|
Bu Sistem nedir ? |
Yanıt Yaz | Sayfa <1234> |
Yazar | |||
06ÖzGüR06
3. Vites 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
Bir tanıdığın 407 HDİ aracıyla el freni ile U dönüşü yapmaya çalıştım ESP ışığı yanıp yanıp söndü ta ki kayma bitene kadar.Dit dit dit şeklinde.407 yi kaydırmak ne kadar zormuş dedim yahu.Sanki yolu pençelemiş gibi
|
|||
yavuz25
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
keşke esp yi kapatsaydın.
|
|||
06ÖzGüR06
3. Vites 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
||
Aslında ASR ve ESP birbirine çok benzeyen sistemler.ASR de aracın ilk kalkışında patinaj çekmesini önlemeye çalışır.Evet tek başına ASR de olabilir.Çünkü motor 3000 devri geçmiyormuş.Bu da bir sınırlandırma olduğunu gösteriyor.. Bunu anlamak için benim yaptığım gibi el freni ile U dönüşü yapmak. |
|||
yavuz25
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
yavuz25
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
ama bu arada ESP çok çok önemli,hayat kurtarıcı bir sistem.
|
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
06ÖzGüR06
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
||
ESP düğmesi yoksa evet o zaman ESP yokmuş demek ki ASR mevcut o halde aracınızda ilk kalkışta bu olay oluyorsa tabi ASR (Anti Spin Regulation) var doğru.Yani spin atmayı önleyici sistem.ABS, ASR ve ESP bunlar hep birbiriyle bağlantılı olarak çalışır.Bu arada ASR olması çok iyi güvenlik açısından.Kaygan ve buzlu zeminlerde kolay kolay yolda kalmazsınız.(Tabi ki kış lastikleriniz takılı ise) |
|||
ose
2. Vites 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Eps yok . Asr var yada difransiyel kilidi.
|
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
06ÖzGüR06
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
||
Bence patinaj çektirmeye çalışıp aracı fazla zorlama. Bu özelliğin devreye girmesi için daha kaygan yolda denemen lazım.Baktın ki yerler buzlu ve kaygan ani bir kalkış yaptığında hemen devreye girer.Tabi ki bunu denerken kendinin ve çevrenin güvenliğinden emin olman lazım. |
|||
ose
2. Vites 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Tek tekeri daha kolay pati çekecek bi yere sokman lazım. Örneğin mıcır, yada çamurlu yol. Anlıyacağın ön tekerliğin birtanesinin altının kaygan olması lazım. Şayet difransiyel kiliti varsa altı kaygan olan tekerlek 2-3 tur dönmeden sonra patiyi kesecektir ve o bib sesiyle beraber ekranda bişeyler gözükebilir. Yanız demişsin pati çekmişsin 3-5 saniye boyunca pati çekiyosa veya daha fazla süre çekiyosa ASR yoktur. Bahsettiğim test olayı gerçekleşirse senin aracında sadece difransiyel kiliti vardır.
|
|||
06ÖzGüR06
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
||
Bizim araçta var kilitli diferansiyel yani sınırlı kayar diferansiyel deniyor.Buzlu yolda bizim araç 5-6 saniye gibi patinaj çekiyor.Sonra kurtarıyor ama patinaj çekmeye devam ediyor.Gücün tekerlekten tekerleğe aktarıldığını hissedebiliyorum. |
|||
by_imp
1. Vites 03 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
benim arkadasin kedisinde asr tusuna deng gelmistim hatta bu ne diye sordum bilmiyorum dedi oda baya goz onunde bir yere koymuslar
eee benim 106 da pati cekmiyor onda ne vardir :) |
|||
kerem gaziantep gazikent mah.
106 GTİ siyah 0 rh + |
|||
06ÖzGüR06
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
||
Çektiremiyorsundur belki |
|||
by_imp
1. Vites 03 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
olabilir dostum cekemiyorum degilde cekmek istemiyorum zira bir kere drift yaptim bana 380 tlye mal oldu
|
|||
106 GTİ siyah 0 rh + |
|||
ose
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
06ÖzGüR06
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
||
O zaman yapmamak lazım demek ki ne gerek var ama çektirmek istesen çeker niye çekmesin.Kabak lastikle filan yapılır.Ama dediğin bedeli yüksek oluyor bazen. |
|||
by_imp
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
kabak lastik ne oluyor can cekisen lastik anlaminami geliyor lastiklerimi yenileme yakin iyice hakini veririm o zaman :) |
|||
106 GTİ siyah 0 rh + |
|||
ose
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
o kadar pati çekmiyor ki zaten 1 veya 2 tur ya dönüyor ya dönmüyor hatta sanırım 1 tur attıktan sonra Devir saati orada kitleniyor 2 bindeyse 2 binde sabit kalıyor pati bitince gazı alıyor geri ama patinaj 1 veya 2 tur alıyor saniye olarak 1 sn ile 3 sn arasında oluyor.
|
|||
Yanıt Yaz | Sayfa <1234> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |