Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bor Katkısı ¿
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bor Katkısı ¿

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
vbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 23:34
Ya bu borun yağ yakmayı önleme gibi bir şeyi yok ama herks ondan bahsediyor ?
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 23:39
ya bosver bor u falan :)) sen guzel bır yag koy ve kalıtelı bır yakıt katkısı tamamdır
Yukarı Dön
vbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 23:49
ok bordan vazgeçilmiştir yorumlar için teşekkürler

Yağ olarak http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/297/Castrol-Edge-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt alıyorum

en mantıklısı bu bir de yakıt katkısı bölge temsilcime güvenim sonsuz ...

ilginize teşekkürler ...

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 23:51
Bencede Bu Bor Power Hakkında Pek Net Bişey Duymadım Ben Daha Önceleri Çok Katkı Kullandım...
Eğer Motor Gerçektende İyiyse İnanın Hiç Birşeye Gerek Yoktur... Ama Çok Nadiren Cecoliminde Dediği Gibi Katkı Atılmalı
Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 23:54
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Eger iyi markalardan birini kullaniyorsaniz zaten icerisinde gerekli olan tum katki maddeleri var. Kanimca hic gerek yok.

@monur, Bor maddesinin dogasi geregi suya zaafi vardir. Eger yaga bir nebze bir sekilde su karismissa motorda isler karismis olabilir. 50 bindeki arabanin yagina su nerden girer orasi ayri muamma.

Konu hakkinda coook genis ve detayli bilgi(ingilizce) surada:
http://www.carbibles.com/additives.html

Aracın yağına su karışmıyor ki direk benzin gibi yağı yakıyor.Çok bilmiş tamirciler direk daha kapağı sökmeden motor yapılacak demiş ama bence de sibob lastikleri gibi geliyor.Bir araç yağ yakıyorsa bildiğim kadarıyla;

-segmanlar da kırılma,gömleklerde aşınma,pistonlarda aşınma,yağ pompası arızaları,sibop lastiklerinde aşınma ve yırtılma olduğu zaman bu sorunlar çıkar.Motor yağına su karışması tamamen ayrı bir olay ki o da başta hararet yapmadan kaynaklı silindir kapak contasının yanması,silindir kapağının çatlamasıyla meydana gelir.Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.Ayrıca vermiş olduğunuz link de biri olayı gayet güzel açıklamış hemen hemen benim dediklerimi doğrular cinsten.Bizler ne kadar bakımlarımızı düzenli yaparsak bu maddelere o kadar uzak oluruz diye düşünüyorum. 

I received this email from Albert Clark who has, it seems, had first-hand experience of one of the additive products:
I kept hearing about such a product and found a store going out of business that was practically giving it away. I put a quart in two cars: An MGB and a Chevy 305 V-8.
The MGB went 20 miles before a ring stuck causing it to start throwing oil everywhere. A mechanic then messed up when putting new pistons on the old rods and shortly after rebuild a piston froze and threw a rod bearing that ruined the crank, etc.
The Chevy started using a quart every 25 miles immediately after the product was used. I drained it and refilled immediately, but it took engine flush and about 4 oil changes over 2000 miles before oil usage was reduced to a quart every 400 miles. It was using a quart every 800 miles before that. I ended up putting another 60,000 miles for a total of 180,000 miles before rebuild.
I will never recommend such a product to anyone.

The moral? If you're going to care for your engine, do it properly, not in half-measures, and it will look after you for as many miles as you care to drive.

2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
Yukarı Dön
ugur_clskn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Temmuz - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ugur_clskn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 02:10
ya burda oldugunuz zamana denk gelemedım kusura bakmayın aklıma geldıgı kadarıyla sorularınızı cevaplayayım. cecoli abi motor 175.000 km de.  aldıgımda petrol ofısının 10-40 ını koydum 2000 cıvarı km de 1 litre cıvarı eksılttı. bırkac aydır mobıl 10-60 var 5500 kmde yaklasık 1.5 lıtre eksıltmıs. baya bı azaldı. motorun herhangı bır yerınde yağ kaçağı falan yok belkı sasıracaksınız gram mavı duman atmasıda yok soguk havalarda beyaz duman atıyor . valla motor yapma konusunu tam cozemedım kımısı yakar o kadar yag dıyo kımısı yakmaması lazım dıyo bende bılıyorum kı yakmamalı 95 felıcıam vardı bundan once gram yag eksıltmezdı.  aracın cekısı ıyı aslında 195 gordum  bıraz fazla yakıyo sadece o kadar. ıyıce ölene kadar kullanıcam heralde.
şimdi ben sıze sorayım bu motora 20-50 yag koyarsak ne olur
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 08:51
Aynı km de aracım  var gram yağ eksiltmiyor. Sadece terleme var. Mavi duman da yok diyorsun. Yağ kaçağı yok diyorsun. Ya birileri senin arabandan geceleri yağ çalıyor haberin olmuyor, ya da senin ve ustanın gözünden kaçan birşey var. Bence yağ eksiltmeye yağı kalınlaştırarak çözüm arama. Önce hastalığın teşhisi konsun tedavi etmek daha kolay olur. Daha hastalık belli değil ki hangi ilacın kullanılacağına karar verilsin.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 10:01
Orjinalini yazan: ugur_clskn ugur_clskn Yazdı:

ya burda oldugunuz zamana denk gelemedım kusura bakmayın aklıma geldıgı kadarıyla sorularınızı cevaplayayım. cecoli abi motor 175.000 km de.  aldıgımda petrol ofısının 10-40 ını koydum 2000 cıvarı km de 1 litre cıvarı eksılttı. bırkac aydır mobıl 10-60 var 5500 kmde yaklasık 1.5 lıtre eksıltmıs. baya bı azaldı. motorun herhangı bır yerınde yağ kaçağı falan yok belkı sasıracaksınız gram mavı duman atmasıda yok soguk havalarda beyaz duman atıyor . valla motor yapma konusunu tam cozemedım kımısı yakar o kadar yag dıyo kımısı yakmaması lazım dıyo bende bılıyorum kı yakmamalı 95 felıcıam vardı bundan once gram yag eksıltmezdı.  aracın cekısı ıyı aslında 195 gordum  bıraz fazla yakıyo sadece o kadar. ıyıce ölene kadar kullanıcam heralde.

Motorun yag yakmiyorsa, yagin kacabilecegi en muhtemel bolge ya yag filtresinin altidir ya da karter tapasidir. Bu ikisini iyice kontrol edin. Hatta bunlari kontrol etmeyide bir yana birakin, arabayi hareket ettirdiginizde park ettiginiz bolgede, yerde yag izleri oluyor mu, en onemli soru bu?
Yukarı Dön
vbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 12:04
Gece park edince altına bir gazete kağıdı ve uçmaması için çevresine taş koy sabaha kontrol et hatta 2 gün bekle garanti olsun zira az az kaçıyordur tahminim.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2011 Saat 20:43
Arkadaşlar daha önceki aracım 96 model uno sxie idi.Ayrıca araçta lpg mevcuttu.Son yağ değişiminde araca motorsilk bor katkısı koydurdum ve sonuç inanılmazdı.Motorun sesi resmen bitmişti.Bazen ışıklarda durduğumda araç stop etti zannetmeye başlamıştım ve motor inanılmaz rahatlamıştı.Ayrıca bor katkılarını km si yüksek ve rektefiye görmüş araçlara tavisye etmiyorlar.Km si düşük ve sıfır araçlara daha çok öneriyorlar mesela audi ve mercedes kimi modellerinde fabrika çıkışında yağa bor katkısı koyarak çıkmarmaya başladığını netteki araştırmalarımda bulmuştum.Ancak dizel bir araçta benimki gibi ne olur bilemiyorum.Ancak 5000 km sonraki yağ değişimden kullanmayı düşünüyorum çünkü faydasını daha önce gördüm.Ayrıca 96 uno orjinal 70000km deydi daha :D
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2011 Saat 21:01

abı senın soyledıklerın benım aklıma yatmadı. eksılme varsa ya yakıp eksıltır yada altına akıtır. yoksa yag baska nereye gıder???

ayrıca eksılme normal degıl. az yada cok ama motorda bır problem olduguna ısaret. ıyı bakıp duzgun kullanıldıktan sonra 300.000 kmden asagıda kolay kolay bır sıkıntı yasamanı beklemem. motorlarımız saglamdır.
Yukarı Dön
vbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2011 Saat 21:45
hocam yağı değiştirdim ama çubukta 3 parmak fazla yağ gözüküyor ? nedendir yağı boşalttı filte bilem değişti ama fazla yağ var gibi

Yukarı Dön
anil307 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı anil307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2011 Saat 22:49

merhabalar bende aldım ama hiç koymadım daha oylece arabada 6 aydır yatıyor acaba koysam bişi olur mu birde uzerınde tse amblemi yok kıllandım acıkcası

307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Temmuz - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ugur_clskn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2011 Saat 23:34
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

abı senın soyledıklerın benım aklıma yatmadı. eksılme varsa ya yakıp eksıltır yada altına akıtır. yoksa yag baska nereye gıder???

ayrıca eksılme normal degıl. az yada cok ama motorda bır problem olduguna ısaret. ıyı bakıp duzgun kullanıldıktan sonra 300.000 kmden asagıda kolay kolay bır sıkıntı yasamanı beklemem. motorlarımız saglamdır.

abim valla durum boyle bor'u koyduktan sora 1lt mobil 10 60 ekledım yag yakmadakı son durumu paylasırım senınle. saçma geldıgını bılıyorum ama  akmıyor abı ıste sagından solundan o kadar lıfte kaldırdık hele egzozu yaparken mutlaka görürdük ama yok. bi şekilde yakıyor işte.  Bu arada senınle yakında tanısacagız  sanırım abi  gecıcem avrupa yakasına hem lpg problemlerım var burada ustalar bırbırlerıne sallayıp duruyor. hemde gercekten cok ıstıyorum senın gıbı bı ustanın araca göz atmasını. ben ıyıce uyuz olmaya basladım cunküSinirli
PEUGEOT 306 SEDAN 1.6 8V
ATİKER FAST
MOBİL1 10-60
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2011 Saat 23:37
@ ugur clskn

tamam beklerım gel tanısır cay ıcerız.  sen ızmıt bulusmasına katılmıyormusun?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Temmuz - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ugur_clskn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2011 Saat 23:46
çalışıyorum pazar abi ya
PEUGEOT 306 SEDAN 1.6 8V
ATİKER FAST
MOBİL1 10-60
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2011 Saat 00:18

çalışıyorum pazar abi ya

tuh be sansa bak  :))
Yukarı Dön
ose Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2011 Saat 01:56

Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

abim valla durum boyle bor'u koyduktan sora 1lt mobil 10 60 ekledım yag yakmadakı son durumu paylasırım senınle. saçma geldıgını bılıyorum ama  akmıyor abı ıste sagından solundan o kadar lıfte kaldırdık hele egzozu yaparken mutlaka görürdük ama yok. bi şekilde yakıyor işte.
o zaman bu yağ buhar olup eksozdan dışarı atılıyor. Az olduğu için mavi duman atmıyodur.

Düzenleyen kankam_743 - 28 Mayıs 2011 Saat 01:57
Yukarı Dön
alisuat Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alisuat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2011 Saat 02:33
hocam arkadaş passata vende 307 ye koydurdm ayanadna 2 ay önce,

motor sesi çok az azaldı
performans biraz daha iyi ama yüzde 5 ankara cinnah yokusunu hep full gaz cıkarım oradan söyleyebildim ama çok az fark etti

ve bombayı söyleyim yakıt tüketimi arttı :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2011 Saat 09:20
Tabi bulun sessiz pamuk gibi giden arabayı, bastın biraz motor sesi duyayım diye. O da yakıtı artırdı.

Bor, aracınızın motoru çok iyi durumda değil ve çok kaliteli yağ kullanmıyorsanız öneririm. Cemin tavsiyesini tuttum tam sentetik yağ aldım. Onu bana satan bayi bor katkısını istediğim halde vermedi. Abi bu yağa yazık edersin. Boru 10-40 lara katıyoruz onlar yarım sentetik, sen mobil 1  5-40 tam sentetik yağ alıyorsun. Bu yağda  katkıya gerek yok. İlle alacağım diyorsan ben satmıyorum git istediğin yerden al dedi. O yüzden motorunuzun ve aldığınız yağın durumuna göre karar verin derim.

Orjinalini yazan: alisuat alisuat Yazdı:

hocam arkadaş passata vende 307 ye koydurdm ayanadna 2 ay önce,

motor sesi çok az azaldı
performans biraz daha iyi ama yüzde 5 ankara cinnah yokusunu hep full gaz cıkarım oradan söyleyebildim ama çok az fark etti

ve bombayı söyleyim yakıt tüketimi arttı :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7495 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 496 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 627 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 383 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5188 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 614 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 403 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 702 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 273 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 569 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2314 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1034 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5678 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4914 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2093 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 524 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2238 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37455 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English