![]() |
|
sürücü hava yastığı ikaz lambası |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2009 Saat 16:26 |
|
selamlar 2 ay önce 2007 206 sedan aldım dün sabah konttağı açtığımda sürücü hava yastığı ikaz lambasınının sönmesini bekledim ama sönmedi sürekli yanıyor. kasis e falan da girmedim. gece arabayı bıraktığımda yanmıyordu ikaz lambası. yardımlarınız için şimdiden tşşkr
|
||
![]() |
||
Murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Yılmaz bey aramıza hoşgeldiniz.
Linkten ilk önce kendiniz tanıtırsanız size daha iyi yardımcı olmaya çalışırız. http://forum.peugeotturkey.com/forum_topics.asp?FID=22&title=yeler%DDm%DDz%DD-taniyalim Arasıra yanar söner bu ışıklar, kronik rahatsızlıktır endişe etmeye gerek yok. Eğer sürekli yanıyorsa akü kutup başını söküp tekrar takın düzelecektir. |
||
![]() |
||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Kronik 206 sorunlarından birisi daha..
Aracınızda ses sistemi varsa bu ışığa alışmanız gerekecek.
Koltuk hava yastığı mevcut ise koltuk altında bunun bir soketi olacak. bunu kontrol etmelisiniz.
üstteki iki durumda söz konusu değil ise, aracınızı bilgisayara bağlatmanız gerekecek arızayı sildirirseniz ışık sönecektir. Büyük ihtimallede vereceği arıza beyin veya sensör arızasıdır. Kafanıza takmamanızı tavsiye ederim. Arada bir keyfe keder yanıp söner.
Bende de bi ara canı sıkıldıkça yanıp sönüyordu. Artık temelli yanıyor :).. bi ara bağlatıp bilgisayara söndürteceğim. Ama 5 - 6 ay sonra yanması muhtemeldir..
|
||
![]() |
||
Sinan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 31 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2009 Konum: Beyoglu/IST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 460 |
|
aynı sorun bendede var. kendılıgınden yanık kaldı bı dahada sonmedı. bılgısayara sokturdum 2 kez hatayı bulamadı. koltuk altında cok kez soket aradım bulamadım. oyle yanık kalıyor yanı :)
|
||
![]() |
||
|
arkadaşlar 2002 307 xr kullanıyorum son bir haftadır ara sıra seyir halinde iken ön gösterge lambaları komple yanıyor km sayacı siliniyor biraz sonra geri geliyor ekranda passenger airbag deactive uyarısı veriyor. Koltuk altı soketlerine baktım normal görünüyor, ne yapmalıyım sizce soketleri söküp kontak spreyle temizlemenin bir faydası olabilirmi
|
||
![]() |
||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Soket arızası değil sizinki. Öncelikle aracı bilgisayara sokturmakta fayda var. BSI yada gösterge arızası gibi görünüyor.
|
||
![]() |
||
Sinan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 31 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2009 Konum: Beyoglu/IST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 460 |
|
tesisat var evet bundan olabılır dıyosun yani. peki yanmasının zararı varmı ? airbag patlamama durumu yani? veya yolda giderken ansızın patlama falan olurmu ?
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Dikiz aynasına bi Karınca Bereket duası as bi şey olmaz.. :).. Zten doğru bir zamanda 206 airbagi patladığı görülmemiştir. :)
|
||
![]() |
||
|
bugün bilgisayar ile baktırdık BSI beynine su girmiş dediler, yeni beyin 900 tl civarında napcaz arkadaşlar, temizlense bile garantisi yokmuş |
||
![]() |
||
|
motoru yıkattırdın galiba apache ?
|
||
![]() |
||
|
hayır motor yıkatmadım hiç
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
by_sertan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 160 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı by_sertan
|
yaa 2003 model 206 war bende 2 yıldır sönmüyor. artık akraba olduk bu ışıkla. bu kadar üst model bi araç nasıl airbag ışığı yakar yaaaa
|
||
![]() |
||
by_sertan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 160 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı by_sertan
|
ha ewet arkadaşlar. ben yaklaşık 3 yıldır biniyorum. we sağlam bir ses sistemi dizdim. ondan yaklaşık 1 hafta sonra yanmaya başlamıştı. bir kaç kez bilgisayardan sildirdim ama yaklaşık 2 yıldır sönmüyor. sorun teşkil etmiyormuş çok araştırdım. bu arada sağlam bir usta dediki. direksiyon kutusu içerisnde zemberekmidir nedir le bişey war dedi. orda bir rola kopukluğu war dedi. yanlızz bunu sökmeden söylediği için bende söktürmedim.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Ustanın zembeek dediği com2000. içerisinde direksiyon dönerken korna, airbag kabloları ve şasenin iletildiği kanallı bir makara var. Bu makar çok hassastır. Genelde ses sistemi takıldıktan sonra woofer'ın basıncıyla sürekli kısadevre yaparlar. Sert çukurlarda aynı etkiyi yapabiliyor. Bu yüzden airbag ışığı ynıyor. Airbag ışığının yanması airbagin bir kaza anında patlamayacağını gösterir.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı by_sertan
|
Bilgin için teşekkürler haşim. Bu arada aracımı muayne yaptırdım. airbag ışığı AĞR KUSUR olarak çıktı. bilgisayara sokup sildirmeyi denedik olmadı. direksiyon alt kutusuna ampermidir nedir. bişey taktı ikaz yazısı silindi. tekrar bilgisayara taktık sorun yok olarak göründü. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı by_sertan
|
tam olarak ne taktığını unuttum ama. ya amper dedi ya da direnç dedi :S
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
İptal etmiş airbag i
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |