Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sürücü hava yastığı ikaz lambası

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=6607
Tarih: 04 Eylül 2025 Saat 17:50
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: sürücü hava yastığı ikaz lambası
Mesajı Yazan: Guests
Konu: sürücü hava yastığı ikaz lambası
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2009 Saat 16:26
selamlar 2 ay önce 2007 206 sedan aldım dün sabah konttağı açtığımda sürücü hava yastığı ikaz lambasınının sönmesini bekledim ama sönmedi sürekli yanıyor. kasis e falan da girmedim. gece arabayı bıraktığımda yanmıyordu ikaz lambası. yardımlarınız için şimdiden tşşkr

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Murat
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2009 Saat 20:30
Yılmaz bey aramıza hoşgeldiniz.
Linkten ilk önce kendiniz tanıtırsanız size daha iyi yardımcı olmaya çalışırız.
http://forum.peugeotturkey.com/forum_topics.asp?FID=22&title=yeler%DDm%DDz%DD-taniyalim - http://forum.peugeotturkey.com/forum_topics.asp?FID=22&title=yeler%DDm%DDz%DD-taniyalim

Arasıra yanar söner  bu ışıklar, kronik rahatsızlıktır endişe etmeye gerek yok.
Eğer sürekli yanıyorsa akü kutup başını söküp tekrar takın düzelecektir.

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2009 Saat 22:40
Kronik 206 sorunlarından birisi daha..

Aracınızda ses sistemi varsa bu ışığa alışmanız gerekecek.

Koltuk hava yastığı mevcut ise koltuk altında bunun bir soketi olacak. bunu kontrol etmelisiniz.

üstteki iki durumda söz konusu değil ise, aracınızı bilgisayara bağlatmanız gerekecek arızayı sildirirseniz ışık sönecektir. Büyük ihtimallede vereceği arıza beyin veya sensör arızasıdır. Kafanıza takmamanızı tavsiye ederim. Arada bir keyfe keder yanıp söner.

Bende de bi ara canı sıkıldıkça yanıp sönüyordu. Artık temelli yanıyor :).. bi ara bağlatıp bilgisayara söndürteceğim. Ama 5 - 6 ay sonra yanması muhtemeldir..

Mesajı Yazan: Sinan
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2009 Saat 00:05
aynı sorun bendede var. kendılıgınden yanık kaldı bı dahada sonmedı. bılgısayara sokturdum 2 kez hatayı bulamadı. koltuk altında cok kez soket aradım bulamadım. oyle yanık kalıyor yanı :)

Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2009 Saat 01:06
arkadaşlar 2002 307 xr kullanıyorum son bir haftadır ara sıra seyir halinde iken ön gösterge lambaları komple yanıyor km sayacı siliniyor biraz sonra geri geliyor ekranda passenger airbag deactive uyarısı veriyor. Koltuk altı soketlerine baktım normal görünüyor, ne yapmalıyım sizce soketleri söküp kontak spreyle temizlemenin bir faydası olabilirmi

Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2009 Saat 11:32
Orjinalini yazan: Sinan Sinan Yazdı:

aynı sorun bendede var. kendılıgınden yanık kaldı bı dahada sonmedı. bılgısayara sokturdum 2 kez hatayı bulamadı. koltuk altında cok kez soket aradım bulamadım. oyle yanık kalıyor yanı :)

Emniyet kemeri alarmı veya koltuk hava yastığı olmayan modellerde soket yok sinan. Kara düzen anlayacağın. Sende tesisat varmı?? Benim tesisattn sonra oldu. Bir rkadaştata aynı sıkıntı tesisattan sonra oluştu.

Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2009 Saat 11:33
Orjinalini yazan: APACHE APACHE Yazdı:

arkadaşlar 2002 307 xr kullanıyorum son bir haftadır ara sıra seyir halinde iken ön gösterge lambaları komple yanıyor km sayacı siliniyor biraz sonra geri geliyor ekranda passenger airbag deactive uyarısı veriyor. Koltuk altı soketlerine baktım normal görünüyor, ne yapmalıyım sizce soketleri söküp kontak spreyle temizlemenin bir faydası olabilirmi

Soket arızası değil sizinki. Öncelikle aracı bilgisayara sokturmakta fayda var. BSI yada gösterge arızası gibi görünüyor.

Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2009 Saat 12:24
tesisat var evet bundan olabılır dıyosun yani. peki yanmasının zararı varmı ? airbag patlamama durumu yani? veya yolda giderken ansızın patlama falan olurmu ?

Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2009 Saat 13:49

tesisat var evet bundan olabılır dıyosun yani. peki yanmasının zararı varmı ? airbag patlamama durumu yani? veya yolda giderken ansızın patlama falan olurmu ?

Dikiz aynasına bi Karınca Bereket duası as bi şey olmaz.. :).. Zten doğru bir zamanda 206 airbagi patladığı görülmemiştir. :)

Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2009 Saat 00:36
Orjinalini yazan: hasimayaz hasimayaz Yazdı:

Emniyet kemeri alarmı veya koltuk hava yastığı olmayan modellerde soket yok sinan. Kara düzen anlayacağın. Sende tesisat varmı?? Benim tesisattn sonra oldu. Bir rkadaştata aynı sıkıntı tesisattan sonra oluştu.

bugün bilgisayar ile baktırdık BSI beynine su girmiş dediler, yeni beyin 900 tl civarında napcaz arkadaşlar, temizlense bile garantisi yokmuş

Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2009 Saat 02:50
motoru yıkattırdın galiba apache ?

Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2009 Saat 23:27
hayır motor yıkatmadım hiç

Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2009 Saat 23:48
bsi beynine su girmişti, yetkili serviste su giren yeri izole ettiler bsi beynini temileyip tekrar taktılar ama aynı gün tekrar arıza verdi artık serviste yenisi takılacak 307 ye 1000 tl masraf, ortalıkta bsi tamiri diye hava atan arkadaşlar nasıl bir tamir yapıyolar merak ettim doğrusu çünkü kaç ustaya gösterdiysek yenisini alın diye nasihatta bulundular saolsunlar..

Mesajı Yazan: by_sertan
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2010 Saat 19:47
yaa 2003 model 206 war bende 2 yıldır sönmüyor. artık akraba olduk bu ışıkla. bu kadar üst model bi araç nasıl airbag ışığı yakar yaaaa

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2010 Saat 19:51
ha ewet arkadaşlar. ben yaklaşık 3 yıldır biniyorum. we sağlam bir ses sistemi dizdim. ondan yaklaşık 1 hafta sonra yanmaya başlamıştı. bir kaç kez bilgisayardan sildirdim ama yaklaşık 2 yıldır sönmüyor. sorun teşkil etmiyormuş çok araştırdım. bu arada sağlam bir usta dediki. direksiyon kutusu içerisnde zemberekmidir nedir le bişey war dedi. orda bir rola kopukluğu war dedi. yanlızz bunu sökmeden söylediği için bende söktürmedim.

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2010 Saat 20:21
Orjinalini yazan: by_sertan by_sertan Yazdı:

ha ewet arkadaşlar. ben yaklaşık 3 yıldır biniyorum. we sağlam bir ses sistemi dizdim. ondan yaklaşık 1 hafta sonra yanmaya başlamıştı. bir kaç kez bilgisayardan sildirdim ama yaklaşık 2 yıldır sönmüyor. sorun teşkil etmiyormuş çok araştırdım. bu arada sağlam bir usta dediki. direksiyon kutusu içerisnde zemberekmidir nedir le bişey war dedi. orda bir rola kopukluğu war dedi. yanlızz bunu sökmeden söylediği için bende söktürmedim.

Ustanın zembeek dediği com2000. içerisinde direksiyon dönerken korna, airbag kabloları ve şasenin iletildiği kanallı bir makara var. Bu makar çok hassastır. Genelde ses sistemi takıldıktan sonra woofer'ın basıncıyla sürekli kısadevre yaparlar. Sert çukurlarda aynı etkiyi yapabiliyor. Bu yüzden airbag ışığı ynıyor. Airbag ışığının yanması airbagin bir kaza anında patlamayacağını gösterir.

Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2010 Saat 12:34

Bilgin için teşekkürler haşim. Bu arada aracımı muayne yaptırdım. airbag ışığı AĞR KUSUR olarak çıktı. bilgisayara sokup sildirmeyi denedik olmadı. direksiyon alt kutusuna ampermidir nedir. bişey taktı ikaz yazısı silindi. tekrar bilgisayara taktık sorun yok olarak göründü.

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2010 Saat 17:06

Bilgin için teşekkürler haşim. Bu arada aracımı muayne yaptırdım. airbag ışığı AĞR KUSUR olarak çıktı. bilgisayara sokup sildirmeyi denedik olmadı. direksiyon alt kutusuna ampermidir nedir. bişey taktı ikaz yazısı silindi. tekrar bilgisayara taktık sorun yok olarak göründü.

Amper nedir??

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2010 Saat 18:55
tam olarak ne taktığını unuttum ama. ya amper dedi ya da direnç dedi :S

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2010 Saat 19:04

tam olarak ne taktığını unuttum ama. ya amper dedi ya da direnç dedi :S

İptal etmiş airbag i

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2010 Saat 11:57
iptalmi etmiş :@ nasıl yaa. bilgisayara taktık sonra. hattaa özelliklede sordum. iki airbag'dede pasiflik yok dimi dedim. hayır ikiside aktif dedi :S

Mesajı Yazan: zaferpls
Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2010 Saat 17:12
Arkadaşlar benim BSI kutusunada su girdiğini söylüyorlar tamir ettirip taktırdım ama nerden su aldığını bulamıyoruz araç şu an serviste ilk etapta sanroufu açtık sağ taraftaki contaların gittiğini bu nedenle burdan kaçak olduğunu söylediler ama BSI kutusu sol tarafta Sanroufta sağ tarafta bulunan canta kaçağı nedeniyle BSI kutusuna su girermi onlarda kesin bi şey diyemiyorlar , araca okadar su döküyoruz hiçi bi şekilde BSI kutusunun olduğu bölüme su gitmiyor nasıl su almış aklım almıyor.
Servis isterseniz ön göğüsüde sökelim diyorda kararsızım ön  göğsün neresinden su alabilirki?
Bi arkadaşımız BSI kutusuna su girdiğini tamir ettirip su giren yeri izole ettiğini yazmışta nereyi izole ettiğini yazmamış,gözle görünür hiç bir şey yok,acaba BSI ye bağlanan kablolardanmı süzülüp girmiş,BSI kutusunu söktüğümüzde küflenme benzeri bi şey vardı birebir ıslaklık yoktu...

Mesajı Yazan: hmtblg
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2010 Saat 22:49
ya arkadaşlar bu airbag ışığı bende  2 gündür yanıyor ve yazılanlardan okudğum kadarıyla çözümü yok yada varsa ne dir. benim araçda tesisat da yok sonradan eklenen hiç birşey yok . fabrikadan nasıl çıkmışsa aynı.

Mesajı Yazan: dogu
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2010 Saat 23:44

bende de 2006 model 307 var.yaklaşık 1 senedir airbag lambası yanıyo.bide özellikle yazları değil kışları yanıyo..:) mesela 2 gün önce akşam yolda giderken serinleyen havanın etkisiyle yanmaya başladı..çok saçma ama öyle.servise götürüyodum yolda söndü.servise girdim usta''ışık yanıkken gelmelisin'' dedi.servisten çıktım eve yaklaştım yandı...şaka gibi.benle resmen dalga geçiyo..:s

-------------
2006 307 hdi 90hp comfort
beyaz

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2010 Saat 23:49
YA ARKADAŞIM UFAK BİR SORUNU NEDEN BU KADAR BÜYÜTÜYOSUN KLASİK 206 OLAN SORUNLARDAN BİTANESİ BU İKAZ LAMBASI BENİM 2000 MODEL PEJODA HEP YANIYODU HİÇ SÖNMÜYODU AMA HİÇTE Bİ SIKINTI YAPMIYODU YANİ...
BÖYLE UFAK SORUNLARI KAFANIZDA BÜYÜTÜPDE ÜZMEYİN KENDİNİZİ VALLA YAZIK YA..
BU PEJOLARIN KLASİK OLAGAN ŞEYLERİ SORUN DİİL ALIŞIN BENCE BÖYLE ŞEYLERE...

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2010 Saat 23:53
benim dert ettiğim görüntü bozukluğu değil.can güvenliği arkadaşım..

-------------
beyaz

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2010 Saat 23:58
bişey olmaz kardeşim takma kafana sennnnn...
lambalar her zaman adamı yanıltır heleki bu fransız arabalarında..
keyifli sürüşler takma kafana..

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2010 Saat 00:30
takmiyim diyorum ama bu durumda Allah korusun bi kaza anında airbaglerin patmaıcağından korkuyorum..

-------------
beyaz

Mesajı Yazan: BuRÇaK
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2010 Saat 08:20
AIR BAG ışığının anlamı kaza anında patlamayacağını gösterir. Küçük sorun dediğiniz şey canınıza mal olabilir. Hiçbir uyarı sistemi olmasaydı bu seferde "nasıl araba yapmışlar bizi uyarmıyor nerden bieceğiz" derdik. Ancak uyarıncada "takmayın kafanıza" diyorsunuz. Yapmayın arkadaşlar. Kaza anında patlamasa ve siz dava açsanız kaybedersiniz. Bilirkişi araçta inceleme yaptığında beyinde AIRBAG hatası verdiğini tespit eder ve siz bu hataya rağmen yola çıktıysanız hiçbir hak elde edemezsiniz. Hakkı geçtim dediğim gibi önce CAN GÜVENLİĞİ.

Benim aracımda sislere xenon taktıktan sonra bu hatayı verdi hatta el freni hatasıda verdi ama xenonlara kapasatör takılarak akım dengelendi ve şimdi bu sorun yok. Bazen keyfi hata veriyor arabayı ilk çalıştırdığımda ancak kontağı kapatıp açıyorum düzeliyor. Ama ayda 1 yada 2 kez bu hatayı görüyorum. Eğerki artar yada sorunu çözemezsem xenonları sökerim gözümde olmaz. Önce güvenlik. Benim araçtada ses sistemi var ancak xenonlar sonrası hata aldım. 206 XT ve ASTRA larda bu sorun çok oluyor dedi xenon takan yer. Aracınızda ekranda hiçbir uyarı yokken yola çıkın bir dost tavsiyesi.

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2010 Saat 13:59
aklın yolu ve birleştiği nokta birdir
burçak a katılıyorum
bana bişe olmaz zihniyetinden çıkmak lazım.kendimizi ve sevdiklerimizi taşıyoruz bu arabalarda.

-------------
beyaz

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net