Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - CARBON CLEAN UYGULAMASI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

CARBON CLEAN UYGULAMASI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
106_arts Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Forumdan Banlandı.

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 106_arts Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2011 Saat 15:38
bızım arkadasta yuksek kılometrelı araca yaptrdı 140 150bın cıvarı arac yag yakmaya başladı
Yukarı Dön
SAVAŞ Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Mart - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SAVAŞ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2011 Saat 17:40
Orjinalini yazan: mtfpkr mtfpkr Yazdı:

Orjinalini yazan: SAVAŞ SAVAŞ Yazdı:

ben mart ayında üsküdar da özel bir peugeot servisinde 70 tl ye yaptırdım. carbon clear makinesine bir şişe kimyasal ve 1 lt mazot koydular. aracın yakıt giriş çıkışı bu makineye bağlandı. aşağı yukarı 1,5-2 saat civarı sürdü. 
ustanın söylediği birkaç önemli söz; bu işlemle tıkalı olan enjektörlerin bile açıldığını gördükleri. bu işlemin en doğru yapılış tarzı makineye konulan yakıt ve sıvının tamamen bitmesi yada bitmeye yaklaşana kadar devam edilmesi diye belirtmişti. nitekim benim araçtada epey bi uzun sürdü bu işlem.
yukarıda diğer arkadaşların da belirttiği gibi yarım saatlik temizleme işlemi hiçbir fayda sağlamaz. kazıklanmayın, yaptıracağınız yere bu hususu özellikle sorun.
yaptırdıktan sonra araçta hissedilir bir rahatlama ve az biraz güç artışı olduğunu söyleyebilirim. çalışması çok daha az sarsıntılı oluyor. nette bazıları, carbon clear işlemini yaptıranların yazdığı olumlu yorumlar içinde psikolojik falan diye saçma sapan şeyler yazmışlar. sakın inanmayın, yaptırırken zaten göreceksiniz, ustanız 4-5 dk. arada bir gaza sonuna kadar bastığında egzostan çıkan siyah dumanı.

merhaba acaba carcon clean uygulamsını nerde yaptırdınız

üsküdar ilçe emniyet müdürlüğü giriş kapısının 150-200 metre ilerisinde şahinler özel servis. sahibi mehmet ali bey. ayrıca ücretsiz bosch arıza tespit bilgisayarınada bağladılar. ben çok memnun kaldım fiyatları oldukça makul

Düzenleyen SAVAŞ - 14 Nisan 2011 Saat 17:42
Yukarı Dön
F-Eren Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı F-Eren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2011 Saat 15:39
ben de bugün yaptırdım aracıma küçükyalı acl serviste erdoğan ustama sonuçları görücem ama 1 saat sürdü ayrıca manifold temizleyici sprey falan sıktı kelebeğin içine arada gazı köklüyor pislik atılsın diye o sırada çıkan pis dumanı rahatça görebiliyorsunuz. performansa ve yakıt tüketimine etkisi olacağını söyledi bakalım artık görücez
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray
2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof
A Rh -
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 11:31
Aracınız kaç km de?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 11:44
gelişmelerden bizi haberdar edersin
saygılar
Yukarı Dön
Haksen016 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Temmuz - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haksen016 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 12:30
benzinli araçlara yapılırmı , yapılırsa kaç km .de yaptırmak lazım ayrıca yakıt tasarufuna yardımcı olurmu.
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 12:53
benzinlilerede yapılmakta yakıt tasarrufu sağlıyor. km çok olmaması kaydıyla.
Yukarı Dön
hunterakon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hunterakon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 15:44

konuya çok yakın biriyim servis danışmanıyım ben bütün opel chevrole 30.000km de bir öneriyorum müşterilere çok faydası olduğunu biliyorum bizzat denedim. enjektörleri enjektör borularını temizliyor çekişte fark yakıt tasarrufunda fark yaratacaktır her 30000km de bir tavsiye ederim. fiyat olarak biz 75 liraya yapıyoruz kdv işçilik dahil.

2011 206+ comfort 1.4i landirenzo lpg
Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 17:52
Hunterakon peki km si geçmiş araçlara da öneriyor musunuz? Şimdiye kadar hiç yapılmamış arabalar için sakıncası oluyor diyorlar.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 20:29
Konuyu hortlatıyorum kalabalık olmasın diye ;

Bende düşünüyorum bu uygulamayı aracım 152000de 130.000de motor yaptırdık bloklar enjeksiyonlar hariç bir çok önemli parça orjinaliyle sıfır değiştirildi yapan usta yakınımızdı hata onlardaydı diyebilirm mahçubiyeti sebebiyle çok titiz çalıştılar yaklaşık 20 gün sürdü bitmesi.Aracımın çalışmasında tık yok zil gibi maşallahı var arada bedforta bağlıyor o ayrı Gülme sanırım enjektörlere bir işlem yapılmamış sağlam diye direk takmışlar uzun yolda 145i geçmiyor turboya baktırdım maşallahı var dedi bakan usta yüksek ihtimal enjektörden dip gazda dumanlıyor araç birde.
Bu uygulamayı yaptıran,bilgisi olan,fiyatifayda konusunda varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 22:39
okuyunca kafam karıştı şimdi...benim aracın çekişinde sıkıntı yok..basınca asılıyor araba..2011 cliomuz var..kalkıyoruz kafa kafaya yürüyor hatta vites aralıklarından sora 3. viteste ayıklıyor clioyu.amma velakin kara duman o biçim,dip gazda arka simsiyah..otoparkta dip gaz verdiğimde kara duman atan yerde kurumları gözle görüyorum..usta enjektör temizleyici koy,olmadı enjektörleri söker ilaca yatırırız,manifolduna ve eksoz kazanına da baktır onlar kurum bağladıysa da yapar dedi..tüm bunlara baktırana kadar bi carbon clean yaptırıp kurtulalım o zman  araba 115 binde..enjektör söküp temizletmek o kadar kolay değil diye biliyorum..nası yapmalı??
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 22:40
Benzinli ve dizel araçlarda 40000 aşağısına gerek duyulmuyor.100000,120000 yukarısına da iyi ustalar tavsiye etmiyor.Tavsiye edilmeme nedeni 120000 gibi rakamlara ulaşan araçlarda piston ve yataklarda oluşabilen kılcal çizikleri ortaya çıkartması ve bu yüzden aracın yağ yakmaya başlaması,performanstan düşmesi.Mesela fiat yetkili servisleri 40000 bakımına gelen tüm araçlarına standart olarak yapıyor bu işlemi ve bu işin standardı en az 1.5 saat daha az sürede yapanlara rağbet etmeyin.Karbon clean ın amacı zaten pistonlarda,yataklarda ve enjektörlerde oluşan kurumu temizlemektir.Eğer aracınız 40-110000 aralığında ise bir pejo yada bosch servisinde bu işlemi yaptırın.Faydasını göreceğinize inanıyorum.
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 22:45
115 bin...sınıra yakın bi yerdeyim desenize tam bi şans:..ya duman atmaya devam et,ya kurtulur yada yağ yakmaya başlarsın.. :D 
satılık peco :D almak isteyen? :D

'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 22:50
Orjinalini yazan: loiz loiz Yazdı:

115 bin...sınıra yakın bi yerdeyim desenize tam bi şans:..ya duman atmaya devam et,ya kurtulur yada yağ yakmaya başlarsın.. :D 
satılık peco :D almak isteyen? :D

AynenDil Çıkarma
İmkan varsa lades oynama enjektörleri söktürüp temizlet
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 22:52
enjektörü söküp temizletmeyi bende düşünüyorum ama sökme takma sadece 150tl en az bide ne çıkacağı belli değil tırsıyo insan :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 22:54
Yukarıdaki gibi riske atılamayacak bir km sınırında iseniz tek seçenek enjektör söktürmek.Çünkü işin içinde yağ yakma problemi ile karşılaşmak var.
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 22:55
Orjinalini yazan: HuseyinTurk HuseyinTurk Yazdı:

enjektörü söküp temizletmeyi bende düşünüyorum ama sökme takma sadece 150tl en az bide ne çıkacağı belli değil tırsıyo insan :)

bu konuya ilk yazdığım mesajdada olduğu gibi usta zaten direk enjektörleri söküp ilaca yatıralım dedi.cc ile kurtarabiliyosak kurtaralım dedik ama haklısınız..sütten ağzımız yanmasın hazır mazotu koklayarak içiyoken :D

de hala satılık peco :D abilerim bu ne yaa 175 binde hondam vardı ibreyi çeviriyodum :(
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 22:58
Dizelle benzinli çok fark eder.Benim arabama rektifiye yapıltı contası üst kapağı cartı curtu yenilendi daha 20000 ya oldu ya olmadı ama enjektörlere ellenilmedi sanırım carbon cleanın bir zararı olmaz gibi benim araca

Yukarı Dön
Eyüp Duygun Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
SPONSOR FİRMA

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Eyüp Duygun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 23:20
Dizel aracda mutlaka yapılması gereken bir işlem özellikle arac 100bin km yi gecmişse ve bildiginiz gibi ülkemizde cok ama cok cesıtlı yakıtlar ve fırmalar var sizden önceki sahibi kım bilir nasıl kullandı aracı ??Ya da hep siz kullanıyorsanızda bilinci kullanıcı olarak yaptırmakda fayda var.
Otomobil elektronigi ve Chip Tuning hakkında hersey ...!

MSN:duyguneyup@gmail.com

ecutuned
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 23:48
Herşeyden önce hondanın motor bloğu çelik alaşım bunu da göz ardı etmemek gerekir.Benzinli olması tabiki ayrı bir mesele.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 5>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 208/207/301 arasinda kaldim son mesaja git 12488 1 aliysnm
konu icon Peugeot 207 Eng Man system Faulty son mesaja git 3364 2 Oğuzhan207
konu icon ENG man system faulty - Hatası (Resimli) son mesaja git 21963 17 Oğuzhan207
konu icon 206 GTI ATEŞLEME PROBLEMİ son mesaja git 730 0 Emirhno6
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 5370 3 Yunus58
konu icon Pegouet 306 1.8 XR 16 v 1998 son mesaja git 580 0 Yunus58
konu icon 1.8 XR Usta son mesaja git 7199 1 Yunus58
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 16049 2 SerkanPinar
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 11277 5 407aziz
konu icon Klima yönlendirme son mesaja git 2505 2 Ayhan1126
konu icon 306 rolanti problemi son mesaja git 2917 10 yasarseri
konu icon 206 ya kaput amortisörü nasıl yapılır son mesaja git 25095 6 anaykh
konu icon 301 ekranını 2008e takmak son mesaja git 774 0 tarhansmt
konu icon 2008 motor arıza ışığı uyarısı son mesaja git 2558 1 GökhaN
konu icon peugeot 308 t9 hayalet ekran son mesaja git 1865 1 GökhaN
konu icon Parkları yakınca hararet yükseliyor son mesaja git 902 1 GökhaN
konu icon 307 sinyal kolu arızası son mesaja git 251 1 GökhaN
konu icon 206 cc tavan piston sorunu son mesaja git 2680 13 bariscam
konu icon Hararet gostergesinin aniden dusmesi ve dalgalanma son mesaja git 8878 59 Onlinewolf
konu icon Tanısma son mesaja git 9 1 GökhaN
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 EKIM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Saramago 29
Onlinewolf 28
GökhaN 10
Yunus58 3
durgun293 3
engintunbel 2
Oğuzhan207 2
Ayhan1126 2
407aziz 1
HASAN BASRİ 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English