![]() |
|
206 Otomatik Şanzuman Problemi!... |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
Sedat Yıldırım ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2012 Saat 17:55 |
|
Selamunaleykum.
Merhaba değerli arkadaşlar. İnsanın korktuğu başına gelirmiş derlerya,işte başıma geldi. 2002 Model 206 otomatik şanzumanlı aracımda şanzuman problemi yaşıyorum. 15 gün önce başladı aracımda çekmemezlik başladı.Bayıra yukarı çıkarken bakıyorum araba resmen gitmemek için bana yalvarıyor.Araç yüklüyken "D" 'de rampa yukarı çıkarken resmen bayılarak çıkıyor ve kendi kendine vites küçültmüyor,uzun rampalarda ise bazen yanık lastik kokusu geliyor.Özel servise götürdüm bakım yaptırdım. 1-Triger seti değişti. 2-Motor yağı değişti. 3-Yağ filitresi değişti. 4-Şanzuman yağı değişti. 5-Hava filitresi değişti. 6-Polen filitresi değişti. 7-Bujiler değişti. 8- Su devirdaim değişti. 9-Arka sağ fren merkezi. Ancak arabadaki sorun devam etti,usta aracın şanzumanı açılması gerekir dedi. Şanzumandaki balataların değişmesi gerekir dedi. Bu gün de Yetkili Peugeot servisine gittim bilgisayara taktılar ve onlarda aynısı dedi. Şanzuman revizyondan geçmesi gerekir,bu da 3500-4000 TL civarı tutar dedi. Başka bir ustaya sordum o da 1500-1700 TL civarı yaparız dedi. Ben sizin fikrinizi öğrenmek istiyorum,ben bu durumda ne yapmalıyım. Belki bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız vardır.Ben düzgün bir şekilde bu sorunu nerede ve kaça hallettirebilirim? Saygılar... Düzenleyen Sedat Yıldırım - 14 Temmuz 2012 Saat 17:57 |
||
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur. O' ne derse o odur. Eğ başını ey gönül. Gerçek dost ancak O'dur... Sedat Yıldırım |
||
![]() |
||
serkan206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 84 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan206
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
sevgili arkadaşım belki kızacaklar bana ama yetkili servislere fazla takılma direkt dudagından öperler.
tanıdık falan uzaktan yakından bi özel sevis bul sanayide bari dudagın yanından öpsünler. aynı sorun bendede vardı, öncelikle şanzıman yagını degiştirdim. 4litre 20tl den 80tl+30işçilik biraz düzelir gibi oldu ama yine yokuş tırmanmada sorun vardı. sonrasında 2 selenoid degiştirdim. orjinal 2adet 90tl den 180tl+100tl işcilik eger hepsini tek seferde yapsaydım 130tl işcilik yerine 100tl işçilikle çözerdim. 390TL ye şu an bi sorun kalmadı, bilgisayarada bağlanıp konfigüre edildi. gaz kelebek basın ayarları falan. kar ve spor ışıkları yanıyordu onlarda düzeldi, 1.vitese gecmiyordu artık geciyor. vites geciş süreleri 3-5 saniye aralıklıydı şimdi tıkır tıkır geciyor. bu servislerin özelligi hemen şanzıman indirip 2-3binlira soymaya calısırlar, allah düşürmesin valla. şanzımancının biri 8 selenoid var hepsini degiştiririz dedi, hayırlı işler abicim sana dedim :)
|
||
![]() |
||
serkan206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 84 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan206
|
Düzenleyen serkan206 - 08 Ağustos 2012 Saat 23:28 |
||
1999 206 1.4 benzin/lpg gri oto.şanz.
|
||
![]() |
||
Sedat Yıldırım ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
|
Çok teşekkür ederim kardeşim. Nasip olursa bu Pazartesi arabayı sanayiye bırakacağım.Abimin damadı var,özel oto servisleri var. Bana dediki amca sen getir arabayı ben hallederim.Fiyatı ne olur dedim,şanzumanı açmadan bir fiya veremem dedi,ancak piyasa fiyatların çok altında yaparım dedi.Sabah bıraksam akşam alabilirmiyim dedi,dediki amca sen bırak,hemen acele etme beni sıkıştırma,ben halleder seni ararım dedi. Bilemiyorum artık ne fiyata yapacak,kaç günde halledecek.Arabayı zaten bir buçuk yıl önce ondan almıştım.Aldığım zaman hiç bir sorun yoktu.Kilometresi 97000'di bir buçuk yılsa 7000 Km'de ben yaptım,şimdi 104.000 Km'de.Ramazan bayramında memleketim olan Sivas Suşehri'ne gideceğim nasip olursa.1000 Km'lik yol,İnşaAllah giderkende gelirken de bir sorun yaşamam.Arabaya bir yıl oldu Atiker marka gaz taktıralı,gazla ilgili hiç bir sorun yaşamadım.Şu anki haliyle Km'de 27,5 Krş.yakıyor, şanzuman yapılınca gaz tüketimi daha da düşer diyorlar.İnşaAllah hayırlısı olur. Servis 3500-4000 TL civarı masrafı var deyince moralim çok bozulmuştu. Ama özellerde 1500 TL civarında yaptırırsın dediler.İnşaAllah sorunlar çözülür. Rab'bime emanet olun kardeşim.Kazasız belasıs seyirler İnşaAllah. Selam ve Dua ile... |
||
O' ne derse o olur. O' ne derse o odur. Eğ başını ey gönül. Gerçek dost ancak O'dur... Sedat Yıldırım |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan206
|
gönlünü ferah tut 500liraya sıfırlarlar şanzımanını :)
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
|
İnşaAllah kardeşim İnşaAllah. Geldimi her şey üstüste geliyor. Eğer 500 TL'eye bu işi kurtarırsam,550 TL'ede bahsettiğim bakımına verdim. 1050 TL tutmuş olurki buna çok sevinirim.İnşaAllah sorunu iyi çözerlerde aynı problem devam etmez.Bu sabah götürdüm sanayiye bıraktım geldim. Bakalım sonu hayır olur İnşaAllah... |
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan206
|
haydi bakalım bekliyoruz...
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
|
İnşaAllah, ben de heyecanla bekliyorum... |
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan206
|
sorun çözüldü heralde :))
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
|
Evet sorun çözüldü,İnşaAllah başka sorun çıkmaz. 450 TL'ye yaptırmış oldum.550 TL'e de önce ki bakım için, toplam 1000 TL vereceğim. İki tane selonoid midir nedir öyle bir şey dedi,onlar değişmiş,şanzuman yağı yeniden değişmiş. Bir iki bişeyler daha varmış değişen,toplam 500 TL dedi.Ben de önceki borç 550 TL onunla toplam borcum 1000 TL olsun dedim,olur amca dedi. Şu an bana göre çok süper oldu,hatta dik yokuşları "D" ile çok rahat çıkıyorum,demek ki aldım alalı öyleymiş,şimdi eskisinden çok daha güçlü. Değerli kardeşim,duyarlılığın için Allah c.c. sen den razı olsun. İstanbul Beylikdüzü Beykent Oto Sanayi Sitesi'nde,Asya Otomotiv'de yaptırdım. Dediğim gibi firma sahibi abimin damadı,sağ olsun başka özel serviste, 1500-1700 TL fiyat çekmişti,hele yetkili servisi 3500-4000 TL. Şükür olsun ki,şanzuman 500 TL ile bitti.Şaşırdığım sadece,sizin dediğiniz gibi tam tamına 500 TL tuttu.Hani içimden de geçmedi değil,acaba bu konuştuğum arkadaş yoksa bizim Asya Otomotiv'in sahibi mi diye...:)) |
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan206
|
hayırlı olsun iyi günlerde kullan.
yok arkadaşım daha patron olamadık bu hayatta, zaten ben ankaradayım :) 206 sı olan herkes bu işin ustası gibi oluyor zaten, çünkü arabanın sorunları bitmek bilmiyor. sonuc olarak büyük sorunlarını atlattık ama umarım daha büyükleriyle karşılaşmayız. bi yardımım dokunduysa ne mutlu bana. herkesin amacıda bu zaten paylaşım,yardım,destek...
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
|
Çok teşekkür ederim Serkan kardeşim. Bu sabah işe giderken,kontrol paneline baktım ki panelin sağındaki "Seri" ve buzlu yol için "Kış sürüş" modu ışıkları kendi kendine bir "S " 'ye bir "Kış Modu"na geçip geçip duruyor.Aracı istop ettim ve tekrar çalıştırdım, o zaman daha öyle yapmadı.Bu neden olur acaba.İşin doğrusu gözümü korkutmaya başladı bu 206,acaba satsam mı? Çünkü daha masraf çıkarırsa,altından kalkamam...:(( |
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan206
|
seviyosan satma ısınamadıysanda hiç vakit kaybetme, ben alıştım kısa zamanda sogumadımda, şimdilik satmayı düşünmüyorum çünkü emek harcadım...
o ışıkların yanmaması gerekiyor. ilk degiştirdikten sonra bendede yandı, sonra bilgisayar ve şanzuman kutusunda ayarlarını yaptılar, düzeldi. birde en önemlisi umarım selenoidler orjinaldir. benimkiler orjinal. şanzımanın en önemli parcası diyebilirim. o arkadası ara sor bakalım ne diyecek...
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
|
Arabamı gerçekten seviyorum her ne kadar direksiyonu benim için ağır olsada. Ancak şanzuman tekrar arızalandı ve İsranbul Kasımpaşa'da otomatik şanzumancı bir ustaya götürdü arabayı bizim oto servisi olan akrabamız ve şanzumanı baktırdı. Şanzuman inecek ve 2500 TL tamir ücreti demişler,ben de tam bu ayın 15'inde köyüme 1000 Km gitmek için iş yerimden izin almışken.Geçen sene de gidemedim,şimdi bu sene de köye gidemeyeceğim çünkü şanzumancı kredi kartına 5 ay taksit olur demiş ve ben de ayda 500 TL ödeyemem ve hayallerim yerle bir oldu.İstanbulda güvenilir tanıdık bir şanzumancı bulsaydım belki kolaylık sağlardı ama nasip diyelim artık...:(( |
||
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aracın kar ve spor modu ışıkları yanıyorsa şanzımanda bir hata olduğunun habercisidir. arızayı kaydetmiştir, aracı bilgisayara bağlayıp hata kodundan arızaya ulaşabilirsiniz.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
|
Bilgi sayara taktılarda orada tanımlanamayan hata diye yazıyordu anlayamadılar... |
||
||
![]() |
||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
|
slm kardeşim kaça almıştın aracını, epey bi sorun çıktı herhalde. İnşallah fiyatı uygun almışsındır.
|
||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
||
![]() |
||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
|
Serkan 206 kardeşim sana yazmıştım
|
||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
|
Ve Aleykumselamu ve Rahmetullah. Fatih kardeşim bende temiz bir 2000 Model Woksvagen Classik Trendline vardı. Onu verdim ve üzerine de 1000 TL verdim ve bu 2002 Model 206 XR otomatik şanzuman arabayı aldım.1000 TL Atiker gaz takdırdım ki takan usta sağ olsun mükemmel taktı ve hiç sorun yaşamadım.Arbam gaz yada benzin farketmedi çekişte. Şimdi 550 TL bakım yaptırdım.500 TL selonoid valflerini değiştirdim. Önceki aracımı 15000 TL saydım üzerine 1000 TL verdim. 1000 TL'de gaz taktırm yani 17000 TL verdim. |
||
||
![]() |
||
sukur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
|
S.aleylüm Bu sorun bizim kaderimiz gibi birşey. Aynı sorunlar bende de var ve yarın Data Pejo Maslakta 410 TL'ye selenoid ve yağ değişimi yaptıracağım. İnş. düzelir. Düzelmezse de bu şekilde kullanacağım. Madem Şanzıman revizesine doğru gidecek bu işin sonu. O zaman İyice patlasın elimde sonra yaptırayım. Sürekli ne masraf edicem. Ama muhtemelen yüzde 95 çözülecek sorunum. İnanıyorum :) Monur okuduysa destek versin bana hemen :)
Aracım 2000 Model 1 hafta önce 13,500 e aldım 130.000 de. Bir sorunu çıkacaktır diye bekleyerek aldım. İçi dışı tertemiz değişeni yok. Şanzıman ölüyse bile razıyım. ne yapalım. KADERİM... KADERİMSE ÇEKERİM :) Allah hepimizin gönlüne göre versin. Bu arada bu araçta Atiker kullananlar Atiker'in hangi sistemini kullanıyorsunuz FAST mi? Yarın LPG dönüşümü de yaptıracağım cevap verirseniz sevinirim |
||
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |