![]() |
|
Led Peugeot Logo Yardım. . . |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hocam parlama konusu halledirli firenç koyularak fakat orjinalli bence led kullanmak
|
||
![]() |
||
|
koliva buna uygun baskı devre çıkarabilirmi
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Seninkinde 150 kullanabilirsin tamamda bu uygulamada dedim. Yani verdigin videodaki adam 300 adet ledi siralamis oraya. Youtube'da alttaki yorumlarda kendisi soruyu cevaplamis ![]() |
||
![]() |
||
|
o yazıyı okudum fakat ben de saydım en fazla 150 tane
![]() Düzenleyen afaruk307 - 14 Ağustos 2011 Saat 21:10 |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Baski devre derken pcb mi yapmayi planliyorsun? Düzenleyen koliva - 14 Ağustos 2011 Saat 21:21 |
||
![]() |
||
|
evet---zor gibi duruyor fakat olursa engaratisi bence bu
Düzenleyen afaruk307 - 14 Ağustos 2011 Saat 21:24 |
||
![]() |
||
|
Free pcb dizayni yapabilecegin programlar var. Eger bu isten anliyorsan neden olmasin. |
||
![]() |
||
|
hocam yukarıda ki veridiğin şekilden ben bişe anlamadım paralel 4 lede e 1 ohm luk direnç peki bunları nası bağlıcaz biraz açıklarmısın
|
||
![]() |
||
|
demek istedğim pb progmına nası aktarıcam biraz fikir verebilirmis.n...
|
||
![]() |
||
|
Daha once hic cizim yaptin mi? Deneyimin var mi? |
||
![]() |
||
|
elimde bakırın üzerine çizdim ve hazır çizimleri kullandım el yatkınlığım var fakat pc de daha önce çizmedim...çizim işinei hallederim ----bana gereken bağlantı şekillerini peugeout logo su etrafında nası yapıcam fikir verebilcek bi taslak gerek...
Düzenleyen afaruk307 - 14 Ağustos 2011 Saat 21:56 |
||
![]() |
||
|
Kullanacagin led'lerin her biri 3 Volt ile calisacagindan maximum 4 ledi seri sekilde baglayabilirsin yani 4x3=12 Volt. Her 4 lu guruba bir direnc baglayacaksin ve olup bitecek. Yapacagin baski devrede bunu goz onune alarak bacak baglantilarini gecireceksin. Tabi burada ustteki deliklerin de yerleri onemli, denk gelmesi gerek. |
||
![]() |
||
|
ete aynı denk getirmek mesele bu yüzden pcb den vazgeçtim pertinaks la çalışıcam...
|
||
![]() |
||
|
fikir vermesi açısından makyajlı kasanın logosunu koyuyorum.... ![]() ![]() ![]() ![]() Led olarak hangi boyutta kullanırsam görüntü dahah güzel olur sizin fikirlerinizi bkliyorum....[1-4 no hariç] ![]() 5mm mantar led ![]() |
||
![]() |
||
|
güncelyuss
|
||
![]() |
||
UGuRs ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 185 |
|
mantar led daha güzel gösterir bence
|
||
KahramanKentli...
|
||
![]() |
||
efecelebi ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2011 Konum: Ankara - Akdere Durum: Aktif Değil Mesajlar: 184 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efecelebi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
PCB ye yapmak yerine delikli pertinaksa yapmanız en iyisi olacaktır elbette,
led olarak ışığın direkt karşıya vurmasını isterseniz 2 ve 3 numaralı ledler mercekli klasik led dir, mantar led ise aynı MCD değerinde ama 120-150 derece ışık açısına sahip led dir (bence klasik mercekli led kullanın ama 5mm değil 3 mm olsun) Kullanacaağınız ledin rengine göre çalışma voltajı farklıdır, mesela kırmızı ledlerin ideal çalışma voltajı 2,2 beyaz ledlerin 3,3 volttur, yalnız ideal voltaj altında yüksek ışık vereceği için panjur logosunda aşırı parlak ve göz alıcı bir görüntü olacaktır bence yüksek voltaja ve voltaj dengesizliklerine karşı korunması için ise ledlerin voltajını bir regülatörden geçirmenizi şiddetle öneririm. |
||
1990 Model 1468 cc 8 valve Lancer
Ankara - Akdere 0530 242 80 08 Follow me Home cu :D |
||
![]() |
||
|
hocam 3mm led logonun deliklerine küçük gelmezmi delikler 206 lara göre geniş....
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Butun o altigen kutucuklari kesip cikaracaksin herhalde ve oralardan ledlerin kafalari gozukecek. Bu hem biraz agir bir is hem de ledlerin gozukmesi ne kadar hos durur bilmiyorum. Bu yuzden soyle bisey yapsan nasil olur tartisalim istedim. O kutucuklari yine kesip cikar ve logonun arka kismina diyelimki kirmizi, ya da beyaz istiyorsan ince beyaz bir plastik film koy. Hani yol bilgisayarinin arkasindaki mantik gibi. Sonra isiklandirmayi bu filmin arkasindan yap. Hem daha az led kullanirsin, hem eger cok parlak olursa isigin siddetini kolayca ayarlayabilirsin, hem de tekduze bir isik elde etmis olursun.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |