Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - LPG taktırmayı düşünüyorum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

LPG taktırmayı düşünüyorum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2011 Saat 14:23

lpg sıstemlerı adına oncelıkle usta faktorunu kabul etmek gerek.

konu atıker uzerınden gıdıyorken bende ordan devam edeyım. atıkerden benım gıbı memnun olan cok kullanıcıda var, sorunu cozulemeyen dolayısıyla memnunıyetsız kullanıcılarda var. bu durumu butun markalara yayabılırsınız. brc sınden lovatosundan zavolısınden prınsınden teleflexınden vs vs hepsıne dusunebılırsınız...

cok kez dıle getırdıgımız gıbı ucuz bır sıstem kalıtelı ellerde mukemmel calısabılır. ama luks bır sıstem acemı ellerde berbat bır calısmada sergıleyebılır... her noktada dıle getırıyorum. oncelıkle montajcı nın verımı onemlı. sısteme ve degıskenlere cok ıyı hakım olunması gerekır. 

bırazda kazanc hangısınde coksa ıs o yone dogru kayabılecektır tabı kı  :)) yalnız sunu dıyebılırım kı tek marka ıle calısan bır servıs, dıger cok markayla calısan lara gore daha markası uzerınde daha tecrubelı olması muhtemeldır...
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2011 Saat 17:01
Orjinalini yazan: rolex1645 rolex1645 Yazdı:

usta konusunda haklısınız ustada bitiyor iş fakat ürününde kaliteli olması lazım..
lavato bu konuda iidir.. özellikle vtec honda civiclerde crv hrv lerde kullanılırki atiker gibi markaların kafaları  5bin devirde araca gaz yetiştiremedigini duydum gördum ve yasadım.. ve arac benzine geciyor o devirlerde..
lavoto da ise devir, arac bloke edene kadar gayet gusel yükseliyor lpgede hiç kesme yaparak benzine geciş yapmıyor !!..
bence marka cok önemlii.. teknoloji bu..
onun marka ile alakası yokdur. eğer usta ayarları çok kısmışsa yada depoda gaz az kalmışsa yüksek devirlerde otomatikman benzine alır. ben atiker kullanıyorum otomatik vites 307'mde spor moda aldığımda 6500 deviri görüyor ve tabiri caizze köpek gibi kazıya kazıya gidiyor hiç bir performans kaybı yok. Tek sorunu alırkende uyardılar beni, enjektörmü diyorlar artık bilmiyorum üstteki o 4 tane parça çok ses çıkarıyor dizel sanıyorlar bazen (: . Romano 1800 tl sessiz çalışır atiker 1050 tl sadece farkı sesli dediler atiker taktım çok memnunum.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2011 Saat 17:04
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

lpg sıstemlerı adına oncelıkle usta faktorunu kabul etmek gerek.

konu atıker uzerınden gıdıyorken bende ordan devam edeyım. atıkerden benım gıbı memnun olan cok kullanıcıda var, sorunu cozulemeyen dolayısıyla memnunıyetsız kullanıcılarda var. bu durumu butun markalara yayabılırsınız. brc sınden lovatosundan zavolısınden prınsınden teleflexınden vs vs hepsıne dusunebılırsınız...

cok kez dıle getırdıgımız gıbı ucuz bır sıstem kalıtelı ellerde mukemmel calısabılır. ama luks bır sıstem acemı ellerde berbat bır calısmada sergıleyebılır... her noktada dıle getırıyorum. oncelıkle montajcı nın verımı onemlı. sısteme ve degıskenlere cok ıyı hakım olunması gerekır. 

bırazda kazanc hangısınde coksa ıs o yone dogru kayabılecektır tabı kı  :)) yalnız sunu dıyebılırım kı tek marka ıle calısan bır servıs, dıger cok markayla calısan lara gore daha markası uzerınde daha tecrubelı olması muhtemeldır...
kesinlikle katılıyorum. Thumbs Up

benim lpg taktırdığım firma aynı anda bir kaç firma ile çalışıyordu okadar ürün satmasına rağmen atiker yada romano takabilirim diğerleri başını ağrıtır dedi. İkisi arasında kararsız kaldım sadece atiker daha sesli çalışıyormuş okadar para verene kadar atikeri tercih ettim memnunum.
Yukarı Dön
kimyaci58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kimyaci58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 Saat 09:57
Arkadaşlar ben de lpg taktırmayı düşünüyorum. Ancak sivasta güvendiğim ustalardan biri (2000 model passat aracımıza 2 yıl önce atiker taktırdık daha tek bir sorun vermedi) benim aracımda ( 2004 307 xt bva) lpg ile sorun yaşayacağımı soyledi ve lpgyi benim aracım için önermedi. Daha önce 5 tane 307 ye takmıslar ve üçünü geri sökmüşler. Sebep olarakta Lpg nin beyni ile aracın beyninin çakıştığını, devamlı olarak araçlarda tekleme ve stop etme sorunlarının yaşandığını soyledi. Bu motorda sorun yaşarsın dedi. Benim de kafa allak bullak oldu. Çok kararsız kaldım, ne yapacağımı bilemiyorum :S
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 Saat 10:06
Orjinalini yazan: kimyaci58 kimyaci58 Yazdı:

Arkadaşlar ben de lpg taktırmayı düşünüyorum. Ancak sivasta güvendiğim ustalardan biri (2000 model passat aracımıza 2 yıl önce atiker taktırdık daha tek bir sorun vermedi) benim aracımda ( 2004 307 xt bva) lpg ile sorun yaşayacağımı soyledi ve lpgyi benim aracım için önermedi. Daha önce 5 tane 307 ye takmıslar ve üçünü geri sökmüşler. Sebep olarakta Lpg nin beyni ile aracın beyninin çakıştığını, devamlı olarak araçlarda tekleme ve stop etme sorunlarının yaşandığını soyledi. Bu motorda sorun yaşarsın dedi. Benim de kafa allak bullak oldu. Çok kararsız kaldım, ne yapacağımı bilemiyorum :S

guvendıgın ustanında bu ısı ne kadar bılıp bılmedıgı degıskendır. sen bıldıgını sanıyorsundur ama esasında hıcbırseyden anlamıyorda olabılır. tabı ben burda kımseyı tanımıyorum sadece olabılecek durumları goz onune alıyorum. ama su varkı anlasılan senın bu gıttıgın ustan peugeot montajını ayarlamasını bılmıyor. cunku bılmıs olsa 5 montajın 3 u sokulmezdı ve tavsıye etmıyorum demezdı. sunuda dusunmek lazım her ustanın tecrubesı bılgısı aynı olmaz. sen bence o adama kendı aracın ıcın bır daha ugrama... baska bır usta ara. ılla atıker olacak dıye bır kaıde yok. marka gozetmeden bu arabaya takıpta duzgun calıstırmıs usta bakın bence...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 Saat 10:14
Alıntı enjektörmü diyorlar artık bilmiyorum üstteki o 4 tane parça çok ses çıkarıyor dizel sanıyorlar bazen (: . Romano 1800 tl sessiz çalışır atiker 1050 tl sadece farkı sesli dediler atiker taktım çok memnunum.

guzel kardesım senın enjektorlerın lınktekı resımde gormus oldugun gri govdelı enjektorden dogru mudur?

atıker servıslerı bu enjektore ahtapot enjektor dıyorlar. atıker bunun harıcınde valtek dıye bır enjektorde kullanıyor. bu valtekler cıft orınglı oldugundan sessız calısıyor. yanı sadece romano sessız degıl. bır kısım enjektorler seslı calısır bazıları sessız calısır. bu durum sıstemde kullanılan enjektor ıle alakalı... sıstemın kalıtesıyle degerıyle enjektor sesı alakalı degıl...

Düzenleyen cecoli - 04 Ocak 2011 Saat 11:24
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 Saat 11:02

öncelikle bilgine teşekkür ediyorum. ressimde gösterdiğin gibi aynen enjektörler sesli çalışıyor. enjektör diyince dizel araçlar geliyor aklıma o yüzden kararsız kaldım bu damı enjektördü diye (: ben daha sessiz çalışması için ön kaputun altına keçe düşünüyordum, senin bu söylediklerin daha çok ilgimi çekti. Benim araca hem uyumlu hem daha sessiz enjektör takılabiliyorsa çok iyi olur tabiki. ama hangi marka hangi model bilgi verirmisin hemen lpg takan yerde değiştirteyim.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 Saat 11:15

atıkerde enjektorun uyumu dıye bır olay yok. cunku uyum dedıgın sey enjektorun ucundakı nozul capı ve gaz basıncın durumudur. valtek enjektorler cıft orınglı oldugundan cok duyulacak kadar ses yapmaz. bence degıstırmene gerek yok.

bızdekıler seslı calısıyor ama oyle dızel gıbıde degıl yanı. sankı supap vuran motora benzıyor. bılmeyen bırkac usta ne o yaa motor taklaya gelmıs senın demıslerdı. emınmısın dıye bende takılmıstım. bır aldım benzıne ses gıttı adam sok oldu :DDD

uygun bır zamanda goruselım senle. :DD profılıne semtınıde yazda gorelım...

Düzenleyen cecoli - 04 Ocak 2011 Saat 11:16
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 Saat 11:51

memnun olurum profilimi hemen güncelliyorum. bende bi anımı anlatayım. özel servise gittiğimizde dizel citroen sahibi bi abi benim aracı dizel sanmıştı zor ikna etmiştim benzinli olduğuna (: saygılar...

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 Saat 12:19
Orjinalini yazan: quiet_20 quiet_20 Yazdı:

memnun olurum profilimi hemen güncelliyorum. bende bi anımı anlatayım. özel servise gittiğimizde dizel citroen sahibi bi abi benim aracı dizel sanmıştı zor ikna etmiştim benzinli olduğuna (: saygılar...

profıl resmını tutmadım kardes 307 sahıbısın 106 resmı koymussun :)) aracının kendı resmını koykı canlı olsun degıl mı ?
Yukarı Dön
sercinho Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
10 - Nisan - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sercinho Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 Saat 12:27
mrb arkadaslar dun arkadasımın 206 aracını gorala bıraktık ve bugun lpg takılı olarak alacagız brc yı 1500 tl takdırdık ve reset dugmesı var onun ıcınde 100 tl odedık toplam 1600 tl ye mal oldu bugun aracı ben almaya gıdecem ılk ızlenımlerımı kullandıktan sonra sızınle paylasacagım ınsallah motor arıza ısıgı yanmaz teleflekste kesınlıkle yanmaz dedı ama brc 1 kere yakabılır onuda cozerız dedı guzel olursa bnede 307 me taktıracagım 1-2 hafta ıcınde   
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 Saat 12:38
Taktır abi taktır Mükemmel sonuç alacağına garanti verebilirim
Lavato , Tartarini Kaliteli Markalardır sorun yaşamazsın allahın iznyle
Yukarı Dön
bulent 77 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
14 - Mart - 1977

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bulent 77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2011 Saat 17:12

lavato ya 1290 tl 10 taksit .iyi bi ustadan fiyat aldım yarın taktıtabilirim

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2011 Saat 17:33
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

Orjinalini yazan: quiet_20 quiet_20 Yazdı:

profıl resmını tutmadım kardes 307 sahıbısın 106 resmı koymussun :)) aracının kendı resmını koykı canlı olsun degıl mı ?
ressimdeki 106 değil yurt dışında fotoğrafı çekilmiş olan citroen saxodur (: yaklaşık 7 yıldır bu arabanın hayalini kuruyordum çokda istiyordum ama nasip olmadı. Evlendim ve eşimin de isteği üzerine otomatik 307 aldım. aracımdan çok memnum 307 ye hiç binmediğim için ön yargılıydım ama aldığıma hiç pişman değilim. saxo vts'nin gönlümde ayrı bir yeri var (: ayrıca aracımı alalı yaklaşık 4 ay oldu güzel bir ressim çekemedim, çektiğimde ressimi güncellerim. saygılarımlaa.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2011 Saat 18:17
:DD
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Merhabalar son mesaja git 2 0 tunakrf
konu icon Peugeot 1.2 Puretech genel bakım ve değerlendirme son mesaja git 532 0 Dustero59
konu icon 2024 Model Yeni Peugeot 2008 Type-C Sorunu son mesaja git 214 0 ergunasaf
konu icon Peugeot 206 kilit unutma sorunu son mesaja git 964 0 Sabri45
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 12250 5 Sabri45
konu icon 2008 Turbo Hava Hortumu Yağlanması son mesaja git 2656 1 Peugeotturkey123
konu icon 2023 Model Peugeot 208 GT kablosuz şarj hk son mesaja git 500 0 mhakan71
konu icon 2008 Kedi Çiziği Kırmızı ELIXIR son mesaja git 663 0 55adige1919
konu icon 2004 1.4 HDI Klima ile ilgili son mesaja git 977 0 Samet1697
konu icon Lastik basınç sensörü son mesaja git 6 0 DVRM77
konu icon 3008 2022 Far yüksekliği ayarı ve motor titremesi son mesaja git 698 0 berter
konu icon Peugeot 208 GT yeni nesil yakıt tüketimi hk son mesaja git 910 0 mhakan71
konu icon Adblue seviyesini Kaç litre nasıl öğrenirim artık son mesaja git 587 0 Lepromer
konu icon 208 Yağ Azaltma Problemi son mesaja git 6428 8 selahattnsahman
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 37481 23 delroy
konu icon Peugeot 307 motor değişimi son mesaja git 272 0 delroy
konu icon Kaput amortisörü son mesaja git 3229 0 Abdullah B.
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 9048 19 talip206
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 4631 2 konfor
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 8193 7 konfor
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
tunakrf 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English