![]() |
|
lpg taktırıyorum bilmem doğrumu yapıyorum |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234 5> |
Yazar | |||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
onun aslı bazı araçlarda arıza ışığı yanıyuor bazılarında yanmıyor değil eğer usta düzgün takar ve ii ayarlarsa kesinlikle yanmaz |
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
okan9823 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2010 Konum: peugeot Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
||
arkadaşım bende 206 gti var okadar yakmıyor tamam otomatik oluşunun etkisi var ama bence lpg olayına girme yakıt önemli diyorsan dizel al derim
|
|||
YA HERKEZLE AYNI,YA HERKEZDEN FARKLI
|
|||
![]() |
|||
çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
||
anladımda kardeş ama dizel alacak para yok ![]() bizde en son çare lpg taktırmayı düşündük.hesaplamalarımız göre %50 karımız olacak.çünkü ben acemiyim.aracım otomatik belki doğru kullanamıyorum ve bunun sonucunda km de 0.6krş ortalama yakıyor.bu durumda herkes aynı şeyi düşünürdü.ne yapalım artık çıktık bir yola umarım sorun çıkmaz.bu akşam almaya gideceğim bakalım artık umarım hesaplarım tutar.yinede saol fikirlerin için.....
|
|||
206 feline (2006) 1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
Dun bızım servıste yıne sıtemızden bır abımızın aracına montaj yapıldı. aracıda senınkının aynısı... Atıker fast dıstan depo montaj yapıldı. Duzgun yapılırsa herhangı bır sıkıntı cıkmaz...
|
|||
![]() |
|||
çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
||
Üstad,ustanın bana dediği araç lpg yakıtı benzine göre daha ince olduğu için bazen algılayamıyor bazen algılıyor gibi bir şey söyledi.ama pug servisi ile de görüştüm o kadar önemli değilmiş.bu araçların çoğunda yanıyor dediler.servis söndürüyormuş.ama aklımda takılan bir süre sonra geri yanıyor mu yada ne kadar süre sonra yanıyor.ama belkide arıza ışığı yanmaz.bakalım artık akşam belli olacak.yinede saol metin kardeş.kal sağlıcakla
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Günaydın üstad; dün usta ile görüştüğümde dıştan takmamın daha iyi olacağını sizin dediğiniz gibi 32 lt küçük bir deponun bagaja daha iyi olacağını söylediler.bende tamam dedim.Acemiyim altdan takınca bir miktar araç alçaldığı için korumada olsa bir yere vurma sıkıntı olmasından korktuk.ama en azından sitetmeYİ kurtardık.bakalım eğer ustada bagaja güzel monter ederse bagajın 4\3 bana kalıyor.
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Al ıste yıne delı sacması cumlelerden... ıcımden boyle cumelerı uretenlere saydırmak gelıyor ama neyse :))
Olay yakıtın ıncelıgı kalınlıgı vs degıl. Beyının algılayıp algılayamamasıda degıl... Asla degıl............. Daha once yazılarımı okumus olan arkadaslarım gulebılırler. Bu cumleler tamamen "cek pımını salla el bombasını" hesabı tamamen delı sacması cumleler
![]() Olay dogru afr yı yakalayamamamkta.
AFR nedır? Air Fuel RAte = Hava Yakıt Oranı
Yanı dogru lpg karısımı ayarlanamazsa arıza ısıgı yanması cok normal. Cunku oksıjen sondasından genelde fakır karısım olcumu alınınca arıza ısıgı yanar. Bu durumda uzun vadede supaplara zarar verebılır. Servıslerınde normaldır demesı cok gelısıguzel bır davranıs. Basından savmaktan oteme gıtmez........
Bu durum normalde benzınde olmaz. Cunku benzın ecu su yakıtı tam gerektıgı mıktarda puskurtur. Ama oksıjen sondası da bozulursa benzındede benzer durumlar yasanabılır... Düzenleyen CeCoLi - 16 Haziran 2011 Saat 08:51 |
|||
![]() |
|||
||
Bu konuyu açtığın iyi oldu üstad.Akşam ,gidince bu konuyu açayım ustayı sıkıştırayım bakalım yapabilecek mi.teşekkür ederim
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Rıca ederım. Burası ve bızler bu sekılde bılgı paylasımı ıcın varız...
Sımdı sen ustaya gıtsen desenkı boyle boyle dıye dıyecek kı sen nereden ogrendın bunları vs. Ondan sonrada sana kım soyledıyse ona gıt yaptır o zaman dıyebılır. Cunku sıkıya geldıklerınde boyle yapar bırcogu
![]() Kısa ve oz anlattıgım uzere karısım dogru olmazsa arıza ısıgı yanar. Pekı arıza ısıgı yanmadan calısan peugeot lar uzaydan mı gelıyor??? hayır hepsı aynı
![]() Pekı fark nerede??? Iste bahsettıgım konu ustalık yanı montaj ve ayar kalıtesı.
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Anladım üstad.peki ışık yanmazsa sorun yok.ama ışık yanarsa başka servisler bu ayar işlemini yapabilirmi.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Elbette her bayı bu ısı yapabılır. Ama bazılarıda kıme taktırdıysan oraya gıt gıbı cumleler kurarak sızı basından savabılır ugrasmak ıstemeyebılır veya para ısteyebılır...
|
|||
![]() |
|||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
||
ben 0 aracıma taktırdım çok da memnunum ankarada ford servisine taktırdım montajları çok ün salmış durumda ford dan başka birçok markada oraya taktırıyor motorda sadece enjektörler gözüküyor başka hiçbir şey yok ecu su ve ayar kablosu aradım aradım bulamadım telefon açtım torpidonun arkasına gizlemişler kablo da hemen altında tebrik ettim telefonu kapattım daha öncede aynı marka tüp kullandım araçda lpgye geçince bariz tepkiler oluyordu maşallah bunda yok anlatmak istediğim montaj çok önemli ucuz olsun diye dandik yerlere taktırmayın 100 150 lira fark ediyor
ışık yanarsa da lpg ci ayarlar yani gaz hava karışımından kaynaklı basit birşey
|
|||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|||
![]() |
|||
||
ok.bakalım inşallah ayarları doğru yaparlarda sıkıntı kalmaz.akşam buraya yazarım sonucunu.saolun
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
abi çetin arkadaşa ustası motor kadar yakacak vs gibi cümleler kurmuş.
benim anladığıma göre lpg yi iyice kısacak doğal olarak araç çekişten düşecek daha az yakacak arıza lambasınıda yakacak (:
ayrıca km de 0,6 TL yaktığını söylemiş yani yaklaşık benzinde 100 km de 14,3 Litreye tekabul ediyor ki bu oran çok yüksek. Lpg yi de düzgün takılıp ayarlandığında benzine göre %15 fazla yakacağını baz alırsak 16,5 litre lpg tüketimine tekabul ediyor bugünkü fiyatlarda ise 100 kmde 38 TL yani kilometrede 38 kuruş yapar yinede yüksekdir çünkü motorunda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum bukadar yakmaması lazım bana göre |
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
||
Bu noktada haklısın tabıkı. Aracının durumunu bılemıyoruz. Belkı motorda bır sorun var. Belkı sondası arızalı. Belkı sanzumanda bır kaybı var... Belkı hesapta yanlıslık var
![]() |
|||
![]() |
|||
||
abi çetin arkadaşa ustası motor kadar yakacak vs gibi cümleler kurmuş. benim anladığıma göre lpg yi iyice kısacak doğal olarak araç çekişten düşecek daha az yakacak arıza lambasınıda yakacak (:
ayrıca km de 0,6 TL yaktığını söylemiş yani yaklaşık benzinde 100 km de 14,3 Litreye tekabul ediyor ki bu oran çok yüksek. Lpg yi de düzgün takılıp ayarlandığında benzine göre %15 fazla yakacağını baz alırsak 16,5 litre lpg tüketimine tekabul ediyor bugünkü fiyatlarda ise 100 kmde 38 TL yani kilometrede 38 kuruş yapar yinede yüksekdir çünkü motorunda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum bukadar yakmaması lazım bana göre Kardeş aracı daha önce servise yollamıştım.çok yakıyor diye kontrol edildi.hatta bujileri yenilendi.ustalar sorun yok motorda dediler.ama bizim buralar ve benim güzergahım sürekli rampa oldğu içinmi acaba bu kadar çok yakıyor diye düşündüm.geçen hafta depomu fulledim 100 km gittim geldim benzinliği depoyu fulle dedim 66 tl aldı.anladım ki çok yakıyor.sonra karar verdim lpg işine umarım hesaplarım tutar.
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Kardeş aracı daha önce servise yollamıştım.çok yakıyor diye kontrol edildi.hatta bujileri yenilendi.ustalar sorun yok motorda dediler.ama bizim buralar ve benim güzergahım sürekli rampa oldğu içinmi acaba bu kadar çok yakıyor diye düşündüm.geçen hafta depomu fulledim 100 km gittim geldim benzinliği depoyu fulle dedim 66 tl aldı.anladım ki çok yakıyor.sonra karar verdim lpg işine umarım hesaplarım tutar. [/QUOTE]
![]() kullanım yerıne ve seklıne gore tabıkı yakıtta degısır...
|
|||
![]() |
|||
||
Cecoli üstad,LPG den sonra ortalama ne kadar yakar yani karım olur diye merak ediyorum.kusura bakma ben bu işe meraklandığım için bilgi ve tecrübeye açım.
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Ortalama parasal olarak benzınden %40 tasarruf edersın. Yanı benzının %60 ına duser... Lpg fıyatları yuksek ve Metın kardesımın soyledıgı uzere lpg nın daha fazla tuketılmesı durumundan dolayı yarı yarıya bır tasarruf elde edemezsın. Lpg fıyatı benzın fıyatının yarısı bıle olsa yıne %50 tasarruf olmaz... Yarı yarıya duser dıyenlere sakın ınanma bunun mumkunu yok... Motorsıklet kadar yakar kelımesıde abartıdan oteye gıtmez yanı
|
|||
![]() |
|||
||
mesela aracım kmde 0.66 krş yakıyor .Lpg den sonra bu kmde 0.33 krşa inerse ortalaması %50 oluyor dediler.ben o açıdan yarı yarıya kar eder sanıyorum.
![]() |
|||
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234 5> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |