|
206 Xt Hareret sürekli 90ın Üzerinde ? |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2010 Saat 16:53 |
Merhaba arkadaşlar 1 ay önce P 206 Xt Aldım 1.6 110 hp Yanlız Arabanın harereti sürekli 90 ın üzerinde çoğu zaman 100 de Hatta dün kızılay trafiğinde 110 a kadar çıktı bir ustaya gösterdim normal dedi 98 de fan açıyormuş peugeot lar ama bu kadar yüksek olması beni telaşlandırıyor Ne yapayım sizce suyuna baktım çamur gibi kahverengi resmen antifirizli suymuş Ne yapmam lazım ?
|
|
okan77
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Daha önce bu konuyla ilgili yorumlar vardı sitede biraz araştır. Fikir alabilirsin.
|
|
okan77
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Radyatöre yakın zamanda antifiriz koydunuz mu... Yada kışın konulan antifiriz radyatör içindeki kir pas kireci çözmüş tıkamış olabilir... Doğal olarak soğutma sıvısıda tıkanmış kanallardan rahat geçiş yapamayacağı için hararet bir miktar yükseliyor olabilir... Şöylede anlayabilirsin eğimli bir yolda boşa atarsın araç hızını alır hararet 70 dereceye kadar düşüyorsa sorun yok. Düşmüyorsa 90 derecede sabit kalıyorsa radyatör müşür termostatı gözden geçirmende yarar var... İhmal etme...
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
En son antifiriz Araca 7bin Km önce konulmuş Aracın Ek su Kısmını Yavaş Yavaş açtığmda Hareret 110 Derecedeydi hararet bayağı kahverenki bir su fışkırdı kapattım geri ancak sabah açtım suda eksilme yok fakat çamur gibi bir su var resmen Radyatör sanırım yeni değiştirilmiş tıkanma olacağını sanmıyorum Ancak Devirdayim de bir proble olabilir mi acaba
|
|
t@lip
2. Vites 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynı konu o kadar çok tartışıldıki forumda, sanıyorum söylenecek hiç bir şey kalmadı. Bence eski konuları tarayıp aracınız durumunun normal olup olmadığına karar vererek, değilse tamir ettirin, Geçmiş olsun..
Düzenleyen t@lip - 28 Mayıs 2010 Saat 08:45 |
|
En iyisi senin olandır
|
|
arifkemal
2. Vites 30 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2009 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı arifkemal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
|
BuRÇaK
2. Vites 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bendede 100 üzerine çıktığı oluyor artık alıştım. gözüm hep ibrede ama yapacak bişey yok. fan açınca çabuk iniyor hararet ama boşta inerken 70 leri görüyorum. 206 larda hararet sorunu kronik alışın
|
|
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
100 e çıkması normal şehiriçinde sıkıştırıldıgında. peugeot motoru harareti sever fakat 100 ün üstüne çıkıyorsa bi problem vardır ayrıca peugeot kolay kolay hararet yapmaz. termostat + çift kademe fan var zaten. bnmde 80 den yukarı çıkmıyo rampada anca 90 sonra hemen iniyo 70-80 arası geziniyo bende de heralde termostat erken açıyo
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
tnt0648
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu dertten bende muzdaripim radyatör,devirdaim,hararet müşiri,termostat değişti radyatör hortumları sökülüp temizlendi radyatör açıcı katkı kullanıldı fakat halen hararet normal kullanımda 95 civarı rampada yada sıkıştırdığımda 100-110 arası dolaşıyor kafasına göre.ben pes ettim artık takmıyorum kafayada. motoru elime alacağım günü bekliyorum.Bu arada aracım 2000 model 206xs 1.6 90hp ben ikinci kullanıcısıyım aldığım abla sağolsun hiç antifiriz yüzü göstermemiş çamur gibiydi soğutma suyu sanırım onun sonucu...bence çok kurcalama sende yaklaşık 1000tl nin üstünde para harcadım ama halen sonuç aynı paran cebinde kalsın...
|
|
muhlisoz
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 273 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bende de 206 xt var. hareretin 90ın altına düştüğünü daha hiç görmedim. normal zamanla sende alışırsın
|
|
Muhlis Özdemir
2005 206XT 1.4 Adana 1986 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaslarında soyledıgı gıbı bu konular cok konusuldu. sen alınma ama bunları soyleye soyleye bıktım yanı :) sogutma sıvısı camur hale gelıyorsa o araca hıc bakılmamıs demektır. duzgun bakılan aracın sogutma sıvısı her zaman antıfırızın rengınde olur. antıfırız kalıtelı ve bol oldugu surece devırdaım pompasıda uzun omurlu olur. sogutma suyunun asla ve asla bırak camuru kahverengı bıle olmaması lazım. o suyu en kısa surede yenıle. hemde tamamen bosalttır. mumkunse 2-3 kez degısım yaptırarak kanallardakı tortularıda temızlemeye calıs. ıcını cok cok ıyı temızlemen gerekır. temızlendıgınden emın olduktan sonra bol antıfırızlı olarak "evınde kendı ıctıgın sudan" doldur... sıstemın sıhhatı ıcın bu gereklıdır
Düzenleyen cecoli - 01 Temmuz 2010 Saat 10:20 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
307 lerde de aynı problem var .pek yol gitmeme ragmen hararet devamlı 90-100 arası fan devreye girse bile aracı stop ettirdikten sonra fanda duruyor ..96 model dogan slx te bile hararet varken aracı stop ettirsen bile fan yine çalışırdı .. bu peugeotları anlamadım giiti . 307 si olan arkadaşlar sizdede bu durum varmıdır acaba?
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar merhaba bende 2005 partner var sürekli hararet 110 un bile üstüne çıkıyor 80-90 ı geçince hareraret artıyor yazın ortasında kaloriferi açıyorum suya yağ karışmıştı yağ soğutucuyu değiştirdim yine hareret yapıyor üst kapak sağlam arkadaşın dediği gibi yokuş aşağı 70 lere kadar iniyor su da yağ vardı şimdi temizlendi termostatı iptal etsemmi yada devir daim pompasında mı bir sorun var kalorifer de imanına kadar ısıtıyor ne yapmam konusunda yardım olursanız sevinirim pejo yu o kadar severdim artık nefret etme derecesine geldim |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynı sıkıntı bende de var suyunu 3-4 kez boşalttırıp, yenisini koydurdum. ama değişen birşey olmadı aynı hemen kahverengi oluyor bilmiyorum böyle ne olacak.
|
|
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
antifriz koyun max seviyyeye kdr max ın üstüne çıkması bide öyle takip edin
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
serkan24577
1. Vites 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
|
|
|
206 xt 11
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Kasım 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 206 xt 11
|
s.a arkadaşlar bende 2000 model 206 xt var arcımın daha harareti 70 bile olmadan fan açıyor ve çok hızlı çalıştırıyor.arabayı istop ettiğim zamanda 15 20 dk fanı çalışıyorsanki hararet yapmış gibi.başına böyle bişey gelen varmı veya sebebini bilen. şimdiden teşekkür ederim. :)
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tanıtma Konusu Açmak İçin Lütfen; Bu Linke Tıklayın:http://forum.peugeotturkey.com/new_topic_form.asp?FID=22 1.- Adınız, soyadınız: 2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Msn adresiniz: İlginiz için teşekkür ederiz. Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi www.peugeotturkey.com & www.peugeotturkiye.com |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sana tek kalemle yazacağım üç sebep olabilir.
1.suyunu boşalttırıp antifrezz koydurduysan yada kendin koymaya çalıştıysan belki hava yaptırmış olabilirsin ve devirdaim suyu çeviremez. 2.devirdaim bıçakları kırılmıştır çalışır,döner ama suyu çeviremez ondan yapar.devirdaim bozuk olabilir. 3.termostat suyun çok kirli olduğundan yapışıp açma kapama işlemini tam anlamıyla yapamıyodur o yüzden olur.
|
|
assat76
1. Vites 18 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2011 Konum: Kırıkkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
vay arkadaş bu kadar deneyimli insanlar yazmış ama kimse de dememişki "suyun çamur gibiyse ve temizlemene rağmen yağ karışıyosa conta yakmışsındır" diye.tek sorun bu.ve tüm bu sorunu yaşayan arkadaşlar (konu eski olmasına rağmen) hiç mi bi usta böyle böyle demedi size?
|
|
PEUGEOT 206 1.4 XR AUTO 2001 LPG
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |