Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 hararet problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 hararet problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 6>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
madara Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı madara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mart 2012 Saat 18:55
slm. aracı rolantide çalıştırıp hava alma tapasını açtım biraz su geldi. damlama şeklinde değildi yanlız, bayaa bi fışkırma şeklinde su geldi, aracı rolantide çalıştırdım biraz gösterge tekrar fırladı. bide tapayı açtığımda genişleme kabının kapağını açmamıştım ancak yinede su fışkırdı. olmadı benimki. 
SeNi üZeN KRaL oLSa BiLe SiLeCeKSiN Ki, BiLSiNLeR KRaLıNı SiLeN SoYTaRıSıYLa uĞRaŞMaZ...
Yukarı Dön
madara Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı madara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mart 2012 Saat 19:00
koliva bişey daha soracağım.  aracın müşürlerini değiştirdiğimiz zaman fan rolesini sökmüştü tamirci. ancak ibre sona dayanınca 10-15 saniye sonra fan açıyordu. fan rolesinin fonksiyonu nedir? takılı değil benimki. cevaplarsan sevinirim. 

SeNi üZeN KRaL oLSa BiLe SiLeCeKSiN Ki, BiLSiNLeR KRaLıNı SiLeN SoYTaRıSıYLa uĞRaŞMaZ...
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mart 2012 Saat 21:40
Orjinalini yazan: madara madara Yazdı:

koliva bişey daha soracağım.  aracın müşürlerini değiştirdiğimiz zaman fan rolesini sökmüştü tamirci. ancak ibre sona dayanınca 10-15 saniye sonra fan açıyordu. fan rolesinin fonksiyonu nedir? takılı değil benimki. cevaplarsan sevinirim. 

Anlatalim.
Araclarimizdaki fanlari kontrol eden 3 adet role bulunur. Bu sistem pek cok aracta bu sekildedir. Genellikle asagidaki resimdeki gibidirler:

Bildiginiz uzere fanlar sadece iki kademeli olarak calisabilmektedirler.
1. Dusuk hizda (1. kademe),
2. Yuksek hizda (2. kademe)

1. kademe fan, motor suyu sicakligi belirli bir dereceye geldiginde (97 derece civari) ve klima acildiginda calisir. Fanlarin bu hizda calismalarini saglayan ise dusuk hic rolesi sayesindedir. Ustteki resimde yesil rolelerden soldaki. Alttaki rolenin gorevi ise sadece sol fan ile sag fan arasinda kopru kurmaktir. Ornegin 1. kademede fanlarin calismasi demek dusuk hiz rolesi ile bu siyah rolenin birlesimi sonucunda voltajin iki fana seri olarak verilmesi sonucu fanlarin yari hizda donmelerinden ibarettir. Yani kisaca
1. kademe fan = Sol yesil role aktif + alt siyah role pasif.

2. kademe fan ise motor sicakliginin yine belirli bir seviyeye (107 derece civari) ulasmasi durumunda aktiftir. Bu durumda yesil rolelerden sagdaki de devreye girer ve asagidaki sekil olusur.
2. kademe fan = Sol yesil role aktif + sag yesil role aktif + alt siyah role aktif.
Alttaki siyah rolenin aktif olmasi demek iki fan arasindaki koprunun kalkmasi demektir. Bu durumda her iki role de aktif oldugundan dolayi her iki fana da ayni miktarda voltaj gider ve bu sayede iki fan da tam hizda calismis olurlar.

Kaynak: http://www.peugeotlogic.com
Yukarı Dön
EmSul Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EmSul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mart 2012 Saat 22:55
Abi benimde böyle bi sorunum var fan açmıyor araç..Şu an beyin sökülü usta beyin tetiklemiyor o yüzden açılmıyor dedi beyne bakıcaklar..Benim su sıcaklığından çok yağ sıcaklık göstergesi artıyor 90 - 140 var 140a yakınlara geliyor kısa süre çalışmada su sıcaklığı aracı zorlamassak çok yükselmiyor ama trafikte 100-110lara geliyor haliyle fan açılmadığından ama benim en çok kafama takılan yağ sıcaklığı niye o kadar yükseliyor..
Neyse asıl konuya dönelim sizde heralde 2 tane fan var ama benim 206 GTI da 1 tane fan var yinede bendede 2 tane role var benimki hakkında bilginiz var mı?
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v"
"1998 Ford Mondeo 2.0 glx"
"2005 Peugeot Partner 2.0hdi"
"2004 Peugeot 307 1.6 bva"
Yukarı Dön
madara Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı madara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mart 2012 Saat 23:13
tşklr koliva anlatımın için. 

Yukarı Dön
delice48 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı delice48 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 17:19
aracın havasını almıstım dün.. bugün test edebildim.. Hararet göstergesi 90 a gelinceye kadar sorun yok 90 ı biraz geçince STOP lambasi yaniyor, sesli uyari veriyor hararet ibresi sona dayaniyor, araci STOP etmiyorum ben bu arada Fan devreye giriyor 20 25 Saniye sonra hararet göstergesi hızla düşüyor 80 lere geliyor 5 km yol gittikten sonra bu olaylari tekrar sil baştan yapiyor.. kısacası aracın havasını almakla bu sorun çözülmedi..

Böyle bir olayı yaşayan gören duyan çözümünü bilen varsa lüten paylaşsın zira sinirlerim alt-üst oldu:)
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 17:34
Orjinalini yazan: delice48 delice48 Yazdı:

aracın havasını almıstım dün.. bugün test edebildim.. Hararet göstergesi 90 a gelinceye kadar sorun yok 90 ı biraz geçince STOP lambasi yaniyor, sesli uyari veriyor hararet ibresi sona dayaniyor, araci STOP etmiyorum ben bu arada Fan devreye giriyor 20 25 Saniye sonra hararet göstergesi hızla düşüyor 80 lere geliyor 5 km yol gittikten sonra bu olaylari tekrar sil baştan yapiyor.. kısacası aracın havasını almakla bu sorun çözülmedi..

Böyle bir olayı yaşayan gören duyan çözümünü bilen varsa lüten paylaşsın zira sinirlerim alt-üst oldu:)

Konuyu arastiriyorum. Daha iyi anlamak adina su sorularimi cevaplarsan sevinirim.
20-25 saniye sure zarfinda araci susturmuyorsun degil mi? Eger susturmuyorsan 80 lere inmesi cok ilginc. Bunu neden sordugumu ben de bilmiyorum ama ibre yavas yavas mi iniyor yoksa birden mi? Ayni sekilde hararet ibresi birden mi yukseliyor yoksa nispeten yavas yavas mi?

Düzenleyen koliva - 29 Mart 2012 Saat 17:38
Yukarı Dön
delice48 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı delice48 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 18:21
selam koliva, araci susturmuyorum hararetin düşmesi ve inmesi anlık STOP lambasi yaniyor gösterge 90 da iken birden sona dayaniyor Fan Çalışıyor, yolculuğa devam ediyorum 20 25 saniye sonra birden 80 e iniyor..
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 21:09

selam koliva, araci susturmuyorum hararetin düşmesi ve inmesi anlık STOP lambasi yaniyor gösterge 90 da iken birden sona dayaniyor Fan Çalışıyor, yolculuğa devam ediyorum 20 25 saniye sonra birden 80 e iniyor..

Tamam. Bana biraz zaman ver. Bulduklarimi paylasacagim.
Yukarı Dön
delice48 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı delice48 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 21:15
Teşekkür ederim koliva.. birde bugun sanayiye gittim Elektrikçi Fanın üstünde bir rezistans var onu halledince sorun düzelir peugeot'larda bu sorun sık sık yaşanır dedi, Fanın üstünde rezistans olduğunu duymamıştım o yuzden güvenemedim böyle birşey varmidir ?
Tekrar teşekkürler.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 21:34

Teşekkür ederim koliva.. birde bugun sanayiye gittim Elektrikçi Fanın üstünde bir rezistans var onu halledince sorun düzelir peugeot'larda bu sorun sık sık yaşanır dedi, Fanın üstünde rezistans olduğunu duymamıştım o yuzden güvenemedim böyle birşey varmidir ?
Tekrar teşekkürler.

Soruyu sorgudum yerlerden bir tanesinin cevabi gayet ikna edici. Eger deneyebiliyorsan hemen git dene ve cevabi yaz. Ona gore sorunu cozmus olalim ya da aramaya devam edelim.
Yapmani istedigim sey su: Aracini calistir ve sonra klimayi ac. Sonra aracindan in ve on tarafa gecip  fanin calisip calismadigina bak. Ya da bu islemi yaparken baska birisi on tarafta sesi dinlesin daha iyi anlasilir. Seninkinde calismiyor olsa gerek. Eger calismiyorsa arizayi bulduk demektir.

Düzenleyen koliva - 29 Mart 2012 Saat 21:35
Yukarı Dön
delice48 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı delice48 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 22:02
koliva Fan çalışmıyor şimdi baktık
Yukarı Dön
madara Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı madara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 23:31
koliva mrb. delice48'in anlattığı problemin harfiyen aynısı benim problem. gerçi klima açıp fan olayına bakmadım ben daha yeni gördüm msjı. onada bakacağım ama bu 90 dan sonra birden hızla fırlamalar ve 15-20 saniye 140 larda beklemesi ve fan açıp tekrar aynı hızla inmesi gibi. yanlız dikkatimi çeken bi husus var, belki delice arkadaşın aracındada oluyordur bu. 15-20 sn sonra fan açıyor ibre inmiyor fan 7-8 sn sonra kapatınca sonra ibre iniyor. yani fanın kapanma anı ile ibrenin inme anı saniyesi saniyesine aynı.?????

Yukarı Dön
madara Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı madara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 23:53
bide şunu söyleyecem. yazan arkadaşların bi çoğu devirdaim pompası  değişip bu problemin geçtiğini söylemişler, onunla ilgisi varmı acaba,? sorun oysa onu değişelim diye sordum??

Yukarı Dön
delice48 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı delice48 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 Saat 00:15
madara sendeki sorunla bendeki sorun noktasına kadar aynı, sende yarın klimayi çalıştırıp fanın çalışıp çalışmadığına bakarmısın, yarında koliva nın dediği yöntemi uygularız inşallah hallolur..

Allah kimsenin başına böyle bir sorun vermesin, hararet yapsa sebepleri bellidir o yoldan gidilir sorun giderilir ama ortada yalancı hararet var ne oldugu belli değil..
hoşça ve keyifle kalın.
Yukarı Dön
delice48 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı delice48 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 Saat 00:20
son olarak benim atladığım madara nın farkettiği; FANIN KAPANMASI İLE BİRLİKTE HARARET GÖSTERGESİNİN AYNI ANDA DÜŞMESİ.
Yukarı Dön
madara Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı madara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 Saat 00:26
arabanın motordan felan pek anlamıyorum, ancak bildiğim kadarıyla hararet 90'ı geçmeye başladığında fan açar ve fan açıkken hararet 90'ın altına (yani uygun sıcaklığa geldikten sonra) fan sonra kapatır. fanın kapanması ile ibrenin aynı anda inmesi ilginç geldi bana. 

delice yarın akşam bakacağım aracın fanı klima açıkken açıyormu diye. bildiririm.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 Saat 07:11

koliva Fan çalışmıyor şimdi baktık

Tamam o zaman 99% sorunun kaynagini bulduk. Aciklayayim detayiyla.

Su asagidaki sema radyator faninin elektrik baglanti semasi. Bunun bir kac versiyonu var ama su anda onemli degil. Buna gore aracinizda 250W' lik iki asamali fan var.

Olusan problem su. Zamanla bu kabloda asinmalar, yipranmalar oluyor. Bu durum rolelerde, rezistorde veya baglanti noktalarinda da olusabilir. Asagidaki resim ise yukaridaki semadaki kablonun cikartilmis hali. Daha detayli baglanti noktalari gorulebilir.
Buna gore numaralar:

1. Roleler (biri yuksek hiz icin digeri dusuk hiz icin)
2. Fan baglanti soketi
3. Rezistor soketi
4. Sasi
5. Ana baglanti soketi
6.
Elektrik baglanti soketi (Sigorta paneline gider.)

Yapilmasi gereken sey, butun bu baglanti soketleri oksitlenme olmus mu, yipranma var mi diye kontrol etmek. Herhangi birsey varsa temizleyip tekrar denemek. Eger temizledikten sonra da olmuyorsa kablonun degismesi gerekiyor ki en sagliklisi da bu. Bunun yaninda roleler + rezistorun saglamligi da test edilmeli. Eger sansinizi kendiniz denemek isterseniz rezistorun saglamligindan baslayabilirsiniz. On tamponun alt izgarasindan iceriye dogru baktiginizda sol tarafta rezistoru goreceksiniz. Izgara 10 mm. lik civatalar ile tutturulmustur. Oradan elinizle cikarip disarida test edebilirsiniz.

Simdiden gecmis olsun Smile

kaynak: http://www.206info.co.uk

Düzenleyen koliva - 30 Mart 2012 Saat 07:30
Yukarı Dön
delice48 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı delice48 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 Saat 11:55
İlgi ve alakan için çok teşekkür ederim koliva en yakın zamanda işyerinden izin alıp sanayi ye gidip kabloları değiştireceğim..
Bizim için konuyu araştırıp paylaştığın için tekrar tekrar teşekkürler
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 Saat 12:04

İlgi ve alakan için çok teşekkür ederim koliva en yakın zamanda işyerinden izin alıp sanayi ye gidip kabloları değiştireceğim..
Bizim için konuyu araştırıp paylaştığın için tekrar tekrar teşekkürler

Rica ederim. Hayirli haberlerinizi bekliyorum Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 6>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 1465 2 konfor
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 7617 7 konfor
konu icon Gec calisma benzin pompa aorunu son mesaja git 142 0 Arslanalp2000
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2567 3 kralex18
konu icon Pejo206 Çakmak Sigortası son mesaja git 88 0 kralex18
konu icon 3008 1.2 Puretech 130 Eat8 Ateşleme sorunu son mesaja git 9370 7 erthe
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 344 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 177 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 160 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 340 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 236 0 Bayram 0816
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6863 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 174 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 196 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 182 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 754 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 254 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 242 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 922 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 363 0 kartal5200
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
TİMSAH 71 2
kralex18 2
konfor 2
Bayram 0816 1
ShoryuReppa 1
Mertdr 1
erthe 1
VedatAkçay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English