Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

LPG taktırmayı düşünüyorum

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11967
Tarih: 09 Eylül 2025 Saat 03:32
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: LPG taktırmayı düşünüyorum
Mesajı Yazan: bulent 77
Konu: LPG taktırmayı düşünüyorum
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2010 Saat 17:46
bir senedir 307 xt aracımı lpg siz lullanıyorum performans süper..ama yakıt canıma tak dedi lpg taktırıcam...ne dersiniz veya ne marka taktırayım..ankarada tavsiye edebileceginiz yer varmı...teşekkürler iyi seneler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: comondx
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2010 Saat 21:46
Orjinalini yazan: bulent 77 bulent 77 Yazdı:

bir senedir 307 xt aracımı lpg siz lullanıyorum performans süper..ama yakıt canıma tak dedi lpg taktırıcam...ne dersiniz veya ne marka taktırayım..ankarada tavsiye edebileceginiz yer varmı...teşekkürler iyi seneler

ankarada göral rapid şubesinde takıyordu 1.5 sene önce ankaradayken taktırdım çok güzel takıyorlar. hatta montajı gören başka ustalar bile imreniyo. yalnız ayar bi türlü tutturamamışlardı başlarda. ama şuanda çok memnunum ben geçi 206 aracım.

Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2011 Saat 02:24
206 larda daha uyumlu sanırım

Mesajı Yazan: BUBU
Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2011 Saat 10:39
walla kardesim bende de 2004 xt var aracımdan cok memnunum.uzun bır sure lpg taktırmadım ama artık canıma tak etti. atikerin son cıkan modelını 950 liraya   yaklasık 2 hafta once taktırdım. aracımda zerre kadar performans düşmesı yok..sankı benzınlı gıbı..tavsiye edeerım ama ustası önemlı tabı bu ıslerde... fikrimi sordun söyledim :) 

Mesajı Yazan: ozi033
Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2011 Saat 11:32
atiker diğerlerine fazla para vermeye gerek yok ..ii takılırsa çok ii gerçekten..

Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2011 Saat 13:28
saolun arkadaşlar

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2011 Saat 19:13
arkadaslar cok yerde cok kez dıle getırdık... lpg konusu usta elınde olan bır konu. uyum dıye bırsey soz konusu degıl. 206 ıle 307 nın 1.6 motorları aynı bır fark yok. ıkısındede 16v motor var. eskı 206 larda ıse 1.6 8v 90 bg makıne var o ayrı... ıs ustada bıtıyor. kalıtelı sıstem degıl kalıtelı usta arayın...

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2011 Saat 19:30
işi usta biliyor demekle birlikte ankarada ege otogazı(başkent oto sanyi şaşmazın karşı tarafı) öneririm benim  307ye prins taktırdım hiç bir şikayetim yok yazın göral 2600lira demişti prins için ben 2000liraya taktırdım

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2011 Saat 19:35
usta konusunda haklısınız ustada bitiyor iş fakat ürününde kaliteli olması lazım..
lavato bu konuda iidir.. özellikle vtec honda civiclerde crv hrv lerde kullanılırki atiker gibi markaların kafaları  5bin devirde araca gaz yetiştiremedigini duydum gördum ve yasadım.. ve arac benzine geciyor o devirlerde..
lavoto da ise devir, arac bloke edene kadar gayet gusel yükseliyor lpgede hiç kesme yaparak benzine geciş yapmıyor !!..
bence marka cok önemlii.. teknoloji bu..

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2011 Saat 03:38

lavato kullandım [astrada] çok memnun kalmıştım pejo içinde düşünüyorum aslında

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2011 Saat 09:22
Orjinalini yazan: rolex1645 rolex1645 Yazdı:

usta konusunda haklısınız ustada bitiyor iş fakat ürününde kaliteli olması lazım..
lavato bu konuda iidir.. özellikle vtec honda civiclerde crv hrv lerde kullanılırki atiker gibi markaların kafaları  5bin devirde araca gaz yetiştiremedigini duydum gördum ve yasadım.. ve arac benzine geciyor o devirlerde..
lavoto da ise devir, arac bloke edene kadar gayet gusel yükseliyor lpgede hiç kesme yaparak benzine geciş yapmıyor !!..

guzel kardesım lovatoda guzel markadır haklısın. sozum yok ama sunu dıyeyım atıkerde de gaz yetıstırememe gıbı bır durum yok. emın olkı ustanın montaj ve ayar becerısıyle alakalı. bende atıker sahıbı olarak ve baskalarının araclarına ayar yapan bırı olarak soyluyorum. kendı aracım asla benzıne gecmez. benzındekı son suratıde lpg de goruyorum 6000 devırde 215. 2 de 6500 devırde 100 yapıyor alet. yok yetıstıremıyormus yok devamlı acık kalıyormus vs bunlar duzgun montaj olmayan araclarda olabılır. lovatodada olabılır. cunku bu sorunlar usta kaynaklı sorunlar. bayı arkadasım yunanıstandan gelme mercedes sl55 amg ye takmıs. v8 kompresor makıne cılgın bırsey atıker 500 bg bu makıneye bıle gaz yetırsıtırebılıyorken toyota land cruıser lx100 v12 makıneye bıle gaz yetıstırebılıyorken emın olkı senın gordum dedıgın arabayada yetıstırır... bunlar marka savunuculu ıcın degıl. hakkını tarafa vermek olarak bakın. atıker oyle soylenıldıgı gıbı kotu bır marka degıl. bunu yazmaktakı amacım sızlerı bılgılendırmek. ama malzeme kalıtesı olarak lovato daha ıyı bır sıstem orası kesın...

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2011 Saat 09:24
Orjinalini yazan: bulent 77 bulent 77 Yazdı:

lavato kullandım [astrada] çok memnun kalmıştım pejo içinde düşünüyorum aslında

egerkı kalıtelı bır montajcı bulabılırsen lovatoda aracınla guzel calısacaktır... bende begenırım lovatoyu kalıte olarak guzel. kalıtesıne gore fıyatıda ıyı...

Mesajı Yazan: BUBU
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2011 Saat 10:19
cecoli kardeşim dogru soyluyor sonuna kadar..bende de atiker var 10 numara walla..

Mesajı Yazan: ali öncü
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2011 Saat 11:38
bence arkadaşların atiker taktırdığı yerle bir görüş içine sinmezse diğer markaları sonra düşünürsün.

Mesajı Yazan: selfat8
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2011 Saat 12:53

307 2004 model technoplus triptnonik vites atiker takılı kaleli de takıldı 6 ay oldu sıfır sorun ne ışık ne ayar aynen devam boş yere büyük paralar verme 950 tl 10 taksit

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2011 Saat 13:26
stefanelli 0 hata çok memnunum

Mesajı Yazan: fourus_06
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2011 Saat 14:13
göral bu konuda gerçekten çok iyi.ankarada olan arkadaşlarım lpg konusunda şanslı.atiker,brc,teleflex,prince 4 farklı sistem var.sana tavsiyem atiker taktırmamandır.

-------------
http://img695.imageshack.us/i/dsc01933000000000000000.jpg/" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2011 Saat 12:47

göralda fiyatlar daha uçuk gibi

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2011 Saat 13:03
daha once arkadasımızda soylemıs ya goralda 2600 olan sıstemı baska yerde 2000 tl ye taktırmıs...

Mesajı Yazan: selfat8
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2011 Saat 14:11
Orjinalini yazan: fourus_06 fourus_06 Yazdı:

göral bu konuda gerçekten çok iyi.ankarada olan arkadaşlarım lpg konusunda şanslı.atiker,brc,teleflex,prince 4 farklı sistem var.sana tavsiyem atiker taktırmamandır.
niye atiker takılmasın sen kullandınmı ben ve sitede kullanan onca insan var atikeri sorun yok kulakdan duyma yorumlara bakmayın bizim esnaf en cok hangisinden kazanırsa o markayı tavsiye eder  

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2011 Saat 14:23

lpg sıstemlerı adına oncelıkle usta faktorunu kabul etmek gerek.

konu atıker uzerınden gıdıyorken bende ordan devam edeyım. atıkerden benım gıbı memnun olan cok kullanıcıda var, sorunu cozulemeyen dolayısıyla memnunıyetsız kullanıcılarda var. bu durumu butun markalara yayabılırsınız. brc sınden lovatosundan zavolısınden prınsınden teleflexınden vs vs hepsıne dusunebılırsınız...

cok kez dıle getırdıgımız gıbı ucuz bır sıstem kalıtelı ellerde mukemmel calısabılır. ama luks bır sıstem acemı ellerde berbat bır calısmada sergıleyebılır... her noktada dıle getırıyorum. oncelıkle montajcı nın verımı onemlı. sısteme ve degıskenlere cok ıyı hakım olunması gerekır. 

bırazda kazanc hangısınde coksa ıs o yone dogru kayabılecektır tabı kı  :)) yalnız sunu dıyebılırım kı tek marka ıle calısan bır servıs, dıger cok markayla calısan lara gore daha markası uzerınde daha tecrubelı olması muhtemeldır...

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2011 Saat 17:01
Orjinalini yazan: rolex1645 rolex1645 Yazdı:

onun marka ile alakası yokdur. eğer usta ayarları çok kısmışsa yada depoda gaz az kalmışsa yüksek devirlerde otomatikman benzine alır. ben atiker kullanıyorum otomatik vites 307'mde spor moda aldığımda 6500 deviri görüyor ve tabiri caizze köpek gibi kazıya kazıya gidiyor hiç bir performans kaybı yok. Tek sorunu alırkende uyardılar beni, enjektörmü diyorlar artık bilmiyorum üstteki o 4 tane parça çok ses çıkarıyor dizel sanıyorlar bazen (: . Romano 1800 tl sessiz çalışır atiker 1050 tl sadece farkı sesli dediler atiker taktım çok memnunum.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2011 Saat 17:04
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

lpg sıstemlerı adına oncelıkle usta faktorunu kabul etmek gerek.

konu atıker uzerınden gıdıyorken bende ordan devam edeyım. atıkerden benım gıbı memnun olan cok kullanıcıda var, sorunu cozulemeyen dolayısıyla memnunıyetsız kullanıcılarda var. bu durumu butun markalara yayabılırsınız. brc sınden lovatosundan zavolısınden prınsınden teleflexınden vs vs hepsıne dusunebılırsınız...

cok kez dıle getırdıgımız gıbı ucuz bır sıstem kalıtelı ellerde mukemmel calısabılır. ama luks bır sıstem acemı ellerde berbat bır calısmada sergıleyebılır... her noktada dıle getırıyorum. oncelıkle montajcı nın verımı onemlı. sısteme ve degıskenlere cok ıyı hakım olunması gerekır. 

bırazda kazanc hangısınde coksa ıs o yone dogru kayabılecektır tabı kı  :)) yalnız sunu dıyebılırım kı tek marka ıle calısan bır servıs, dıger cok markayla calısan lara gore daha markası uzerınde daha tecrubelı olması muhtemeldır...
kesinlikle katılıyorum. Thumbs Up

benim lpg taktırdığım firma aynı anda bir kaç firma ile çalışıyordu okadar ürün satmasına rağmen atiker yada romano takabilirim diğerleri başını ağrıtır dedi. İkisi arasında kararsız kaldım sadece atiker daha sesli çalışıyormuş okadar para verene kadar atikeri tercih ettim memnunum.

-------------

Mesajı Yazan: kimyaci58
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 09:57
Arkadaşlar ben de lpg taktırmayı düşünüyorum. Ancak sivasta güvendiğim ustalardan biri (2000 model passat aracımıza 2 yıl önce atiker taktırdık daha tek bir sorun vermedi) benim aracımda ( 2004 307 xt bva) lpg ile sorun yaşayacağımı soyledi ve lpgyi benim aracım için önermedi. Daha önce 5 tane 307 ye takmıslar ve üçünü geri sökmüşler. Sebep olarakta Lpg nin beyni ile aracın beyninin çakıştığını, devamlı olarak araçlarda tekleme ve stop etme sorunlarının yaşandığını soyledi. Bu motorda sorun yaşarsın dedi. Benim de kafa allak bullak oldu. Çok kararsız kaldım, ne yapacağımı bilemiyorum :S

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 10:06
Orjinalini yazan: kimyaci58 kimyaci58 Yazdı:

Arkadaşlar ben de lpg taktırmayı düşünüyorum. Ancak sivasta güvendiğim ustalardan biri (2000 model passat aracımıza 2 yıl önce atiker taktırdık daha tek bir sorun vermedi) benim aracımda ( 2004 307 xt bva) lpg ile sorun yaşayacağımı soyledi ve lpgyi benim aracım için önermedi. Daha önce 5 tane 307 ye takmıslar ve üçünü geri sökmüşler. Sebep olarakta Lpg nin beyni ile aracın beyninin çakıştığını, devamlı olarak araçlarda tekleme ve stop etme sorunlarının yaşandığını soyledi. Bu motorda sorun yaşarsın dedi. Benim de kafa allak bullak oldu. Çok kararsız kaldım, ne yapacağımı bilemiyorum :S

guvendıgın ustanında bu ısı ne kadar bılıp bılmedıgı degıskendır. sen bıldıgını sanıyorsundur ama esasında hıcbırseyden anlamıyorda olabılır. tabı ben burda kımseyı tanımıyorum sadece olabılecek durumları goz onune alıyorum. ama su varkı anlasılan senın bu gıttıgın ustan peugeot montajını ayarlamasını bılmıyor. cunku bılmıs olsa 5 montajın 3 u sokulmezdı ve tavsıye etmıyorum demezdı. sunuda dusunmek lazım her ustanın tecrubesı bılgısı aynı olmaz. sen bence o adama kendı aracın ıcın bır daha ugrama... baska bır usta ara. ılla atıker olacak dıye bır kaıde yok. marka gozetmeden bu arabaya takıpta duzgun calıstırmıs usta bakın bence...

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 10:14
Alıntı enjektörmü diyorlar artık bilmiyorum üstteki o 4 tane parça çok ses çıkarıyor dizel sanıyorlar bazen (: . Romano 1800 tl sessiz çalışır atiker 1050 tl sadece farkı sesli dediler atiker taktım çok memnunum.

guzel kardesım senın enjektorlerın lınktekı resımde gormus oldugun gri govdelı enjektorden dogru mudur?

http://img213.imageshack.us/img213/9940/p1030694j.jpg - http://img213.imageshack.us/img213/9940/p1030694j.jpg

atıker servıslerı bu enjektore ahtapot enjektor dıyorlar. atıker bunun harıcınde valtek dıye bır enjektorde kullanıyor. bu valtekler cıft orınglı oldugundan sessız calısıyor. yanı sadece romano sessız degıl. bır kısım enjektorler seslı calısır bazıları sessız calısır. bu durum sıstemde kullanılan enjektor ıle alakalı... sıstemın kalıtesıyle degerıyle enjektor sesı alakalı degıl...

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 11:02

öncelikle bilgine teşekkür ediyorum. ressimde gösterdiğin gibi aynen enjektörler sesli çalışıyor. enjektör diyince dizel araçlar geliyor aklıma o yüzden kararsız kaldım bu damı enjektördü diye (: ben daha sessiz çalışması için ön kaputun altına keçe düşünüyordum, senin bu söylediklerin daha çok ilgimi çekti. Benim araca hem uyumlu hem daha sessiz enjektör takılabiliyorsa çok iyi olur tabiki. ama hangi marka hangi model bilgi verirmisin hemen lpg takan yerde değiştirteyim.

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 11:15

atıkerde enjektorun uyumu dıye bır olay yok. cunku uyum dedıgın sey enjektorun ucundakı nozul capı ve gaz basıncın durumudur. valtek enjektorler cıft orınglı oldugundan cok duyulacak kadar ses yapmaz. bence degıstırmene gerek yok.

bızdekıler seslı calısıyor ama oyle dızel gıbıde degıl yanı. sankı supap vuran motora benzıyor. bılmeyen bırkac usta ne o yaa motor taklaya gelmıs senın demıslerdı. emınmısın dıye bende takılmıstım. bır aldım benzıne ses gıttı adam sok oldu :DDD

uygun bır zamanda goruselım senle. :DD profılıne semtınıde yazda gorelım...

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 11:51

memnun olurum profilimi hemen güncelliyorum. bende bi anımı anlatayım. özel servise gittiğimizde dizel citroen sahibi bi abi benim aracı dizel sanmıştı zor ikna etmiştim benzinli olduğuna (: saygılar...

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 12:19
Orjinalini yazan: quiet_20 quiet_20 Yazdı:

memnun olurum profilimi hemen güncelliyorum. bende bi anımı anlatayım. özel servise gittiğimizde dizel citroen sahibi bi abi benim aracı dizel sanmıştı zor ikna etmiştim benzinli olduğuna (: saygılar...

profıl resmını tutmadım kardes 307 sahıbısın 106 resmı koymussun :)) aracının kendı resmını koykı canlı olsun degıl mı ?

Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 12:27
mrb arkadaslar dun arkadasımın 206 aracını gorala bıraktık ve bugun lpg takılı olarak alacagız brc yı 1500 tl takdırdık ve reset dugmesı var onun ıcınde 100 tl odedık toplam 1600 tl ye mal oldu bugun aracı ben almaya gıdecem ılk ızlenımlerımı kullandıktan sonra sızınle paylasacagım ınsallah motor arıza ısıgı yanmaz teleflekste kesınlıkle yanmaz dedı ama brc 1 kere yakabılır onuda cozerız dedı guzel olursa bnede 307 me taktıracagım 1-2 hafta ıcınde   

Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2011 Saat 12:38
Taktır abi taktır Mükemmel sonuç alacağına garanti verebilirim
Lavato , Tartarini Kaliteli Markalardır sorun yaşamazsın allahın iznyle

Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2011 Saat 17:12

lavato ya 1290 tl 10 taksit .iyi bi ustadan fiyat aldım yarın taktıtabilirim

Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2011 Saat 17:33
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

Orjinalini yazan: quiet_20 quiet_20 Yazdı:

profıl resmını tutmadım kardes 307 sahıbısın 106 resmı koymussun :)) aracının kendı resmını koykı canlı olsun degıl mı ?
ressimdeki 106 değil yurt dışında fotoğrafı çekilmiş olan citroen saxodur (: yaklaşık 7 yıldır bu arabanın hayalini kuruyordum çokda istiyordum ama nasip olmadı. Evlendim ve eşimin de isteği üzerine otomatik 307 aldım. aracımdan çok memnum 307 ye hiç binmediğim için ön yargılıydım ama aldığıma hiç pişman değilim. saxo vts'nin gönlümde ayrı bir yeri var (: ayrıca aracımı alalı yaklaşık 4 ay oldu güzel bir ressim çekemedim, çektiğimde ressimi güncellerim. saygılarımlaa.

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2011 Saat 18:17
:DD

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net