![]() |
|
Hız Sabitleme Sistemi Ve 307 |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1 1011121314 31> |
Yazar | ||||
MemoTech ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Yaradana sığındım Şahin Peugeot ya güvendim 206 için bende bir adet 307 Hız Sabitleme Kolu siparişi verdim az önce bir tanede yedek Hava Filtresi sipariş ettim yanında :))) Bakalım olmazsa git-gel Konya 6 saat yapacağız gibi :))
|
||||
![]() |
||||
![]() |
||||
MemoTech ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
|||
Daha önce telefonla görüşmüştüm 206 için yapılamadığını söylemişti.
|
||||
![]() |
||||
![]() |
||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|||
Memo hocam ben Abdullah usta'yı aradığımda benim (2004 model 307 XR 1.4 HDI) araca da olmadığını söyledi, ısrar ettim, birkaç arkadaş taktırıp tanıtmışlar oluyormuş diye, o da kem küm etti, getirin bakalım deneriz dedi, araya başka masraflar karışınca bu iş yattı ama toparlandıktan sonra yine bir kapısını aşındıracağım.
|
||||
![]() |
||||
only_younus ![]() 2. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2010 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
evet bağlaçlar önemlidir.siz uyarınca özellikle tekrar baktım. "Hafızaya almak için motor çalışırken aracın hızı 40 km/hüzerinde ve araç en az dördüncü viteste olmalıdır" aynen kılavuzdan yazıyorum.yani buradaki bağlaç "ya da" değil "ve" bende ona şaşıyorum lütfen kendi aracınızda bu işlemi deneyip bana bilgi verirseniz sevinirim.beyinsel sorunları olduğunu düşünüyorum aracımın.mesela park sensörü kafasına göre bazen devreye giriyor bazen girmiyor, hız sabitleyicinin verilen aralıklarda bazen devreye girmediğine de rastladım.yağmur ve far sensörlerini devreye alamıyorum bunun nedeni cam değişiminden olabilir ama diğerleri bana mantıklı gelmiyor.bilgisi olan varsa... |
||||
peugeot 307, 2004, technoplus,5 kapı, 1.6, manuel, benzin-lpg(atiker)
|
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||
benim aracım otomatik, bu kitapcıkda ingilizceden çevrildiği için yanlış olabilir. mesela 40 km hızı geçince ister 2. vites olsun ister 4 vites farketmiyor. akabinde zaten sizdeki örnekde bu kitapcıktaki iddayı çürütmeye yetiyor.
|
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|||
ben bu hız sabitlyicihe kafayı fana taktım en sonunda bu pp2000 programını ve kabloyu alıp kendim ayarlamaya çalışacagım
|
||||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
||||
![]() |
||||
only_younus ![]() 2. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2010 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
|||
otomatiklerde 2. vitesten itibaren ve 60 km/h hızdan itibaren yazıyor.benimde aklıma geldi dediğiniz sadece hız sınırı var mı acaba diye ancak 2. viteste 50 km hız ile sabitlemeye çalıştım ancak olmadı. |
||||
|
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||
neyse okadar irdeleme yola çıkınca sabitle gitsin (: 3-5-7 farketmez
|
||||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|||
Ben oyle yaptim ![]() |
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
|||
:) +1 çok sevdim ben cruise control ü |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Arkadaşlar cahilliğime verin hiç cruise lü araba kullanmadım. Manuel viteste nasıl oluyor bu. Mesela ben 4. viteste 120 ye ayarladım devir 3000 olunca 5 e mi atcam vitesi?
|
||||
![]() |
||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|||
Debriyaja veya frene basinca cruise control devreden otomatik olarak cikar. Bu baglamda eger hedefin uzun sure 120 ile gitmek ise, 4. viteste 120 degilde 5. vitese gecince 120 ye sabitlemen gerekir. Yoksa 4. viteste 120 ye sabitlersin, debriyaja basinca cruise deaktif olur 5'e atarsin ve tekrar sabitlersin, yani ekstra is. |
||||
![]() |
||||
|||
yokuş yukları giderken hızı korumak için gaza çok basıyor yakıtı çok çekiyor o yüzden düz yolda aç yokuşta kapat derim
|
||||
||||
![]() |
||||
|||
4. de 3000 devir olunca 5 e atmak için debriyaja bastığında devre dışı kalacaktır 5 e alıp yeniden sabitlemelisin.
koliva; benim öyle sıkıntım yok ya, hızı sabitliyorum yokuşta vitesi kendi düşürüyor düz yolda kendi vites yükseltiyor sabitleme devam vites küçültmem gerektiğinde sabitleme devreden çıkacak diye üzülmüyoyorum.
Bende sadece frene basında yada vitesi "D" den Triptoniğe (manuele) alınca devreden çıkıyor.
|
||||
||||
![]() |
||||
|||
Havalarini yesinler ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
abi bırakda okadar sefasını sürelim değilmi (: daha önce okadar sıkıntı çektim ki artık keyfini sürmem gerek
![]() Edit:"Maşallah diyelim de nazar değmesin" Düzenleyen metin - 16 Eylül 2011 Saat 11:20 |
||||
||||
![]() |
||||
|||
Maşallah Metin hocam, valla ben de bugün taktırdım, inanılmaz güzel bir buluş bu ya bir anda hızlanmak için öne atılıyor biraz hız artırınca o zaman daha bir hoşuma gitti, arabanın hakkını veriyor namussuz:)
|
||||
![]() |
||||
|||
Maşallah Metin hocam, valla ben de bugün taktırdım, inanılmaz güzel bir buluş bu ya bir anda hızlanmak için öne atılıyor biraz hız artırınca o zaman daha bir hoşuma gitti, arabanın hakkını veriyor namussuz:)
Ayrıca, Bu konu dahil bir kaç konu içerisinde aşırı yoğun bilgi veren başta saygıdeğer Metin, Koliva ve naksi hocalarıma ve ismini şuan söyleyemediğim tüm dostlarıma çok teşekkür ederim. Sayenizde son derece bilinçli bir şekilde aracıma taktırdım, usta bile bu kadar şeyi biliyorsan kesin forum sitelerinde dolaşıyorsun demeden edemedi:) Kardeşlerim bilginizi, dostluğunuzu esirgemediğiniz için gerçekten sizlere minnettarım. İyi ki varsınız.
Düzenleyen mustafa_uslu - 21 Eylül 2011 Saat 23:36 |
||||
![]() |
||||
|||
mustafa kardeşim hayırlı uğurlu olsun, kendi aracıma yeni takılmış kadar sevindirdin bizi, bilgi paylaştıkça çoğalırmış güle güle kullan.
|
||||
||||
![]() |
||||
|||
Teşekkür ederim Metin kardeşim ya eksik olmayın valla yeriniz bambaşka, iyi ki almışım bu aracı:)
|
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1 1011121314 31> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |