Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hız Sabitleme Sistemi Ve 307
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hız Sabitleme Sistemi Ve 307

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 1112131415 31>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
okan4037 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
17 - Ağustos - 1989

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan4037 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 13:50
Arkadaşlar 307 1.6 cc ye olurmu acaba bu sistem heralde gaz teli yoktur.
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 14:04
Orjinalini yazan: okan4037 okan4037 Yazdı:

Arkadaşlar 307 1.6 cc ye olurmu acaba bu sistem heralde gaz teli yoktur.

Modeli kac aracinizin? Bu bilgileri imza kisminiza koysaniz bu tarz sorularla bundan sonra karsilasmazsiniz.
Yukarı Dön
okan4037 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
17 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan4037 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2011 Saat 09:45
çok özür dilerim 2004 model  nasıl yazmamışm hayret ettim :)  forumu kullanmayı bi türlü beceremiyorum nedense resim bile ekleyemedim kusura bakmayın alışmaya calısıyorum 
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2011 Saat 10:13
Orjinalini yazan: okan4037 okan4037 Yazdı:

çok özür dilerim 2004 model  nasıl yazmamışm hayret ettim :)  forumu kullanmayı bi türlü beceremiyorum nedense resim bile ekleyemedim kusura bakmayın alışmaya calısıyorum 

önemli değil, ressim ekleme konusunda detaylı anlatımlı konumuz mevcutu ama bulamadım silmişler sanırım
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 19:14
bu zamana kadar sabitleyici taktıranlar herhangibir sorunla karşılaştımı??hız sabitleyici ve hız limitörü farklı şeylermi???Hız sabitleyici bnm aracıma takılırmı takılırsa kolun bana maliyeti ne kdar olur biraz fazla soru sordum ama cevaplarsanız sevinirim....
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 19:25
Orjinalini yazan: afaruk307 afaruk307 Yazdı:

bu zamana kadar sabitleyici taktıranlar herhangibir sorunla karşılaştımı??hız sabitleyici ve hız limitörü farklı şeylermi???Hız sabitleyici bnm aracıma takılırmı takılırsa kolun bana maliyeti ne kdar olur biraz fazla soru sordum ama cevaplarsanız sevinirim....

Herhangi bir problem yok. Sabitleyici hizinizi sabitlemeye, limitor ise hizinizi limitlemeye yariyor. Yani birisi su hizda git diyor digeride su hizdan yukariya gitme diyor. Genellikle limitor sabitleme kadar cok kullanisli degildir. Sabitleyicinin araciniza takilip takilmayacagi konusunu ogenmek icin bu topigi okumaniz gerekiyor. Kolun maliyeti konusunda ise : http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18234&title=hz-sabitleme-kolunda-kampanya
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 19:40
bilgilendirme için teşekkürler...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 21:13
Orjinalini yazan: individual individual Yazdı:

Orjinalini yazan: yzt06 yzt06 Yazdı:

2004 ve üstü yeni nesil.

gerçi biraz iddialı konuşmuşum ama inşallah beni yalancı çıkaracak biri çıkmaz
Gülme

Gülmemalesef doğru değil:)benim aracım 2003 ve taktırdım sorunsuz çalışıyor..2002 lerede oluyor.307 lerin hepsine oluyor diye biliyorum.bu konuyu zaten açtığım bi başlıkta ayrıntılı bi şekilde konuşmuştuk.
2 türlü eski kasa bsi var.
bsi top ve bsi light

uzaktan kumandadan kilit tuşuna bastığınızda korna çalıyor ise ,
ya da kapıları kilitleyince farlarınız sönüyor ise cruise control uymaz
bu bsi top modeli

bsi light modeli ise , kapıları kitlediğinizde korna çalmaz , 4 lüler yanar
1 kez selektör yaparsınız farlarınız 45 sn kadar yanık kalır.
bu bsi light modeli. buna cruise control uyar.

sizin aracınız eski tür yani bsi top ise aracınızın motor bölmesinin bir fotoğrafını isterim.
özellikle aküden ön fara kadar olan kısım.
Gülme

çok önce yazılmış ama aklıma takıldı.Benim aracım kilitliyken kitleme tuşunda korna çalıyor dörtlü yakıyor kapılar kitlenince farlar sönmüyor sanırım ama aracımda gaz teli yok  şimdi uyarmı uymazmı anlayamadım?
Yukarı Dön
acelik307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı acelik307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2011 Saat 15:33
arkadaşlar merhabalar...
bu forumu okuyup ben de gaza geldim ve şahin pejo dan hız sabitleyici aldım...
ancak bunu nerede aktifleştireceğiz.. burada(edirne) özel servise gittim çocuk uğraştı ama hız sabitleyici ile ilgili menüleri bulamadı.. lüleburgazdaki servisi aradım 'getirin bi bakalım 1.4 hdi lere bugüne kadar yapıldığını duymadım' dedi.. hafta sonu istanbula gideceğim bana bu işlemi nerde yaptırabilerim..
 acaba boşu boşuna mı aldım kolu.. 307 1.4 hdi si olup da yaptıran arkadaşlar nerde yaptırdığını belirtirlerse çok sevinirim.. yardımlarınızı bekliyorum.. teşekkürler herkese
2005 307 hdi 1.4
Yukarı Dön
acelik307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı acelik307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2011 Saat 15:39
ayrıca lüleburgaz daki servis beyinde karşılığı varsa olur dedi ve ücret  olarak da sadece tanıtmak için 50 tl civarı bi ücret söyledi  ücret konusunda ne dersiniz çok mu...

2005 307 hdi 1.4
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2011 Saat 17:03
Orjinalini yazan: acelik307 acelik307 Yazdı:

ayrıca lüleburgaz daki servis beyinde karşılığı varsa olur dedi ve ücret  olarak da sadece tanıtmak için 50 tl civarı bi ücret söyledi  ücret konusunda ne dersiniz çok mu...

Bence 50 tl civari bir ucret gayet normal ancak calismasi kosulu ile.
Yukarı Dön
hsnsnl Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hsnsnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2012 Saat 22:42
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Evet arkadaslar, biraz zorlamadan sonra artik ben de aracima hiz sabitleyicisi takmis bulunmaktayim. Az once testleri yaptim hersey yolunda Gülme
Ilk olarak hiz sabitleyicisi kolunu yuvasina taktim, daha sonra Peugeot Planet 2000 sistemi ile biri ECU digeri BSI olmak uzere iki farkli yerden cruise control'u aktif ettim. Ancak bu islemlerden sonra normalde calismasi gereken sistem ne yaptiysam yapayim bir turlu calismadi.
Sonunda bugun aklima debriyaj musurunu olcu aleti ile test etmek geldi. Test ettim sorun yoktu. Sonra acikta bulunan ekstra musur icin olan kablo uclarini kopru yapmayi dusundum, denedim ve cruise control calisti.
Bahsettigim acikta bulunan soket uclari resimde yesil kutuya alinmis yerdeki uclar.
Muhtemelen bu kablo uclari altta fren musurunun saginda gorulen bos kisma yerlestirilecek bir musure girmesi gerekiyor. Simdi o musuru bulup yerine takmak kaldi.

Bu arada arac 2003 model Peugeot 307 SW. ECU: Bosch ME 7.4.4.

Merhaba bende kontrol ettım kendı aracımı.. 2003 model 307,aynı foto daki gibi 2li kablo hazır cekılmıs 1tanede soket bosta duruyor..bunun icin kırmızı beyazdan paralel alıp o sokete mi bagladınız yardımcı olursanız sevınırım iyi günler

Düzenleyen koliva - 08 Ocak 2012 Saat 05:37
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2012 Saat 05:39
Orjinalini yazan: hsnsnl hsnsnl Yazdı:

Merhaba bende kontrol ettım kendı aracımı.. 2003 model 307,aynı foto daki gibi 2li kablo hazır cekılmıs 1tanede soket bosta duruyor..bunun icin kırmızı beyazdan paralel alıp o sokete mi bagladınız yardımcı olursanız sevınırım iyi günler

Diger baslik altinda cevabinizi detayli olarak yazdim. O sensorden paralel almaniz demek iki sensore gelen kablolari birbiriyle kopru yapmaniz anlamina geliyor ki hic tavsiye etmem. Yeni bir sensor alip sag tarafindaki bos noktaya takmaniz gerekiyor ki zaten bunu diger 307 cruise control basliginda cevapladim.
Yukarı Dön
kimyacı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kimyacı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2012 Saat 00:25

Orjinalini yazan: okan77 okan77 Yazdı:

modelden dolayı elektrik sistemi van can olarak ikiye ayrılıyor... denemek lazım ama gaz teli varsa kanımca olmaz...

van bus'lar eski kasa (2001-2005)
can bus'lar yeni kasa (2006-...)

2005 olupta can bus olan çok az araç var. çok istisnai bir durum. onlarda look diye geçiyor.
bazı looklar van , bazıları can. orası ayrı konu

araç 2002 ise van bus'tır.
benim aracım 2005 model. ben yaptım. sorunsuz çalışıyor. (van bus)

birde şöyle birşey var.
araçlar ara ara güncellendi. bu güncellemeler eski kasa - yeni kasa olayından ziyade , gerekli görülen her an yenilenmiş.

ben kendi gözümle şahit oldum.
2003,2004 ve 2005 model 3 ayrı 1.6 benzinli 307 yi yan yana getirin ve kaputlarını açın.
her üç aracın motor dizaynı farklı.
elbette gücü , torku vs.. aynı. ana bölümler aynı.
ama yardımcı parçalar farklı ve farklı konumlandırılmış.
zaten emisyon kuralları gereği ara ara güncellenmek zorundalar.

yani bir aracın , başka bir araca farklılık göstermesini , eski kasa yeni kasa olayına bağlamak yanlış.

Arkadaşım,benim aracım 2005 307 1.6 xr break sw 110 bg. Triptonik vites. Benim aracıma sonradan hız sabitleyicisi takılabilirmi? Takılırsa nasıl bir yol takip edeceğim. Teşekkürler.
BUDA GEÇER YA HU!
Yukarı Dön
kimyacı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kimyacı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2012 Saat 00:40
Orjinalini yazan: H-a-d-i H-a-d-i Yazdı:

yetkili serviste 160-170 TL.
Arkadaşım,benim aracım 2005 307 1.6 xr break sw 110 bg. Triptonik vites. Lpg li .Benim aracıma sonradan hız sabitleyicisi takılabilirmi? Takılırsa nasıl bir yol takip edeceğim. Teşekkürler.
BUDA GEÇER YA HU!
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 Saat 16:33
Yetkili servisle görüştüm. Hız sabitleyicisi taktırma konusunda. Pejo'nun 307'lere hız sabitleyicisini serviste takılmasını yasakladığını söyledi. beyinde kilitlenmeye yol açıyormuş mail geldi dedi usta. dışardan alıp taksam aktifleştirir misiniz dedim. O riske giremem. dışarda taktırsanız da, dışarda aktifleştirler dedi. Böyle bir sorun açma ihtimali gerçekten varmı yoksa pejonun işine mi gelmiyor acaba bu durum.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 Saat 17:32
ben diyarbakırda yetkili serviste yaptırdım bişey sölemdiler 1 1.5 ay falan oldu yaptıralı. ama ben bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum sonuçta beyinde bunulu ilgili komut varbbiz ekstra bşey yükelmiyoruz ki sadece kapalı olanı açtırıryoruz
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 Saat 17:47
adamlar takmıyorsa bi bildiği var diyecem forumda bi sürü taktıran var kimse bi sorun yaşamamış, niye takmıyorlar onu anlamıyorum. pejo neden karşı çıkıyor. 0 Km 207'lerde opsiyon fiyatı 180 lira. takarız fiyatı da 180-200 neyse bişey deseler ya.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 Saat 13:35
arkadaşlar ben Trabzonda ikamet etmekteyim.Aracıma aldığım hız sabitleme kolunu servise getirdim taktılar araç kolu görüyor ama ne hikmetse kolu aktifleyemediler araca en son yazılımı yükleyip gene denediler olmadı ve sebep olarak da aracın 1.4 benzinli olmasını gösterdiler.Bende kolu ustaya verdim satacak..
Benim hız sabitleyici kolu taktırma olayı da böylece bitmiş oldu...
Yukarı Dön
beveta Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı beveta Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 Saat 15:29
onu senin servis emin ol yapamamış ve böle bi nitelendirmeyi getirmiştir motor gücü ila ne alakası var  halbuki beyin yönetiyor sonuçta tüm komutları  ah bu servisler yokmu inanın ticari taksi toplayanlar bunlardan iyi en azından işçilik aynı fiyat servisler gibi uçuk diil...Smile
Peugeot 307 xr 1.6 16 Valf 110 Bg Benzinli
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 1112131415 31>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Merhabalar son mesaja git 2 0 tunakrf
konu icon Peugeot 1.2 Puretech genel bakım ve değerlendirme son mesaja git 530 0 Dustero59
konu icon 2024 Model Yeni Peugeot 2008 Type-C Sorunu son mesaja git 213 0 ergunasaf
konu icon Peugeot 206 kilit unutma sorunu son mesaja git 958 0 Sabri45
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 12244 5 Sabri45
konu icon 2008 Turbo Hava Hortumu Yağlanması son mesaja git 2650 1 Peugeotturkey123
konu icon 2023 Model Peugeot 208 GT kablosuz şarj hk son mesaja git 494 0 mhakan71
konu icon 2008 Kedi Çiziği Kırmızı ELIXIR son mesaja git 657 0 55adige1919
konu icon 2004 1.4 HDI Klima ile ilgili son mesaja git 974 0 Samet1697
konu icon Lastik basınç sensörü son mesaja git 6 0 DVRM77
konu icon 3008 2022 Far yüksekliği ayarı ve motor titremesi son mesaja git 685 0 berter
konu icon Peugeot 208 GT yeni nesil yakıt tüketimi hk son mesaja git 907 0 mhakan71
konu icon Adblue seviyesini Kaç litre nasıl öğrenirim artık son mesaja git 586 0 Lepromer
konu icon 208 Yağ Azaltma Problemi son mesaja git 6426 8 selahattnsahman
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 37472 23 delroy
konu icon Peugeot 307 motor değişimi son mesaja git 270 0 delroy
konu icon Kaput amortisörü son mesaja git 3227 0 Abdullah B.
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 9041 19 talip206
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 4626 2 konfor
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 8191 7 konfor
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
tunakrf 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English