Led Peugeot Logo Yardım. . .
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Modifiye ve Tuning Bilgileri
Forum Tanımlaması: performans arttırıcı işlemler ve parcalarla ilgili gerekli bilgiler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17191
Tarih: 13 Haziran 2025 Saat 02:16 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Led Peugeot Logo Yardım. . .
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Led Peugeot Logo Yardım. . .
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 06:17
led li logolara rastaldım farklı bir uygulama olmuş-----
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-kablo-aksesuar-peugeot-isikli-logo/detay/?" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-kablo-aksesuar-peugeot-isikli-logo/detay/?
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-peugeot-206207-ledli-logo-kirmizi-led-bedava-kargo-55660374/detay/?" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-peugeot-206207-ledli-logo-kirmizi-led-bedava-kargo-55660374/detay/?
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-peugeot-206207-ledli-logo-beyaz-led-bedava-kargo-55659950/detay/?" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-peugeot-206207-ledli-logo-beyaz-led-bedava-kargo-55659950/detay/?
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-peugeot-ledli-logo-ucretsiz-kargo-46730146/detay/?" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-peugeot-ledli-logo-ucretsiz-kargo-46730146/detay/?
Buda El yapımı Led Logo ----videoda ledler çok parlak görünüyor dirençle parlaklığını azaltıp güzel bir uygulama olabilir...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 13:12
farklı bi çalışma ama dediğin gibi fazla parlak biraz daha soluk olsa çok başarılı olabilirmiş
------------- 106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX) Çakmak/Ümraniye/İstanbul 0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 15:19
videodaki ledlerin bağlantı şekilleri hakkında yardımcı olabilecek varmı kaç lede direnç kaç volt vs...gibi
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 17:06
Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 18:25
fikir güzel de, resimdeki eleman bunları yapacağına önce bir çift zenon almayı akıl etseymişya :) o ledler kırmızı olursaa çok daha güzel olur. ve kesinlikle gücü azaltılmalı
------------- 2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 18:27
bende aynı düşüncedeyim gücü azaltılmalı--zenon la nasıl yapılırdiki...vede bağlantı hakkında bilgisi olan yardım etsin lütfen
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 19:04
afaruk307 Yazdı:
bende aynı düşüncedeyim gücü azaltılmalı--zenon la nasıl yapılırdiki...vede bağlantı hakkında bilgisi olan yardım etsin lütfen |
ben zenonu farları için kast ettim 
------------- 2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 19:26
g-demir Yazdı:
afaruk307 Yazdı:
bende aynı düşüncedeyim gücü azaltılmalı--zenon la nasıl yapılırdiki...vede bağlantı hakkında bilgisi olan yardım etsin lütfen |
ben zenonu farları için kast ettim  |
farları boşver logo ya bak 
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 19:39
Bu noktada fotograf yanıltıcı olabılır. Cunku fotograf makınesı bır ısıgı daha kuvvetlı yada daha zayıf gosterebılır. Bu duruma gore degısır. O acıdan gercekte resımdekı kadar kuvvetlı bır ısık cıkacagını sanmıyorum. Cunku karanlıktakı bır ısıgı cekersenız cok fazla aydınlık gorulur. Bu fotograf makınesının calısma prensıbınden ılerı gelır...
Onun harıcınde bu ısı yapıp yapmama konusu zevke kalmıs. Herzaman yanmayacagı ıcın yapılabılır dıye dusunuyorum. Yalnız ugrastırıcı olmasıyla beraber dıkkat cekıcı bır sonuc verecegınden emınım 
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 19:45
CeCoLi Yazdı:
Bu noktada fotograf yanıltıcı olabılır. Cunku fotograf makınesı bır ısıgı daha kuvvetlı yada daha zayıf gosterebılır. Bu duruma gore degısır. O acıdan gercekte resımdekı kadar kuvvetlı bır ısık cıkacagını sanmıyorum. Cunku karanlıktakı bır ısıgı cekersenız cok fazla aydınlık gorulur. Bu fotograf makınesının calısma prensıbınden ılerı gelır...
Onun harıcınde bu ısı yapıp yapmama konusu zevke kalmıs. Herzaman yanmayacagı ıcın yapılabılır dıye dusunuyorum. Yalnız ugrastırıcı olmasıyla beraber dıkkat cekıcı bır sonuc verecegınden emınım 
|
aynen foto makinası yanıltıcı--evet dikkat çekeceği aşikar  yanlız teknik yardıma ihtiyacım varyardımcı olabilrimisn.... 
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 19:54
Bu noktada bılgım yeterlı degıl. Alacagın lede gorede degısıklık gosterecek bır durum. Bence kendın bu ısın altından kalkamayabılırsın. Elektronıkcı bır kısıden destek almanı tavsıye ederım...
Ledlerın arkalarını karıstırmadan lehımleme ısı bıraz karmasık...
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 20:05
cecolim o konuda sıkıntım yok sadece bağlantı şekli direnç konusu lazım bu konuda bilirkişi varsa bilgilerini esirgemesin lütfen...
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 20:30
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 20:46
Hangi renk yapacaksin ona gore bir hesaplama yapabilirim sana. Renk onemli cunku ona gore voltaj degisiyor.
Bu arada su link isini gorecektir.
http://www.ledcalculator.net/default.aspx?lang=tr-TR" rel="nofollow - http://www.ledcalculator.net/default.aspx?lang=tr-TR
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 20:48
hocam beyaz veya kırmızı düşünüyorum öncelik beyaz
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 20:54
buda aynı arabanın gündüz çekimi
Bu video da beyaz ledli
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 20:59
afaruk307 Yazdı:
hocam beyaz veya kırmızı düşünüyorum öncelik beyaz |
Beyaz ledler genellikle 3 Volt ve uzeri besleniyorlar. Verecegin akim ise 3 Voltta 10 mA. Yukarida verdigim linkten degerleri yerine koyunca 40 led icin asagidaki devre ortaya cikiyor.

|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 20:59
Yalniz bu uygulamada 300 adet led kullanilmis farkindasin degil mi?
|
Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 21:00
ben olsam her delikden 1 led uzatmam logonun arkasına güzel bi ışık koyarım deliklerden yansır hem öndekinin dikkatini fazla dağıtmaz hemde bu kadar parlamaz
------------- 106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX) Çakmak/Ümraniye/İstanbul 0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 21:03
koliva Yazdı:
Yalniz bu uygulamada 300 adet led kullanilmis farkindasin degil mi?
| ü300 değil en fazla 150 tane
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 21:03
34sea45 Yazdı:
ben olsam her delikden 1 led uzatmam logonun arkasına güzel bi ışık koyarım deliklerden yansır hem öndekinin dikkatini fazla dağıtmaz hemde bu kadar parlamaz
|
hocam parlama konusu halledirli firenç koyularak fakat orjinalli bence led kullanmak
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 21:04
koliva buna uygun baskı devre çıkarabilirmi
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 21:05
Seninkinde 150 kullanabilirsin tamamda bu uygulamada dedim. Yani verdigin videodaki adam 300 adet ledi siralamis oraya. Youtube'da alttaki yorumlarda kendisi soruyu cevaplamis 
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 21:10
o yazıyı okudum fakat ben de saydım en fazla 150 tane 150 üzerinden baskı dvre yapabiliryim yolları çizip...
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 21:21
afaruk307 Yazdı:
o yazıyı okudum fakat ben de saydım en fazla 150 tane 150 üzerinden baskı dvre yapabiliryim yolları çizip...
|
Baski devre derken pcb mi yapmayi planliyorsun?
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 21:23
evet---zor gibi duruyor fakat olursa engaratisi bence bu
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 21:24
afaruk307 Yazdı:
evet |
Free pcb dizayni yapabilecegin programlar var. Eger bu isten anliyorsan neden olmasin.
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 21:26
hocam yukarıda ki veridiğin şekilden ben bişe anlamadım paralel 4 lede e 1 ohm luk direnç peki bunları nası bağlıcaz biraz açıklarmısın
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 21:28
demek istedğim pb progmına nası aktarıcam biraz fikir verebilirmis.n...
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 21:40
afaruk307 Yazdı:
demek istedğim pb progmına nası aktarıcam biraz fikir verebilirmis.n... |
Daha once hic cizim yaptin mi? Deneyimin var mi?
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 21:55
elimde bakırın üzerine çizdim ve hazır çizimleri kullandım el yatkınlığım var fakat pc de daha önce çizmedim...çizim işinei hallederim ----bana gereken bağlantı şekillerini peugeout logo su etrafında nası yapıcam fikir verebilcek bi taslak gerek...
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2011 Saat 22:01
afaruk307 Yazdı:
elimde bakırın üzerine çizdim ve hazır çizimleri kullandım el yatkınlığım var fakat pc de daha önce çizmedim...çizim işinei hallederim ----bana gereken bağlantı şekillerini peugeout logo su etrafında nası yapıcam fikir verebilcek bi taslak gerek... |
Kullanacagin led'lerin her biri 3 Volt ile calisacagindan maximum 4 ledi seri sekilde baglayabilirsin yani 4x3=12 Volt. Her 4 lu guruba bir direnc baglayacaksin ve olup bitecek. Yapacagin baski devrede bunu goz onune alarak bacak baglantilarini gecireceksin. Tabi burada ustteki deliklerin de yerleri onemli, denk gelmesi gerek.
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 00:18
koliva Yazdı:
afaruk307 Yazdı:
elimde bakırın üzerine çizdim ve hazır çizimleri kullandım el yatkınlığım var fakat pc de daha önce çizmedim...çizim işinei hallederim ----bana gereken bağlantı şekillerini peugeout logo su etrafında nası yapıcam fikir verebilcek bi taslak gerek... |
Kullanacagin led'lerin her biri 3 Volt ile calisacagindan maximum 4 ledi seri sekilde baglayabilirsin yani 4x3=12 Volt. Her 4 lu guruba bir direnc baglayacaksin ve olup bitecek. Yapacagin baski devrede bunu goz onune alarak bacak baglantilarini gecireceksin. Tabi burada ustteki deliklerin de yerleri onemli, denk gelmesi gerek.
|
ete aynı denk getirmek mesele bu yüzden pcb den vazgeçtim pertinaks la çalışıcam...
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 01:41
fikir vermesi açısından makyajlı kasanın logosunu koyuyorum....
Led olarak hangi boyutta kullanırsam görüntü dahah güzel olur sizin fikirlerinizi bkliyorum....[1-4 no hariç] 5mm mantar led
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 06:36
Mesajı Yazan: UGuRs
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 07:11
mantar led daha güzel gösterir bence
------------- KahramanKentli...
|
Mesajı Yazan: efecelebi
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 10:46
PCB ye yapmak yerine delikli pertinaksa yapmanız en iyisi olacaktır elbette, led olarak ışığın direkt karşıya vurmasını isterseniz 2 ve 3 numaralı ledler mercekli klasik led dir, mantar led ise aynı MCD değerinde ama 120-150 derece ışık açısına sahip led dir (bence klasik mercekli led kullanın ama 5mm değil 3 mm olsun) Kullanacaağınız ledin rengine göre çalışma voltajı farklıdır, mesela kırmızı ledlerin ideal çalışma voltajı 2,2 beyaz ledlerin 3,3 volttur, yalnız ideal voltaj altında yüksek ışık vereceği için panjur logosunda aşırı parlak ve göz alıcı bir görüntü olacaktır bence yüksek voltaja ve voltaj dengesizliklerine karşı korunması için ise ledlerin voltajını bir regülatörden geçirmenizi şiddetle öneririm.
------------- 1990 Model 1468 cc 8 valve Lancer Ankara - Akdere 0530 242 80 08 Follow me Home cu :D
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 12:44
efecelebi Yazdı:
PCB ye yapmak yerine delikli pertinaksa yapmanız en iyisi olacaktır elbette, led olarak ışığın direkt karşıya vurmasını isterseniz 2 ve 3 numaralı ledler mercekli klasik led dir, mantar led ise aynı MCD değerinde ama 120-150 derece ışık açısına sahip led dir (bence klasik mercekli led kullanın ama 5mm değil 3 mm olsun) Kullanacaağınız ledin rengine göre çalışma voltajı farklıdır, mesela kırmızı ledlerin ideal çalışma voltajı 2,2 beyaz ledlerin 3,3 volttur, yalnız ideal voltaj altında yüksek ışık vereceği için panjur logosunda aşırı parlak ve göz alıcı bir görüntü olacaktır bence yüksek voltaja ve voltaj dengesizliklerine karşı korunması için ise ledlerin voltajını bir regülatörden geçirmenizi şiddetle öneririm.
|
hocam 3mm led logonun deliklerine küçük gelmezmi delikler 206 lara göre geniş....
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 13:18
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 14:12
Butun o altigen kutucuklari kesip cikaracaksin herhalde ve oralardan ledlerin kafalari gozukecek. Bu hem biraz agir bir is hem de ledlerin gozukmesi ne kadar hos durur bilmiyorum. Bu yuzden soyle bisey yapsan nasil olur tartisalim istedim. O kutucuklari yine kesip cikar ve logonun arka kismina diyelimki kirmizi, ya da beyaz istiyorsan ince beyaz bir plastik film koy. Hani yol bilgisayarinin arkasindaki mantik gibi. Sonra isiklandirmayi bu filmin arkasindan yap. Hem daha az led kullanirsin, hem eger cok parlak olursa isigin siddetini kolayca ayarlayabilirsin, hem de tekduze bir isik elde etmis olursun.
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 14:38
koliva Yazdı:
Butun o altigen kutucuklari kesip cikaracaksin herhalde ve oralardan ledlerin kafalari gozukecek. Bu hem biraz agir bir is hem de ledlerin gozukmesi ne kadar hos durur bilmiyorum. Bu yuzden soyle bisey yapsan nasil olur tartisalim istedim. O kutucuklari yine kesip cikar ve logonun arka kismina diyelimki kirmizi, ya da beyaz istiyorsan ince beyaz bir plastik film koy. Hani yol bilgisayarinin arkasindaki mantik gibi. Sonra isiklandirmayi bu filmin arkasindan yap. Hem daha az led kullanirsin, hem eger cok parlak olursa isigin siddetini kolayca ayarlayabilirsin, hem de tekduze bir isik elde etmis olursun.
|
hocam fikrim gayet mantıklı fakat bu kadar az led le mat bir görüntü elde etmiş olmazmıyız---aslında elimde çıkma logo olsa denerdim fakat elimde logo yok olsa daha net fikir elde edebilridim....
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 14:44
afaruk307 Yazdı:
hocam fikrim gayet mantıklı fakat bu kadar az led le mat bir görüntü elde etmiş olmazmıyız---aslında elimde çıkma logo olsa denerdim fakat elimde logo yok olsa daha net fikir elde edebilridim.... |
Ben led sayisi hakkinda bisey soylemedim. Yine sen arka tarafta kac tane led koymak istiyorsan koy. Hem de baski devre uzerine de istiyorsan rahatlikla yapabilirsin cunku ust taraftaki kucuklara kafalarinin gecip gecmeyecegini kontrol etmene gerek kalmayacak. Sana lazim olan, logonun buyuklugu kadar film, ve bir o buyuklukle delikli pertinaks ya da baski devre. Sonra diz ledlerini kafana gore. Onunde film olacagi icin isik dagilacaktir o yuzden ledleri arka tarafta gelisiguzel koyabilirsin.
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 14:46
koliva Yazdı:
afaruk307 Yazdı:
hocam fikrim gayet mantıklı fakat bu kadar az led le mat bir görüntü elde etmiş olmazmıyız---aslında elimde çıkma logo olsa denerdim fakat elimde logo yok olsa daha net fikir elde edebilridim.... |
Ben led sayisi hakkinda bisey soylemedim. Yine sen arka tarafta kac tane led koymak istiyorsan koy. Hem de baski devre uzerine de istiyorsan rahatlikla yapabilirsin cunku ust taraftaki kucuklara kafalarinin gecip gecmeyecegini kontrol etmene gerek kalmayacak. Sana lazim olan, logonun buyuklugu kadar film, ve bir o buyuklukle delikli pertinaks ya da baski devre. Sonra diz ledlerini kafana gore. Onunde film olacagi icin isik dagilacaktir o yuzden ledleri arka tarafta gelisiguzel koyabilirsin.
|
peki hocam ledleri deliklerden çıkarmadan renkli plastik kağıda sabitlicem buda arada mesafe bıralaca acaba sığarmıki logo yerine....
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 15:12
afaruk307 Yazdı:
efecelebi Yazdı:
PCB ye yapmak yerine delikli pertinaksa yapmanız en iyisi olacaktır elbette,
led
olarak ışığın direkt karşıya vurmasını isterseniz 2 ve 3 numaralı
ledler mercekli klasik led dir, mantar led ise aynı MCD değerinde ama
120-150 derece ışık açısına sahip led dir (bence klasik mercekli led
kullanın ama 5mm değil 3 mm olsun)
Kullanacaağınız ledin rengine göre
çalışma voltajı farklıdır, mesela kırmızı ledlerin ideal çalışma
voltajı 2,2 beyaz ledlerin 3,3 volttur, yalnız ideal voltaj altında
yüksek ışık vereceği için panjur logosunda aşırı parlak ve göz alıcı bir
görüntü olacaktır bence
yüksek voltaja ve voltaj dengesizliklerine
karşı korunması için ise ledlerin voltajını bir regülatörden geçirmenizi
şiddetle öneririm.
|
hocam 3mm led logonun deliklerine küçük gelmezmi delikler 206 lara göre geniş....
|
Ledler armadaki peteklerden dışarı bakacaksa çok kötü bir görüntü ortaya çıkar, koliva beyin önerisi bence gayet makul, diğer kısmı artık deneme yanılma ve logo ile civarını incelemekle siz öğrenebilirsiniz.
------------- 1990 Model 1468 cc 8 valve Lancer Ankara - Akdere 0530 242 80 08 Follow me Home cu :D
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 15:13
afaruk307 Yazdı:
peki hocam ledleri deliklerden çıkarmadan renkli plastik kağıda sabitlicem buda arada mesafe bıralaca acaba sığarmıki logo yerine.... |
Cikarip denemek gerek. Bu yontemle delikli pertinaks kukllanirsan aydinlatma devresinin kalinligi 1 veya 1,5 cm olur. Diger taraftan boyle mercek kafali ledlerden ziyade minik SMD led denilen ledlerden de kullanabilirsin. Ornegin soyle bisey yapmislar:

|
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 15:27
şuanki tasam ışık eşit miktarda dağılcakmı ???bunuda öğrenmek için denmek lazım fakat çıkma logo yok
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 18:36
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 20:05
afaruk307 Yazdı:
şuanki tasam ışık eşit miktarda dağılcakmı ???bunuda öğrenmek için denmek lazım fakat çıkma logo yok |
Yol bilgisayarinin arkasinda 3 adet lamba var. Ekran bu lambalara gore buyuk olmasina ragmen isik gayet guzel ekrana esit bir sekilde dagilabiliyor. Kaldiki senin uygulamanda o kutucuklardan zaten fark olsa bile anlasilamaz. Zaten herbir tarafina led doseyeceksin o yuzden fark olmasina imkan bile kalmaz.
|
Mesajı Yazan: forewer_fb
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 22:01
koliva Yazdı:
afaruk307 Yazdı:
|
ben burada bir konuyu düzeltmek istiyorum koliva bir konuda yanılmış sanırım, seri yada paralel istediğin kadar led bağlayabilirsin, voltajda herhangi bir değişiklik olmaz, sadece çekeceği akım vazlalaşır araç aküsü de 60Ah olduğu için sıkıntı yaşamazsın.
ikinci olarak verilen resimde dirençler (-) ye bağlanmış, dirençleri (+) ya bağlaman gerekir, diğer türlü herhangi bir şasede bütün ledlerin yanar, senin yerinde olsam anod yani artı uca birde zener diyot koyardım ne olur ne olmaz ters gerilimde koruyucu olur.
------------- İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı B Rh(+) 0533 484 26 08
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağustos 2011 Saat 22:23
afaruk307 Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
|
aynen foto makinası yanıltıcı--evet dikkat çekeceği aşikar  yanlız teknik yardıma ihtiyacım varyardımcı olabilrimisn.... 
|
şimdi burda fotoğraf makinesinin ISO değeri çok önemli. hem diyafram açma-kapama hızı ne kadar? bak bunlar tüm görüntüyü çok değiştirir. ayrıca eğer mercek çapı eğer 1,26'dan küçükse, ve ışık açısı 45dereceden yüksek ise ki bu görüntüyü bozar... 
|
Mesaj Tarihi: 16 Ağustos 2011 Saat 01:49
ışık testi için çıkma bir logo ya ihtiyacım var faakt bir türlü bulamadım---şuanki düşüncem altıgenleri delip arakasına beyaz plastik aksamı koyup 3 lü gruplar haline şerit led döşeyeceğim ---şerit led de zener diyot a gerek varmı ---şerit led in bildiğim kadarıyla dirençleri hazır---
|
Mesajı Yazan: hakann83
Mesaj Tarihi: 16 Ağustos 2011 Saat 04:28
çıkmacılarda bulursun logoyu
|
Mesaj Tarihi: 16 Ağustos 2011 Saat 10:01
kaybolup gitmesin günceli. . .
|
Mesaj Tarihi: 16 Ağustos 2011 Saat 10:17
En güzeli koliva beyin dediği gibi logo arkasına şeffaf yada mat beyaz bir film şeridi, arkaya da istediğiniz renkte ledler olmasıdır bence :)
|
Mesaj Tarihi: 16 Ağustos 2011 Saat 10:18
efecelebi Yazdı:
En güzeli koliva beyin dediği gibi logo arkasına şeffaf yada mat beyaz bir film şeridi, arkaya da istediğiniz renkte ledler olmasıdır bence :)
|
evet şuanki düşüncem o fakat çıkma logo bulmam lazım denemek için orjinal logoyla oynamak istemiyorum elimde kalır fln....
|
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2011 Saat 00:45
Konuyu Çeşitli Şekillerle ve İfadelerle Güncel Tutman Doğru Değil Faruk um..
|
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2011 Saat 00:47
AlbaYDemircaN Yazdı:
Konuyu Çeşitli Şekillerle ve İfadelerle Güncel Tutman Doğru Değil Faruk um..
|
kusura bakma albayım yanlış olduğunu bilmiyordum 
|
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2011 Saat 02:12
aslında hos bır calısma yalnız onden bakan adamın gorus acısını bozar ısık ıgne gıbı batar adamın gozune artı aslan fazla bellı olmuyor dedıgınız gıbı yorumlarda zaman ayarlayıcı potosyo metrelı kucuk bı devre ıle kısa bılır yada 2.2 ohm hat sonu drencı ıle yada 1 k lık drencle ısıgı zayıflata bılır
|
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2011 Saat 02:17
ahmetsemiz Yazdı:
aslında hos bır calısma yalnız onden bakan adamın gorus acısını bozar ısık ıgne gıbı batar adamın gozune artı aslan fazla bellı olmuyor dedıgınız gıbı yorumlarda zaman ayarlayıcı potosyo metrelı kucuk bı devre ıle kısa bılır yada 2.2 ohm hat sonu drencı ıle yada 1 k lık drencle ısıgı zayıflata bılır
|
böyle bir dezavantajı olduğu için altıgenleri delip arkasına buzlu plastik parça onun arkasına da 3 lü gruplar halinde şerit led döşeyceğim aslanda belli olur gözü de yormaz diye düşünüyorum--denemek için çıkma logo arıyorum breadboard gibi kullanmak orjinali elimde kalır fln :)))
|
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2011 Saat 15:56
|