![]() |
|
Hız Sabitleme Sistemi Ve 307 |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1 1718192021 31> |
Yazar | ||||
_PunisheR_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eylül 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 534 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı _PunisheR_
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
![]() |
||||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Senin arabada da bi cruise eksik o zaman :)
|
||||
![]() |
||||
_PunisheR_ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eylül 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 534 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı _PunisheR_
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|||
Bi sonraki arabada olur inşallah 2004 üzeri cruise uyumlu bir peugeot buluruz sana :)
|
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı _PunisheR_
|||
olur satıp alalım hemen
![]() |
||||
![]() |
||||
Umut06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
|||
Aynen hocam benim korkumda o... Ancak farklı bir forumda okuduğuma göre limitlemeli kol 2004 1.4 hdi'da çalıştırılmış... (http://forum.donanimhaber.com/m_48262819/tm.htm) dediğim gibi yarın biraz deneyeceğim olursa sonucu buradan paylaşacağım... aslın dert sistem anladığım kadarıyla ekranda bir ibare olmadan çalışıyor, yani her denemeden sonra yola çıkıp hızı 70'e getirmek ve kolu demenmek eziyet... eğer olmazsa bu kolu elden çıkarıp göral'da taktıracağım. zaten kolu 50 lira gibi komik bir rakama aldım... |
||||
![]() |
||||
|||
O zaman Abdullah ustayı bulun hocam zaten Ankaradasınız, Abdullah ustada şuan arkas otodaymış.
Ben cruise denemelerinde 2 depo mazot harcadım desem yeridir.
|
||||
![]() |
||||
Umut06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
|||
@Serco05
hocam bu konunun 11. sayfasında inceyasar isimli kullanıcı 2004 1.4 hdi'da limitlemeli kolu çalıştırmış... tabi hız limitörü çalışmaz ama sabitleyici olarak iş görür anladığım kadarıyla... |
||||
![]() |
||||
|||
ilk verdiğiniz linkteki kişide inceyaşar zaten, dediğim gibi siz kolu bu kadar ucuza bulmuşken işinizi şansa bırakmayın Abdullah ustaya gidin.
|
||||
![]() |
||||
|||
aynen ben de bugün 3 yeri dolaştım şaşmazda... Abdullah Usta dediğiniz kişi arkas'ın pug servisinde sanırım değil mi??? biraz baktım arkas'ın bir çok markada satış ve servisi mevcut... Peugeot'da ise yarın arar direk ona giderim... Yine çok emin olamamakla beraber Limitleme olayı için gaz pedalının sonunda tam gazı algılayan bir düzenek daha lazımmış. Çünkü sollama esnasında dip gaz yapınca limit kalkıyormuş. Bir ihtimal otomatik araçlarda dip gazı algıladığına göre limitli kol uyabilir?!? gerçi bu işten gerçekten anlayan pek fazla adam yok ama limitleme ilgili bir de aşağıdaki ilan var... adam limitlemeli kol için yol bilg. olan tüm 307'lere uyar demiş... http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-turkiye-de-ilk-peugeot-307-orijinal-cruise-control-el-gazi-64416279/detay/ |
||||
![]() |
||||
|||
Evet Abdullah usta arkas peugeot servisindeymiş, limitleme bizim partnerde vardı dip gaz yapınça gaz pedalından çıt diye bir ses geliyordu ve devre dışı kalıyordu. İlandaki açıklamada biraz sallamışlar sanırım, limitleme makyajlı kasa 307'lerde çalışıyor yanılmıyorsam.
|
||||
![]() |
||||
sekip ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
|||
evet bugün ilk denememiz maalesef olumsuz sonuçlandı.
tanıtmayı başaramadık. uğraşan arkadaş aynı aracın cruise controllü olanının yani 1,2 vti active, şasi nosu gerekli dedi. uğraşlarımız sürecek, yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
|
||||
208 1,2 vti access
|
||||
![]() |
||||
|||
Hocam şasi numarasıyla oluyorsa basit herhangi bi showroomda aracın ön camından alabilisiniz, resmini çekersiniz
|
||||
![]() |
||||
sekip ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
|||
evet biraz bayi dolaşayım
![]() |
||||
208 1,2 vti access
|
||||
![]() |
||||
|||
Arkadaşlar sabitleyicinin kodlamasını hallettik...
Şaşmaz'da Aktaş Oto'dan Şükrü Usta ile BSI menüsünün altındaki ayarlarla 2-3 kez deneme yaparak sonunda çalıştırdık. Beraber uğraşarak öğrenmiş olduk... Bu konunun çok faydası oldu hiç aramadan hız sabitleyicinin pp2000 menüsündeki yerlerini bulduk, emeği geçenlere teşekkürler. Ben de önemli gördüğüm noktaları yazayım Araç 2005 (trafiğe çıkış tarihi 09/2004) XT Otomatik. ECU NFU 7.4.4 Kol LİMİTÖRLÜ modelden. (Fotoğraflar konunun 9. sayfasından alıntı) Cihaz bağlanır bağlanmaz şase ve motor numarasını okuyor. Öncelikle motor-şanzıman menüsünde aracımıza uygun ECU, şanzıman ve yakıt tipini seçip ilerliyoruz. Elektriksel yapı başlığının altında Hız sabitleyiciyi var olarak işaretleyeceğiz (Sabitleyici regülatör olarak da geçebiliyor) ![]() Bu menüden kaydedip çıktıktan sonra BSI menüsünde Konfigürasyon/müşteri seçenekleri/değişik başlığına ilerliyoruz. ![]() Resimde işaretli kısımda Tip -A yada Varyant -A olarak geçen satırı seçiyoruz.. BSI menüsünde diğer seçeneklerin bazılarında ekranda CC yazısı görünebiliyor ancak yola çıktığınızda sistem aktif olmuyor. Ayrıca tip-b seçerseniz sistem otomatik A'ya atıyor. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise nadir de olsa PP2000'in kontağı kapat aç gibi verdiği uyarıları harfiyen takip etmek ve ECU ayarlarının kaydedildiğinden emin olmak. Hatta denemeye çıkmadan önce aracın bağlantısı çıkarıp programı tekrar başlatarak ayarların kaydedildiğini teyid etmek yararlı olacaktır. Bu işe niyetlendiğinizde bu sayfadaki fotoğrafların çıktısını almanızda fayda var. Çünkü pp2000 programının bir çok versiyonu mevcut ve türkçeleştirilmesi pek başarılı değil. (örneğin miscellaneous başlığı; "değişik" olarak çevrilmiş halbu ki "diğer" kelimesi daha uygun olurdu, sanırım bir menüde de configuration'ı "uzaktan kodlama" olarak çevirmişler) Ben menülere fotoların sol sütunundaki başlıkları takip ederek ulaştım. SONUÇ 50km/h hızın üzerine çıktığınızda sistem çalıştırmanıza izin veriyor. Kolun kapalı konumu, Cruise konumu ile hız artırma, eksiltme tuş ve pause tuşları düzgün şekilde çalışıyor. Limitör sanırım çalışmıyor çünkü ekrana herhangi bir görüntü çıkmadığından limitleme ayarı yapmak imkansız. Herkese kolay gelsin... Düzenleyen Umut06 - 13 Mart 2013 Saat 13:57 |
||||
![]() |
||||
|||
Hayırlı olsun hocam bizim 206'larda 40 km ve 3 viteste devreye giriyor, 307 ve 308'lerde 4 vites ve 50 km hızda devreye giriyor, sizin araç otomatik olduğu için vites olayı yok 50 km hızı geçince devreye girer
|
||||
![]() |
||||
|||
hayırlı olsun
darısı başımıza ist.da yapabilecek usta arıyorum.
|
||||
208 1,2 vti access
|
||||
![]() |
||||
|||
teşekkür ederim arkadaşlar...
buarada 208 için neden şase istedi anlayamadım çünkü program araç bağlanır bağlanmaz şase ve motor numarasını otomatik okuyor.. |
||||
![]() |
||||
|||
adamdaki yazılım sanırım eskiydi.
tanımadı arabayı.
|
||||
208 1,2 vti access
|
||||
![]() |
||||
|||
Hocam 2008 model üzeri araçlar için diaboxa bağlatmanız lazım yanılmıyorsam
|
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1 1718192021 31> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |