|
boya kalınlığı hakkında |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
tilbe307
1. Vites 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 Saat 00:03 |
Merhaba arkadaşlar aracımı değiştirmek için bir galeriye gittim. eline bir boya tabancası aldı ve ölçmeye başladı ve arabanın komple boyalı olduğunu söyledi. ancak ben daha önce farklı ustalara göstermeme rağmen sadece iki parça boya olduğu söylendi. sorularım şu
-Boya makinaları güvenilir mi ? -Aracın orjinal boyası olunca tavanında ve etrafındaki boya kalınlığı nedir ? kaç "mm" dir. araca boyalı demek için kaç mm olursa boyalıdır denebilir ? Bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler... |
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam boya kalınlığı mikronmetre ile ölçülür. Milimetrenin 1000de biridir.
Aracın kalite boya özelliğine göre kesin bir ölçüsü yoktur. En kral arabada bile sabit bir mikron değerine rastlayamazsınız. Geçen gün kuzene aldığımız 207yi bu dandirik computeste soktuk adam 40-50 yere dokundurdu değerlere baktım 120ila90 arası değişiyordu. Araçta hiç boyanmış aksam çıkmadı. Alet anormal değerler gösterdiği zaman boya olduğu anlaşılıyor. Aletlerin güvenilirliği nekadardır bilinmez. Bu alet 10 dolarda var 1000 dolara da o yüzden şu iyi bu iyi diye söylemek zor ama %100 de güvenilmez. Bu konu daha önce tartışıldı hangi basşlıktı hatırlamıyorum. Ebaydan bakarsanız 10-20 dolara alıp sizde bu işi yapabilirisniz. Bir de çıkma computest cihazı ve uyduruk bir yazılımı bulun araba başı 70-80tl alın. |
|
emre_akdag
3. Vites Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2013 Konum: BURSA - Y.ŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1872 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emre_akdag
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Boya makinaları markasına modeline göre değişiyor. Makinenin sahibi eğer cihazı manyetik bir ortamda bıraktı ise makinanın bozulma ihtimali çok yüksek. Aracın orjinal boyasında ortalama 100-120-140-160 mikron çıkar. boyalıysa bu rakam 300 leri 400 leri vuruyor.
|
|
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA |
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Söylenenler gibi makinanın ölçüm hassasiyeti ölçümü yapana ve makınanın kalıtesıne göre değişir yanlız her elektronık cihazda hata payı olduğu gıbı bu cihazlarda herzaman yüzde yüz doğru sonuçlar vermeyebılır .
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
tilbe307
1. Vites 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba boya makinası aracın tavan ve sol tarafı, ön kaputunda 170 ile
190 civarı çıktı ve buna göre araç boyalı dendi. galerici böyle söyledi.
ama sağ kapıda aracı alırken boya var denmişti o bölge 400 ve üzeri
çıktı. Şimdi bu araba boyalı mı değil mi kimseye yalancı çıkmak istemem
aracımı değiştirmeyi düşünüyorum.
Düzenleyen tilbe307 - 08 Haziran 2013 Saat 21:56 |
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
errör
3. Vites Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
emin olmak için birkaç yere daha göster derim ben, fiyat kırmak için galericilerin söylemediği yalan yok...
Düzenleyen errör - 09 Haziran 2013 Saat 00:19 |
|
rolandgarros
3. Vites Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
arkadaşa katılıyorum, ustalar da çok iyi anlamıyorlar emin ol. makine kaliteliyse yanılma payı yok gibi ama alıcı adam ölçümü yapınca akıllara soru işareti gelmiyo değil. normali 3 filan diye biliyorum boyalı olduğunda 12-13 lere kadar çıkıyomuş. ben ekspertize sokmuştum aracımı almadan önce ama çok haşır neşir olamadım cihazla
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |