![]() |
|
Hız Sabitleme Sistemi Ve 307 |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1 1213141516 31> |
Yazar | |
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar bir arkadaşımın aracına tanıtmak için uğraşıyoruz fakat tip a - tip b şeklinde çıkmıyor, aşağıdaki seçenekler çıkıyor. hangisini seçicez? aracı 206 quik ecu bosch 7.4.4
1)hız regülatörü yok, hız limitörü yok
2)hız regülatörü 1, hız limitörü yok 3)hız regülatörü 2, hız limitörü yok 4)hız regülatörü ve hız limitörü 5)hız limitörü |
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
Celalll ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Konuyu başından sonuna kadar okudum. Bende de bu seçenekler çıkıyor. Bu şekilde bizim gibi olup ta sabitlemeyi çalıştıran varsa hangi seçeneği seçtiğini yazarsa sevinirim Usta 2. Veya 3. Seçeneği seçti. Açıkçası tam göremedim. . Sonuç, göstergede "Cc--" gözüküyor. Düğmeyi on seçeneğine getiriyorum. Sonra "+set" tuşuna basıyorum. O anki hızımı dijital göstergede "Cc80" diye gösteriyor. Fakat 1 sn. bile geçmeden, hemen "off" oluyor. Aracım 2005 model 307xt premium otomatik. Sorun fren muşüründen mı diye düşünüyorum. Ama fren muşürünü yeni değiştirdim. Ve park konumundaki otomatik vites kilidini artık çalıştırıyor. Yani fren müşürü gayet güzel çalışıyor. Normalde hızı göstermemesi gerktiğini biliyorum. Ama bir ümit yarında denemelere devam ediceğim. Yardımlarınızı bekliyorum. Düzenleyen Celalll - 25 Mart 2012 Saat 22:44 |
|
2005 Model 307 1.6XT PREMİUM AT. BRC MY11 LPG KİT
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Muhtemelen fren sensorunuzde sorun var. Sorun var derken problemli demek istemiyorum. Fren sensorune 4 kablo girmeli. Bunlardan ikisi zaten hali hazirda vardir ve fren ile alakalidir. Diger ikisi ise hiz sabitleyici ile ilgilidir. Pedallarin uzerinde bulunan plastik parcayi cekip cikartin ve fren sensorunuze 4 tane kablo girip girmedigine bir bakin. Olmadi bir fotografini cekip burada paylasin. Gecmis olsun. |
|
![]() |
|
Celalll ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
Fren müşürü ve gaz pedalı kabloları
![]() Fren müşüründe 4 tane kablo var. Eminim çünkü ben değiştirdim. Acaba ben mi tam ayarlıyamadım. Fakat frene basınca otomatik vitesin PARK konumundaki kilidini çalıştırıyor. Bundan önceki arızalı müşür sadece stop lambalarını yakıyordu. Kilidi serbest bırakmıyordu. Bende o nedenle yenisiyle değiştirdim. Değiştirirken fren pedalını kendime doğru çektim. Müşürün ayarçubuğunu sonuna kadar açtım. Ve iterek yuvasına taktım. Sonra sağa çevirdim. Fren pedalını bırakınca, pedal azıcık aşağı düştü. Acaba Fren pedalını çekmeden, normal pozistonundamı fren müşürünü taksaydım? Gaz pedalı kabloları da direksiyon milinin arkasında gözüküyor. 4 Adet kablo var. Birde Ne olduğu belli olmayan bir sokete rastladım. Resmini vereyim de belki bilen birileri çıkar. Aşağıdaki resimde gözüken ucu mavi-beyaz bu soketin neişe yaradığını bilen var mı? ![]() |
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Soylediginiz gayet mantikli. Yani fren musurunu yerine sabitlerken fren pedalini serbest birakin ve musuru monte ettiginizde musurun oynak kismi neredeyse tam iceri girmis olsun. Sorun buradan olabilir. Sensorun icinde aslinda iki farkli duy var. Birisi fren lambalari icin devreyi kapali duruma getirirken, digeride hiz sabitleme sistemi icin devreyi acik duruma getiriyor. Düzenleyen koliva - 26 Mart 2012 Saat 10:18 |
|
![]() |
|
Koliva hocam sağol şimdi google'da aratırken sizinde yazdığınız, Şu konuyu buldum.
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21609&title=cccruise-control-yardm-ltfen Bir de söylediğiniz gibi yapıcam bakalım ne olucak? Benim Ecu versiyonumun ne olduğu araracın herhangi bir yerinde yazıyor mu? Yoksa direkt pp200 programından mı bakmak zorundayız. |
|
|
|
![]() |
|
Bende o yazimi ariyordum kopyalamak icin ama bulamamistim ![]() ECU versiyonuna bakmaniza gerek yok cunku zaten CC aktif edilmis durumda. Ama yine de bakmak isterseniz kaputu actiginizda hemen akunun sag tarafinda kalan sigorta panelinin kapagini cikartin. Kenara bitisik olarak dik duran ECU'yu goreceksiniz. Uzerinde bir etiket vardir ve orada ne oldugu yazar. Ayni zamanda kablo demetlerinde bazet bir etiket oluyor orada da versiyonu yazar. |
|
![]() |
|
1 Haftlığına şehirdışında olduğum için konuya bakamadım. Bugün Fren müşürünü tekrar çıkartıp taktım. Sonuç yine aynı.
70-90 km hızla giderken, Hız sabitlemeyi "On" konumuna getiriyorum. Ekranda ""Cc --" yazıyor. onunda üzerinde "Off" yazıyor. Daha sonra "SET+" butonuna basınca, aynı ekranda o anki hızımı "Cc 90" şeklinde görüyorum. Ve hemen ardından "Cc --" yazısı görünüyor. Fakat bu sefer, ekranda "--" kısmı yanıp sönüyor. Ecu versiyonum "BOSCH 7.4.4" müş. Şimdi bunlardan Hangisini seçmem gerekiyor? 1)hız regülatörü yok, hız limitörü yok 2)hız regülatörü 1, hız limitörü yok 3)hız regülatörü 2, hız limitörü yok 4)hız regülatörü ve hız limitörü 5)hız limitörü You tube'da aynı sorunu yaşayan birinin videosu. Düzenleyen Celalll - 01 Nisan 2012 Saat 15:58 |
|
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
bence 3 . veya 3. şıklardan birini seceçceksin kardeşim
|
|
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
|
![]() |
|
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
pp2000 balayıp fren ve debriyaj pedalının çalışıp çalışmadıgını kontrol et bence daha sonra yukarda söyledigim 2. ve 3. şıkları dene bence
|
|
|
|
![]() |
|
adurgut ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Arkadaşlar Merhaba,
İstanbul avrupa yakasında CC taktırabileceğim tavsiye ettiğiniz bir servis varmı?
|
|
2006 PEUGEOT 307 HDI 1.6 90 HP ŞEYTAN KIRMIZI COMFORT - NEWSTYLE
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
|
|
![]() |
|
arkadaşlar bendeki seçenekleri yanlış yazmışım.
Bendeki seçenekler şöyle çıkıyor. 1- Hız limütörlü 2- Hız regülatorü var. Tip A 3- Hız regülatörü var. Tip B 4- 2 Hız regülatörü var. Hız limütörü yok. 5- Bi seçenek daha vardı sanki. Ama hatırlayamadım. Daha öncesinde 4.Seçenek seçiliydi. CC -- Yazısı görünüyor ama devreye girmiyordu. CC kolunun bütün tuşları beyin tarafından kusursuz olarak görünmekteolduğunu baştan söyliyeyim. Bu gün nekadar 3.Seçeneği seçmeyi denesekte, Program kendi kendine 2.Seçeneğe geçti. 2.Seçenekte de yaptığım deneme sürüşlerinde, yazı da görünmedi, Cc de çalışmadı. Biz de en son 1. Seçeneği seçtik. Fakat onda da Cc-- yazısı göründü, Ama CC çalışmadı. Sonuç, hüsran oldu. Bu konunun daha önceki sayfalarda resimli olarak, -ilk önce motor beynine girmem gerektiği, ve CC'yi aktif etmem gerektiğini, ![]() -daha sonra BSI'a girip TipB'yi seçmem gerektiğini okumuştum. Ustayada söyledim. ![]() Fakat bir türlü aşağıda göründüğü gibi Motor beyninde CC'yi aktif edeceğimiz yeri bulamadık. Menüde ecu Modelini 7.4.5. Seçersek CC aktif etme yeri gözüküyor. Ama oda bir işe yaramıyor. Yine Tip B'yi seçmek istediğimizde Tip A'yageri dönüyor. ![]() Sonunda Bir yazılım güncellemesi gereksinimi olabileceğine karar verdik. Şimdi yardımlarınızı bekliyorum. Sizce de Yazılım güncellemesi gerekiyor olabilir mi? Ecu modelim BOSCH NFU 7.4.4. -Eğer cevabınız EVET ise; Lpg'li bir aracın güncellemesini İstanbul'da nerede yaptırabilirim? -Eğer cevabınız HAYIR ise; Sizce neyi yanlış yapıyoruz? Yanlış Menülerde mi geziyoruz acaba? |
|
|
|
![]() |
|
Yukaridaki eklediginiz ilk resimler bana ait. Benim kendi aracimda yaparken cekmistim o resimleri. Sizinkinde oldugu gibi benim aracimda da Bosch ME 7.4.4 versiyonu var ve menuler gordugunuz gibi. Yalniz dikkatimi ceken sey, benim girdigim menulerle sizinkilerin ayni olmadigi. Ben Turkce versiyonunu hic kullanmadim ve genellikle boyle teknik terimlerin cevirileri cok degisik yapilabiliyor. Ancak yine de bire bir ceviri yapilmis olsa bile sol tarafta gordugunuz adimlarin bire bir ayni olmasi gerektigini dusunuyorum. O yuzden saniyorum cruise control menusunu yanlis yerde ariyorsunuz.
Simdi siz ECU'daki cruise control kismini yapabildiniz ama BSI'dakini yapamadiniz, dogru mudur? |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Celal. Motor beynine girip hız sabitlemeyi aktif etmelisin. Daha sonra müşteri opsiyonlarından, 3. seçeneği seçtiğinde (tip B) fren müşüründe sorun yoksa düzgün çalışacaktır. yanlız ekranda Cc ---- ibaresi çıkmayacaktır haberin olsun. sabitlerken hız ibresine bakarak ayarlaman gerekiyor.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Sayın Koliva Hocam,
Doğru resimleri sizin mesajınızdan aldım. Ben Motor beynine girip Cruise Control'ü aktif ediceğim menüyü bulamadım. Daha doğrusu ustayla beraber bulamadık. Yaklaşık 1 saat kadar uğraştık. Akşam olduğu için denemeyi bıraktık. "TipA" ve "TipB" seçeneklerinin olduğu menüyü bulduk. Ama orada da "TipB" yi seçemedik. Şöyleki, "TipB" yi seçip kaydettiğimizde, Program "TipA" ya otomatikman dönüş yapıyor. Sorun, Bir türlü "TipB" de kalamıyoruz. Motor beyninde CC aktivasyonunu yapamamış olmamızdan kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Sizin kullandığınız program daha eski bir versiyon acaba yeni versiyonlarda engel falan koymuş olabilirler mi? Fren müşürünüde yeni değiştirdim. Usta bilgisayardan konturolünü de yapmıştı. |
|
|
|
![]() |
|
Benim kullandigim hangi program eski versiyon PP2000 mi? Yeni versiyonu cikti mi ![]() Ingilizceniz var ise PP2000 yazilimini actiginizda ilk acilan sayfadan dilini ingilizce yapin ve benim resimdeki sol tarafta bulunan menu sirasini sira ile ustten asagiya dogru takip edin. Sizde PP2000 var mi elinizin altinda? |
|
![]() |
|
Hocam sizin programın versiyonu resimde " v 10.A (23.43)" gözüküyor.
Bende yokta, ustanın kullandığının versiyonu "v 11.A (25.05)". Çok mantıklı olmasa da belki yeni versiyonda kısıtlama falan mı getirdiler diye düşünüyorum. Büyük olasılıkla sorun bizden kaynaklanıyor. Gerçi bu forumda TarkanBaşsoy nickli arkadaşda aynı sorunu yaşamış. ABC diye bi serviste sorunu çözmüşler Ö.M. Attım bakalım ne cevap gelecek? |
|
|
|
![]() |
|
Hayir onunla alakasi oldugunu dusunmuyorum. Yeni versiyon ile yalnizca yeni model araclar PP2000'e ekleniyor o kadar. Siz benim dedigimi yapin. Ingilizceye cevirin ve adimlari birer birer uygulayin. 2 dakikada yapip cikarsiniz. Eger bu da olmazsa ben benim PP2000'i Turkce'ye cevirip adimlari resimlerim size.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
belki bu yazın senin işine yaraya bilir bu işe karar vereli yaklasık 10 ay kadar önce formda
cruz kontrol takılan araçları gördüm ve bende takmayı düşündüm kolun
yerine baktım yeri var hemen bi kol sipariş verdim geldi yerine taktım
ve daha önce tanıdıgım bi beyincinin yolunu tutum pp2000 de ayarını
açtırmak için beyinci açtı tamam oldu diye kendi kendime sevindim ve
yola cıktım sonuç hüsran tekrar geri döndüm ayarı degiştirdi yine yol ve
hüsran tekrar geri geldim olmadıgını söyledigimde müsait zamanımda gel
ayarlayım dedi ve ayrıldım ordan 1 hafta sonra tekrar gittim yakınında
olan özel bi pejo servisinden bir usta çagırdı o da baktı ugraşmak lazım
diyerek beni savsakladı bunun üzerine ben bunu yapmayı kafama taktım
hemen bi obd cihazı sipariş verdim pp2000 programını kurdum programı
biraz çözmeye başlayınca tekrar bu cruze control işine soyundum
programın heryerine baktım cruz control dügmeleri pp2000 de kontrol
ettigimde çalışıyor görünüyodu ama devreye girmiyodu debriyaj senserünü
ve fren sesörünü degiştirdim sonuç aynı fren sensörü hep basılı pozisyon
gördügünü farkettim koliva kardeşimin sayesinde fren müşüründeki
kabloları çekmem gerektigini ögrendim ve yine koliva kardeşimin
yardımlarıyla çekmem gereken kabloların yerlerini ögrendim ve badozlama
daldım tesisata kabloları çektim yola çıktım sonuç hüsran ardından
aracım sıçrayarak stop etmeye başladı istanbul gibi terde 2 ay sürdu bu
arızayı yaptıra bilmem motor bölümü elektirik tesisatından tutta
enjektörlere krank kasnagına kadar yeniledim ama o arızayı bir türlü
gideremedim sonunda tutum maslak sanayının yolunu netekim ordaki bir
pejo ustası sorunun reil müşüründe oldugunu anladı ve sorunum düzeldi ve
buda benim canımı bayagı sıktıgı için bayagı bi ara verdim ama aklım
hala bu işteydi derken sanayıde yanımdaki dükkana bi usta geldi tesadüf
ustanın kayıcosu eski bi arkadaşım çıktı ve samimiyet başladı durumu ona
anlattım şemaları gösterdim dogruysa bu şemalar hallederiz dedi ve
tekrar bu işe soyunduk şemaları dogrulamak için tekrar koliva kardeşimle
diyeloga geçtim ve şemalar dogrulandı ve kabloyu çektik kabataslak
olarak cruz contrul çalıştı tip b ye alınca tip aya atıyodu tip a dada
çalışmıyodu hız regulasyonu var limitleme yok secenegiyle çalıştı ve
kablolaru düzenli olarak çekmeye gelmişti iş elimizde olan eski bi
soketi parçaladı usta oradan pinleri çıkarıp motor beynine sabitledi
lehim makaron kullanarak güzel bi baglantı yaptı kablo için herhangi bi
delik delmedi ve herhangi bi kablo demetini yarmadı 307 lerde bsi
beyninin yanında direkte 1tane delik var oradan motor bölümüne giriyor
kabloyu aran motor beynine çekti ve araç esp iletişim yok diye bi arıza
vermeye başladı lamba yanıyodu pp2000de denemedigimiz şey kalmadı ama
motor arıza lambasını söndürüyoruz aracı çalıştırınca tekrar yanıyodu
cruze controlde bi sorun yoktu çalışıyodu ama hata aynıydı lamba tekrar
yanıyodu artık aklımıza motor beynine yazılım atmaktan başka bişe
gelmiyodu ustanın tanıdıgı bi beyinciyle konuştu bakması gerektigini
söyledi fırsat bulupta gidemedik yanına ve kırklareline bir asker
ziyaretine gittim giderken araç gazı kesip devirden düşmeye başladı saga
çekiyodun kontagı kapatıp açınca düzeliyodu belli bi süre gittikten
sonra tekrar aynı seyleri yapıyodu neyse zar zor gidip döndüm ertesi gün
araçı bilgisayara baglarken tesadüfen daha önce açtıgım stabilite
kontrol kapatıp bakmayı düşündüm ve kapattım ne esp iletişim hatasından
dolayıarıza lambası yakma olayını çözmüş olduk ekranda cc sabitledigim
hızın görünme olayına gelirsek aracı aldıgımda benden önceki sahibi
tesisat için bsi beynin üzerinden delik delmiş ordan su almıştı bende
bsi beynini tamir ettirmiştim sanıyorum ozaman güncel program atıldı
motor beynide sanıyorum daha önce bi işlem görmüş bundan dolayı
sanıyorumki benim araçta ekranda görünüyor bu arada hız kesipte aracın
devirden düşmesi gaza nekadar bassamda aracın gitmemesinden dolayı dogan
arızanın kaynagı turbo kumanda elektro vanasından çıktı degiştirdim ve
şu anda aracım roket gibi oldu
işte benim cruze control hikayem bu baştan sona burda en büyük katkı koliva kardeşimin inan tekrar ona teşk ederim |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1 1213141516 31> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |