|
DİZEL ARAÇ KULLANIMI!!!!! |
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Yazar | |
erbasgoktug
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2016 Konum: Edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erbasgoktug
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
peki bütün dizeller turbo dizel midir? yoksa belirli modeller mi? mesela 206 1.4 hdi aracım var turbodizel diye biliyorum, öncesinde 1.4 tdi fiesta aracım vardı Turbo Dizel Injection olarak bu aracımda turbo dizeldi. turbo dizel olup olmadığını nasıl anlarız bu sorum ilk sorumla bağlantılı bir soru. yani tüm dizeller turbo dizel mi eğer değilse turbo dizel olup olmadığını nasıl anlarız?
birde benim aracımda 2500-3000 devirden sonra gaza biraz yüklenip ivmelenme başladığında ayrı bir ses geliyor(gürleşiyor mu diyeyim, toklaşıyor mu diyeyim bilemedim) ben bu sesi kendimce turbo açma sesi olarak tanımlıyorum. bu yanlış bir düşünce mi? yoksa bir sıkıntı varda o yüzden mi bu ses geliyor.
|
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bütün dizeler turbo dizel değildir. Eski nesil dizelerde turbo Yoktu.
Ford fiesta dizel ve peugeot 206 dizeler peugeot üretimi aynı hdi motordur. Yani fiestanin kullandığı hdi motoru peugeot üretmiştir. Turbo olduğunu anlamak için araclarda turbo ibaresi bulunur. Tdi, tsi, hdi, ehdi vb. Burada bulunan (i )ibaresi intercooler turboyu nitelemektedir.( konunun ilk sayfasinda detaylı yazıyor) Yeni nesil dizeler artık turbolu üretiliyor. Hatta artık turbo olayı benzinli araçlarda da uygulanmaya başladı. Bahsettiğiniz ses muhtemelen turbo sesidir. |
|
sevozgur
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
teşekkürler.uzun zamandır aradığım soruların cevabını buldum. 3008 aracım otomatik vites çok erken vites değiştiriliyor. Bazen 1900 de bile vites yükseltiyor ve 1400 devire düşüyor. O konudan korkuyordum. Çünki eski aracım manuel iken hep 2500 gibi vites atardım o da 2000 devirde olurdu. 150000 de tek sorun yoktu motorda
|
|
erbasgoktug
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2016 Konum: Edirne Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erbasgoktug
|
Pekala örnek veriyorum 3. vites 70le giderken araç haliyle bağırıyor vitesi 4e yükseltip hız 55-60a düşerse bu akıllı bir davranış mıdır? Yoksa vites yükseltince hızı da arkasından pekiştirmek mi mantıklıdır?
|
|
aslanaft
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bende birşey daha ekleyeyim dizel araba hem çok sağlam ve dayanıklıdır bir o kadarda narin ve arızaya meyillidir motora en çok hasarı yanlış kullanım verir kesinlikle emanet vermeye gelmez..
Düzenleyen aslanaft - 24 Şubat 2017 Saat 14:44 |
|
Sercan Mungan
2. Vites Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 503 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Sercan Mungan
|
İlk çalışmalarda yaz aylarında 1 dk kış aylarında 2-3 dk rölanti de gaza basmadan beklenmeli motor ısınıncaya kadar 3 bin devri geçmemeli,stop ederken yine aynı şekilde beklenmeli,kaliteli mazot kullanıp her 10 bin km de tam sentetik motor yağı,hava filtresi ve mazot filtresi değişimi yapılırsa uzun ömürlü ve sağlıklı bir motor performansı olacağını düşünüyorum.
|
|
Oktkor
2. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Bu tavsiyeyi kimse size vermez.
Kısa mesafede yürüyün. :) |
|
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
Arabanın memleketi olan Almanya'da 500 Euro gibi fiyatlara dahi gayet tatmin edecek otomobiller bulunabiliyorken, insanlar yürümeyi veya bisiklete binmeyi tercih ediyor. Çünkü orda araç almak veya binmek lüks değil. Herkes elde edebiliyor. Benim güzel yurdumda en dandik 5 para etmez arabayı almak için zavallı vatandaş canını dişine takarak mücadele veriyor. Ve sonunda bir arabası oluyor. Ama ne oluyor ? Durduğu yerde masraf, yürüse ayrı masraf ? Bi yere gidecekken 2 kere düşünmeler.. Kaç lira yakarım acaba ? Bakım masrafım ne tutar ? Şu kadar km yaparsam lpg Şu kadar yaparsam dizel alayım.. Bugün km de 27.54 kuruş yaktım bravo bana.. Zorunlu trafik 1000 lira, 3 liralık arabaya 5 liralık kasko.. Perişan olduk.. şu hale bak. Vaziyet çok kötü çok. Öyle darlanıyorum ki Tası tarağı toplayıp kaçıp gideceğim bu diyardan .. |
|
Oktkor
2. Vites Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bunlar iyi günlerimiz.
|
|
mathschi
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bilgiler için çok teşekkür ederim. dizel kullanıcıları için çok faideli bilgiler.
|
|
308 1.6 HDİ Auto6R (2009)
Ford Focus 1.6 TDCİ (2014) VW Caddy 1.9 TDI DSG (2008) Hyundai Getz 1.5 CRDI (2011) VW Transporter 2.5 TDI (2005) VW Transporter 2.5 TDI (2000) |
|
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |