![]() |
|
Bor Katkısı ¿ |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |||
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ya bu borun yağ yakmayı önleme gibi bir şeyi yok ama herks ondan bahsediyor ?
|
|||
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
ya bosver bor u falan :)) sen guzel bır yag koy ve kalıtelı bır yakıt katkısı tamamdır
|
|||
![]() |
|||
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
||
ok bordan vazgeçilmiştir yorumlar için teşekkürler
Yağ olarak http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/297/Castrol-Edge-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt alıyorum en mantıklısı bu bir de yakıt katkısı bölge temsilcime güvenim sonsuz ... ilginize teşekkürler ... |
|||
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|||
![]() |
|||
||
Bencede Bu Bor Power Hakkında Pek Net Bişey Duymadım Ben Daha Önceleri Çok Katkı Kullandım...
Eğer Motor Gerçektende İyiyse İnanın Hiç Birşeye Gerek Yoktur... Ama Çok Nadiren Cecoliminde Dediği Gibi Katkı Atılmalı |
|||
![]() |
|||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
||
Aracın yağına su karışmıyor ki direk benzin gibi yağı yakıyor.Çok bilmiş tamirciler direk daha kapağı sökmeden motor yapılacak demiş ama bence de sibob lastikleri gibi geliyor.Bir araç yağ yakıyorsa bildiğim kadarıyla; -segmanlar da kırılma,gömleklerde aşınma,pistonlarda aşınma,yağ pompası arızaları,sibop lastiklerinde aşınma ve yırtılma olduğu zaman bu sorunlar çıkar.Motor yağına su karışması tamamen ayrı bir olay ki o da başta hararet yapmadan kaynaklı silindir kapak contasının yanması,silindir kapağının çatlamasıyla meydana gelir.Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.Ayrıca vermiş olduğunuz link de biri olayı gayet güzel açıklamış hemen hemen benim dediklerimi doğrular cinsten.Bizler ne kadar bakımlarımızı düzenli yaparsak bu maddelere o kadar uzak oluruz diye düşünüyorum. I received this email from Albert Clark who has, it seems, had first-hand experience of one of the additive products: The moral? If you're going to care for your engine, do it properly, not in half-measures, and it will look after you for as many miles as you care to drive. |
|||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|||
![]() |
|||
ugur_clskn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Temmuz - 1989 Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2011 Konum: istanbul pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ugur_clskn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ya burda oldugunuz zamana denk gelemedım kusura bakmayın aklıma geldıgı kadarıyla sorularınızı cevaplayayım. cecoli abi motor 175.000 km de. aldıgımda petrol ofısının 10-40 ını koydum 2000 cıvarı km de 1 litre cıvarı eksılttı. bırkac aydır mobıl 10-60 var 5500 kmde yaklasık 1.5 lıtre eksıltmıs. baya bı azaldı. motorun herhangı bır yerınde yağ kaçağı falan yok belkı sasıracaksınız gram mavı duman atmasıda yok soguk havalarda beyaz duman atıyor . valla motor yapma konusunu tam cozemedım kımısı yakar o kadar yag dıyo kımısı yakmaması lazım dıyo bende bılıyorum kı yakmamalı 95 felıcıam vardı bundan once gram yag eksıltmezdı. aracın cekısı ıyı aslında 195 gordum bıraz fazla yakıyo sadece o kadar. ıyıce ölene kadar kullanıcam heralde.
şimdi ben sıze sorayım bu motora 20-50 yag koyarsak ne olur
|
|||
![]() |
|||
||
Aynı km de aracım var gram yağ eksiltmiyor. Sadece terleme var. Mavi duman da yok diyorsun. Yağ kaçağı yok diyorsun. Ya birileri senin arabandan geceleri yağ çalıyor haberin olmuyor, ya da senin ve ustanın gözünden kaçan birşey var. Bence yağ eksiltmeye yağı kalınlaştırarak çözüm arama. Önce hastalığın teşhisi konsun tedavi etmek daha kolay olur. Daha hastalık belli değil ki hangi ilacın kullanılacağına karar verilsin.
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Motorun yag yakmiyorsa, yagin kacabilecegi en muhtemel bolge ya yag filtresinin altidir ya da karter tapasidir. Bu ikisini iyice kontrol edin. Hatta bunlari kontrol etmeyide bir yana birakin, arabayi hareket ettirdiginizde park ettiginiz bolgede, yerde yag izleri oluyor mu, en onemli soru bu? |
|||
![]() |
|||
||
Gece park edince altına bir gazete kağıdı ve uçmaması için çevresine taş koy sabaha kontrol et hatta 2 gün bekle garanti olsun zira az az kaçıyordur tahminim.
|
|||
|||
![]() |
|||
||
Arkadaşlar daha önceki aracım 96 model uno sxie idi.Ayrıca araçta lpg mevcuttu.Son yağ değişiminde araca motorsilk bor katkısı koydurdum ve sonuç inanılmazdı.Motorun sesi resmen bitmişti.Bazen ışıklarda durduğumda araç stop etti zannetmeye başlamıştım ve motor inanılmaz rahatlamıştı.Ayrıca bor katkılarını km si yüksek ve rektefiye görmüş araçlara tavisye etmiyorlar.Km si düşük ve sıfır araçlara daha çok öneriyorlar mesela audi ve mercedes kimi modellerinde fabrika çıkışında yağa bor katkısı koyarak çıkmarmaya başladığını netteki araştırmalarımda bulmuştum.Ancak dizel bir araçta benimki gibi ne olur bilemiyorum.Ancak 5000 km sonraki yağ değişimden kullanmayı düşünüyorum çünkü faydasını daha önce gördüm.Ayrıca 96 uno orjinal 70000km deydi daha :D
|
|||
![]() |
|||
||
abı senın soyledıklerın benım aklıma yatmadı. eksılme varsa ya yakıp eksıltır yada altına akıtır. yoksa yag baska nereye gıder???
ayrıca eksılme normal degıl. az yada cok ama motorda bır problem olduguna ısaret. ıyı bakıp duzgun kullanıldıktan sonra 300.000 kmden asagıda kolay kolay bır sıkıntı yasamanı beklemem. motorlarımız saglamdır.
|
|||
![]() |
|||
||
hocam yağı değiştirdim ama çubukta 3 parmak fazla yağ gözüküyor ? nedendir yağı boşalttı filte bilem değişti ama fazla yağ var gibi
|
|||
|||
![]() |
|||
anil307 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2011 Konum: öğrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
||
merhabalar bende aldım ama hiç koymadım daha oylece arabada 6 aydır yatıyor acaba koysam bişi olur mu birde uzerınde tse amblemi yok kıllandım acıkcası |
|||
307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)
|
|||
![]() |
|||
ugur_clskn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Temmuz - 1989 Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2011 Konum: istanbul pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ugur_clskn
||
abim valla durum boyle bor'u koyduktan sora 1lt mobil 10 60 ekledım yag yakmadakı son durumu paylasırım senınle. saçma geldıgını bılıyorum ama akmıyor abı ıste sagından solundan o kadar lıfte kaldırdık hele egzozu yaparken mutlaka görürdük ama yok. bi şekilde yakıyor işte. Bu arada senınle yakında tanısacagız sanırım abi gecıcem avrupa yakasına hem lpg problemlerım var burada ustalar bırbırlerıne sallayıp duruyor. hemde gercekten cok ıstıyorum senın gıbı bı ustanın araca göz atmasını. ben ıyıce uyuz olmaya basladım cunkü
![]() |
|||
PEUGEOT 306 SEDAN 1.6 8V
ATİKER FAST MOBİL1 10-60 |
|||
![]() |
|||
||
@ ugur clskn
tamam beklerım gel tanısır cay ıcerız. sen ızmıt bulusmasına katılmıyormusun?
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ugur_clskn
||
çalışıyorum pazar abi ya
|
|||
PEUGEOT 306 SEDAN 1.6 8V
ATİKER FAST MOBİL1 10-60 |
|||
![]() |
|||
||
tuh be sansa bak :))
|
|||
![]() |
|||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
||
o zaman bu yağ buhar olup eksozdan dışarı atılıyor. Az olduğu için mavi duman atmıyodur. Düzenleyen kankam_743 - 28 Mayıs 2011 Saat 01:57 |
|||
![]() |
|||
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
||
hocam arkadaş passata vende 307 ye koydurdm ayanadna 2 ay önce,
motor sesi çok az azaldı performans biraz daha iyi ama yüzde 5 ankara cinnah yokusunu hep full gaz cıkarım oradan söyleyebildim ama çok az fark etti ve bombayı söyleyim yakıt tüketimi arttı :)
|
|||
![]() |
|||
||
Tabi bulun sessiz pamuk gibi giden arabayı, bastın biraz motor sesi duyayım diye. O da yakıtı artırdı.
Bor, aracınızın motoru çok iyi durumda değil ve çok kaliteli yağ kullanmıyorsanız öneririm. Cemin tavsiyesini tuttum tam sentetik yağ aldım. Onu bana satan bayi bor katkısını istediğim halde vermedi. Abi bu yağa yazık edersin. Boru 10-40 lara katıyoruz onlar yarım sentetik, sen mobil 1 5-40 tam sentetik yağ alıyorsun. Bu yağda katkıya gerek yok. İlle alacağım diyorsan ben satmıyorum git istediğin yerden al dedi. O yüzden motorunuzun ve aldığınız yağın durumuna göre karar verin derim.
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |