Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

motordan gelen ses ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13575
Tarih: 04 Kasım 2025 Saat 04:14
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: motordan gelen ses ?
Mesajı Yazan: werty
Konu: motordan gelen ses ?
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 19:39

selamlar

arkadaşlar bugun bir alışveriş merkezinin otoparkına gırınce farkettım motordan bir ses gelıyor tık tık tık tık.ses gaz takılan araçlarda çıkan bir ses var ona benziyor..bi anda korktum. ama 1 saat kadar oyalanıp tekrar arabayı çalıstırdıgımda kesilmişti sonra tekrar yol yaptı aynı sesi bir daha almadım acaba neden olabilir. avm nin otoparkına girerken hararet göstergesi 90 biraz geçmişti(normalde 90 la 70 arası duruyor hep) yağ göstergeside 90 dı.normalide biraz daha 90 altında durmakta .acaba hararete bağlı birşeymidir..
1.6 16V benzinli 206 quicksilver aracım gaz yok
ilginize tsk ederim
saygılar

-------------
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15

Cevaplar:
Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 19:42
Aracın fincanları doldurmadığı için bu ses çıkıyor olabilir.En son kaç binde yağ bakımı yapıldı ve şuan araç kaç binde

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesajı Yazan: furkan
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 19:44
teyibin sesini aç sesmes kalmaz

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 19:44
100.000 km aracım .en son 1000 km önce yapıldı yağ bakımı.

-------------
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 19:46
Hangi marka yağ kullandınız peki marka ve 10/40 mı 15/40 mı yazarsanz daha iyi olur

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 19:48
mobil 1 0-40 bor power ile birlikte koydum.

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 19:54
Anladım keşke başka marka motor yağı tercih etseydiniz.Bahsettiğiniz ses gaz verince artıyorsa yüksek devirde kesiliyorsa muhtemelen iticekler doldurmuyor.

-------------

Mesajı Yazan: volkan22
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 19:58
kardeş bende arabayı sabah calıstırınca motordan  cıt cıt cıt dıye ses gelıyor benımkıde yag danmıdır?ısınınca ses kesiliyor:S

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 20:01
Aracınız nedir kaç motor dizelmi benzınlımı

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 20:04
ustam peki ne yapmalıyız bir sonraki yağ değişimine kadar kullanmamın bir sakıncası varmı..birde itecek dediğiniz nedir ?

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 20:04
aracım 306 2.0 16v    benzin

daha önce böyle yapmazdı serviside yeni yapdırdım

sabah calıstırıyorum   makineden cıt cıt cıt  diye ses geliyor  gaza basıncada galıyor 

biraz suruyorum ısınıyor ses gidiyor:S ama normal bir ses deyil:S

birde arabanın sıcaklık 100 lere dayanıyor 

arac su eksıltmezdıı su da eksıltmeye basladı:S

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 20:06
Görmeden tam net bişey söylemek olmaz ama büyük bi ihtimalle silindir kapağında sıkıntı olabilir

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 20:09
ustam peki ne yapmalıyız bir sonraki yağ değişimine kadar kullanmamın bir sakıncası varmı..birde itecek dediğiniz nedir ?  

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 20:10
walla sıcaklıık 100e dayanıyor ve birşey dikatimi cekdi .

arabaya basmadıgım halde arkadasa seslenmek ıcın durdum  camdan konusuyorduk.
 araba cok sıcak ufluyor dedıı:S

2 gun once su eksıltmeye basladı   yarım lıtre su eksılttıı hıc normal deyıl:S

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 20:12
werty kardeş benim arabada seninki gibi tıklıyor:S

ve 2 gune kadar boyle yapdı   

sesin tam geldıgı yerde makinennin arka tarafından dreksiyon pompasının oralardan

arac dedigim gibi 90 dan yukarı cıkmazdıı simdii 100 lere dayanıyor:S

araban su eksiltiyormu? 

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 20:14
Orjinalini yazan: werty werty Yazdı:

Daha fazla zarar vermeden yağ boşaltılıp castrol 10/40 ve total 10/40 la değiştirilmesinde fayda var.Eğer ses kesilmezse iticeklerin değişmesi gerek.İtecekleri diğer adıyla fincan olarak geçer silindir kapağına yağlama yapar.İteceklere yağ dolmadığı için bu sesi verir

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 20:16
walla acıkcası suyuna bakmadım ama tam benım ses motor kapağının ustunden gelıyor gıbı geldı ama o anda çok bakma fırsatım da olmadı. ama sonra yola cıkıp gıdınce hersey normale döndü. sonra birdaha durdum yolda actım kaputu baktım ses kesılmıstı

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 20:16
efe kardeş haklısın kesin ondan olması lazım  

biraz önce aracın yag cubugunu cekdim

yag az arabada:S servisde az koymuslar sanırım:S

yag cubugunda  yag sevıyesı alttakı cızgıde malesef:S

2.0 16 v lerede mi  10/40 koyulur?

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 20:17
Orjinalini yazan: volkan22 volkan22 Yazdı:

werty kardeş benim arabada seninki gibi tıklıyor:S

ve 2 gune kadar boyle yapdı   

sesin tam geldıgı yerde makinennin arka tarafından dreksiyon pompasının oralardan

arac dedigim gibi 90 dan yukarı cıkmazdıı simdii 100 lere dayanıyor:S

araban su eksiltiyormu? 

Sizin aracınızdaki sorunla arkadaşımızın aracındaki sorun aynı olmayabilir 306 lar 2000 motor olduğundan dolayı en ufak bi hararette silindir kapağı zarar görüyor araca bakılıp incelenmesi gerek

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 20:18

efe kardeş haklısın kesin ondan olması lazım  

biraz önce aracın yag cubugunu cekdim

yag az arabada:S servisde az koymuslar sanırım:S

yag cubugunda  yag sevıyesı alttakı cızgıde malesef:S

2.0 16 v lerede mi  10/40 koyulur?

Evet 10/40 Yağ ilave edin veya 4 litre yap alıp değiştirtin.İlave etmeniz pek tavsiye etmiyorum.Yağ alırkende total veya castrol tercih edin

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 20:19
Teşekkür ederim ilginiz için..
saygılar.

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2011 Saat 20:21
bende diyorum neden ısınınca ses kesiliyor 

servisde az koydular demekii yardımın icin sagol  

yag eklemesinden sonra sorun ortadan kalkarsa yazarım 

birde senden bişey isteyecegim

konu acdım yenı benzin tank ı ile alakalı bu bolumde ona bır bakarmısın sana zahmet

tekrar tesekkurler

Mesajı Yazan: serkan106XR
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 01:36

walla sıcaklıık 100e dayanıyor ve birşey dikatimi cekdi .

arabaya basmadıgım halde arkadasa seslenmek ıcın durdum  camdan konusuyorduk.
 araba cok sıcak ufluyor dedıı:S

2 gun once su eksıltmeye basladı   yarım lıtre su eksılttıı hıc normal deyıl:S

bizim arkadasın opel tigrada aynı olay olmustu. hararet yapıyor ve aşırı su eksiltiyordu sonra kaputun altından beyaz buhar cıkıyordu. su haznesinin kapagı delinmiş yeni bi kapak taktıklar oldu bitti. çok büyük bi sorun olmayabilir seninki de

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 10:27

Arabamda şu an mobil 1 10/40 yağ var. Yağ değişim zamanı Mobil 1 0/40 koymayı düşünüyordum. Ama yazılanları okuyunca aklım karıştı. Aracım LPG li. Şimdi hangi marka ve numara yağ koymalıyım.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 13:31
Orjinalini yazan: werty werty Yazdı:

selamlar

arkadaşlar bugun bir alışveriş merkezinin otoparkına gırınce farkettım motordan bir ses gelıyor tık tık tık tık.ses gaz takılan araçlarda çıkan bir ses var ona benziyor..bi anda korktum. ama 1 saat kadar oyalanıp tekrar arabayı çalıstırdıgımda kesilmişti sonra tekrar yol yaptı aynı sesi bir daha almadım acaba neden olabilir. avm nin otoparkına girerken hararet göstergesi 90 biraz geçmişti(normalde 90 la 70 arası duruyor hep) yağ göstergeside 90 dı.normalide biraz daha 90 altında durmakta .acaba hararete bağlı birşeymidir..
1.6 16V benzinli 206 quicksilver aracım gaz yok
ilginize tsk ederim
saygılar

hararet 90 ile 70 arası olamaz ki 90 da çakılı kalması lazım. termostatına baktır.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 14:20
ben sunu soyleyeyım. egerkı motorunuz cok asınık degılse 0-40 yagdan bır zarar gelmez. asınık olan motor ıse sogukken yag eksıltme yapabılır ama ısındıgında 10-40 a gore bırsey degısmez.

cunku 0-40 ıle 10-40 sıcakken aynı akıcılıga sahıptır.

motor yagları multıvıskosıte yaglardır. yanı ısıya gore akıskanlıkları degıskendır. dıkkat edılırse yag vıskosıtesı rakamlarının arasında W harfı vardır. yanı 0W-40 veya 10W-40 gıbı. buradakı W harfı ıngılızce wınter yanı kış demektır. bu da yagın soguk durumdakı akıcılıgını ıfade eder. genelde bılınenın aksıne yaglar sogukken daha ıncedır ısındıgında daha kalınlasır. bunu zaten cok kez anlattım ama yıne anlatmıs olalım.

motor yagının sogukken ınce olmasındakı sebep sogukken yagın cok daha hızlı surkılasyon yapıp ılk mars esnasındakı asınmaları en aza ındırmelerı ıcındır. ama yag ısındıgında bıraz kalınlasmalıdır. cunku ısıya dayanmalıdır ve segmanlar arasında kompresyon tutmalıdır. ınternetten de motor yagları ıle ılgılı arastırma yaparsanız soyledıklerımın aynısını okursunuz...

arabanın kullanma kılavuzundada 0-40 yag kullanılabılecegını gorebılırsınız. mesela benımkınde var. onemlı olan ıklım sartlarıdır.

fakat unutulmamalıdırkı 0-40 dedıgımız tam sentetık bır yagdır, cok daha kalıtelı ve uzun omurludur. ama 10-40 yagların hepsı yarı sentetık yagdır.

bu anlattıklarımda yanlıs anlasılmasın tabıkı 10-40 yarı sentetık yagda kullanabılırsınız. fakat tam sentetık yag daha kalıtelı dır. daha uzun km kullanabılırsınız. yoksa tam sentetıgın bır anlamı olmazdı.

mobıl 1 0-40 en kalıtelı yag sayılabılır...

yalnız sunuda soyleyeyım. ılla Mobıl 1 new lıfe kullanacaksınız dıye bır mecburıyet yok. bu yagın dengı olarak castrol edge serısı kullanabılırsınız. bunlar ust serı yaglardır. tam sentetık olarak daha uygun fıyatlı farklı seceneklerde mevcuttur. mobıl super 3000 5-40, total quartz 9000 5-40, castrol magnatec 5-40 vs gıbı

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 16:53
Senin tecrübelerinle araba bir kuşa benzeyecek inşallah. 0/40 yağ, LPG bujisi, paspas. Geriye triger seti ile debriyej baskı balatayı servise gösterip zamanı geldiyse onları sıraya koymak kalıyor. Allah kesemize bereket versin. Araç sahibi olmak amma masraflı.

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 17:25
ben bakımla beraber mobil 1 0-40 koydum bor power ekledım bujilerimi bosch iridyum buji ile değiştirdim.
bu arada hararet bakıma gırmeden once tam 90 duruyordu hep. bakımda sonra 70 ile 90 arasındakı cubuk
sanırım 80 e tekabul edıyor sureklı orda duruyor. ama trafıge gırınce 90 90 bıraz gecıo fan acıo.yağ ısısıda sureklı 90 da

dünden beri özelikle dikkat ediyorum o sesi bidaha yapmadı. 190 yaptım temde ses bakmak için bişey cıkmadı ama arabam inanılmaz kafadan kayıyor buna ne yapabilriz lastikerlimde diş var ama genel bır rahatsızlıkmı bu.

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2011 Saat 23:11
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

Senin tecrübelerinle araba bir kuşa benzeyecek inşallah. 0/40 yağ, LPG bujisi, paspas. Geriye triger seti ile debriyej baskı balatayı servise gösterip zamanı geldiyse onları sıraya koymak kalıyor. Allah kesemize bereket versin. Araç sahibi olmak amma masraflı.

sımdı bazı paylasımları yanlıs anlamamak gerek. mesela ben ılla 0-40 kullanın demıyorum. cunku pahalı ve kalıtelı bır yagdır. ayrıca motorun durumuna gorede yag secımı onemlıdır. mısal egerkı motorda bıraz asınıklık, yag eksıltme vs varsa 0-40 koyulursa ısınana kadarkı eksıltme artabılır. o acıdan duruma gore hareket etmek gerekır. bunun yerıne 5-40 ta kullanabılırsınız. bu da tam sentetıktır...

sımdı kısının aracı cok yıpranıktır yag eksıltıyordur. benım soylemem uzerıne bu yagı koyar ondan sonra motor daha cok yag eksıltır. ardından derkı sen soyledınde koyduk boyle oldu gıbılerınden vs. bu noktada benım sucum olmaz cunku duruma gore hareket etmek gerektıgını ben belırtıyorum...

mobıl 3 yag onermıs.
1.si mobıl 1 new lıfe 0-40
2.si mobil super 3000 5-40
3.su mobil super 2000 sanıyorum 10-40

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2011 Saat 07:14
Hocam zaten mobil 1'in sitesine girip 307 1.6'lar icin uygun yag bakildiginda iki secenek cikariyor.
Ilk olarak Mobil 1 New Life 0W-40 (a, c) oneriyor sonra Mobil Super 3000 X1 5W-40.

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2011 Saat 09:16
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Hocam zaten mobil 1'in sitesine girip 307 1.6'lar icin uygun yag bakildiginda iki secenek cikariyor.
Ilk olarak Mobil 1 New Life 0W-40 (a, c) oneriyor sonra Mobil Super 3000 X1 5W-40.

aynen dedıgın gıbı bende oradan baktım zaten :))  secenek sunmus ıste. fıyatına gore kalıtesı degısıyor... yag var yag var. hepsı aynı degıl sonucta :))

gecen gun mobıl ın dukkandakı katologuna bakıyordum. 1. 2. 3. secenek dıye oradada belırtmıs zaten... tercıh bıze kalmıs. aracımızın kendı kullanım kılauzuna da bakarsak oradada benzer seceneklerın oldugunu gorebılırız. tabıkı bu yag secımı ıklım sartlarıylada alakalı. benım kullanım kılavuzunda bıle 0-40 var yanı...

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2011 Saat 12:16
Yok çok şükür yağ eksiltmesi yok. İnce yağlar için böyle bir risk var biliyorum. Tabi canım burda yazılanlar tamamen tavsiyedir. Kimsenin burdaki yazılanların ters sonuçları için birbirini suçlamaması gerekir. Bir taraf tavsiye eder, diğer taraf uygulayıp uygulmamaya kendi karar verir.

Mesajı Yazan: hayatiozturk66
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2013 Saat 03:14
benimde bi sorun var paylastim video koydum  fazla  cvp gelmedi dedigin gibi  gaza basinca artiyo ama yuksek devirde duyulmuyo  bi yrdim edersen sevinirim video var yollaya bilirim kades

Mesajı Yazan: pierson
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2013 Saat 20:31
merhaba...ana yolda yokuş çıkarken iki kişiyle motor zorlanıyor...gaza sonuna kadar basıyorum ama çok ses geliyor motordan...benim arabamın mıı özelliği acaba bu?gaza sonuna kadar basılı tutunca da bir müddet sonra vites geçişi oluyor ki herhalde araba titreyyip hızlanmaya başlıyor...neden olabliri bu?

Mesajı Yazan: alp2525
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2013 Saat 21:01
buna benzer sorun benim eski 307 de de vardı banada yok fincanlar yok subabplar dendi servise götürdüm bujilerden bir tanesi gevşemiş ondan dolayı yapıyormuş sende bence önce bujileribir kontrol ettir gevşemiş ise zaten buji yatağında yağ oluşuyor basitten başa sorunu halletmeye

-------------
407 1.6 HDI CONFORT

Mesajı Yazan: pierson
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2013 Saat 21:09
arabada hiç ağırlık falan yok ama yokuşta zorlanıyor...1.4 güya...ama 75 beygir...bunlar ne oluyor anlamıyorum tabi..yağ bakımını filan yeni yaptırdım...bujilere önemli mi bu kadar motor sesinde

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net