Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - motordan gelen ses ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

motordan gelen ses ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
werty Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Haziran - 1987

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı werty Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mart 2011 Saat 20:19
Teşekkür ederim ilginiz için..
saygılar.
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15
Yukarı Dön
volkan22 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkan22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mart 2011 Saat 20:21
bende diyorum neden ısınınca ses kesiliyor 

servisde az koydular demekii yardımın icin sagol  

yag eklemesinden sonra sorun ortadan kalkarsa yazarım 

birde senden bişey isteyecegim

konu acdım yenı benzin tank ı ile alakalı bu bolumde ona bır bakarmısın sana zahmet

tekrar tesekkurler
Yukarı Dön
serkan106XR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan106XR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2011 Saat 01:36
Orjinalini yazan: volkan22 volkan22 Yazdı:

walla sıcaklıık 100e dayanıyor ve birşey dikatimi cekdi .

arabaya basmadıgım halde arkadasa seslenmek ıcın durdum  camdan konusuyorduk.
 araba cok sıcak ufluyor dedıı:S

2 gun once su eksıltmeye basladı   yarım lıtre su eksılttıı hıc normal deyıl:S

bizim arkadasın opel tigrada aynı olay olmustu. hararet yapıyor ve aşırı su eksiltiyordu sonra kaputun altından beyaz buhar cıkıyordu. su haznesinin kapagı delinmiş yeni bi kapak taktıklar oldu bitti. çok büyük bi sorun olmayabilir seninki de
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2011 Saat 10:27

Arabamda şu an mobil 1 10/40 yağ var. Yağ değişim zamanı Mobil 1 0/40 koymayı düşünüyordum. Ama yazılanları okuyunca aklım karıştı. Aracım LPG li. Şimdi hangi marka ve numara yağ koymalıyım.

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2011 Saat 13:31
Orjinalini yazan: werty werty Yazdı:

selamlar

arkadaşlar bugun bir alışveriş merkezinin otoparkına gırınce farkettım motordan bir ses gelıyor tık tık tık tık.ses gaz takılan araçlarda çıkan bir ses var ona benziyor..bi anda korktum. ama 1 saat kadar oyalanıp tekrar arabayı çalıstırdıgımda kesilmişti sonra tekrar yol yaptı aynı sesi bir daha almadım acaba neden olabilir. avm nin otoparkına girerken hararet göstergesi 90 biraz geçmişti(normalde 90 la 70 arası duruyor hep) yağ göstergeside 90 dı.normalide biraz daha 90 altında durmakta .acaba hararete bağlı birşeymidir..
1.6 16V benzinli 206 quicksilver aracım gaz yok
ilginize tsk ederim
saygılar

hararet 90 ile 70 arası olamaz ki 90 da çakılı kalması lazım. termostatına baktır.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2011 Saat 14:20
ben sunu soyleyeyım. egerkı motorunuz cok asınık degılse 0-40 yagdan bır zarar gelmez. asınık olan motor ıse sogukken yag eksıltme yapabılır ama ısındıgında 10-40 a gore bırsey degısmez.

cunku 0-40 ıle 10-40 sıcakken aynı akıcılıga sahıptır.

motor yagları multıvıskosıte yaglardır. yanı ısıya gore akıskanlıkları degıskendır. dıkkat edılırse yag vıskosıtesı rakamlarının arasında W harfı vardır. yanı 0W-40 veya 10W-40 gıbı. buradakı W harfı ıngılızce wınter yanı kış demektır. bu da yagın soguk durumdakı akıcılıgını ıfade eder. genelde bılınenın aksıne yaglar sogukken daha ıncedır ısındıgında daha kalınlasır. bunu zaten cok kez anlattım ama yıne anlatmıs olalım.

motor yagının sogukken ınce olmasındakı sebep sogukken yagın cok daha hızlı surkılasyon yapıp ılk mars esnasındakı asınmaları en aza ındırmelerı ıcındır. ama yag ısındıgında bıraz kalınlasmalıdır. cunku ısıya dayanmalıdır ve segmanlar arasında kompresyon tutmalıdır. ınternetten de motor yagları ıle ılgılı arastırma yaparsanız soyledıklerımın aynısını okursunuz...

arabanın kullanma kılavuzundada 0-40 yag kullanılabılecegını gorebılırsınız. mesela benımkınde var. onemlı olan ıklım sartlarıdır.

fakat unutulmamalıdırkı 0-40 dedıgımız tam sentetık bır yagdır, cok daha kalıtelı ve uzun omurludur. ama 10-40 yagların hepsı yarı sentetık yagdır.

bu anlattıklarımda yanlıs anlasılmasın tabıkı 10-40 yarı sentetık yagda kullanabılırsınız. fakat tam sentetık yag daha kalıtelı dır. daha uzun km kullanabılırsınız. yoksa tam sentetıgın bır anlamı olmazdı.

mobıl 1 0-40 en kalıtelı yag sayılabılır...

yalnız sunuda soyleyeyım. ılla Mobıl 1 new lıfe kullanacaksınız dıye bır mecburıyet yok. bu yagın dengı olarak castrol edge serısı kullanabılırsınız. bunlar ust serı yaglardır. tam sentetık olarak daha uygun fıyatlı farklı seceneklerde mevcuttur. mobıl super 3000 5-40, total quartz 9000 5-40, castrol magnatec 5-40 vs gıbı

Düzenleyen cecoli - 21 Mart 2011 Saat 16:09
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2011 Saat 16:53
Senin tecrübelerinle araba bir kuşa benzeyecek inşallah. 0/40 yağ, LPG bujisi, paspas. Geriye triger seti ile debriyej baskı balatayı servise gösterip zamanı geldiyse onları sıraya koymak kalıyor. Allah kesemize bereket versin. Araç sahibi olmak amma masraflı.
Yukarı Dön
werty Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Haziran - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı werty Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2011 Saat 17:25
ben bakımla beraber mobil 1 0-40 koydum bor power ekledım bujilerimi bosch iridyum buji ile değiştirdim.
bu arada hararet bakıma gırmeden once tam 90 duruyordu hep. bakımda sonra 70 ile 90 arasındakı cubuk
sanırım 80 e tekabul edıyor sureklı orda duruyor. ama trafıge gırınce 90 90 bıraz gecıo fan acıo.yağ ısısıda sureklı 90 da

dünden beri özelikle dikkat ediyorum o sesi bidaha yapmadı. 190 yaptım temde ses bakmak için bişey cıkmadı ama arabam inanılmaz kafadan kayıyor buna ne yapabilriz lastikerlimde diş var ama genel bır rahatsızlıkmı bu.

Düzenleyen werty - 21 Mart 2011 Saat 17:28
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mart 2011 Saat 23:11
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

Senin tecrübelerinle araba bir kuşa benzeyecek inşallah. 0/40 yağ, LPG bujisi, paspas. Geriye triger seti ile debriyej baskı balatayı servise gösterip zamanı geldiyse onları sıraya koymak kalıyor. Allah kesemize bereket versin. Araç sahibi olmak amma masraflı.

sımdı bazı paylasımları yanlıs anlamamak gerek. mesela ben ılla 0-40 kullanın demıyorum. cunku pahalı ve kalıtelı bır yagdır. ayrıca motorun durumuna gorede yag secımı onemlıdır. mısal egerkı motorda bıraz asınıklık, yag eksıltme vs varsa 0-40 koyulursa ısınana kadarkı eksıltme artabılır. o acıdan duruma gore hareket etmek gerekır. bunun yerıne 5-40 ta kullanabılırsınız. bu da tam sentetıktır...

sımdı kısının aracı cok yıpranıktır yag eksıltıyordur. benım soylemem uzerıne bu yagı koyar ondan sonra motor daha cok yag eksıltır. ardından derkı sen soyledınde koyduk boyle oldu gıbılerınden vs. bu noktada benım sucum olmaz cunku duruma gore hareket etmek gerektıgını ben belırtıyorum...

mobıl 3 yag onermıs.
1.si mobıl 1 new lıfe 0-40
2.si mobil super 3000 5-40
3.su mobil super 2000 sanıyorum 10-40
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mart 2011 Saat 07:14
Hocam zaten mobil 1'in sitesine girip 307 1.6'lar icin uygun yag bakildiginda iki secenek cikariyor.
Ilk olarak Mobil 1 New Life 0W-40 (a, c) oneriyor sonra Mobil Super 3000 X1 5W-40.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mart 2011 Saat 09:16
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Hocam zaten mobil 1'in sitesine girip 307 1.6'lar icin uygun yag bakildiginda iki secenek cikariyor.
Ilk olarak Mobil 1 New Life 0W-40 (a, c) oneriyor sonra Mobil Super 3000 X1 5W-40.

aynen dedıgın gıbı bende oradan baktım zaten :))  secenek sunmus ıste. fıyatına gore kalıtesı degısıyor... yag var yag var. hepsı aynı degıl sonucta :))

gecen gun mobıl ın dukkandakı katologuna bakıyordum. 1. 2. 3. secenek dıye oradada belırtmıs zaten... tercıh bıze kalmıs. aracımızın kendı kullanım kılauzuna da bakarsak oradada benzer seceneklerın oldugunu gorebılırız. tabıkı bu yag secımı ıklım sartlarıylada alakalı. benım kullanım kılavuzunda bıle 0-40 var yanı...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mart 2011 Saat 12:16
Yok çok şükür yağ eksiltmesi yok. İnce yağlar için böyle bir risk var biliyorum. Tabi canım burda yazılanlar tamamen tavsiyedir. Kimsenin burdaki yazılanların ters sonuçları için birbirini suçlamaması gerekir. Bir taraf tavsiye eder, diğer taraf uygulayıp uygulmamaya kendi karar verir.
Yukarı Dön
hayatiozturk66 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hayatiozturk66 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 Saat 03:14
benimde bi sorun var paylastim video koydum  fazla  cvp gelmedi dedigin gibi  gaza basinca artiyo ama yuksek devirde duyulmuyo  bi yrdim edersen sevinirim video var yollaya bilirim kades
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2013 Saat 20:31
merhaba...ana yolda yokuş çıkarken iki kişiyle motor zorlanıyor...gaza sonuna kadar basıyorum ama çok ses geliyor motordan...benim arabamın mıı özelliği acaba bu?gaza sonuna kadar basılı tutunca da bir müddet sonra vites geçişi oluyor ki herhalde araba titreyyip hızlanmaya başlıyor...neden olabliri bu?
Yukarı Dön
alp2525 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alp2525 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2013 Saat 21:01
buna benzer sorun benim eski 307 de de vardı banada yok fincanlar yok subabplar dendi servise götürdüm bujilerden bir tanesi gevşemiş ondan dolayı yapıyormuş sende bence önce bujileribir kontrol ettir gevşemiş ise zaten buji yatağında yağ oluşuyor basitten başa sorunu halletmeye
407 1.6 HDI CONFORT
Yukarı Dön
pierson Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pierson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2013 Saat 21:09
arabada hiç ağırlık falan yok ama yokuşta zorlanıyor...1.4 güya...ama 75 beygir...bunlar ne oluyor anlamıyorum tabi..yağ bakımını filan yeni yaptırdım...bujilere önemli mi bu kadar motor sesinde
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Bagaj açılmıyor son mesaja git 676 0 206cc57
konu icon Rifter Gt 2025 tavan lambası son mesaja git 352 0 Fero13
konu icon 208/207/301 arasinda kaldim son mesaja git 13124 1 aliysnm
konu icon Peugeot 207 Eng Man system Faulty son mesaja git 3453 2 Oğuzhan207
konu icon ENG man system faulty - Hatası (Resimli) son mesaja git 22055 17 Oğuzhan207
konu icon 206 GTI ATEŞLEME PROBLEMİ son mesaja git 1245 0 Emirhno6
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 5450 3 Yunus58
konu icon Pegouet 306 1.8 XR 16 v 1998 son mesaja git 1069 0 Yunus58
konu icon 1.8 XR Usta son mesaja git 7765 1 Yunus58
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 16587 2 SerkanPinar
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 11803 5 407aziz
konu icon Klima yönlendirme son mesaja git 2970 2 Ayhan1126
konu icon 306 rolanti problemi son mesaja git 2939 10 yasarseri
konu icon 206 ya kaput amortisörü nasıl yapılır son mesaja git 25168 6 anaykh
konu icon 301 ekranını 2008e takmak son mesaja git 1257 0 tarhansmt
konu icon 2008 motor arıza ışığı uyarısı son mesaja git 2576 1 GökhaN
konu icon peugeot 308 t9 hayalet ekran son mesaja git 2337 1 GökhaN
konu icon Parkları yakınca hararet yükseliyor son mesaja git 1378 1 GökhaN
konu icon 307 sinyal kolu arızası son mesaja git 272 1 GökhaN
konu icon 206 cc tavan piston sorunu son mesaja git 2697 13 bariscam
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 KASıM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Fero13 1
206cc57 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English