![]() |
|
vites??? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
sanzumanı ındırmeden yapılabılecek seyler bellıdır...
sanzumanın yagını kontrol etmek, eklemek yada degıstırmek
her aracta olmamakla bırlıkte debrıyaj ayarı yapmak, bazı araclarda tellıdır bazılarında hıdrolıktır
mumkunu varsada vıtes kollarının boslugunun alınması, puglardakı gıbı eklem noktalarının yaglanması...
sanzumanın ıcınde mıllerın ustundekı parcalar sanzuman acılmadan nasıl sokulebılır kı!!!
arkadaslar pıyasada agzı olan konusuyor. sanzuman kapalı bır kutudur. sokulup ındırılmeden ıcı acılamaz. aractan araca uygulamalarda ufak tefek farklılıklar olsada genel olarak durum boyledır...
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Sekromenc, vites gecislerini daha kolay ve puruzsuz yapmanin yaninda bir de vites atlamaya da yarar. Yani siz 3. vitesten 5. vitese veya tersini cok rahat yapabilirsini. Bu da sekromenc sayesinde olur.
Cok eski arabalarda(1970 veya oncesi) sekromenc ya hic yoktu ya da sadece 2. ve 3. viteste vardi. Bu da demek oluyor ki sessiz vites gecirmek o araclarda cok daha fazla yetenek gerektiriyordu. Sizin dediginiz "garccc" sesini gidermek icin iki kez kavrama yapmak bazen ise yarayabiliyor ama bunu da yapmanin bir yolu var. Yuksek vitesten dusuk vitese gecerken su adimlari takip etmek gerekiyor.
Bu islemi vites artirirken de uygulayabiliriz. Tek fark, arac bostayken hafif gaz vermeye gerek yoktur. |
||
![]() |
||
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
|
Ben dişlilerin ya da sakromencin ya da baskının bu şekilde yapılabileceğini kastetmiyorum. Benim gözlemlediğim ve bu konuyu buraya açan arkadaşın gözlemlediği sorunun aynı olmasından ötürü benim kendi nacizane sıkıntımın çözümünün bu şekilde halledilebileceğini söyleyen sağlam bir ustayla olan konuşmamı yazdım. Cumartesi günü gider baktırırım. Gelir burda yazarım. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Amaç paylaşmak bilgi satmak değil :) |
||
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
||
![]() |
||
|
guzel kardesım agzı olan konusuyordan kastım sen degıldın. sana bunları soyleyen kısı ıdı sakın ola alınmayasın uzulurum bak. bız burda kardesız. senınde soyledıgın gıbı paylasım ıcerısındeyız...
|
||
![]() |
||
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
|
Yanlış anlaşılma olmuş. Sıkıntı yok eyvallah dostum... |
||
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
||
![]() |
||
|
anlastıysak sıkıntı yok demektır :))
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |