislarda yakit ekonomisi cokta onemli degildir ve yanmamis yakitin egzostan atilmasi olasidir. Ancak yaris arabalari yaris oncesi ve sonrasi herhangi bir sizintiya karsi kontrol edilir. Bununla beraber aracinin ECU'su katalitik konvertorun sebep oldugu geri basinca gore motoru calistirmaya ayarlanmistir. Karburatorlu araclarda katalitik konvertoru sokup atmak kolaydi cunku sadece rolantiyi ayarlamakla arac ayni duzeni yakalayabiliyordu. Gunumuz araclarinda birde yazilim ayari yapilmasi gerek. Cogu zaman yapilmadigi icin pek cok problemde beraberinde geliyor. Yakit ekonomisini beraberinde getirecektir ama duzgun calismayan bir alet yakit ekonomisi yapsa ne yapmasa ne. Tabi butun bunlarin yaninda bir de en onemli olarak cevre faktoru var. Bu konu basli basina ayri bir konu o yuzden girmiyorum.
Birde muayeneden de gecemeyeceksiniz. Yani bir suru dert Smile

Yani sonuc olarak ben katalitik konvertor takmanizi oneririm Smile

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 14:10
Sıfır fiyatı baya pahalı katalitik konvertörün çıkma buldum 200liraya ama o da kısa sürede sorun çıkartırsa diye çekiniyorum..Usta içini boşaltıveririz dedi bişey olmaz dedi ama sizin söylediğinize göre çalışmasını etkileyecek arıza lambası falanda yakıcak heralde..Ben şimdi ustaya bi içini boşalttırsam denesem sorun olcak mı diye eğer kullanımda sorun olmazsa muayeneye kadar öyle binsem o 200e bulduğum çıkmayıda alıp kenara koysam muayeneye yakın taktırsam olur mu?Çünkü daha muayeneye 1 yıl var şimdi o çıkmayı taktırsam muayeneye kadar o da tıkanırsa tekrar masraf gerektirir..

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 14:19
Orjinalini yazan: şümubofnsbıemrah şümubofnsbıemrah Yazdı:

Sıfır fiyatı baya pahalı katalitik konvertörün çıkma buldum 200liraya ama o da kısa sürede sorun çıkartırsa diye çekiniyorum..Usta içini boşaltıveririz dedi bişey olmaz dedi ama sizin söylediğinize göre çalışmasını etkileyecek arıza lambası falanda yakıcak heralde..Ben şimdi ustaya bi içini boşalttırsam denesem sorun olcak mı diye eğer kullanımda sorun olmazsa muayeneye kadar öyle binsem o 200e bulduğum çıkmayıda alıp kenara koysam muayeneye yakın taktırsam olur mu?Çünkü daha muayeneye 1 yıl var şimdi o çıkmayı taktırsam muayeneye kadar o da tıkanırsa tekrar masraf gerektirir..

Ariza lambasinin yanacagi asikar. Ama ona da kilif bulur ustan Smile O yuzden ariza lambasi sorun degil. Yenisi ne kadar? Birde bu bahsettigin senaryoda taktirma cikartma parasi ne kadar tutuyor?

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 14:27
Taktırtma çıkartma kayda değer bi para tutmayacak usta benim kolay iş hallederiz sen getir içini boşaltalım dediğine göre .. Yensi 700lira falan.. Bugün için getir diyodu usta ama işte bi araştırayım diye bugün götürmücem..

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 14:35

Taktırtma çıkartma kayda değer bi para tutmayacak usta benim kolay iş hallederiz sen getir içini boşaltalım dediğine göre .. Yensi 700lira falan.. Bugün için getir diyodu usta ama işte bi araştırayım diye bugün götürmücem..

700 iyiymis. Sahin Peugeot'tan fiyat almissindir diye dusunuyorum. Butce ayri konu tabii ki ama ben kendi aracimda olsa taktirirdim katalitik konvertoru.

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 14:45
Şahinpeugeot ya sormadım şimdi mesaj attım bakalım onlar ne kadar diyecek ama mümkün değil o paraları vermem zaten şu an çok sıkışık durumdayım jant-lastikleride satamadım daha..

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 14:49
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-muayeneden-gecme-garantisi-katalitik-konvertor-her-araca-uygun-84893124/detay/

Bu ilanda her araca uygun diyor katalitik konvertör bu olur muki?

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 14:55

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-muayeneden-gecme-garantisi-katalitik-konvertor-her-araca-uygun-84893124/detay/

Bu ilanda her araca uygun diyor katalitik konvertör bu olur muki?

Bu olmasa gerek. Sasi numarandan nasil birsey olduguna bakabiliriz.

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 15:05
Şasi numaramın son 8 hanesi 1W001128...Bi resmini bulabilirseniz iyi olur bulduğum 200liraya çıkma olanın linkide bu:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-206-gti-den-cikma-10-gunluk-katalizator-80555929/detay/

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 15:17
kızacaksınız belki bana ama bence çıkartın katalizör arabaya faydası olan bir parça değil ama doğayı koruyo sonuçta o yönden haklısınız insanoğlu olarak neler yapmadıkki şu doğaya ne zararlar verdik katalizörun sonuç olarak motora bi zararı olmaz ama orjinal egzozda tatlı bir sesi olabilir

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 15:36

araç lpg li ise çevreye verdiği zarar kat olmasa bile fazla olmayacaktır hatta benzinde binilen katlı bir araba kadar olacaktır diye tahmin ediyorum .sizin kat iptalinin sonucu bende merakla bekliyorum aynı dertten bende muzdaribim arabaya pek binemediğim için şimdilik duruyor daha doğrusu 10 dünde 8 km yaptım önümüzdeki hafta sonu halletmeye çalışacam egzozumda da çürük var susturucu değişecek kat a baktırıcam 

-------------
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 21:38
Koliva s.o.s. - help - f1 - yardım :) Şahinpeugeot 1200tl fiyat çekti..Şase numarasıyla nasıl bişey olduğuna bakabiliriz demiştin benim bulduğum katalizör uyacak mı bi bakabilsek süper olcak hemen alayım olmadı bulmuşken..

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 21:52

Koliva s.o.s. - help - f1 - yardım :) Şahinpeugeot 1200tl fiyat çekti..Şase numarasıyla nasıl bişey olduğuna bakabiliriz demiştin benim bulduğum katalizör uyacak mı bi bakabilsek süper olcak hemen alayım olmadı bulmuşken..

Hocam oyle bir nick secmissin ki sana ozel mesaj yazilamiyor Confused. Son 8 hanesine gore ben bulamadim. Tum sasi numarasini gonderebilirsen bakalim.

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 22:20
Resim budur. Universal olani sorun cikartabilir mi bilmiyorum. Benim bildigim bu katalizorun egzos manifolduna baglanan borusu ile orta egzosa baglanan borusunun da katalitik konvertorle birlikte geliyor olmasi gerek. Yanlis biliyor da olabilirim.

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 22:34
Abi resim yok .. ( Baba akü yok gibi bişey oldu ama :)
Resim budur derken neyi kastettin abi

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 22:40
Pardon abi şimdi gördüm ama burdan anlayamayız ki yüzeysel bi resim bu parça resmi lazım bize yani gerçek fotoğrafı

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 22:54

Pardon abi şimdi gördüm ama burdan anlayamayız ki yüzeysel bi resim bu parça resmi lazım bize yani gerçek fotoğrafı

Gercek fotografi yukarida verdigin ilanda var iste? Daha nasil bir resim istiyorsun?

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 23:16
2001 model 206 GTI 2 tane buldum çıkma ama 2si farklı sordum 2 satıcıya da 2si de 206 gtı dan çıkma diyor :s diğeri de şu linkte
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-206-gti-temiz-katalizor-52505199/detay/

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 23:18

2001 model 206 GTI 2 tane buldum çıkma ama 2si farklı sordum 2 satıcıya da 2si de 206 gtı dan çıkma diyor :s diğeri de şu linkte
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-206-gti-temiz-katalizor-52505199/detay/

Servis fiyati 550 Tl diyor ilaninda Smile

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 23:21
İşte o yukarda verdiğim ilandaki benim GTI n orjinal katalizörü mü ona emin olmak için istiyorum zaten gerçek fotoğraf..Çünkü şimdi verdiğim ilandaki farklı ama onunda satıcısı 206 gtı dan çıkma diyor tam bi muamma bende görmedim benim katalizörü hiç bilmiyorum nasıl olduğunu

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2012 Saat 23:22

İşte o yukarda verdiğim ilandaki benim GTI n orjinal katalizörü mü ona emin olmak için istiyorum zaten gerçek fotoğraf..Çünkü şimdi verdiğim ilandaki farklı ama onunda satıcısı 206 gtı dan çıkma diyor tam bi muamma bende görmedim benim katalizörü hiç bilmiyorum nasıl olduğunu

Evet en guzeli senin aracindakine bir bakman. Ya da ustana sorman.

Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2012 Saat 22:28
"koliva" diğer konuyu bulamadım burdan yazayım dedim daha önce söylemiştim bu katalizörün içini boşaltmadan önce arıza lambası yanıyordu ve usta MAP sensörü arızası gösteriyo o değişmeli demişti..Ben bosch marka MAP sensörü aldım kendim değiştirdim ama aracın çalışması değişti hırt hırt yapmaya başladı bende tekrar söküp eskisini taktım..Ustaya sordum beyincide bilgisyara bağlatıp adaptasyonunu yaptırman gerek MAP sensörünün ve arıza lambasını söndürtmen gerek ded..Yarın gidicem ama bu MAP sensörünün adaptasyonu yada bilgisyara bağlanıp bişeyler yapılması gerekiyopr mu gerçekten? Birde katalizörün içini de boşalttığımız için map sensörü değiştikten sonra da oksijen sensörü arızası verebilir diye düşünüyorum..Yarın belli olur gerçi..

Birde kafama takılan katalizörün içini boşalttıktan sonra o 3500-4000devirden sonra gelen kesik kesik ses %80 gitti ama aracın performansı hızlanması pek değişmedi..Usta map sensöründen dolayı performans düşük yakıt fazladır şu an dedi ama bu map gerçekten bu kadar etkiler mi? Hem benzinde hem lpg de aynı performans düşük hızlanması gaz yemesi yavaş aracın..Ve benzin kokusu da biraz yapıyor hala sıkıştırınca ama ustada bakmıştı hiç öyle kaçak yok..

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2012 Saat 22:53

"koliva" diğer konuyu bulamadım burdan yazayım dedim daha önce söylemiştim bu katalizörün içini boşaltmadan önce arıza lambası yanıyordu ve usta MAP sensörü arızası gösteriyo o değişmeli demişti..Ben bosch marka MAP sensörü aldım kendim değiştirdim ama aracın çalışması değişti hırt hırt yapmaya başladı bende tekrar söküp eskisini taktım..Ustaya sordum beyincide bilgisyara bağlatıp adaptasyonunu yaptırman gerek MAP sensörünün ve arıza lambasını söndürtmen gerek ded..Yarın gidicem ama bu MAP sensörünün adaptasyonu yada bilgisyara bağlanıp bişeyler yapılması gerekiyopr mu gerçekten? Birde katalizörün içini de boşalttığımız için map sensörü değiştikten sonra da oksijen sensörü arızası verebilir diye düşünüyorum..Yarın belli olur gerçi..

Birde kafama takılan katalizörün içini boşalttıktan sonra o 3500-4000devirden sonra gelen kesik kesik ses %80 gitti ama aracın performansı hızlanması pek değişmedi..Usta map sensöründen dolayı performans düşük yakıt fazladır şu an dedi ama bu map gerçekten bu kadar etkiler mi? Hem benzinde hem lpg de aynı performans düşük hızlanması gaz yemesi yavaş aracın..Ve benzin kokusu da biraz yapıyor hala sıkıştırınca ama ustada bakmıştı hiç öyle kaçak yok..

Map sensorunu degistirdikten sonra adaptasyon diye birsey yok ya da ben bilmiyorum Smile
Yapman gereken aracini PP2000'e baglatman ve oradaki hatayi ya da hatalari sildirmen. Daha sonra biraz aracini kullandiktan sonra eger tekrar ariza lambasi yanarsa ve tekrar hata kodlarini okutturdugunda yine ayni hatalari aliyorsan o zaman MAP sensorunde degil sorun. Yani bosuna map sensorunu bosuna almissindir. Katalizoru bosalttigin icin mutlaka oksijen sensoru hatasi da eklenecektir. Onu ayrica halletmen gerekiyor. Bazi hilelerle o hatanin dusmesini engelleyebiliyorlar.
Ikinci sorun icin ise, evet map sensoru gercekten yakiti cok etkiler. Motorda dalgalanmalara da yol acabilir.

Bu arada ben aracindaki sorunun ne oldugunu unuttum. Tekrar yazabilir misin sorunu?

Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2012 Saat 23:02
Yalnız ben sıfır bosch map sensörü aldım taktık bu sefer çalışması değişti ben de burdan şu çıkarımı yaptım..Eğer ki benim map sensörüm bozuk olmasa yeni map sensörünü taktığımda hiç bi değişiklik olmaması gerekirdi çalışmasında aracın..Değişiklik olduğuna göre eskisinde bi problem var yoksa yenisi ile eskisi arasında bir fark olmamsı gerekirdi yanlış mıyım?

Birde arıza lambası katalizörü boşalttrımadan önce yanıyordu ve o zaman demişti bana usta map değişçek diye bencede muhtemelen şimdi oksijen sensörü de arıza vericek onu inşallah ayarlatabilirim burda..Birde PP2000 var mı burda bilmiyorum yarın onu da sorcam..Beyin değişmişti benim eski beynin programını kopyalayıp atmışlardı buna bu beyne program atabilmek için illa PP2000 mi gerekli? Yani beyne program attıklarına göre PP2000 var diyebilir miyiz yoksa başka programlarla da atılabiliyor arıza tespiti yapılabiliyor mu?

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2012 Saat 23:18

Yalnız ben sıfır bosch map sensörü aldım taktık bu sefer çalışması değişti ben de burdan şu çıkarımı yaptım..Eğer ki benim map sensörüm bozuk olmasa yeni map sensörünü taktığımda hiç bi değişiklik olmaması gerekirdi çalışmasında aracın..Değişiklik olduğuna göre eskisinde bi problem var yoksa yenisi ile eskisi arasında bir fark olmamsı gerekirdi yanlış mıyım?

Birde arıza lambası katalizörü boşalttrımadan önce yanıyordu ve o zaman demişti bana usta map değişçek diye bencede muhtemelen şimdi oksijen sensörü de arıza vericek onu inşallah ayarlatabilirim burda..Birde PP2000 var mı burda bilmiyorum yarın onu da sorcam..Beyin değişmişti benim eski beynin programını kopyalayıp atmışlardı buna bu beyne program atabilmek için illa PP2000 mi gerekli? Yani beyne program attıklarına göre PP2000 var diyebilir miyiz yoksa başka programlarla da atılabiliyor arıza tespiti yapılabiliyor mu?

Yetkili servislerin kullandigi PP2000 yazilim yukleyebilir. Ancak klon PP2000'ler yukleyemez. Beyin degisim islemini nerede yaptirmistin, yetkili serviste mi?

Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2012 Saat 23:33
Hayır sanayide bi beyincide yaptırdım beyin değişimini..Zaten burdaki yetkili servis hiç bişeyden anlamıyo bi defa gittim daha önce tekrar gidersem kavga ederim..

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2012 Saat 23:40

Hayır sanayide bi beyincide yaptırdım beyin değişimini..Zaten burdaki yetkili servis hiç bişeyden anlamıyo bi defa gittim daha önce tekrar gidersem kavga ederim..

O halde chip tuningcilerin yaptiklari gibi yazilim atmislardir. Bu durumda PP2000 ellerinde olmayabilir ama hata kodlarini baska cihazlarla da okuyabiliyorlar. PP2000 kadar detayli olmasa da isini gorebilir.

Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2012 Saat 23:47
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

O halde chip tuningcilerin yaptiklari gibi yazilim atmislardir. Bu durumda PP2000 ellerinde olmayabilir ama hata kodlarini baska cihazlarla da okuyabiliyorlar. PP2000 kadar detayli olmasa da isini gorebilir.

Benim beyin de yandı değiştirdim arabanın performans'ı %30 arttı devir saati 8bin'e dayanıyor şimdi sanırım chip'li beyin taktılar ya da bana jest yaptılar :)

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2012 Saat 23:58
Benimkide tam tersi performans düşük..Gerçi devir gene 6500de kesiyo ama devirlenmesi hızlanması yavaş işte..Bide devir 8bin e nası dayanıyo 7bin devir var bizim araçlarda

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 00:00

Benimkide tam tersi performans düşük..Gerçi devir gene 6500de kesiyo ama devirlenmesi hızlanması yavaş işte..Bide devir 8bin e nası dayanıyo 7bin devir var bizim araçlarda

Bende 7000'i geçiyor dibe dayanıyor.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesaj Tarihi: 02 Haziran 2012 Saat 00:01
Hatta 2. viteste eskiden 100'de kesiciye giriyordu şimdi 120'de giriyor

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2012 Saat 22:13
Arkadaşlar gene yardıma ihtiyaç var katalizörün içi boşaltıldıktan sonra oksijen sensörlerine herhangi bi işlem yapılmadı ve şu an arıza lambası yanıyor bilgisyaara bağlandığında oksijen sensörü ısı devresi hatası veriyor hem 1.sensör hem 2.sensör için ayrı ayrı 2 hata veriyor böyle..Kanımca 2.sensör hatalı okuma yapıyor bunu 1.ye gönderiyor 1.de hatalı yapmış oluyor.Bildiğim kadarıyla bu katalizörden sonraki 2.sensöre yani ucuna bi yanıltıcı mı ne takılıyormuş biraz uzaklaştırıyormuş katalizörden sensörü o zaman okuma hatası en aza iniyomuş ve sorun olmuyomuş arıza ışığı yakmıyormuş..Bunun nasıl birşey olduğunu fotoğraflı olarak gösterebilecek var mı? Yada bi adı var mı bu sensörün ucuna takılan şeyin nerden bulabilirim? Burda bilmedikleri için böyle birşey yok zaten bilseler ilk katalizörü boşalttıklarında yaparlardı sorun olmazdı..Adama böyle olur mu bu arıza ışığını yaktırmadan yapmanın yolu yok mu diyorum ona yapçak bişey yok sende 2 sensör var kat iptali olunca mecbur yanacak arıza ama etkilemez arabayı diyo..Nası etkilemeyecekse araba nın performansında düşüklük var ve sanki fazla yakıt alıp yakamıyo çiğ atıyo gibi geliyo çünkü yakıt kokusu yapıyo hafif araç..

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 06:39

Arkadaşlar gene yardıma ihtiyaç var katalizörün içi boşaltıldıktan sonra oksijen sensörlerine herhangi bi işlem yapılmadı ve şu an arıza lambası yanıyor bilgisyaara bağlandığında oksijen sensörü ısı devresi hatası veriyor hem 1.sensör hem 2.sensör için ayrı ayrı 2 hata veriyor böyle..Kanımca 2.sensör hatalı okuma yapıyor bunu 1.ye gönderiyor 1.de hatalı yapmış oluyor.Bildiğim kadarıyla bu katalizörden sonraki 2.sensöre yani ucuna bi yanıltıcı mı ne takılıyormuş biraz uzaklaştırıyormuş katalizörden sensörü o zaman okuma hatası en aza iniyomuş ve sorun olmuyomuş arıza ışığı yakmıyormuş..Bunun nasıl birşey olduğunu fotoğraflı olarak gösterebilecek var mı? Yada bi adı var mı bu sensörün ucuna takılan şeyin nerden bulabilirim? Burda bilmedikleri için böyle birşey yok zaten bilseler ilk katalizörü boşalttıklarında yaparlardı sorun olmazdı..Adama böyle olur mu bu arıza ışığını yaktırmadan yapmanın yolu yok mu diyorum ona yapçak bişey yok sende 2 sensör var kat iptali olunca mecbur yanacak arıza ama etkilemez arabayı diyo..Nası etkilemeyecekse araba nın performansında düşüklük var ve sanki fazla yakıt alıp yakamıyo çiğ atıyo gibi geliyo çünkü yakıt kokusu yapıyo hafif araç..

Yukaridaki mesajimda sen daha katalizoru bosalttirmadan once oksijen sensoru ile ilgili olabilecekleri yazmistim. Bunu halletmen gerektigini de soylemistim. Aracinin ECU'su ojksijen sensorlerinden veri alamadigi icin zengin-fakir karisim oranini yakalayamiyordur. O yuzdende cok yakiyordur. Aracinin motoru sicakken rolantin kacta oluyor?

Mesajı Yazan: ahmets
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 08:00
Aslında aynı sorun bende de var gibi.

Orjinal katalizör 1770 tl. Fakat egzoscularda 700 tl ye yaptırabiliyorsun.

Aslında iptal etmeyi bile düşündüm ama ilerde belki.İlk başta bende de bir ara arıza verdi fakat şimdi bir problem yok gibi.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 10:11
Katalizör iptalinde en basiti olarak,

Boşaldığında zehirli gazları süzemeyeceği ve havayı daha çok kirleteceği için muayeneden kalır.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 13:03
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Yukaridaki mesajimda sen daha katalizoru bosalttirmadan once oksijen sensoru ile ilgili olabilecekleri yazmistim. Bunu halletmen gerektigini de soylemistim. Aracinin ECU'su ojksijen sensorlerinden veri alamadigi icin zengin-fakir karisim oranini yakalayamiyordur. O yuzdende cok yakiyordur. Aracinin motoru sicakken rolantin kacta oluyor?

Biliyordum zaten de burdaki egzozcu ve usta anlamadığı için halledemediler bişey yapmamışlar oksijen sensörlerine şimdi benim onlara anlatmam göstermem lazım şöyle yapılcak diye bi parça falan geekliyse onu benim almam lazım o yüzden diyorum..Nette oksijen sensörü yanıltıcı diye satılan somun gibi bişey var ondan lazım sanırım..
Rölantide problem yok sıcakken 800-900devir arasında rolanti çok nadir dalgalanmalar oluyor artık rolantide düşer gibi oluyor bi kere gaz veriyorum sonra düzeliyor son 2-3 ayda 2-3 defa anca yaptı onu da..Tabi şimdi bu hafta sonu c.tesi günü ateşleme bobini de orjinaliyle değişecek biliyosunuz birde "ateşleme faz kaydı 1.sıra "diye bi hata çıkıyo bilgisyarda o yüzden ateşleme bobini de değişecek şimdi..Fazla oldum galiba ama birde kaliteli buji kullanmak istiyorum daha yeni değişti bujilerim ama bu lpg li araçlarda farklı buji kullanılırsa daha iyi oluyo diyenler var mesela iridyum bujiler var oldukça pahalı orjinallere göre ama faydalı olur mu onlardan alsam?

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 13:47
Kat iptalinde yani parçayı söktüğünde muayenedeki adam konvertörün olmadığını anlar ve muayenden geçemez buraya kadar tamam.Ama içini boşalttığında parça hala yerinde duruyor olacak,muayenedekiler bunun içi boşaltılmış mı diyecekler,nerden anlayacaklar?

Mesajı Yazan: MagicPerformance
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 15:11
katalizörsüz muayeneden geçtim ben sıkıntı olmadı.

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 16:56
Konumu dağıtıyosunuuzz muayene falan önemli değil saptırmayalım şimdi muayeneyi dert eden iptal ettirmesin katalizörü olay farklı önce şu oksijen sensörü hatası arıza lambası olayını bi çözelim..

"umutrizaergen" siz kat iptali yaptırdığınızda arıza lambası yanmaması için ne yaptırdınız ?

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 20:11
Emrah kusura bakma ozel mesajindaki 5 tane soruya en ince ayrintisina kadar cevap yazdim ama sectigin bu sacma-gereksiz (bana gore) nick yuzunden forum hata verdi ve sana ulasmadi. Lutfen nickini degistir.  Icerisinde "" olan bir nick olacagini herhalde forum yazarlari tahmin edememisler. Forum yazarlarina ayrica bu konu hakkinda yazi yazacagim.

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 20:48
Anladım ama nick i değiştiremiyorum

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2012 Saat 22:38

Anladım ama nick i değiştiremiyorum

Asagidaki baslik altina istedigin nicki yaz. Gerisini ben hallederim.

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=5655&PN=16&title=kullanc-ad-deiiklik-talepleri" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=5655&PN=16&title=kullanc-ad-deiiklik-talepleri

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2012 Saat 20:29
Bugün ateşleme bobini de orjinali ile değişti ama hala aracın performansında hızlanma süresinde değişme yok hiçbişey değişmedi hala hızlanma performansı düşük..Daha bilgisyara bağlatamadım biz takana kadar dükkanı kapattığı için beyinci yani bu ateşleme bobinini değiştirmemize sebep olan bilgisyardaki "ateşleme faz kaydı 1.sıra" hatası kayboldumu yoksa hala veriyor mu bilmiyorum belkide eski ateşleme bobininde sorun yoktu boşuna değiştirdik ve yarın sabah erkenden maraşın göksun ilçesine gidicem 11 yemmuza kadar ordayım eğer orda bi bilgisyara bağlatacak yer bulamazsam 11 temmuza kadarda bilemicem ateşleme hatası hala veriyormu yani değiştirdiğim ateşleme bobinim arızalımıydı..Napıcamı şaşırdım bu performans olayına..2.oksijen sensörüne yanıltıcıyı da sipariş ettim haftaya gelir bakalım inşallah o parçada işe yarar oksijen sensörü hatalı silinir..Acaba bu performans düşüklüğü yazılımla alakalı olabilir mi? Beyin değişmişti hatırlarsanız benim başka çıkma beyin takıldı ve eski beyindeki program kopyalandı buna dendi bana..Acaba tekrar yazılım mı attırsam..Yetkili servisler ne kadara atar yazılımı bilgisi olan var mı?

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2012 Saat 21:11
Yani Mas Peugeot'taki arkadasin hakli cikti. 

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2012 Saat 21:18
Bakalım bilgisayara bağlandığında eğer ateşleme hatası çıkmazsa boşuna değil ateşleme bobininde de arıza varmış demek olacak yani boşıuna değişmiş olmayacak ama performans konusunda ne olacak bilmiyorum aslında haklı gibi duruyor arkadaş ama burda ne yazıkki onun dediklerini yaptırabileceğim bi usta yok mecburen temmuz sonunda istanbula gittiğimde maslak a uğrucam o zman heralde tam bakım görebilecek araç..

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2012 Saat 21:26
Orjinalini yazan: EmSul EmSul Yazdı:

Bakalım bilgisayara bağlandığında eğer ateşleme hatası çıkmazsa boşuna değil ateşleme bobininde de arıza varmış demek olacak yani boşıuna değişmiş olmayacak ama performans konusunda ne olacak bilmiyorum aslında haklı gibi duruyor arkadaş ama burda ne yazıkki onun dediklerini yaptırabileceğim bi usta yok mecburen temmuz sonunda istanbula gittiğimde maslak a uğrucam o zman heralde tam bakım görebilecek araç..

O halde daha fazla hic elletme temmuz sonunu bekle. Ne kaldi ki sunun surasinda.

Mesajı Yazan: BULUT06
Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2012 Saat 21:29
katalizör iptali var aracımda 206 yüksek devirlerde sesi cok güzel ama sunu söleim sana dışı katalizör görünümlü olanlar var 100lira içi boş onu taktır yoksa muayeneden geçemezsin takılır bana öle oldu saygılar aracı rahatlatıp cok güzel gidiyo araç bu arada..

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2012 Saat 01:44
Benim katalizör duruyor zaten sadece içi boşaltıldı yani katalizör takılı görünüyor bakınca..Ama benim performansa hiçbir etkisi olmadı katalizörün içini boşaltmanın usta halbuki hissedilir derece etkiler aracı ama dedi işte hala çözemedik performans niye düşük..Acaba bi ihtimalde diyorum baskı balatadan olabilir mi?Bitmeye yakın böyle ivmelenmeyi etkiler mi ki baskı balata öyle belirtisi varmıdır..

-------------
"2001 Peugeot 206 GTI"

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net