![]() |
|
Şanzıman yağından memnun kalmadım:( |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2013 Saat 18:26 |
herkese iyi akşamlar.
bu akşam vites geçişlerim belki yumuşar diyerekten şanzıman yağını değiştirdim. castrol veya mobil'in 75W80 ini alacaktım bulamadım.yoktu . total in 75w80 ini aldım. pek memnun kalmadım. geri viteste özellikle bazen geçme yapmıyor debriyajı tekrar pompalıyorum.bazende geri vitese atarken garçlama yapıyor.ustaya gösterdim. dişli veya senkromeç tırnak ucu dahi kırık olsa lakır lakır ses yapar veya vitesten atar diyor. acaba mobil bulup alsaydım daha mı iyi olurdu yoksa sonuç değişmezmiydi?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu konuyla bende ilgileniyorum. Yarın aracı bakıma sokacagım bakalım arkadasların tecrübeleri ne?
|
|
![]() |
|
elestern ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 165 |
hocam sokta sonuçları bizlede paylaş
|
|
2002 206 hb 1.4 bnz colorline
izmir |
|
![]() |
|
Her halükarda arac girecek zaten de, yağ önerileri almak iyi olurdu. En son Mobil1 performans yağı new life serisinden koydurmustum bidonu 150 lira gibi bir fiyattı memnunum ama yaga bu kadar para vermek istemiyorum bu sefer.
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
sanzuman yağına okadar yag parası vermeye gerek olmadığını düşünüyorum sadece yağsız kalmasın yeter.. motor yağıda dizel 5-40w veya 0-30w yag total marka tavsıye edıyorum..
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
bahsettiğim motor yagıydı hocam.
|
|
![]() |
|
Can Oksuz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2013 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 285 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Can Oksuz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sizin sıkıntınızın birebir aynısı benim corsamda başıma geldi. Usta aracın altına girip bir ayar yaptı. Düzeldi. Ne olduğunu da söyledi ama çok oldu hatırlamıyorum. Ayrıca normal vites geçişlerinde de sıkıntı varsa debriyaj bilyasında sıkıntı olabilir. Garçlama yapıyor pompalayınca geçiyor demişsiniz. Bu benim aklıma debriyaj bilyasını getirdi direk. Ama normal ileri viteslerde bir sorun yaşamamışsınız sanırım? Düzenleyen Can Oksuz - 05 Kasım 2013 Saat 21:21 |
|
![]() |
|
arkadaşlar konu fazla dağılmadan şunu söyleyim.
motor yağı alacaksınız mesela 5w30...ister total olsun ister castrol veya mobil. bunun hiçbir zararı yoktur.farkı da anlayamazsınız zaten. ama bu şanzıman yağı öyle melem bir şey ki, oransız bir yağ koyduğunuzda saniyesinde belli ediyor. ya vitesler zor geçiyor ya garçlama yapıyor. benim ileri viteslerde Allaha şükür hiçbir sorunum yok. sadece geri vitese geçirirken bazen o da her zaman değil, ya geçmiyor debriyaj tazelemek durumunda kalıyorum; yada garçlama yapıyor. 3 usta baktı. hiçbir sorun yok dediler.zaten dişli veya senkromeç ufak bir kırık olsa dahi uğultu, lakırtı veya vitesten atma yapar dediler. hatta geri viteste 4000 deviri geçirerek sürüş yaptı usta. Allaha şükür bişey yok. aldığım yağ 75W80....servis söyledi. ama ben mobil bulamadığım için total koydum. içimde de uhde kaldı acaba mobil alsam daha mı iyi olacaktı diye... |
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
onemli olan yagin numarasi gerisi reklam pazarlama vs.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |